Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19037 replies to this topic

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts
én 1 ilyen pedált kerítenék rá: VeloBase.com - Component: Shimano PD-6402, 600EX Ultegra ,és akkor teljesen korhû lenne. ezzel is korhû: VeloBase.com - Component: Shimano PD-6500, Ultegra ,és elég kicsi is,de nem véletlenül nem használták sokan. kicsi a kontakt felülete az spd-nek az országútikhoz.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Na ma végre sikerült lefotózgatnom

Picasa képek

Feltöltött kép

A morcos.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
A mérettel nem vagyok teljesen tisztában , a nyeregvázcsövet vagy a vízszintes középrész felsõcsõ távot kell mérnem?
54cm a nyeregvázcsõ.
Egyenes a nyereg , csak ez a kép egy 2 méter széles folyosón készült :) , ekv 21mm , torzít (canon 1d + 17-40 , nagyobb látószög mint a normális)
spd-vel montin mentem már 100 fölött többször is , aszfalton és terepen egyaránt , idén ez biztos nem fog lecserélõdni , túlzottan berögzött vagyok , nem tudom meg tudnék-e szokni más pedált, platformmal egyáltalán nem tudok már menni , állandóan húzni próbáltam aztán mivel nem sikerült így mellélépegettem.
A felnik jónak tûnnek , van még benne akár több szezon is , egyenesen is futnak de a hátsón majd elpöcsölök egy egész picit , centírozok rajta , bár olyan minimális van benne , hogy nem biztos , hogy megéri vele foglalkozni. Ha elkopnak a felnik majd átfûzök bele valamit , bár még nem fûztem kereket de úgy bennem van az inger , lehet nem sikerül elsõre , de majd meg szeretném próbálni.

A morcos.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

[...] Razesa spanyol handmade columbus csöves váz és az atyaúristen is Shimano 600 Tricolor rajta. http://serrenok.ucoz...68709.jpg [...]

Ez jó lehet, mert van egy nagyon jó Columbus SLX csöves vázam - hasonló, krómozott villlákkal - meg egy 8-as 600-as Ultegrám is (igaz, nem ua. biciklin), mindkettõt nagyon szeretem, az Ultegra finom, örök darab (pedig „általában” Campagnolo-s gépeket hajtok). 54-es, ugye? Az ülést szvsz vízszintesebbre kék állítani.

Az SPD az egyetlen amihez ragaszkodok , nem szeretnék országúti pedálokakat.

Egyelõre ragaszkodj, bõven ráérsz, hisz még be sem járattad, de nem véletlenül mennek országútival, még ha jóval kényelmetlenebb is leszállni róla. Nem sürgõs, de igaza van donciccciónak; úgy 50 km fölött már nem mennék SPD-vel (városban pedig szoktam).

Elõször azt hittem , hogy szingósak a kerekek , de a legnagyobb meglepetésemre és örömömre ezek a Continental Supersport Ultra gumik [...]

Ha a ráf (=abroncs, =felni) is elég jó a további örömhöz (nem kopott, egyenletesen fut), akkor tényleg nagyon jó vétel!

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Köszi Löpapp!

csak,h tudj vlmit a vázadról: ilyen márkájúval ment Indurain 91 körül. akkor nyerte meg 1. a tourt. nagyon király bringa. kár,h nem próbálkozol meg az országúti pedálokkal.

noh :) láttam róla egy képet egy Razesával , de nem esett le , hogy miért is , azt hittem csak valami brossúra.
Ma vettem rá egy pár vittoria zaffiro sárga gumit , de olyan ügyes vagyok , hogy mindkét itthon levõ belsõm tönkretettem , így marad holnapra a fotózkodás.
Próbáltam országúti pedált , ezért maradok a már bevált spd-nél :) , további elõnye, hogy ez a pedál volt itthon , nem kellett rá költenem , és szerintem az ilyen kevésbé nagy pedálok jobban is mutatnak , még ha nem is rá való :)
Tudom , hogy célirányosabb a look spdsl és a többi országúti pedál , de ezzel biztonságosabbnak érzem.

A morcos.

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 posts
Jelenlegi állapot:

Feltöltött kép
Feltöltött kép

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

üdv, sikerült beszereznem egy új vázat az alkatrészeket pedig átpakoltam a régirõl.
Sokan szkeptikusan állnak ehhez a márkához/vázhoz
de én bevállaltam, tekertem már vele 200km t ezidáig minden rendben.
Remélem a késõbbiekben is pozitív élményekkel fogok gazdagodni.
Páran lehet arra gondolnak hogy ez egy "újabb reklám" mint a fõoldalon, de azt kell mondjam nem,
mivel azt sem tudtam 1 hónappal ezelõttig hol árulják ezt a márkát,-ráadásul nem is kellett messze mennem:)
súly 7.4 kg /pedállal/
link:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Nagyon tetszik! Sok km-t tegyél bele!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
üdv, sikerült beszereznem egy új vázat az alkatrészeket pedig átpakoltam a régirõl.
Sokan szkeptikusan állnak ehhez a márkához/vázhoz
de én bevállaltam, tekertem már vele 200km t ezidáig minden rendben.
Remélem a késõbbiekben is pozitív élményekkel fogok gazdagodni.
Páran lehet arra gondolnak hogy ez egy "újabb reklám" mint a fõoldalon, de azt kell mondjam nem,
mivel azt sem tudtam 1 hónappal ezelõttig hol árulják ezt a márkát,-ráadásul nem is kellett messze mennem:)
súly 7.4 kg /pedállal/
link:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts
csak,h tudj vlmit a vázadról: ilyen márkájúval ment Indurain 91 körül. akkor nyerte meg 1. a tourt. nagyon király bringa. kár,h nem próbálkozol meg az országúti pedálokkal.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Sztem nagyon szép! ;)

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Nemrégiben még arról írtam , hogy városi géppé alakítottam a Magellan Cratert mert lett össztelós monti terepre (Canyon Nerve XC).
Most változott a helyzet , eladtam a Cratert és vettem egy országútit.

Razesa spanyol handmade columbus csöves váz és az atyaúristen is Shimano 600 Tricolor rajta.

Feltöltött kép

Az SPD az egyetlen amihez ragaszkodok , nem szeretnék országúti pedálokakat.
Elõször azt hittem , hogy szingósak a kerekek , de a legnagyobb meglepetésemre és örömömre ezek a Continental Supersport Ultra gumik olyan hihetetlen feszesen állnak rajta mint egy ragasztott szingó , ennek még ugyan nem örülnék , de így lehet benne belsõt cserélni , viszont ami ettõl is jobb , le tudom cserélni a külsõt... nyivlán egy Vittoria Zaffiro kerül majd rá. Egy bandázst is jó lenne cserélni , de õszintén szólva erre most nem szeretnék költeni , kapok egy barna Deda bandázst ami bár színben nem passzol , de legalább jobb mint a mostani.

A morcos.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
de nekem csak a vaz kell. sot, csak a lanc- es tamvilla. a tobbit megtarthatod :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

kezdd azzal hogy ezt eladod nekem. a vaz eleg.

---YETI DH9--- « kerékpár / váz « FREERIDE / DH « Kategóriák tallózása
Nyamvadt 1250font :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kezdd azzal hogy ezt eladod nekem. a vaz eleg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 posts
szép ez a Yeti :) !

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

neabsszafel... :o :o :o

Kezdem felfogni,hogy egy seggem van...minden sz@rt megvettem mindig amibe beleszerettem hirtelen.Van 7db Cannondale-m,köztük olyan amin nem ültem 4éve,meg még....Idén abbahagyom a gyûjtögetést.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
neabsszafel... :o :o :o

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Kezdem szórni a fiókcuccokat :)
Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a titan annyira konnyu nem lenne :) engem is inkabb a tartossaga meg a kenyelmi szempont miatt erdekelne. a karbon is... eloszor inkabb a kormany. a cannondalet felirom, mert 400asat sem nagyon lattam, es thomsont is azert vettem, mert 410es. 27.2es a vazad, vagy nem is letezik masban? erdemes szukitovel?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

titan?

a cannondale nyeregcso 400as?

A titán drága (~min. 2000€), meg ahhoz már karbon lefty illene, ami szintén drágább, nekem elég a funkció amit a villa és az agy tud, ez a gép nem a grammozásról szól. A képen látható felállásban elsõfékestül 12,6kg, ami nem kevés. A felsorolt cuccok cserélésével, könnyû tubelessként használt gumikkal és aluvázzal lemenne kb. 11,5kg-ra, ami nekem bõven jó. Sosem voltak még karbon cuccaim, egyszer ki kell próbálni tényleg adnak-e valamit a hosszútávú kényelemhez.
Ha egyszer új váz lesz, az valószínûleg alu lesz és rohloff papucsos.
A cannondale nyeregcsõ 420×27,2-es.