Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19084 hozzászólás a témában

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Elérem a kart, 186cm vagyok hosszú karokkal. Próbáltam a specit is, de ezt sokkal jobban élvezem :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nagyon szep az a giant, majdnem anthem lett a stumpi helyett, de nem banom :) elered amugy a propedal kart?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

a csepel bmxen kivul nagyon nem lattunk mi meg semmit, sot az is nagy szo volt a kornyekunkon (kb 86ot irunk). en speciel egy hold soskat lelegeltem volna egy muanyag kullos cangaert. kicsit kesobb ausztriabol hozunk egy masikat, no ott lattunk csodakat az itteni verdak utan.

youtubeon fennvan az egesz...

hat en sem ugy gondoltam, hogy most "ven" fejjel a regi szarral akarok tekerni, hanem a stumpjumperert kapnam vissza a kamaszkorom, a korszakot, etc.

Azt hiszem '88-ban volt az a csillagküllõs dolog, rokonnak mindig a "legmenõbb" dolgai voltak. Van emlékem arról is, hogy nagyapám tanyabike-jával váz között tekerek. Valszeg ez elõbb történt. Igaz jó pár évvel késõbb kezdett érdekelni a dolog. Addig/akkor fanatikusan párhuzamos.. hmm.. nem inline görkorisként éltem életem :)
Vannak olyan videomegosztók ahová az egész felmegy egybe, nem csak tíz perc.
Nekem valamiért az a korszak annyira nem jó emlék, bár a '90-2-3-4 -es alkatrészek megbízhatóságát nagyon hiányolom.

Ride everywhere.

.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
omg

ez a gép nagyon büntet, a legszebb az utóbbi idõben

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
grat a géphez, gyönyörû
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

pedig lehetne több is....:)
elnézegetnénk

Tessék :)

Picasa Webalbumok - Laci Srkzi - Giant anthem ...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
pedig lehetne több is....:)
elnézegetnénk
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Csak egy kép...

Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Talán egy zöld mûanyag csillagküllõs bmx-el tanultam meg igazán biciklizni. Csak kölcsön kaptam, és csak elsõ fék volt rajta. Nem fogott semmit :D
Ez a film valahol itt van a gépem mélyén. Kb 10 trükk van benne, de már vannak elég korrekt alkatrészek, pl. monobody platformpedál, (nem keretes) normálisabb kormány. No meg Mongoose-okkal és Diamond Backekkel is mennek.
Abszolút abandonware lett. Kisbarátommal hónapokig kerestük boltokban, de legtöbbször inkább kiröhögtek, hogy ilyen régi szart keresünk (amúgy tényleg az ;) ) . Ha kell felnyomom valami videomegosztóra.

Amúgy én nem cserélném el egyik mostani gépemet sem az akkori BCA-ra, de a kicsivel késõbbi GT-re sem. Mostanában hoztak be a boltba több ilyen/ilyesmi de kicsit fiatalabb régi gépet, és szereléskor mindig eszembe jutnak az akkori szívások, fõleg a fékek terén. Így nem édesíti meg az emlékemet a nosztalgia, no meg megszerettem a hidraulikát :)

a csepel bmxen kivul nagyon nem lattunk mi meg semmit, sot az is nagy szo volt a kornyekunkon (kb 86ot irunk). en speciel egy hold soskat lelegeltem volna egy muanyag kullos cangaert. kicsit kesobb ausztriabol hozunk egy masikat, no ott lattunk csodakat az itteni verdak utan.

youtubeon fennvan az egesz...

hat en sem ugy gondoltam, hogy most "ven" fejjel a regi szarral akarok tekerni, hanem a stumpjumperert kapnam vissza a kamaszkorom, a korszakot, etc.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
6-8 évesen én is BMX-re ültem át a tömörgumis gyerekbiciklirõl... Ha jól emlékszem a szüleim Eisenstadtból hozták... Akkoriban mindent onnét hoztak... :)
Mondjuk utána kempingbicikli meg egy szakadt Csepel outi jött, aztán közel 10 évig nem is nagyon tekertem, max. nagyszülõknél nyaraláskor a boltba.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Talán egy zöld mûanyag csillagküllõs bmx-el tanultam meg igazán biciklizni. Csak kölcsön kaptam, és csak elsõ fék volt rajta. Nem fogott semmit :D
Ez a film valahol itt van a gépem mélyén. Kb 10 trükk van benne, de már vannak elég korrekt alkatrészek, pl. monobody platformpedál, (nem keretes) normálisabb kormány. No meg Mongoose-okkal és Diamond Backekkel is mennek.
Abszolút abandonware lett. Kisbarátommal hónapokig kerestük boltokban, de legtöbbször inkább kiröhögtek, hogy ilyen régi szart keresünk (amúgy tényleg az ;) ) . Ha kell felnyomom valami videomegosztóra.

Amúgy én nem cserélném el egyik mostani gépemet sem az akkori BCA-ra, de a kicsivel késõbbi GT-re sem. Mostanában hoztak be a boltba több ilyen/ilyesmi de kicsit fiatalabb régi gépet, és szereléskor mindig eszembe jutnak az akkori szívások, fõleg a fékek terén. Így nem édesíti meg az emlékemet a nosztalgia, no meg megszerettem a hidraulikát :)

Ride everywhere.

.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Aki még nem látta, nézze meg a BMX banditákat Nicole Kidmannel.
'83-ból, amikor a BMX volt a menõ! :)

http://www.youtube.com/watch?v=BsNjqh1MxiQ

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Óhh BCA :) Hogy szerettük, pedig mekkora egy foshalom volt. A rózsaszín, fröcsköltmintás, kb. húsz kilós, de már modern 21! sebességes de még nem ejtett felsõcsöves szerintem szénacél mtb-vel bejártam vagy 500 km-t. '90-es évek eleje.

Az enyém kék volt. Shimano váltókkal (óriási szám volt, hogy ez már pozicionált volt, a fecskéktõl és Csepelektõl eltérõen - ráadásul a kormányon voltak a váltókarok), olyan fékekkel, amikkel meg tudtam állni és kb. 15 kiló volt az egész. :)
(februárban vitték el a lomtalanítók - tizensok éve rozsdásodott a pincében, mert nem mertem ráülni a 110 kilómmal... :( )

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Aki még nem látta, nézze meg a BMX banditákat Nicole Kidmannel.
'83-ból, amikor a BMX volt a menõ! :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Óhh BCA :) Hogy szerettük, pedig mekkora egy foshalom volt. A rózsaszín, fröcsköltmintás, kb. húsz kilós, de már modern 21! sebességes de még nem ejtett felsõcsöves szerintem szénacél mtb-vel bejártam vagy 500 km-t. '90-es évek eleje.

hat szivesen elcserelnem a mostani stumpit, ha cserebe visszamehetnek 91be tekerni az akkori bca montimat :) suntour valtas volt rajta, de azt legalabb japanban gyartottak meg. sachs agyak. vicces mai szemmel, de en akkor a vegtelenul boldog voltam vele.

senki sem bmxezett elotte (80as evek...)? volt abbol is ketto, meg egy "tacsko" gyerekcanga, ami azt a kikepzest nem nagyon birta (letortem a kormanyt). a bmxek elott volt remek orosz 24es gyerekbringa (errol kepem is van). de nem felejtettem el a legelso kiskereku "fiximet" - nem is gondoltam, hogy ennyire trendi cangan tekerek :D

Feltöltött kép

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

hát én is erre gondoltam, ...
...mit hoz a jövõ

Akkor csak a fotón nem shimano a féknyereg. Akkor bocsi. Én csak a képet néztem.
Én elõbb egy villát vennék,ha már a tuningot említed. :) De ez csak az én véleményem.
Polír színben lehet más vázat is szerezni amúgy. :)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Ride everywhere.

.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

nálam az elsõ bicaj 94ben egy schwinn-csepel ty2 volt. de ahogy nézem, ti akkor még azt mondtátok a kocsira, hogy tocsi.

Kisfiam! Nekem még eredeti, elsõ szériás Csepel Camping bringám is volt! (valamikor a 70-es években) :)
Miután azt kinõttem, apám Budapest bicajával közlekedtem. Aztán volt egy 6 sebességes Szputnyikom, utána egy Csepel félverseny, majd még egy, utána egy BCA outi, azután egy Cheyenne monti, majd egy Merida Matts nemtompontosanmi, most meg egy Haibike...

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Az elsõ bringám egy lengyel "camping" volt. Fura, de ezzel kezdtem triálozni ;) szanaszét hegesztettük, állandóan javítottam, amikor totál szétment akkor lett egy Gt outpost. Erre elég gyorsan felkerültek a "nagy öregektõl" szerzett dx és lx alkatrészek, és ment tovább a triál.
Utóbbiról ugyan készült kép, de elveszett negatívval együtt. Pedig mindenki szerint szép volt.

Pofás a WildGripper. :)
Caprine Highlander, Hungary:A CenterX, Alivio váltás, hajtás, fékek, Vuelta Airline1 felnik, Michelin WildGripper külsõk. :)

És minusz x kiló ;)

Ride everywhere.

.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Az elsõ komoly(nak gondolt) bringámmal nem volt gond. A necces dolgok akkor kezdõdtek, amikor a Veled bizniszelt SW DH1-et beletoltam a Caprine Highlander-be. :D

hát boccs, hogy kisiklattam az életed :)

nálam az elsõ bicaj 94ben egy schwinn-csepel ty2 volt. de ahogy nézem, ti akkor még azt mondtátok a kocsira, hogy tocsi.