jaja, én is szoktam minden délután 90-100-zal lejtõzni félórákatSzámomra ez az érv: országúton tipikus a hosszabb idõn keresztüli, 90-110 km/ó száguldás (lejtõzés), mindent meg kell tenni a stabilitásért. Szélesebb kormány meg nagyon növelné a légellenállást (ami ugye a sebesség négyzetével arányos), ezért jobb a stucni hosszát növelni, mint a kormányét.
Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Írta 2011. április 12. - 07:54
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2011. április 11. - 23:41
Számomra ez az érv: országúton tipikus a hosszabb idõn keresztüli, 90-110 km/ó száguldás (lejtõzés), mindent meg kell tenni a stabilitásért. Szélesebb kormány meg nagyon növelné a légellenállást (ami ugye a sebesség négyzetével arányos), ezért jobb a stucni hosszát növelni, mint a kormányét.[....] Azért is jobb a hosszabb stucni, mert nagy sebességnél nem annyira ideges a bringa eleje. [...]
Írta 2011. április 11. - 23:23
Nekem csak azért érdekes, mert egyforma méretû bringát fogunk használni. Mondjuk nem baj, majd olcsón megveszem a tiéd, amikor profi leszel.
Jól néz ki.
Azért is jobb a hosszabb stucni, mert nagy sebességnél nem annyira ideges a bringa eleje.
Nekem is 90es van mindegyik bringámon, de az outin lehetne 110es is csak lusta vagyok átszerelni, jó ez így is.
az igaz
bár én úgyis ilyen kocaturista geós outit veszek magamnak eccer az meg annyira tán nem "idegbeteg".
télleg a stumpi tudott néha meglepõ és mulatságos dolgokat mûvelni tempós csapatásnál a 90-es stucnival. (pedig gyárilag is az lett vón rajta)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. április 11. - 23:19
de most -17fokos stucni van, a másikon pedig -6os lesz. Kb ugyanúgy fog állni az egész.
De gondolkodom a kompakt kormányon. Lehet hogy 3T ergosum... Majd amint elvitték a kerékszettemet, lesz itt kép a vázamrólMegy át rá a 7800 duraace szett, és fûzetek bele kereket...fekete felni-agy, ezüst küllõ, klasszik összeállítás
Nekem csak azért érdekes, mert egyforma méretû bringát fogunk használni. Mondjuk nem baj, majd olcsón megveszem a tiéd, amikor profi leszel.
Jól néz ki.puszta kiváncsiság amúgy mért jó a 120(+ ) stucni ?
sose vennék akkra monti vázar, amire 100 nál hosszabb kell (viszont 80 nál röviebbet se) , de aszfaltoson se szimpi a 110 nél hoszabb. (igaz kormányból se használnék 46nál keskenyebbet)
Azért is jobb a hosszabb stucni, mert nagy sebességnél nem annyira ideges a bringa eleje.
Nekem is 90es van mindegyik bringámon, de az outin lehetne 110es is csak lusta vagyok átszerelni, jó ez így is.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. április 11. - 22:55
sose vennék akkra monti vázar, amire 100 nál hosszabb kell (viszont 80 nál röviebbet se) , de aszfaltoson se szimpi a 110 nél hoszabb. (igaz kormányból se használnék 46nál keskenyebbet)
Írta 2011. április 11. - 22:52
Ha látnád mekkora hézagolót használ, nem kérdeznél ilyet.
de most -17fokos stucni van, a másikon pedig -6os lesz. Kb ugyanúgy fog állni az egész.
De gondolkodom a kompakt kormányon. Lehet hogy 3T ergosum... Majd amint elvitték a kerékszettemet, lesz itt kép a vázamról
Írta 2011. április 11. - 22:51
Írta 2011. április 11. - 22:49
Az 54es vázon majd le tudod rakni rendesen a kormányt?
Írta 2011. április 11. - 22:44
bár a törpéknek rövid stucni jár dolog nálam egyértelmûen megállja a helyét.
Írta 2011. április 11. - 22:28
Írta 2011. április 11. - 21:55
Mert a vásárlóik nagy részének erre van szüksége, ami nem azt jelenti, hogy ez az optimális.a specializednél akkor mind hülyék... bakker.
lehet a cube-nál is.
nagy vázat adnak el a szemetek, vagy direkt rövid stucnit, hogy jól átb*sszák a usert!!!44négy
Bloke válasza kicsit elegánsabb.
Törpéknek rövid stucni jár.Gyárilag az Orbeámon 100 mm-es stucni volt...Gonosz spanyolok.
Írta 2011. április 11. - 21:31
Írta 2011. április 11. - 20:26
Írta 2011. április 11. - 19:56
Írta 2011. április 11. - 19:44
a specializednél akkor mind hülyék... bakker.A 120as stucni országúton az alap. A rövidebb jelenti, hogy nagy a váz.
lehet a cube-nál is.
nagy vázat adnak el a szemetek, vagy direkt rövid stucnit, hogy jól átb*sszák a usert!!!44négy
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. április 11. - 08:45
Megyek majdGrande:tetszetõs nagyon! Valamelyik nap kerülhetnél felém, megtapiznám!
szép, grat
viszont nem rövid, igy egyens kormánnyal ?
M-es méretet nem mertem bevállalni, bár ültem rajta, próbálgattam. Hosszabb stücnin gondolkodom próbaképpen. A hétvégi tekerés a barátkozásról, próbáról szólt. Jól éreztem magam rajta. Még fura, de élvezetes.
Írta 2011. április 10. - 23:10
Nem õt terveztem, de a kinézett más aszfaltos Giant típusokból nem sikerült méretemben beszerezni. Fullyhoz szokott s**gem ennek ellenére jól bírja
Szarvkormányt ledobtam és egyenes kormányt tetettem fel + fék és váltokarok természetesen. Meg kell szoknom, hisz soha nem volt még ilyen típusú bringám. Barátkozom vele, de tetszik a gyors, suhanós tekerés. Persze ehhez most nem a legszélcsendesebb idõ volt hétvégén...
szép, grat
viszont nem rövid, igy egyens kormánnyal ?
Írta 2011. április 10. - 20:26
Írta 2011. április 10. - 18:28
Nem õt terveztem, de a kinézett más aszfaltos Giant típusokból nem sikerült méretemben beszerezni. Fullyhoz szokott s**gem ennek ellenére jól bírja

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére