Jelentkezz be Regisztrálj

Ki milyen bringával nyomul?
Posted 2010. August 16. - 21:22

Talán picit kemény de majd még probálgatom a beállitást.
az kifejezetten tetszik hogy a lockolt állapot erõsségén is lehet még külön állitani.
egyenlõre ennyi.
Amugy meg mindig gyönyörködöm benne, nagyon szép ezzel a karbon külsõvel.
Posted 2010. August 16. - 21:20

Az enyém ezüsta speci meg piros-fehér-fekete, a merida pedig zöld-fekete... stb stb stb
300EXC
köszi.
és hogy tetszik? mik a tapasztalataid vele?

Posted 2010. August 16. - 21:15

a speci meg piros-fehér-fekete, a merida pedig zöld-fekete... stb stb stbJó kis bringa az a KTM, bár dizájn'-ban a ktm (mint márka, nem a konkrét bringa) kimondottan unalmas, vagy fehér vagy fekete vagy narancs (többségében).

300EXC
köszi.
és hogy tetszik? mik a tapasztalataid vele?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2010. August 16. - 21:15

szép a KTM!
a villát mennyiért vetted hozzá? kíváncsi vagyok milyen áruk van azoknak a DT-knek...
szia!
kb 1 hetesen vettem valami bringaépitõtõl akinek mégsem kellett és leadta a boltba.
egy karc sincs rajta. 139 volt.- ja és beszámitották még ebbõl az árbol azt a villát ami gyárilag rajta volt (Reba sl)
a listaára kb 1000 euro körül van. ugyhogy szerintem jo vétel volt..
üdv
Posted 2010. August 16. - 21:11

Jó kis bringa az a KTM, bár dizájn'-ban a ktm (mint márka, nem a konkrét bringa) kimondottan unalmas, vagy fehér vagy fekete vagy narancs (többségében).
Posted 2010. August 16. - 21:07

a villát mennyiért vetted hozzá? kíváncsi vagyok milyen áruk van azoknak a DT-knek...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2010. August 16. - 20:56

Posted 2010. August 16. - 20:36

És milyen a megfelelõ cipõ egy ilyen szöges platformhoz?
nálam a kínai tornacipõ

Posted 2010. August 16. - 20:28

Nekem pl. teljsen kimaradt az spd-vel való bizonytalankodás, meg eldõlés (és szerintem ez csak a trackstandnek köszönhetõ), és sokkal bátrabban megyek lefelé is, mert tudom, hogy a lábam ott marad, ahol én azt gondolom

Posted 2010. August 16. - 18:47

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2010. August 16. - 17:03

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. August 16. - 16:56

van akinek mûxik, van akinek nem.....ennyi. meggyõzni úgysem fogjuk 1mást.
pl aszfaltos bringán én is használom, terepen + sose fogom...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. August 16. - 16:47

Nekem erre a legjobb ellen példám Görögdinnye a barátnõm. Õ nagyon tartott az SPD-tõl mikor kapott tõlem egy ilyen cipõt csak spinningre volt hajlandó felvenni és ott sem szerette meg. Késõbb jött egy lökés amikor az egyik csapattársa is váltott, teljesen megdöbbentem mikor mondta hogy tegyek fel a bringájára egy SPD-t teljesen kitekertem a rugóerõt, 2-3 hétig szentül meg volt róla gyõzõdve hogy nem fog kioldani és rettegett ha meg kellet állnia ( az is hozzátartozik hogy egy gyermekkori fülgyulladás miatt nem teljesen jó az egyensúly érzékelése ) 2 hónap után már azt mondta hogy felfelé teljesen biztonságos, lefelé jó, de még tart tõle. Mostanra odáig jutottunk hogy a városi rohangálón is SPD van (féloldalas) azt viszont már azért nem szereti mert fordítgatnia kell a pedált, de ha télen megy melózni akkor kell a bakancs miatt.Természetesen tudom, hogy vannak akik nem tudnak spd-vel menni lefelé, mert bizonytalanok a lejtõkön vagy taposóval tanultak meg montizni és képtelenek átállni.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. August 16. - 16:01

Aki SPD nélkül megy, annak valszeg nem a dobogó a cél (meg te, az élversenyzõ, valszeg tudod fejbõl, hogy ki az, aki megy a dobogóért). Szóval, ennek fényében a kérdés: tulajdonképpen miért is baj a taposó és neked miért is fáj, ha valaki azt használ? Kedvesem is taposót használ, neki az a kényelmes és az a biztonságos. Talán kisebb mellényel is lehetne osztani az igét, nem mindig a "csúcsra járatás" szemszögébõl...
Bocsánat ha bárkit megbántottam vele. Egy fórumtársunknak céloztam kifejezetten, aki azért szenvedett, mert túl sokat nyelt el a bringája a tekerésbõl, közben meg taposót használ. Innentõl nincs értelme a hatékonyságról beszélni.
Élversenyzõ, én? Csak egy sokat tekerõ hobbi bringás vagyok, aki eljár versenyekre.
Természetesen tudom, hogy vannak akik nem tudnak spd-vel menni lefelé, mert bizonytalanok a lejtõkön vagy taposóval tanultak meg montizni és képtelenek átállni.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. August 16. - 14:57

mert egy jo mindenes gep, de ez nem jelenti azt, hogy ez lenne arra a legalkalmassabb. jo balansz a lefele es a felfele kozott.
értem én, persze nem a dobogó csúcsa vele a cél, csak élvezni cca. kompromisszum nélkül... neked így, nekem úgy... így szép

Posted 2010. August 16. - 14:54

Szvsz elég jól viselkedik, ha így használod...
én mondjuk bátrabb vagyok lefele, de én szükségesnek érzem az spd-t, nekem az ad biztonságérzetet....
mert egy jo mindenes gep, de ez nem jelenti azt, hogy ez lenne arra a legalkalmassabb. jo balansz a lefele es a felfele kozott.
Posted 2010. August 16. - 14:46

ez logikus
engem nem nagyon erdekel, hogy hatekony legyek, ha ez az ara - csak az tekeres elvezetert csinalom.
aki magabiztos, annal biztosan igy van. en nem vagyok az egy olyan terepen, amit sose lattam. de ezek egyeni szempontok, szvsz mindenki olyat hasznal, amilyet szeretne.
ps: a 14cmes rugoutas stumpi messze nem egy cc gep.
Szvsz elég jól viselkedik, ha így használod...
én mondjuk bátrabb vagyok lefele, de én szükségesnek érzem az spd-t, nekem az ad biztonságérzetet....
Posted 2010. August 16. - 14:42

Aki spd nélkül bringázik az nem is teker igazából, csak tapossa a pedált, mintha lépcsõzõgépen lenne.
ez logikus

Sohasem értettem, hogyan tudja elõbb levenni a lábát a pedálról. Szvsz minimális idõkülönbség lehet az spd és a platform között, pedig nekem a rugóerõsség meghaladja 3/4-et.
aki magabiztos, annal biztosan igy van. en nem vagyok az egy olyan terepen, amit sose lattam. de ezek egyeni szempontok, szvsz mindenki olyat hasznal, amilyet szeretne.
ps: a 14cmes rugoutas stumpi messze nem egy cc gep.
Posted 2010. August 16. - 13:54

Posted 2010. August 16. - 13:19