Jelentkezz be Regisztrálj

Ki milyen bringával nyomul?
Írta 2010. július 27. - 08:52

http://picasaweb.goo...3/MagellanCrux#
idõvel cserélni kéne még:
pedál /valami elérhetõ árú shimano/
agyak /bármi ami jobb ettõl/
markolat /ergon/
az üléscsövön az a bigyó a gyerekülés adaptere
a hátsógumi a gyerek miatt ilyen ballonos.
a kormányszár nem szép de kényelmes.
Írta 2010. július 24. - 20:50

Írta 2010. július 24. - 17:37

Írta 2010. július 24. - 17:13

Ezekkel nyomultunk tegnap éjjel a kerti parti után, volt itt Fixi, Országúti, Merevfarú retró monti', Össztelós monti', Beach Cruiser és automata váltós Beach Cruiser szabadalmaztatott hátsó kerékkel
azt a zöldet kipróbálnám .)
stp, ugye a nyeregcsõbõl nem fogsz vágni? .D
Írta 2010. július 24. - 15:52

Írta 2010. július 23. - 20:56

Írta 2010. július 23. - 17:59

Tökéletesen jó a budafoki elágazás. Végigmész az Ady Endre úton, párhuzamosan a 41-s villamossal, és ahol vége az egyenes aszfaltnak (jobbra és balra is elágazik), a villamos sínek mindkét oldalán, párhuzamosan megy egy-egy földút. Ezeken haladsz tovább (a bal oldali, ahol eléri a 7-s utat, a híd alatt becsatlakozik a jobb oldaliba). Elhagyod a Kõérberek lakóparkot, és amikor eléred az aszfaltos keresztutat a régi Vasvári laktanyánál, balra kanyarodsz és követed az aszfaltot. Amikor egy bal oldali leágazás lesz, kissé emelkedve, arra térsz át, majd hamar ez is elágazik. A jobbra tartón mész, és mindjárt kapsz egy szuszogós emelkedõt az arcodba. Innen kezdve már sok "random" útvonal van. Egy dolgot kell mindig fejben tartani: bal felé a 7-s úthoz, jobb felé pedig a Kamaraerdei úthoz jutsz ki. E kettõ között bármilyen nyomvonal választható, sok kisebb-nagyobb ösvény található.
A szuszogós emelkedõ az az, amin egy átlag alatti bringás nem bír feltekerni(nem mertem kiállva váltani, meg nem is rakja le a váltó kistányérra a láncot), és a tetején megugatnak a kutyák?

Írta 2010. július 23. - 15:11

Írta 2010. július 23. - 14:33

A ragley meg gyárt kicsit szelídebb változatot, 25 fokos hátranyúlással (a Mary 30 asszem): http://www.ragleybik...09/gtedcbar.jpg
végülis valamennyit nekem is hajlik hátra , de azért messze nem ennyit és inkább csak az emelés miatt. nagyon idegennek hatnak ezek az erõsen hajlított kormányok , igazából nem is tetszenek , de persze a környezeti tényezõket figyelembe véve szükség van rá.
aszfalton viszont én (mióta az slx fékek vannak meg) elég sokat megyek úgy, hogy a fékkart fogom. valamivel kevesebbet csillapít , de a csuklóm cserébe szabadon leng' , ezáltal a haladás kényelmesebb. nekem ugyan nincsenek ilyen alagút problémáim , de akad pár törésem amik színtén rosszul viselnek ezt-azt.
A morcos.
Írta 2010. július 23. - 12:08

Írta 2010. július 23. - 11:03

Írta 2010. július 23. - 09:40

sok nagykerekû merev montin van ilyen mostanság....
nekem egy 26"-os hátul merev, elöl 150mm AM gépen van, de idõvel szeretnék minden bicajomra ilyet (fixit kivéve, az más)
- felfele egészen elõre lehet tenni a testsúlyt kiállva tekeréskor, mert nem rúghatsz bele a térdeddel a kormányba. Egy jó hátsó gumival és alacsony nyomással kombinálva korábban elérhetetlen helyeken fel lehet mászni.
- lefele a természetesebb kézpozíció miatt és mert picit közelebb kerül a kormány sokkal közvetlenebb lesz a kormányzás. Ezt szokni kell pár hétig, de utána sokkal kezelhetõbb lesz a gép, magabiztosabb az ember a technikásabb DH szakaszokon
- hosszabb túrákon, egyenesben meg a zsibbadásmentesség adja az elõnyt.
Hátrányként fel lehet hozni, hogy hülyén néz ki, relatív nehéz (300g körül asszem) és hogy nem lehet kosarat rakni rá

A ragley meg gyárt kicsit szelídebb változatot, 25 fokos hátranyúlással (a Mary 30 asszem): http://www.ragleybik...09/gtedcbar.jpg
na de ennek tényleg nem ebben a topicban a helye, bocs!
Írta 2010. július 22. - 21:30

marha nagy királyság, az országúti kormányon az alsó fogást alig használtam, így, viszont, ha krúzolni akarok, fogom a végét, ha a fékkart (így van felszerelve), akkor meg majd' annyira rá lehet hasalni, mint egy koskormányra. Sok ergonomikus fogás, nyamm...
Írta 2010. július 22. - 18:12

lehet, hogy amiatt, mert nempont ugyanilyen volt, hanem ilyesmi.... fene tudja
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. július 22. - 15:17

Írta 2010. július 22. - 14:55

hu ezzel vadul nezne ki a pitch
Viszont egy ilyen kormány elõtt jól mutatna egy kis kosárka is.

Írta 2010. július 22. - 12:48

offtopic, de segíthet, nekem ettõl a kormánytól megszûnt a zsibbadás: On-One Mary Handlebar
hu ezzel vadul nezne ki a pitch

Írta 2010. július 22. - 12:41

koszi, van olyanom is
sajna meg rosszabb. az inkabb csak alagutproblemara jo, ill kenyelmes.
offtopic, de segíthet, nekem ettõl a kormánytól megszûnt a zsibbadás: On-One Mary Handlebar
Írta 2010. július 22. - 09:00

Írta 2010. július 21. - 23:01

csak hely kérdése, Hárskútról lefelé 2,25-ös Ralphhal 82-vel gurultam.Zeke szép ez a bringa, csak az a kopasz gumi montira...
a liliom szindróma
nekem 72 nél még nem jött össze több, pedig nem vagyok az a féket tépõ tipus