Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Started by
Endroo
, 2006. January 10. 21:43
Posted 2012. January 22. - 15:01
Posted 2012. January 22. - 14:37
Ha nagy ritkán mérek, beugrok a sarki ABC-be, hitelesített grammos mérlegük van az önkiszolgáló zöldségespultnál. Raktam már rá váz/villa kombót is, mielõtt észbe kaptak. Ki is nyomtatja kis matricára. A "citrom" gombot szoktam nyomni
Posted 2012. January 21. - 16:27
Posted 2012. January 21. - 11:05
1000huf alatt lehet ebayrol, vagy dealextremerol rendelni ilyen kampos meroket. en is vettem egyet
Posted 2012. January 20. - 22:38
Rendelj ilyet olcsó és ingyen a posta teljesen jó.
DIGITAL HANGING SCALE - Free Shipping - DealExtreme
DIGITAL HANGING SCALE - Free Shipping - DealExtreme
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. January 20. - 21:59
Egy ilyen "mérleg" nekem is kellene Az országútim súlyáról pl lövésem sincs.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"
Posted 2012. January 20. - 21:52
attol fugg mi szamit - a bringa sulya, vagy hogy hasznalod. en egyedul a flaskat nem szamolom bele, mert annak mindig valtozo a sulya. minden mast igen.
ha ezt nem nezzuk, akkor a giant 29er kb 11kg, a stumpi fsr 12.
ha ezt nem nezzuk, akkor a giant 29er kb 11kg, a stumpi fsr 12.
Posted 2012. January 20. - 21:40
en a sulyokat tokkal vonoval irtam (pedal, kmora, kulacstarto, stb).
szerintem viszonyításnak jobb a nettó súly. (gondolom pl a fritz újságok sem véletlen nem felmálházva mérnek). mongy engem igazából már csak a vázsúlyok (meg a mért merevségek, bár a 2 összefügg, a fizikát kb csak a cdale tudja nagy tételben megbaszni) érdekelnek.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. January 20. - 21:28
hát én se gondoltam, de így táblázatban (bár itt-ott kis ráhagyással) kijön a 13kg pedál nélkül)
en a sulyokat tokkal vonoval irtam (pedal, kmora, kulacstarto, stb).
Posted 2012. January 20. - 20:23
Szerintem valós lehet ez a tömeg. Pár perce megmértem mégegyszer, 13,06 kg pontosan, "csengõvel", 2 lámpakonzollal, kulacstartóval, sebességmérõ jeladóval és VDO MC1.0+ -szal, taposópedállal. A nõi Specialized nyereg mondjuk 350g körül van, ami gyárihoz képest közel ~ +80g, a gyári adat meg ugye 12,6 kg volt a bicajra; a 13,06 kg körülbelül reálisnak tûnik. Az biztos, hogy a a hátsó 180-as tárcsa és a PM160-180 konzol is dob pár tíz grammot ugye, meg a kerékszett is egy 2 kilós Crossride, hátul a sor egy 10-es sor, ami legalább +40-50g egy 9-eshez képest; szóval a tiéd ennél szinte biztos, hogy könnyebb! ;-)
Posted 2012. January 20. - 18:32
Zeke: nagyon szép gép! Elsõre furcsa volt a tag, hogy miért néz a váz felé a lock kar és hozzáférhetetlen helyen, de aztán láttam, hogy átalakítottad remote-lockosra. Nagyon komoly!
A fotó hol készült?
Köszi! Így a tag karja alig valamennyit mozog , tehát könnyen lehet a remote-ot használni (csak eltörtem a magura remote kar felfogató bilincsét , szóval az még gázos megoldás...)
A kép a kamaraerdõ és a sportmax közti halastónál készült
Tömeg párom bicaján úgy rémlik, 13,1 volt, amikor másfél hete kíváncsiságból megmértem egy kampós mérleggel, de megmérem majd mégegyszer.
Azért furcsa mert ha egymás mellé tesszük az enyémmel akkor a felszereltségbõl adódóan az enyémet gondolnám nehezebbnek.
A morcos.
Posted 2012. January 20. - 15:35
Nekem ilyen van, ezzel méricskélek. Ajándékba kaptam éves német Bike Magazin elõfizetéshez. ;-)
KERN CH 15 K 20 a típusa, max. 15 kg, +/- 20 gramm pontosság.
KERN CH 15 K 20 a típusa, max. 15 kg, +/- 20 gramm pontosság.
Posted 2012. January 20. - 15:12
viszonyításnak jó
nekem meg van halmérlegem...direkt bringaméréshez pedig nem vagyok grammozós. csak kiváncsi
nekem meg van halmérlegem...direkt bringaméréshez pedig nem vagyok grammozós. csak kiváncsi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Posted 2012. January 20. - 15:01
off: Ezeknek a 'nettó' súlyméréseknek nem vagyok nagy híve; löttyel a gumiban, nyeregtáskával, kulacstartóval/kulaccsal megyünk úgyis. Bolti adatnak jó a 'nettó', pedál nélküli. (Az én 13,6omban nyeregtáska nincs benne, a többi igen. Teljesen tudományosan felállok a mérlegre, majd utána megismétlem ugyanezt bringával a kezemben )
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2012. January 20. - 11:46
hát én se gondoltam, de így táblázatban (bár itt-ott kis ráhagyással) kijön a 13kg pedál nélkül)
Posted 2012. January 20. - 11:09
Gyönyörûek a gépek! Gratula mindenkinek! Bár nekem a feketék felé húz a szívem!
Nem értem,h miért vagytok a 13 kg-n fent akadva. Nekem a gépem 15,4 kg és könnyûnek érzem(Fat albert gumikkal,kaiserrel 16,4kg)! A villán tudnék egy fél kg-t könnyíteni,de túlságosan szeretem ezt a villát.
Amúgy van itt olyan aki használta ezeket a 2.35-ös fat alberteket? A kaiser után olyan kis vékonynak tûnik,h nem tudom,h mennyire merjem ezekkel megereszteni sziklás részen,mert attól félek,h könnyen kiszakítja.
Nem értem,h miért vagytok a 13 kg-n fent akadva. Nekem a gépem 15,4 kg és könnyûnek érzem(Fat albert gumikkal,kaiserrel 16,4kg)! A villán tudnék egy fél kg-t könnyíteni,de túlságosan szeretem ezt a villát.
Amúgy van itt olyan aki használta ezeket a 2.35-ös fat alberteket? A kaiser után olyan kis vékonynak tûnik,h nem tudom,h mennyire merjem ezekkel megereszteni sziklás részen,mert attól félek,h könnyen kiszakítja.
Posted 2012. January 20. - 10:18
Zeke: nagyon szép gép! Elsõre furcsa volt a tag, hogy miért néz a váz felé a lock kar és hozzáférhetetlen helyen, de aztán láttam, hogy átalakítottad remote-lockosra. Nagyon komoly!
A fotó hol készült?
Tömeg párom bicaján úgy rémlik, 13,1 volt, amikor másfél hete kíváncsiságból megmértem egy kampós mérleggel, de megmérem majd mégegyszer. Azért ezeket a Canyonokat lehet tuningolni rendesen! Elég jó alap, mert elég könnyû a váz maga és a tömegét tekintve a hajtáslánc szintén egész jónak mondható. Csere és tuning maximum csak a megbízhatóság jegyében for történni rajta, tervem szerint tubeless-esítem a kerékszettjét és E/H Geax Aka 2.1 TNT/Geax Mezcal 2.1 TNT-t kapna, de mint írtam, nem a tömegcsökkentés lenne a cél. Így is úgy megy felfelé, hogy lassan már nem gyõzöm a tempóját!... ;-)
Gabe84: köszi! :-)
Lehet, hogy rossz a mérlegem és csal egy kicsit felfelé, nem lehetetlen. Tiédnél a 11.8 bitang jó tömeg, de hát az Ibis az Ibis! ;-)
A fotó hol készült?
Tömeg párom bicaján úgy rémlik, 13,1 volt, amikor másfél hete kíváncsiságból megmértem egy kampós mérleggel, de megmérem majd mégegyszer. Azért ezeket a Canyonokat lehet tuningolni rendesen! Elég jó alap, mert elég könnyû a váz maga és a tömegét tekintve a hajtáslánc szintén egész jónak mondható. Csere és tuning maximum csak a megbízhatóság jegyében for történni rajta, tervem szerint tubeless-esítem a kerékszettjét és E/H Geax Aka 2.1 TNT/Geax Mezcal 2.1 TNT-t kapna, de mint írtam, nem a tömegcsökkentés lenne a cél. Így is úgy megy felfelé, hogy lassan már nem gyõzöm a tempóját!... ;-)
Gabe84: köszi! :-)
Lehet, hogy rossz a mérlegem és csal egy kicsit felfelé, nem lehetetlen. Tiédnél a 11.8 bitang jó tömeg, de hát az Ibis az Ibis! ;-)
Posted 2012. January 20. - 05:41
zscs: azert hoztam fel peldanak, mert alkatresz-szinten nem volt eleresztve (comp - sokmindent nem csereltem rajta), de a vaz tenyleg konnyu, ami a merevsegen erzodik is. a mostani 29er giant is merevebb (11.5kg), a pitch utan meg plane szembetuno volt (13.7). de ez szamomra nem sokat vont le az ertekeibol, annyira bejott az a geo. neha szivesen visszapattannek ra.
26oson szerintem egy 38/24et probalj ki 10es sorral, es meg fog valtozni a velemenyed
26oson szerintem egy 38/24et probalj ki 10es sorral, es meg fog valtozni a velemenyed
Posted 2012. January 20. - 03:01
A Canyon súlya tényleg 13kg felett van?
Nekem reconnal , kõnehéz felszereléssel (alig van rajta pille cucc) alatta jön ki
Nekem reconnal , kõnehéz felszereléssel (alig van rajta pille cucc) alatta jön ki
A morcos.