ha biciklivel járnék dolgozni, vagy keróznék télen, biztosan értékelném az igénytelenségét, de én nem éreztem számottevõ külömbséget a fixi és az mtb fenntartásában. (egyébként nem igaz, hogy a fixire kevesebbet kell költeni, mint egy jó ss mtb-re: lánc, külsõ, csapágyak.... tudod te) viszont a fixivel muszály száguldozni, és ha elindultam csak úgy, hogy tekerjek egyet, 10 perc alatt a várostáblánál voltam. a vekerire jó volt vele kimenni, meg a pallagi kocsmába, de én szeretek a városban randalírozni. ha pesten voltam a haveroknál, és került egy kölcsöngép, rendre nyomorékra hajtottam magam. itthon hol dzsojrájdojjak? a tócóskertben? oké, lehet hogy csak ízlés dolga. meg az is lehet, hogy debrecenben 3 ember kivételével mindenki vízfejû.
na jó, volt még egy oka hogy leraktam. a fiximet nem én építettem, szó szerint megvettem egy egri srác alól az utcán, 30e-ért. huszonéves, mocskos nagy 531 raleigh, szedett-vedett cuccokkal (felemás hajtókar, ilyenek), a kerekei viszont egy készlet campa record pista. hátul 28 lapos küllõ, forrasztva. én nem tudom mennyit bírnak az ilyenek, de sose zúztam vele igazán, ismered az utak állapotát. inkább összeraktam a santa cruzt, az már ott volt régen. de lesz még virslikerekûm, másodiknak.