Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
zirp

elárulod hol szereztél euro-asia lánckereket?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ugyanaz már ha a menet átmérõ stimmel (van ugye kisebb is)
szerintem mindkettõ 3/32x1/2

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Ezt eddig is értettem, de hogy jön a képbe a racsni? Rosszul tudom és ugyanaz a menete, mint a lánckeréknek?
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Ha jól értem, akkor a Miche-nek a lánckeréktarója a közdarab a kétféle menet között?

Nem. Van egy jobbos menet, arra tekered rá a lánckeréktartót (ez rendes jobb menetes). Arra rátolod magát a lánckereket, majd az egészet oldalról rögzíted egy kontraanyával (balmenet).
Így:
Feltöltött kép

Nem tudom, mi értelme van. Pályán tudtommal nem használnak kontranyát hagyományos rendszerrel (pl. DA), ott a lánckerék feszül rá. Itt meg kötelezõ kontraanyát használni...

Mindegy, ez úgyis egy másik topic témája ;)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Ha jól értem, akkor a Miche-nek a lánckeréktarója a közdarab a kétféle menet között?

zirp

zirp

vendég

• fórumtag
  • 67 posts

Fel, de csak egyszer. :) Más a menet.

fixi:
Angol/ISO: 1.29" x 24 TPI
Campa / Phil Wood: 1.32" x 24 TPI

ss:
1.37" x 24 tpi

Persze lehet, hogy én valamit rosszul csinaltam, de a Miche agyon többször cserélgettem Miche gyari lanckerektartot, kulonbozo meretu Dicta (ami nem Shimano, de elvben pont olyan a menete) racsnikat
es most egy Eur-Asia palya lanckerek van rajta,
Feltöltött kép
es meg sosem volt semmi problema...

az igaz, hogy a kontraanya menete nem azonos a shimano es a miche agyon...
2StUpId2ShIfT

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
Miért is ne...
A régebbi, menetes Shimano outi agyak is 1,37"-osak?
Bike+-on kívül milyen agyara tudom rátenni ezt a racsnit ami kicsit "minõségibb", és itthon is kapható( és nem bmx agy)?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Fel, de csak egyszer. :) Más a menet.

fixi:
Angol/ISO: 1.29" x 24 TPI
Campa / Phil Wood: 1.32" x 24 TPI

ss:
1.37" x 24 tpi

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
A Miche Primato Pista agyra fel tudom tekerni a Shimano SF-MX30 racsnit, a menetek azonosok?

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Na, itt van egy közepes SS hajtáslánc:

Feltöltött kép

- Bike+ Halifax menetes SS agy (ilyet ma már nem árulnak, csak tárcsás kivitelben) Luongo, 7500Ft,
- Dicta racsni, Luongo, 3200Ft (most nem az van rajta, amit ott vettem, de mindegy),
- Bontrager Big Earl hajtómû, Bike Line at Montgomery, Pennsylvania, 68$ (Eredetileg 110$ lett volna, de errõl már levágták a kistányért rögzítõmenettel együtt, ezért megkaptam olcsóbban. Gyanítom, hogy nem SS-t akartak csinálni belõle, hanem így akarták összehozni egy sima ISIS monoblokal. Legalábbis olyat akart hozzá adni az az American Idiot...)
- Truvativ Howitzer Team monoblokk, Bringa Bt Szfvár, 9500Ft (ebike-on olcsóbb, de ott mást is érdemes rendelni, hogy megérje a postaköltség.) Az 56mm-es láncvonalhoz való verzió, ez illik az agy + racsnihoz. (Q-faktort inkább ne firtassuk.)
- SunRace CN46 lánc, Vitál Klub Szfvár, 1200-valamennyi Ft. Ez viszont nem jött be, mert nemcsak széles, de a csapok is kiállnak belõle oldalra, így hozzáér a rockringhez. Valszeg visszaállok keskeny láncra.

Van Point láncfeszítõm is, az valami 4800 Ft volt, de ehhez a vázhoz már nem kõ...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Hali !
bocs hogy igy lebombázlak kérdésekkel de :

Hányas hardyd van ? eddig nagyából mennyit kellet rá költened ?
mire használod a biciklid ? street, dirt?
mennyi idõ alatt nyúlt meg a lánc ?
neked mennyire jött be single speed , mik a hátrányai ?

3as hardym van de ez tökmindeggy mert az összes alu hardynak ugyan az a váza.ha egy alap váltós hardyt akarsz ss-re csinálni akkor kb8-10ezerbõl(láncfeszítõ + hátra ss kit http://bicishop.hu/d...treszek_row=341 ) kijön, de ha csak ki akarod elõször próbálni akkor azt ajánlom, hogy hagyj mindent úgy ahogy van csak aláncból vegyél ki annyit hogy ne lóbálja annyira a hátsóváltót, és ne nyúlj a váltókarokhoz, és kész is a ss. és ha esetleg tényleg megteccik, akkor váltók, váltókarok le, elad és kb meg is van a láncfeszítõ ára

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

mmm, nice, de kicsit alacsonyabb ktgvetéssel dolgozom, mint egy titán váz;)
A papucs viszont jó, van esetleg ötleted, hol kapni ilyet? Egyáltalán hogy hívják ezt a papucs megoldást?

szerintem ez egy paragon pályapapucs, csak faragtak neki egy támvillavéget, és vágtak bele két menetet. fogalmam sincs hogy mi a neve neki. ha rákeresel arra hogy carbon drive dropout, vagy split dropout, lesz találat bõven. 80$ körül árulják a spot-félét, ami egy kalap xar szerintem. még egy rozsdamentes paragon vagy egy paul is feleannyiba kerül.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
mmm, nice, de kicsit alacsonyabb ktgvetéssel dolgozom, mint egy titán váz;)
A papucs viszont jó, van esetleg ötleted, hol kapni ilyet? Egyáltalán hogy hívják ezt a papucs megoldást?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
assasinbug
http://bp3.blogger.c...opout close.JPG

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Ráadásul a nickekbõl úgy tûnik, hogy ö a 21st century schizoid man... Na, mindegy, megválaszolom.

és azt nem is figyeltem.. jááj.. :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Üdv mindenkien !
Van egy UMF Hardy 4-es biciklim .Szertném single speedre átalakítani de a szerelõ szernit nem lehet mivel a váz nem alakamas rá : a kerék nem csúszatható elõre-hátra . :(:(:(
Nem tudna mégsi valki valmi megoldást találni a problémámra ?
Egy közepes minõségû single speed rendszer mennyibe kerül?

Több lehetõséged van:
- Keresel egy olyan áttétel-kombinációt, ami új lánncal pont kijön a láncvilla-hosszadhoz. Ebben segít a fixmeup. ( www.eehouse.org/fixin ) Amíg ki nem nyúlik a lánc, kipróbálhatod, hogy bejön-e neked a SS, és kitalálhatod, hogyan tovább.
- Veszel egy láncfeszítõt, amit felraksz a váltó helyére. Ha csak egy kicsit is visszaolvasol, találhatsz rá példákat.
- Lecseréled a Hardy 4-et egy Hardy Steel-re, vagy Team-re. Azok vízszintes papucsosak... (Drága)
- Szerzel excentrikus hátsóagyat, pl. White Industries Eccentric Eno. (Még drágább.)

Hogy mennybe kerül? Nehéz megválaszolni. Sok függ attól, hogy milyen agyat használsz: Menetes SS, kazettás SS, vagy kihézagolt kazettás... Monti alapú SS-en hajtómûnek inkább "lebutított" 3 tányéros CC vagy 2+ rockring hajtómûvet szoktak használni, a kifejezetten SS hajtómûvek (Truvativ Stylo 1.1, Luftalarm, Race Face...), vagy országútira a pályahajtómû még ennél is drágábbak. Hardyra meg nem javasolt valami olcsó négyszöges komfort-hajtómû, az elsõ ugrás után lekonyul...

A SS legnagyobb hátránya, hogy nem tudod kihasználni a hosszú lejtõket.

(Megírtam már az SS faq-ot, csak még kicsit csiszolgatni kell... Pedig, ha most feltettem volna valahova, elég lett volna csak linket adni...)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

bocs, lehet, h tévedek, de nem találtam arról infót, h Gates-ék kerékpárokkal, vázakkal, papucsokkal foglalkoznának. Õk csak a hajtás adják, vagy nem?
(már írtam nekik egyébként, de a vázat, papucsot pont nem kérdeztem meg:))

itt pl.: http://www.velonews.com/photo/40730 azt írják hogy árul papucsot, bontószerszámmal. tényleg nem derül ki a honlapjukból, de az semmit nem jelent. érdekelne mire jutottál velük.

ez a papucs mondjuk elég gyanús a fecskefarok-illesztéssel, de láttam már csavarosat is valahol.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Ráadásul a nickekbõl úgy tûnik, hogy ö a 21st century schizoid man... Na, mindegy, megválaszolom.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Ember..

olvasd el mégegyszer mit írt.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

voltamleszek

voltamleszek

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Hali !
bocs hogy igy lebombázlak kérdésekkel de :

Hányas hardyd van ? eddig nagyából mennyit kellet rá költened ?
mire használod a biciklid ? street, dirt?
mennyi idõ alatt nyúlt meg a lánc ?