Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19054 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
meg azert sulynal nem mind1, hogy forgo suly, vagy mas... a vagy mast valoban nem nagyon erezni egy atlagembernek egy atlagcangan, de a forgot nagyon is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A KTM. Biztos frankó gép, de én nem vagyok oda kimondottan a szobai fényképekért, amin olyan tiszta, hogy enni lehetne róla. Meg az a gumi is furcsa nekem, meg a nagyon magasan lévõ kormány, és akkor már csak az összképet tovább rontó platformpedál, pumpa és kulacs-triót hagytam ki. :D

Szerintem sikerült megfejtenem, ez egy trekking.

A sebesség mindent megold.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
van akinek nem, van akinek igen .p

hauser65

hauser65

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

Szoval, bartomira megtetszett és rábeszéltem magam.Ennyi, nem kell bele többet gondoni, tetszett, rámentemn a dizájnra, a sulyt meg visszasporoltam a Karbon Dt villával...legalábbis elõl..
Amugy gyárilag Dt felni volt rajta 430g o--os volt az is, ha már belemegyünk a részletekbe.
Amugy meg mostanában sokat tekerek erõs vagyok egy két kilo ide vagy oda :) :) :)
erre amugy azt irják a felni tömege 350 gr.
Kompõlett kerék 1910.
A másik verzioja 26 osban az 1520g/ pár, csakhát ez jopbban tetszett ill. a másik nem volt..

Én erre az mondom, nem számítanak a grammok.
Pár hete adtam el a KTM RACE LC prime gépemet, tényleg nem volt egy súlyos darab, mert pedállal is csak 10,1 kg körül volt. Ellenben az Abus bordo granit X plus amit a hátiban cipelek, na meg a teli kulacs és még a sok miegymás.. nem tök mindegy hány kiló a canga? :-)

Mondjuk ha ráülsz a gépre, akkor az eleje is beül, aztán hogy milyen arányban azt nemtudom (sose volt össztelósom).

Ettõl függetlenül a speci nagy szép bringa lett.

A KTM. Biztos frankó gép, de én nem vagyok oda kimondottan a szobai fényképekért, amin olyan tiszta, hogy enni lehetne róla. Meg az a gumi is furcsa nekem, meg a nagyon magasan lévõ kormány, és akkor már csak az összképet tovább rontó platformpedál, pumpa és kulacs-triót hagytam ki. :D

Ezeket mint esztétikai dolgokat írtam, szal raklamációnak helye nincs. :)

Akkor , hogy én is hozzászoljak a te bicódhoz.. minek elõre 203-as tárcsa, amikor a 140-el is fejreállsz, ha besatuzod?

300 EXC

300 EXC

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Szoval, bartomira megtetszett és rábeszéltem magam.Ennyi, nem kell bele többet gondoni, tetszett, rámentemn a dizájnra, a sulyt meg visszasporoltam a Karbon Dt villával...legalábbis elõl..
Amugy gyárilag Dt felni volt rajta 430g o--os volt az is, ha már belemegyünk a részletekbe.
Amugy meg mostanában sokat tekerek erõs vagyok egy két kilo ide vagy oda :) :) :)
erre amugy azt irják a felni tömege 350 gr.
Kompõlett kerék 1910.
A másik verzioja 26 osban az 1520g/ pár, csakhát ez jopbban tetszett ill. a másik nem volt..

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ja igen, rosszat néztem

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

nem épp nehéz az a kerék, azok a felnik 350g-osak

szerintem nehezebbek azok, abból kiindulva, hogy a pár kerék 1910 gramm...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
350gos am felnik?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem épp nehéz az a kerék, azok a felnik 350g-osak

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Csinos darab ez a Score, de miért tettél all mountain felnis kereket az xc gépbe, túl könnyû volt? :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
persze, ezt most a bringa absz helyzetehez kepest irtam. mashogy all a canga, amikor ulsz meg amikor allsz rajta. meg mashogy terheletlenul, ahogy fotoztam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

meg amugy is eltolodik a sulypont kiallva.

Meg lejtõn, meg emelkedõn, meg szinte mindenhol ami nem tiszta egyenes. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nem feltétlenül. Rengeteg fullynál hátra nagyobb beülés kell az összhanghoz.

meg amugy is eltolodik a sulypont kiallva.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Oké, hogy beül a váz, de a villa is beül. Vagy túl kemény a teló, vagy túl puha a tag. Nekem a fullymon terheletlenül is totál vízszintbe állítottam a nyerget, mert ráülve is úgy maradt. Merevfarúnál annyival van fentebb az orra, hogy a telóbeüléssel legyen vízszintes.

Nem feltétlenül. Rengeteg fullynál hátra nagyobb beülés kell az összhanghoz.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

A nyereg miért lejt elõre?

mert igy kenyelmes? :) minden nyeregnel mindig kiprobalok tobbfele szoget, nem hasra allitom be. ha hatrebb van, akkor elfarad a seggem felfele. igy jo. nyilvan lehetne olyan nyerget is talalni, ami vizszintesen lenne megfelelo, de ha igy jo, akkor nem koltok ra feleslegesen.

legyen mitõl zsibbadnia a tenyerének :D

ennek sajna vajmi keves koze van a nyereghez... amugy ahogy most van a canga, mar elenyeszo problemam van vele. sokkal tobbet szamit, mint kiderult a kormany emelkedese.

Oké, hogy beül a váz, de a villa is beül. Vagy túl kemény a teló, vagy túl puha a tag. Nekem a fullymon terheletlenül is totál vízszintbe állítottam a nyerget, mert ráülve is úgy maradt. Merevfarúnál annyival van fentebb az orra, hogy a telóbeüléssel legyen vízszintes.

hetekig allitgatom a cangat, mire jo lesz - jol van beallitva a sag :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Mondjuk ha ráülsz a gépre, akkor az eleje is beül, aztán hogy milyen arányban azt nemtudom (sose volt össztelósom).

Ettõl függetlenül a speci nagy szép bringa lett.

Ezeket mint esztétikai dolgokat írtam, szal raklamációnak helye nincs. :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Az itt szereplõ bringák jelentõs részén így áll a nyereg. Nem tudom, hogy hogyan alakult ez ki, de utcán is rengeteg ilyen bringát látok.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
tetszik arn éjszakai lopakodója...:)

én az össztelósomon azért állítottam meredekebbre a nyerget, hogy amikor ráülök és beül a váz, pont kényelmes lett a szöge. lehet itt is ez az indok.:)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

A nyereg miért lejt elõre?

legyen mitõl zsibbadnia a tenyerének :D