Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19054 replies to this topic

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,694 posts
ez lett végül a sok vázvaria után..
másik hkar megy rá,csak ez volt itthon..meg a villa nem eldöntött még..
Posted Image
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts

ezt talaltam csak :)
Posted Image

Jobban tetszik mint az enyém...így, ahogy van, kéne. Csak XL-ben. Meg egyenes nyeregcsõvel.:)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

...ha már a végleges villa van a gépben!

Milyen milyen milyen milyen? :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Jól hangzik, szerintem ez a 2x9-es setup bõven elég. Ugyan elég gyenge vagyok, de talán még a 24-34-es áttétellel is tudnék úgy pörgetni, hogy haladhassak meredek felfeléken; tetszik! Mekkora a vázméreted, nem túl hosszú a felsõcsõ? (Az átlagosnál elõbbre húzott nyereg tûnt fel igazából.)
DSCN3535 | deviantmtb - egyszeregy

A váz 20as, a kép amit találtál az összerakás utáni állapotot tükrözi, ott még WTB Shadow nyereg volt, 38as acéltál, 11-32es sor és középkanalas hátsóváltó, meg még a kormány is rizer volt. Ha meredek felfelén akarsz haladni, akkor vagy erõsödj, vagy tegyél fel 22-es kistányért.
Azért tolom elõre a nyerget mert úgy nagyobb erõt tudok leadni, másrészt úgy tudom elérni, hogy a térdkalácsom a pedáltengely felett legyen vízszintes hajtókarállásnál. A felsõcsõ nem hosszabb mint kéne, akár még hosszabb is lehetne, és akkor elég lenne valami rövidebb kormányszár. Engem nem zavar ha hosszú a tengelytáv, sosem tapasztaltam hogy kevésbé lenne fordulékony a gép.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Úgy látom XT fék és úgy látom nulla fok körül volt a hõmérséklet. Tudom, hogy erre van külön topic, de csak megkérdem: nem volt probléma a fékkel hidegben? nem keményedett fel borzasztóan?

amúgy nagyon szép csak nagy kár hogy kicsi a kereke :(

Nekem az Avidom kicsit felkeményedett, de nem vészesen és mintha a fékhatás is jobb lett volna.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

arn: pár nagyobb és jobb kép elérhetõ valahol? a nyeregcsõ tényleg úgy néz ki, mintha fél méter hosszú lenne. :)

ezt talaltam csak :)
Posted Image

arn: a pofátlanság netovábbja, hogy ilyen szép gépet építettél ;) Jó ízlésre vall :) Ha meglesz még egy-két dolog, akkor én is lövök a zúzós és maratonozós setup-ról párat :)

2010es comp, csak par dolgot csereltem rajta: gumik, fek. a nyeregcso hianyzik meg, meg ugye lesz a pedal.

Arn!
Ha nem vagy nagyon versenyzõi beállítottságú, akkor ezt a cipõt merem ajánlani, nekem nagyon bevált:
mt42 | Buy Now at ChainReactionCycles.com

koszi a tippet, mindenkepp merevtalpu cipot szeretnek - ha mar egyszer kiprobalom az spdt, akkor szeretnem az osszes elonyevel hatranyaval. jelenleg ket versenyzo fut: shimano m087 v specialized bg sport

Az építés túlzás, mert egyben vette:) de ettõl eltekintve tényleg szép darab!
Lassan én is teszek fel új képet, ha már a végleges villa van a gépben!

jaja - bar nem mintha tul bonyolult lenne egy bringat osszevalogatni meg epiteni. a stumpi es az ar az oka - meg akkor valszeg egy 29er ht lett volna.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

arn: a pofátlanság netovábbja, hogy ilyen szép gépet építettél ;) Jó ízlésre vall :) Ha meglesz még egy-két dolog, akkor én is lövök a zúzós és maratonozós setup-ról párat :)

Az építés túlzás, mert egyben vette:) de ettõl eltekintve tényleg szép darab!
Lassan én is teszek fel új képet, ha már a végleges villa van a gépben!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

36-24-es tálak és 11-34-es sor. DSCN3596 | deviantmtb - egyszeregy
Ez kb. 40-27-nek felelne meg 26os kerék esetén, ha 50 felett nem tekersz hozzá a lejtõkön, akkor felesleges a nagyobb tányér. A hajtókar 180mm-es, a hátsóváltó rövidkanalas X.9, más "spéci" nincs a gépen.

A nagyobb kerék miatt kb. úgy néz ki mint egy 17-18as váz 26os kerék esetén.

Jól hangzik, szerintem ez a 2x9-es setup bõven elég. Ugyan elég gyenge vagyok, de talán még a 24-34-es áttétellel is tudnék úgy pörgetni, hogy haladhassak meredek felfeléken; tetszik! Mekkora a vázméreted, nem túl hosszú a felsõcsõ? (Az átlagosnál elõbbre húzott nyereg tûnt fel igazából.)
http://www.deviantmt...g2_itemId=31246

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Arn!
Ha nem vagy nagyon versenyzõi beállítottságú, akkor ezt a cipõt merem ajánlani, nekem nagyon bevált:
mt42 | Buy Now at ChainReactionCycles.com

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,182 posts
arn: pár nagyobb és jobb kép elérhetõ valahol? a nyeregcsõ tényleg úgy néz ki, mintha fél méter hosszú lenne. :)

a mindenségit a sok hittérítõ trekking fanatikusnak!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Mennyi ezen a gyári nyeregcsõ hossz? nem rövid, az tuti. Jobban tetszik ez a gumipárosítás, mint a Nobby? Ha jól emlékszem használtál olyat

Egyébként szép gép, még taposópedállal is ;)

a nyeregcso 350mm koruli, teljesen atlagos :) es meg csak kihuzva sincs, mert en 6.5cmnel hasznalom (ennyit lehet max betolni a vazba), de meg van vagy 4-5cm jeloles. szerintem csak az lapos villa meg a kisebb hatsogumi miatt tunik tul hosszunak. meg ez az l/xl meret 26os kereken mar annyira nem mutat jol, mint egy mes. nagyon kellene egy gravity dropper, de sajnalom ra a lovet.

jah jobban szeretem ezt a gumit (roro 2.25 + rara 2.1), konnyebben gurul, es kiszamithatobb. ma tenyleg volt aztan minden: keves sar, ho, jeg, de sehol sem csuszkaltam vele kulonosebben.

a pedalos megjegyzest vartam :D van par spd pedal hozza, csak cipom nincs.

Arn, már csak egy jó váz kéne :)

mire gondolsz? :) az alucsavarokra? a geot amugy nagyon szeretem - igy egesz tekeros a 140mm ellenere, letolva a nyerget pedig tok alacsonyra kerul a sulypont (eddig egy bringanal sem volt ilyen drasztikus a valtozas), nagyon elvezem vele lefele. asszem kihasznalnam azt az allithato nyeregcsovet.

Úgy látom XT fék és úgy látom nulla fok körül volt a hõmérséklet. Tudom, hogy erre van külön topic, de csak megkérdem: nem volt probléma a fékkel hidegben? nem keményedett fel borzasztóan?

nem tapasztaltam. ha bemelegszik, szvsz hasonlo, mint nyaron. eleg finom darab, es ahhoz kepest oszver modon mukodik, nem kulonosebben erzekeny semmire. -3 - +35 fokig hasznaltam mar. miert kicsi? 26os azert? :) ekkora rugoutnal mar szerintem nem lenne elony a 29er. elveszitened a fordulekonysagot es a kezelhetoseget - egy epicben viszont kiprobalnam nagyon is.

Ennyiért nem egy Polar inkább?

nemeteknel majdnem felaron lehet venni oket.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

BikeFun - SIGMA - Computer - - Computer SIGMA 2010 BC 2209 MHR

kehet idei, azt igy ránézésre passz :)

Ennyiért nem egy Polar inkább?

stormy89

stormy89

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

Üdv, eltévedt vándor!

Ez a te topikod. De amúgy 26-os.

Köszi szépen és bocs,hogy ide írtam.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Sziasztok!

Cube bicókon lévõ Alexrims ZX24 felni 24" vagy 26"-os? köszi

Üdv, eltévedt vándor!

Ez a te topikod. De amúgy 26-os.

stormy89

stormy89

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok!

Cube bicókon lévõ Alexrims ZX24 felni 24" vagy 26"-os? köszi

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 posts

kapott egy uj orat a verda :) bocs a szar kepekert, teloval nyomtam.

Posted Image
Posted Image

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Bocs a kép minõségért,majd lesz jobb.
2011
Posted Image

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

szép hintaló. :)
milyen óra az ott az?

BikeFun - SIGMA - Computer - - Computer SIGMA 2010 BC 2209 MHR

kehet idei, azt igy ránézésre passz :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,182 posts
szép hintaló. :)
milyen óra az ott az?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"