Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Igen, Paul Components. Az eBay-rõl. (olcsóbbat sehol nem találtam, csak rondábbat. :)

Mondjuk ez a típus ledobja durva terepen, ugyanis kell alulról is valami, ami megfogja, mint az elsõ váltó lentebbi kis behajtása. 10 éve megyek 1x8/9/10-essel, szóval nem csak elméleteket gyártok.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Basszus az a Lava Dome tényleg nagyon ott van a szeren! A fél vesém eladtam volna egy ilyenért annak idején, gyári setuppal is, de így egytányorosítva, enyhén
városiasítva még szebb.
A villáról nincs közeli fotód véletlenül? Ha jól sejtem, ennek az eredetinek sokkal komolyabb, kovácsolt saruja van, mint a mostani hulladékoknak, melyet méregdrágán Project 2 néven eladnak.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

azt akartam is kerdezni, ha nincs elso atdobo, akkor mindenkepp kell vmi? amugy ledobja a lancot?

Igen, kivéve az új 1×11-es Sram rendszert.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
azt akartam is kerdezni, ha nincs elso atdobo, akkor mindenkepp kell vmi? amugy ledobja a lancot?

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Milyen a lancterelõ a kona-n? Paul? Honnan szerezted?

Igen, Paul Components. Az eBay-rõl. (olcsóbbat sehol nem találtam, csak rondábbat. :) )
Feltöltött kép

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Sziasztok!
Bár nem annyira különlegesek, de íme a paripáim:

'94 Kona Lava Dome
Feltöltött kép

Sunn Travis
Feltöltött kép

Milyen a lancterelõ a kona-n? Paul? Honnan szerezted?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Tõlem megy egy Like a Konának! :)

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Sziasztok!
Bár nem annyira különlegesek, de íme a paripáim:

'94 Kona Lava Dome
Feltöltött kép

Sunn Travis
Feltöltött kép

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Félreértetted, olyan váza van, mint Kishercegnek, nem mint neked.

igen, valóban így értettem! van egy Kona Cinder Cone vázam, meg egy eladó giant XTC-m.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Pedig reménykedtem, hogy csak nekem van ilyen itthon, nem volt könnyû a beszerzése :D

Félreértetted, olyan váza van, mint Kishercegnek, nem mint neked.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
koszi az infokat :) kozben en is kicsit utanaolvastam, hogy nem annyira egyszeru ott sem a dolog. igy asszem inkabb vmi merev karbon 29erben gondolkodom. a felhasznalas hasonlo lenne: aszfalt, light terep. a mostani 29eren majd kiprobalok egyket szelsoseges gumit, hogy melyik koncepcio iranyaba induljak el.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

ki kellene egyszer probalnom egy ilyen cx bringat :) sokat tekerek aszfalton, de nem tudok elszakadni a tereptol sem.

a gumin kivul miben ternek el az outitol? mas a geo is? erosebb, jobban elnyeli a rezgeseket?

Én inkább terepen tekerek vele, még mindig nagyon élvezem. Valami Lefty-s és 29-es merevfarú bringáért lehet el tudnék azért csábulni...

Más a gumi, a geo, fékek, általában a hajtókar áttétel (nekem 46/36), célszerû azért egy zselés bandázs is :D
Ezek jó erõs vázszerkezetû bringák így azért tud ez rázni. Az olcsóbb karbon Focust próbáltam, az is rázott keményen, talán jobban mint az enyém. Lehet valami top karbon vázas modell már nem rázna. Idén ez volt a csúcs Speci CX váz, örültem annak is, hogy a villa nyaka alu és nem karbon (nem nagyon keresem a karbon cuccokat).

érdekes eza bütykösgumis országúti, de nem rossz. a fékpofák miért vannak annyira közel a felnihez? az országúti fékkar miatt? (no offens, csak nem értek hozzá.)

Igen azért vannak ilyen közel, ha távolabb kerülnek akkor igencsak nyúlós érzés lehet a fékkar behúzása. A CX9 90 mm-es pillangókkal bír, kifejezettem Shimano karokhoz. Van egy CX8.4 is 84 mm-es pillangókkal, ezeket elvileg a Campa karokhoz ajánlják. Van aki a rövidebb pillangót használja Shimanohoz, akkor több a játék a távolsággal. Egyébként brutális kis fékek, bõven elegendõ.

van egy ugyanilyen vázam. meg egy eladó Giant karbon XTC-m :)

Pedig reménykedtem, hogy csak nekem van ilyen itthon, nem volt könnyû a beszerzése :D Ez annyit tesz, hogy CX-re váltottál az MTB-rõl te is?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
normal helyzetben meg en sem nyaltam vele (kopkop), viszont egyketszer ugy szivtam meg, hogy a kornyekunkon eleg agyagos a talaj ittott, es ha saras a terep, akkor beleragad es szarad menetkozben, nehezebben old ki. no ez a pillanatnyi faziskeses (azt hittem kiold gyorsan, pedig nem) eleg volt, hogy elveszitsem az egyensulyom. igaz azt is olyan helyen, ahol a kerek kiporgott, es azert kellett hirtelen oldani. nalam minimalis a ket pedal kozotti kulonbseg labletetel szempontjabol.

vagy nem megyek le vhol, vagy ha igen, akkor lesz ami lesz, hozza vagyok a cangahoz kotve. ha nagyobb a sebesseg, vagy meredekebb a lejto, akkor altalaban tokmindegy, hogy lelep e az ember, mert ugyis eses lesz belole. ha leeresztett nyereggel mennek... ott konnyebb taposopedallal kiereszteni magad alol a bringat.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

324-es Shimanoval többször majdnem estem kezdetben, de "rendes" SPD-vel nem. ...egészen addig, míg új cipó + új stoplinál nem néztem rá a csavarokra pár használat után és álló helyzetben oldalra dõltem terepen, még a tavasszal. Ez is mutatja, érdemes ellenõrizni néha, nem lazult-e ki a stopli. Sokszor csak ennyin múlik.

Biketrigger, remélem semmi komoly dolog/sérülés nem történt!

én azt szoktam tanácsolni, hogy elõször a trackstandet érdemes megtanulni, és akkor elmúlik az spd para, ez a készség amúgy technikás terepen bármilyen pedállal is igen hasznos

költsége nulla, az élmény megfizethetetlen :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
324-es Shimanoval többször majdnem estem kezdetben, de "rendes" SPD-vel nem. ...egészen addig, míg új cipó + új stoplinál nem néztem rá a csavarokra pár használat után és álló helyzetben oldalra dõltem terepen, még a tavasszal. Ez is mutatja, érdemes ellenõrizni néha, nem lazult-e ki a stopli. Sokszor csak ennyin múlik.

Biketrigger, remélem semmi komoly dolog/sérülés nem történt!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

4-et estem idén klikk pedál miatt.

s most volt elõször 10en x év alatt hogy koppant a sisak, nem is kicsit.

mi történt? én még soha (kop kop kop) nem estem miatta -még a betanulási idõszakban sem-, még amikor megcsúsztam párszor, akkor sem, viszont korábban többször is estem le a taposó pedálról, akár sima padkánál is, de terepen is

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

nekem is sokkal biztonságosabb érzés az spd

4-et estem idén klikk pedál miatt.

s most volt elõször 10en x év alatt hogy koppant a sisak, nem is kicsit.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
jaja, tudok mindkettõrõl. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

érdekes eza bütykösgumis országúti, de nem rossz. a fékpofák miért vannak annyira közel a felnihez? az országúti fékkar miatt? (no offens, csak nem értek hozzá.)

85-105mm között használom általában. egyébként köszi. és egyébként eladó. :)

van egy ugyanilyen vázam. meg egy eladó Giant karbon XTC-m :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

nálad mennyi a rugóút? szép a kona nagyon egyébként.

85-105mm között használom általában. egyébként köszi. és egyébként eladó. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"