Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Erõsen gondolkodom egy singlespeed Gy.I.K. összeállításán...

http://www.mtbr.com/faq/ssfaq.shtml

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

igen, a kis tengely lazítására rájöttem. :) a lánchosszam jó volt, eleinte szép feszes volt, de aztán megnyúlt, de annyira meg nem, hogy 1 egész szemnyit kivehessek. és hogy miért 2görgõs? mert ez volt itthon a fiók alján - használtan vettem még régebben, amikor még csak tervezgettem ,hogy egyszer lesz egy városi SS-m, valami 2000 forintért, kicsit kopott, de gyk. vadi új.

Ja, úgy érthetõ.
Kíváncsi vagyok, mennyi lánchosszt tud felvenni egy kétgörgõs feszítõ. Azzal talán meg lehetne valósítani a flip-flop agyas ötletet (bár már nekem sem tetszik annyira).

(Azért, mielõtt annyira megnyúlna a láncod, hogy egy egész szemet kivehetnél, már rég el kéne dobnod, és újat venned... Gondolj csak bele.)

Erõsen gondolkodom egy singlespeed Gy.I.K. összeállításán...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
igen, a kis tengely lazítására rájöttem. :) a lánchosszam jó volt, eleinte szép feszes volt, de aztán megnyúlt, de annyira meg nem, hogy 1 egész szemnyit kivehessek. és hogy miért 2görgõs? mert ez volt itthon a fiók alján - használtan vettem még régebben, amikor még csak tervezgettem ,hogy egyszer lesz egy városi SS-m, valami 2000 forintért, kicsit kopott, de gyk. vadi új.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
juhéjj! :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Pedig én is elfogadnám a Cruxomba mert az az állapot amikor nem kell láncfeszítõ mert pont kiadja anyúlt láncal és félszemmel a távolságot az csak 3 hónapig tart. :)

Még az idén kijönnek a Crux vízszintes papucsos változatával, láttam a Bike Expón. Az ára olyan 35 +- 3 ezer lesz. (Szóval nem drágább, mint egy White agy.) És akkor mindenki bódog lehet...

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Pedig én is elfogadnám a Cruxomba mert az az állapot amikor nem kell láncfeszítõ mert pont kiadja anyúlt láncal és félszemmel a távolságot az csak 3 hónapig tart. :)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

NEM-NEM! SAJNÁLOM!:no:
(Ba...ál egyedül a white agyaddal! :D :D)

Nyugi, nincs WI-m, és nem is lesz. (Továbbra is B+ Halifax, láncfeszítõvel.)
Csak ismét kihívtam az "akinek nincs csúszópapucsos váza, az húzzon egy rég elsüllyedt topicba" kinyilatkoztatást. Kíváncsi vagyok, ezúttal sikerül-e értelmes vitát kezdeményezni arról, hogy a jelenlegi látogatottság mellett szükség van-e két külön SS topicra, vagy megint csak eltüntetik a hsz-t, mint az aktuális hatalom az ideológiájába nem illõ cikkeket, képeket a régi újságokból az 1984-ben...

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

(Én inkább vettem egy vadiúj White Industries Eccentric Eno hátsóagyat az ejtõpapucsos vázamba, de azóta is gyötör a kétség, vajon "igazi" SS-es vagyok e? ;))

NEM-NEM! SAJNÁLOM!:no:
(Ba...ál egyedül a white agyaddal! :D :D)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

hát úgy is próbáltam, de úgy meg görbék voltak a fogaskerekek (nem ||-ak a lánccal), és lepotyogott róla. de akkor így e?

http://kepfeltolto.hu/i/?64433&t=img

Az alján lévõ 4-es imbusznyílású csavart kilazítva pedig a tengely tologatható, és így a miskulancia a láncvonalhoz hozzáállítható. (Én úgy szoktam, hogy kilazítva megyek vele egy kicsit, álljon be magától.)
Indiszkrét kérdés: ha egyébként nagyjából jó volt a lánchosszad, csak a lánc "nyúlását" akarod kompenzálni, akkor miért mindjárt a kétkaros? (Én inkább vettem egy vadiúj White Industries Eccentric Eno hátsóagyat az ejtõpapucsos vázamba, de azóta is gyötör a kétség, vajon "igazi" SS-es vagyok e? ;))

OFF: tetszik az aláírásod, jót röhögtem rajta. A legutóbbi kulccsonttörésem után viszont kiegészíteném annyival, hogy "ha nem mozog, de kéne neki, és a WD40 nem használ, akkor gyógytornász..." ;)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
értem, köszi.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Úgy.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát úgy is próbáltam, de úgy meg görbék voltak a fogaskerekek (nem ||-ak a lánccal), és lepotyogott róla. de akkor így e?

http://kepfeltolto.hu/i/?64433&t=img

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Úgy kell benne futni a láncnak mint a váltókban. A képen látható módon áll jól a két kis kalitka, és tuti hogy a csavarok lazítása után mozgathatók a kalitkák.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
tam: remélem az, hogy egy gyári láncfeszítõvel kapcs.-ban kérdezek (habár nem vízszintes papucsos a vázam, az nem építgetés).

tehát van egy ilyen Point racing SS 2 görgõs feszítõm.

http://www.freeweb.h...04501_05801.gif

gondoltam berakom ma, eléggé lóg már a lánc. (44/16, B+ SSagy sima fogaskerékkel, sh nagytányér, sima sram pc48 monti lánc) nekiálltam, oké, felrakni fel tudom a váltótartófülre, de hogyan kell benne helyesen futnia a láncnak? nem bírtam rájönni, tudom, gáz egy Mûegyemtere készülõtõl...de mintha nekem az a két kis kaltika a fogaskerekeknél nem így állnának..vagy az forgatható, csak kicsit csavarozni kell?

egy sima paint ábra lenne a legjobb, hogy hogy is kell annak a kalitkának állnia meg a láncnak hogy kell futnia...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Azt reméltem hogy a 2ik postrol le fog esni hogy ironia, azért született föleg mert tamaska elküldött kapálni hogy ez itt "pure" singlespeed topic, csodálkoztam is hogy nem lett törölve...

Tudod rászolgáltál arra, hogy simán kinézzem belõled, hogy csak kitaláltad. Így ezen háttérinformáció ismeretében tán nem csoda, hogy nem iróniára vettem..

ON
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Posted Image

Posted Image

Huh sokat jár az a Coiler és a Tombstone a kékestetö felé...

De tessék ha akarsz még képeket a bringákrol (sokszor fel fog tünni a Coilier, a Tombstone, egy NS bitch és egy Shred) söt még a szomorú hétköznapjainkrol és buliainkrol is van pár kép..

www.florianfeuillais.extra.hu

..illetve itt eléred a srácot akié a Coiler, remélem érthetö hogy miért nem ö ir itt a forumon...

Na remélem legközelebb ha a hátso válto beálitáshoz kérek segitséget, önéletrajzot nem kell majd beadnom hozzá, de azért jol esett hogy hülyének néznek..

Azt reméltem hogy a 2ik postrol le fog esni hogy ironia, azért született föleg mert tamaska elküldött kapálni hogy ez itt "pure" singlespeed topic, csodálkoztam is hogy nem lett törölve...

/OFF :mad:

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Egy barátom azt vette a fejébe hogy átalakitja a 2005 coiler-ét single speedre...(hogy ez neki miért lesz jo, az más kérdés :D)

Sziasztok,

Van egy barátom aki vett egy Kona Cowan DS vizszintes papucsos vázat.
Ö egy igazi "true" arc, és "pure" singlespeed-ként akarja használni.

Miért érzem úgy, hogy ez a 'barát' te magad vagy és valójában csak álmodozol?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a cowan forgáspontja a monoblokkház körül van, így minden sallan nélkül megoldható.

Mintha merevváz lenne :)

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Sziasztok,

Van egy barátom aki vett egy Kona Cowan DS vizszintes papucsos vázat.
Ö egy igazi "true" arc, és "pure" singlespeed-ként akarja használni.

Ez hogyan oldhato meg? Mivel a váz mozgásával a kezdeti láncfeszesség gyorsan elveszik, illene valamilyen fajta láncfeszitöt használni gondolom?

Szerintetek egy hátso rugos láncfeszitö megoldaná a dolgot, vagy ennél komplikáltabb megoldásban kell gondolkodni? Esetleg párhuzamosan egy láncvezetöt használni megéri?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez itt a single speed topik

van egy olyan topik, hogy "egysebesseges bicikli epitese hazilag"

vagymi. Anno nyitottam, hogy kulonvalasszuk az "igazi" SS bringakat a "barkacsoltaktol". ergo ha kazettas agyat akartok kihezagolni, regi hatsovaltot akartok hasznalni lancot fesziteni, es egyeb ilyen finomsagok, akkor keretik atfaradni abba a topikba

Ez itt "pure" singlespeed - ami ott kezdodik, hogy vegyunk egy vizszintes papucsos vazat

ha nem ilyenetek van, akkor offoltok

koszonom a megertest [nem, nem kerek reakciokat, megjegyzeseket, es "csak meg azt akartam mondani..." kezdetu mondatokat.]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F