Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Posted 2011. July 17. - 22:30
off:
Fékek milyenek?
Posted 2011. July 17. - 21:25
Posted 2011. July 16. - 21:28
McGywer: miért bovdenes féket használsz a konán?
A kérdés rossz, hisz 2 konám van.
A Uniton össz. pedált, markolatot, külsõt, belsõt, láncot és hátsó lánckereket cseréltem.
Posted 2011. July 16. - 15:43
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
Black elite 100 teló/ Kona P2 merevvilla (kedvfüggõ)
BTS HC comp kcs
Ritchey stucni
Truvativ Stylo kormány
Novatec agyak
DT küllõk
DS2 XC felnik
Michelin Latex belsõk
Continental Explorer Pro külsõk
BB7 fékek (185/160)
LX fékkarok
B+ Race nyeregcsõ
Selle Italia nyereg
Shimano hajtómû (Hollowtech 1-es, Octalinkes)
Shimano PDM520 pedál
Mellette még van egy Kona Blast nagyjából Deoreval szerelve és egy oúti SS téli edzésekre.
Posted 2011. July 16. - 15:21
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. July 16. - 15:06
Posted 2011. July 16. - 15:05
Megújult a városi/országúti bringám. A hét elején készült el, ma voltam vele elõször hosszabb bevetésen (nem vitrin), ami 42 [km] lett, többségében sík terepen. A verda természetesen megy mint a golyó, függõlegesen merev, eléggé ráz, oldalirányban viszont rugalmas. Áttétel: 42/18 Készítettem pár képet a mûhelyben (irónia on), a minõségért és a gagyi beállításért elnézést.
Alkatrészek:
váz: Puch Mistral SE (1982), Reynolds 531 csövek, BKV kapaszkodó zöld színûre szintereztetve, felesleges cuccok leszedve, pályapapucs 120 [mm]; fékkonzol felfúrva, tömeg: 2170 [g]
monoblokk: Altrix premium 68/107; valamiért nem akartam Shimanot. A láncvonal nem tökéletes, van benn kb. 1 mm kifelé elöl (egyik képen látszik is), de keskenyebb mono nem fér el (ez is látszik a képen)
hajtókar: SR Custom, 170 [mm] 118-as furatkörrel (erre már nemigen veszek új tányért) 42-es alutányérral (1982); ja és rohadt szélesen vannak a tányérok azért nem jó a láncvonal
pedál: BTS HC Comp, jól néz ki (mondjuk lehetne fekete), jól tapad, tartós festés, alacsony profil, kónuszoshoz mérten jól forog, víz azonnal belefolyik
lánc: Wippermann 108 görgõslánc 1/2" x 1/8" (széles), sima lánchoz képest hangosabb, de sokkal kevésbé kopik, dögnehéz ezért nagyon tud csattogni, itt olvashatsz még róla: Connex Wippermann láncteszt
kerékszett: novatec 36 lyukas csavaros pálya agyak, húzott DT küllõk és altrix spider felnik, mindez merev mint atom
DMR láncfeszítõk
külsõk: Maxxis Detonator drótos 23 [mm]
belsõk: noname presta
racsni: 18-as Dicta; Na ez nem valami jó. Imbolyog, excentrikus, szarul néz ki rajta a krómbevonat, zörög, ellenben legalább leszedhetõ
fékek: Miche Performance (ez eléggé alsó kategória)
fékkarok: Trinity
kormánycsapágy: 1" Tange Falcon iparis
sutcni: SR Custom (1986) 50 vagy 60-as
Kormány: Zoom 580/40
nyeregcsõ: Truvativ XR (atomtámadás ellen is véd)
nyereg: Charge Spoon; Meglepõen kényelmes, jó súlyban van (260 g), hosszú nyereg lehet rajta helyezkedni, a bevonata egyelõre eléggé tapad
tömeg szumma 9,5 [kg]
Ami mindenképpen kell rá: rendes fékpofák, vékony lánckerekes racsni.
Esetleg áttétel módosulhat 42/16-ra. Hajtogatós külsõk se lennének rosszak persze, de megint kezdõdik az ördögi kör.

Posted 2011. July 16. - 13:56
Utolsó tekerésen a Mandulástól-Mandulásig 1240 volt a szintemelkedés.
Ja elég jól nyomtuk, az átlagsebesség 15km/h körül? Neked milyen áttételed van a szinglin?
Az csak az egyik része, hogy fel tudok valahogy menni, de egy kiadósabb térdfájás után hamar abbahagyja az ember a legénykedést.
Amikor nincs sok idõm, akkor ezt szoktam tolni, de a GPS vicces készülék, én meg nem értek hozzá.
Na nekem térdfájásom sosincs. Elég szép végigtekerni a városon egy ilyen körért. Ebbõl a szemponból iszonyat mázlista vagyok, tõlem az erdõ 1km és ott is fel bírok tekerni, ha akarok, persze mókuskeréken.
Posted 2011. July 16. - 13:45
Posted 2011. July 16. - 13:37
Posted 2011. July 16. - 13:15
Igazándiból nem mérvadóak a tapasztalataim abból a szempontból, hogy 1.95-ös gumikkal 44-32-22/11-32, 2.1 gumikkal 44/16 és 2.35 gumikkal 36-22/11-25 mind más-más "érzést" ad. Ráadásul mivel elég könnyû vagyok (~65 kb. tevepúppal együtt) a 2.35-ös külsõkkel ritkán mászik 1,5-2 bar fölé a nyomás, ami terepen kapaszkodásnál tapadós érzést ad, de aszfalt kaptatókon kifejezetten rossz (pl. Dömörkapu környékén általában már kicsi unom a betont, ha arra járok, mert elõtte átkerekezem az egész városon, de az Állatkertnél már olyan kevés van vissza, hogy ott szeretek felmenni:)). Meg amióta megint váltóssal nyomom, menthetetlenül lusta lettem.
szerk: kicsit lassan született meg a post, mert más dolgom akadt - freddyke postjára reagáltam
Posted 2011. July 16. - 13:11
Párszor feltekertem 44-16-on Remeterétrõl a kék(?) bringaúton Égervölgy felé ami szívás ugyan, de megoldható. Így szerintem a 32-18 egy elég jó választás, mert hiába mész fel könnyebben kisebb áttétellel a neccesebb emelkedõkön, ha máshol nem tudsz haladni. Persze mondjuk Daindolnál vannak olyan betonos részek ahol csak mókuskeréken lehet felmenni - vagy nem arra kell menni, vagy _tolás_.
Singlespeed esetén - nálam legalábbis - meg nem a könnyítés volt a cél (mert most is ~16kg-os merevseggûvel gurulok), hanem egyszerû, mint a faék, meg csendesebb is (puha betétes v-fék, lánc nem csattog, ilyesmik). Merev villa hiányzik még, és "pont jó" lesz.
Melyik útra gondolsz? A Vörös hely felé?
Ha ott felmész 44-16-al, szívesen megnézném....
Posted 2011. July 16. - 13:00
Posted 2011. July 16. - 12:49
Singlespeed esetén - nálam legalábbis - meg nem a könnyítés volt a cél (mert most is ~16kg-os merevseggûvel gurulok), hanem egyszerû, mint a faék, meg csendesebb is (puha betétes v-fék, lánc nem csattog, ilyesmik
Posted 2011. July 16. - 11:43
Nem gondoltam rá, hogy ekkora áttételnél már kipöröghet a kerék. Érdekességképp korábban volt ilyen gondom 2.5-2.8 bar nyomás körül. 1.8-2 baron (UST) még csak meg sem csúszik, aszfalton / terepen is felmászok a falmeredek emelkedõkön, százalékosan nem tudom megmondani az emelkedést, de nem embernek való. Terepen 32-23, 32-26 áttételekkel felmegyek a húzósabb részeken is, eddig nem tapasztaltam kaparást. Kipróbálom majd a 32-20-at, amikor kicsit edzettebb leszek. Ha az megy, akkor jöhet nekem is a szingli.
Posted 2011. July 16. - 11:09
Értem. Egyébként azért kérdeztem, mert mostanában próbálgatom, hogy milyen állva tekerni hosszabb távon különbözõ terepeken és azt vettem észre, hogy magasabb fordulaton kipörgök a meredek részeken, alacsonyon meg nem. Persze lehet, hogy a hajtástechnikám miatt van, mert outin tanultam meg kiállva tekerni.Én leginkább magamról tudok nyilatkozni, de szerintem a többiek is akkor állnak ki, ha már muszáj. 50es csapásszámig nyugodtan lehet ülni, alatta kezdõdik az állás, aztán az aszfaltot leszámítva eljön az a pont, hogy kipörög a gumi mert állva képtelen vagy kört hajtani bizonyos csapásszám alatt. Ilyenkor visszaülve többnyire menthetõ a helyzet, de 20-25ös csapásszámnál ez eléggé szenvedés.
Aztán jön a 3. fokozat, a "tolva".
Ha túl sokat mész feleslegesen állva, azzal csak a karod fárasztod le. Nekem tavaly Szilvásváradon a végefelé a bicepszem görcsölt, nem a combom.
A sebesség mindent megold.

Sign In
Create Account

Back to top