Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Írta 2012. január 26. - 15:17
Értsd jól: sokakat nem zavar, vagy mert nem úgy vagy nem olyan terepen tekernek,fékeznek ahol ez kijönne.
Én FSR és Maestro hívõ vagyok, szóval engem nem kell meggyõzni. Volt egyforgáspontos keróm (SC Heckler), de csak a semmeringi ratatatában zavart a keményedés, itthoni terepen sosem. Viszont rengeteg Am, Enduro, DH gép épül nem fékfüggetlen rendszerrel, ennek ellenére sokan keróznak ezekkel a gépekkel, nem is akárhogy. Akit zavar mást vesz. Mint például engem, vagy téged, de sokaknak meg tökéletes.
Például nem értem ezt a nagy Orange mániát az angoloknál. Azon túl persze, hogy hazai termék. Szépnek sem mondanám, egy forgáspontos is, mégis a Megán annyian mentek vele, hogy embertelen. Pedig ott aztán van kõ, meg meredekség, meg mandiner. Õket viszont valamiért nem zavarja. Tamáska, te próbáltál már Orange gépet? Van benne valami varázslat? Vagy ez tényleg csak a patriotizmusuk és a magazinjaik hatása?
Írta 2012. január 26. - 13:38
Szerintem ezen a szinten és ebben a kategóriában nem olyan fontos szempont a felkeményedés kemény fékezés közben.
ezzel nem ertek egyet. ha van valami amit nem szeretek a 575-ben, az ez. pedig en hobbi szinten bringazok
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2012. január 26. - 11:34
Írta 2012. január 26. - 11:17
ja és a foxival majd tapasztalatok pls
Na végre, ma kora reggel megvolt az elsõ tesztköröm! Objektív beszámolót képtelen lennék írni ilyenkor, nyilván. :-) Hogy alapból merevebb-e a QR15-ös Float, mint a gyorszáras Talas, nem tudom (valószínûleg igen), mert maga a bicaj eleve sokkal stabilabb és merevebb, mint az am3000d volt. Talán fékezésnél egyértelmûen merevebb volt. Igen, most hogy így visszagondolok, az mindenképp furcsa volt, hogy húzom az elsõ féket és mégis tartja az ívet a kerék. Talas 140-es állásban azért nem volt ilyen, ezért is használtam 120-ban folyton. Szóval, a villa ugye még új, ilyenkor elvileg nem mozog még szépen; de a gyakorlat egyelõre mást mutat. Lazán hozza a frissen szervizelt Talasom érzékenységét. A hideg ellenére szépen mozog, finoman indul meg, szépen tette a dolgát. A LockOut fura kissé, teljesen lockolva a villát, a lock betonkemény, de folyamatosan nyomva nagyon lassan összenyomódik pár centit - átpréselhetõ az olaj a lock-mechanika "agyán". Nem tudom, ez normális-e, de a HHH-ra aszfalton feltekerve a Fenyõgyöngyétõl még jól is jött, ahol kiállva tekerek mindig középtányéron, hogy lejjebb van a bicaj eleje. Apropó, a cockpit magassága, ha már így szóba hoztam! A régi bicajom 120mm-re állított villával adott magasságát hozza a mostani a 140mm-es villával, erre törekedtem a beállításnál. Lemértem mérõszalaggal is, +/- 3-4mm differenciánál nem lehet több; így kényelmes a mászásnál is. Utóbbitól bevallom, féltem rendesen, hozza-e a régi szintjét, de szerencsére nem éreztem különbséget, kb. ugyanolyan. A 30 helyett 20mm emelésû rizer kormánnyal és a 8 fok helyett 0 fok emelésû és egyébként is 3 mm-rel alacsonyabb stucnival sikerült összehozni (régi: RaceFace Evolve AM ~43mm, új Thomson Elite 40mm). Egyelõre ami a legfurcsább a mászásnál, az a 68 fokos villaszög a 69,5 után, ezt még szoknom kell. Na, a villaszög az elsõ komoly lefelénél annál jobban tetszett, ott mintha csak mindig ilyenre vágytam volna! Amatõr, eléggé bénázós nose wheelie-zõs vagyok, no de szûk fordulóban a bicaj hátuljának odébb pakolása sosem ment ennyire könnyen. Ennek örömére bevállaltam egy könnyedebb, de technikás DH-s trailt is a HHH oldalában - rég éreztem ennyire a "flow" érzést! A hátsó, elavultnak számító felfüggesztés nekem a réginél is jó volt, itt is hozza azt, amit elvárok tõle, még ha fel is keményedik fékezésnél. Az egész bicaj nagyon játékos lett, az elsõ benyomások alapján azt mondom, egész "tûrhetõ"! :-)
Írta 2012. január 26. - 04:01
Bikes Evolution (2000-2011)
Szép az Orbeád De felsõfogásban nincs egy kicsit lent az a fékváltókar?
Írta 2012. január 25. - 23:49
Angol ebay-rõl, tamaska hathatós segítségével, mivel magyar címre nem küldött az eladó. Egyben volt a bringa, írtam a vázra egy árat, és szerencsém volt, megbontotta. Ráadásul karcmentesen jött
hát igen, én is max így merném, ha van kint valaki aki besegít. nagyon szép. én sokat olvastam ezekrõl a bringákról, elég sokan írják, hogy nagyon nyeklik a hátulja. gondolom Te ilyesmit nem tapasztalsz.
Írta 2012. január 25. - 23:38
Írta 2012. január 25. - 23:23
nagyon szép bringák, egytõl egyig. ez az utolsó kettõs mindent visz. az Ibis vázat milyen módon sikerült beszerezni? gondolom külföldrõl.
Írta 2012. január 25. - 21:18
Írta 2012. január 25. - 14:35
kis ideig volt egy polar x is, amolyan trail felfogásban.
volt konám is
régi álmom vált valóra a '98-as évjáratú cruxszal...
ismét volt össztelósom egy rövid ideig. konkrétan a terasznál messzebb nem tekertem vele.
...a rég crux koránt sem jött be annyira, mint reméltem. nem úgy, mint az általam korábban némiképp lenézett antique, aminek nagyon örülök, hogy megvettem.
és a vicces nevû kanadai csoda, a cove
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2012. január 25. - 14:29
a legelsõ "komoly" montim, egy'98-as boomer. a képen lévõ állapot az utolsó, mielõtt észrevettem a fejcsõn lévõ repedést
a boomert egy merida követte, került rá bomber, magura marta tárcsafék és kilenc fokozat
a meridát egy xtc váltotta, ez már tényleg jó bringa volt, fõleg az elsõ - a trance miatti - bontás elõtti idõkben, rebával. a képek az összeépítés utáni és a végleges bontás elõtti állapotot tükrözik.
az xtc cuccait a trance örökölte
folyt köv...
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2012. január 24. - 23:16
Írta 2012. január 24. - 21:13
Írta 2012. január 24. - 21:02
Írta 2012. január 24. - 20:53
Írta 2012. január 22. - 21:00
Írta 2012. január 22. - 20:19
én ezzel nyomulok.
Szép!!, és gondolom szuper is. Ez ugye egyedi építés? Szívesen kipróbálnám, a trekking és outi után biztos fura élmény lenne. :-)
Ridley Noah Fast
Írta 2012. január 22. - 15:21
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. január 22. - 15:14
Írta 2012. január 22. - 15:03
Ha nagy ritkán mérek, beugrok a sarki ABC-be, hitelesített grammos mérlegük van az önkiszolgáló zöldségespultnál. Raktam már rá váz/villa kombót is, mielõtt észbe kaptak. Ki is nyomtatja kis matricára. A "citrom" gombot szoktam nyomni
Bazze :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"