Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19063 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Írj majd róla, mik a tapasztalataid, milyen terepen például, mennyire hozza azt a 29er feelinget, amirõl annyian és annyit áradoznak mostanság!

olyan osszevetest majd irok, ha kivancsi ra vki, hogy milyen egy 26os fsrhez kepest, de hogy milyen az a 29er feeling azt nem tudom, en a korabbi crossos bringam feelingjet keresem benne, ugy hogy el tudjak menni normalisabb terepen is, egy ossztelos haklijai nelkul :)

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Cubano, gyönyörû lett! A kormány meg a nyereg külön bejövõs, de persze a vázat is elfogadnám : D

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
köszi, majd feltörjük a malacperselyt :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Jól néz ki! Esetleg specifikációt is adnál, mibõl építetted? és milyen súlyra jött ki?
Ha az alsó képen te magad vagy, kicsit valóban hosszúnak tûnik, bár én nem vagyok nagy szakértõ.

Felsõfogásban hosszú csak, alsófogásban tökéletes a kormány formája miatt. :)

Spec.:
Váz, villa: Orbea Onix M (54)
K.csapágy: FSA carbon
nyeregcsõ: FSA SL-K
nyereg: Ritchey
Kormány: 3T Ergosum pro
Stucni: 3T ARX pro
Bandázs: 3T team
Fékváltókarok: Dura Ace 7800
Váltók: Dura Ace 7800
Hajtókar: Dura Ace 7800
Bowdenszett: Dura Ace 7800
Sor: Ultegra 6700
Lánc: Ultegra 6700
Fékek: SRAM rival
Felnik: Ritchey aero
Elsõagy: American classic micro 58
Hátsóagy: Fulcrum racing 7
Gumik: Continental supersport

A súlyát még mindig nem tudom, de a villa 780g ami ISZONYAT KÕNEHÉZ, ezt le fogom cserélni egy 3T Funda villára :)

Blueshark: Nekem úgy ahogy van a képen, mindenestõl 336ezer magyar forintba fájt, de rengeteg cucc használt rajta, meg alkalmi vételek...hajtókar 15ezer..stb. A vázszett konkrétan 130ezer volt, és ezzel nyertek VB-t is :) A paratriatlon világbajnok Boronkay Petié volt a váz.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

olvastam korabban - es a kerekcsererol epp hasonlo okokbol tettem le hamarabb (fekcseret meglatjuk, milyen lesz, ha osszekopik), 490g 622ben nem olyan gaz, egyedul a 380os crest vonzana, de valszeg az meg gatya ehhez kepest, es draga is. a tobbinel meg par grammal nem erdemes szarozni.

Írj majd róla, mik a tapasztalataid, milyen terepen például, mennyire hozza azt a 29er feelinget, amirõl annyian és annyit áradoznak mostanság!

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Barátnõm szeretne egy ilyet, csak sajnos magának, mennyibe áll meg ilyen, ha megy szabad kérdezni?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Kezdetben az 51-es Onix nekem is hosszúnak tûnt, de mostanra teljesen megszoktam, sõt már az Epic-en is hátrébb toltam a nyerget :)

Szép ez a fehér is, de nem bántam meg, hogy a kéket választottam. Sok km-t vele!
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
hát ez valami gyönyörû, irigykedek

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Jól néz ki! Esetleg specifikációt is adnál, mibõl építetted? és milyen súlyra jött ki?
Ha az alsó képen te magad vagy, kicsit valóban hosszúnak tûnik, bár én nem vagyok nagy szakértõ.

Uraim!

Végre.
http://farm7.static....939eb2acc_z.jpg
http://farm7.static....868af29a1_z.jpg

Elsõ benyomások egy normafa után:
Kiállva: istenkirálycsászár, iszonyat merev, jee!
Ülve: basszameg hosszú. Egy icipicit, de hosszú.

Második benyomások 90kili sík után:
Csak annyival hosszabb hogy felfelé zavarjon, tökéletes a bringa :))

Harmadik, 140km dimbes-dombos-hegyes tekerés után:
Azt hittem hogy kényelmetlen a nyereg, de teljesen jó, így nem kell vennem egy fehér SLR-t.

A váltó a Dura Ace 7800 helyett ideiglenesen egy 6500 ultegra, mert a duraacenek szét van 'szva a kanala.
Jó érzés 1 hónap után újra bringázni :) A képeket normafán csináltam, csak jól fotózok. (Madrid fölött 60kilivel 2000m-es hegy)

Akciókép:
http://farm6.static....feafbc8fb_z.jpg

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Egy Xentis kereket neki! :D

Amugy szép ;)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Uraim!

Végre.
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Elsõ benyomások egy normafa után:
Kiállva: istenkirálycsászár, iszonyat merev, jee!
Ülve: basszameg hosszú. Egy icipicit, de hosszú.

Második benyomások 90kili sík után:
Csak annyival hosszabb hogy felfelé zavarjon, tökéletes a bringa :))

Harmadik, 140km dimbes-dombos-hegyes tekerés után:
Azt hittem hogy kényelmetlen a nyereg, de teljesen jó, így nem kell vennem egy fehér SLR-t.

A váltó a Dura Ace 7800 helyett ideiglenesen egy 6500 ultegra, mert a duraacenek szét van 'szva a kanala.
Jó érzés 1 hónap után újra bringázni :) A képeket normafán csináltam, csak jól fotózok. (Madrid fölött 60kilivel 2000m-es hegy)

Akciókép:
Feltöltött kép

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
dögös "kis" Giant ;), tetszik pedig nem is fehér

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Használd egészséggel. SJ helyett vagy mellett?

helyette szeretnem - majd rakok ra cx gumikat (ezert ragaszkodtam a 29erhez), es gyor kornyeken jo lesz. vegulis 3 evig ilyennel nyomtam korabban. de meglatjuk, hogy valik be, addig nem adom el a masikat.

ha sok lovem lenne, persze megtartanam mindkettot, mert nagyon jo bringa a sj, de sajna mostanaban ritkan jutok el olyan helyre, hogy hasznalni is tudjam :(

Arn, igen finom kis gép ez, nincs ezen mit cserélni! Sokezer problémamentes km-t vele! ;-) (Aztán a Specivel mi lesz?)
Kerékszettrõl infót találsz jócskán az mtbr.com-os fórumokon. Hirtelen csak ezt találtam meg, de van egy topik, ahol tömegadatokat is írnak (már ha ez fontos), és hogy mi a különbség az s-xc és p-xc közt, stb.

olvastam korabban - es a kerekcsererol epp hasonlo okokbol tettem le hamarabb (fekcseret meglatjuk, milyen lesz, ha osszekopik), 490g 622ben nem olyan gaz, egyedul a 380os crest vonzana, de valszeg az meg gatya ehhez kepest, es draga is. a tobbinel meg par grammal nem erdemes szarozni.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Arn, igen finom kis gép ez, nincs ezen mit cserélni! Sokezer problémamentes km-t vele! ;-) (Aztán a Specivel mi lesz?)
Kerékszettrõl infót találsz jócskán az mtbr.com-os fórumokon. Hirtelen csak ezt találtam meg, de van egy topik, ahol tömegadatokat is írnak (már ha ez fontos), és hogy mi a különbség az s-xc és p-xc közt, stb.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Ha meguntad olcsón átveszem. :)

Ez csak hetek kérdése :D

Szép bringa, gratula hozzá! Ilyenkor kicsit mindig rám jön, hogy de jó lenne egy merevfarú....;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

volt egy tesztkor - osszeraktam a dobozbol, meg felraktam ra a kiegeszitoket :) meg nem tudom, hogy mi lesz rajta cserelve, mert a feket, kereket akartam, de nem tunnek rossznak, lehet nem nyulok hozza.
http://img11.imagesh...10704201302.jpg

Ha meguntad olcsón átveszem. :)

A sebesség mindent megold.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

volt egy tesztkor - osszeraktam a dobozbol, meg felraktam ra a kiegeszitoket :) meg nem tudom, hogy mi lesz rajta cserelve, mert a feket, kereket akartam, de nem tunnek rossznak, lehet nem nyulok hozza.

...

Használd egészséggel. SJ helyett vagy mellett?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Feltöltött kép

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Mondjuk nem csodálom, hogy eladtad a csepelt. Mikor találkoztunk is, azért kérdeztem, hogy azért egy Colnago után azzal a baltával faragott vázzal közlekedni elég illúzióromboló.

meg lehet szokni. semmi bajom nem volt avval a vázzal. jó a súlya kicsit zavart, de geometriára ezerszer jobb volt városban, mint a colnago. pusztán anyagi megfontolásból váltam meg tõle.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Mázlim van, hogy nálam ez a mániákus fejlesztõsdni kb. három fronton is megtört, mert egy (anno) normális hangkártyával és fejhallgatóval elintéztem a zenés-mulatságos vonalat (tudom, tudom - ez nem ugyanaz a szint), bicaj téren inkább többet építek egyszerre (mert sok kell, nincs rá magyarázat), és ezen elõzõ kettõt igen alacsony költségvetésbõl (az itt látott bicajokhoz képest, hiszen a közvetlen környezetemben egyetlen kivételtõl eltekintve senki nem vesz váltószettet 2-3 teszkós bicaj áráért, ugye :o - de ha én is 500k+ HUF értékû dolgokkal gurulásznék biztos kiátkoznának :D).