Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
nem biztos, h ss téma, de inkább, mint agyváltós.

Használ / látott valaki olyan rendszert, h elõl 2 tányérral szerelve, hátul pedig egy kerék van?
Kérdezem ezt azért, mert alfinenal szerelt bringákon nem ritka az elsõ váltó. A szettben nem találtam meg az elsõ váltókart, de a szettrõl készült képen a shimano oldalán szerepel bal oldali kar is. A kérdés, h egy ss-nek kitalált rendszer mennyire használható ilyen felállásban? A láncvonalat belõném a nagyobbik tányérhoz, a kisebbiket meg rövid periódusokban használnám.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Tegyél fel vékony láncot, az jobban bírja, de inkább dolgozz még a láncvonalon. :)
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
megmértem, csak fél centi van benne....

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Kerdes!!

Mennyi eltérést bír el a láncvonal?? Az enyémben lesz vagy 1cm :D (nagyon szuk a váz)
Ha a másik oldalra tenném, akkor jó lenne, de akkor meg új agy köll...
pedig már vékony kontraanya van fent, hogy minel kozelebb legyen (esetleg kisebb konusz??)
ötleteljetek!!!

muszaj hozott anyagbol dolgozni :D

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
kellene nekem 2 azaz kettõ darab szegecselhetõ bowdenszem a hátsó fékemhez. van valakinek ötlete, honnan szerezzek?
a santa cruzról levagdostam mindet, mikor öszeraktam a kerót, mert olyan otromba, háromlyukú darabok voltak. a bowdenházat eddig kötözõvel a felsõcsõhöz fogtam (gyönyörû), viszont most felraknám a nokont hátra is.
esetleg ha van valakinek egy pár, mert mondjuk megmenekítette a törött karbonvázáról, átvenném. köszi.

Invi_08

Invi_08

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Nos, végülis 4keresztesre lesz fûzve, úgy 234es és 236os kell hozzá!Köszi mindent!
üdv

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a fekete küllõ amúgy is hülyeség. a keréknek (természetesen az egész bringának) illik koszosnak lenni, elvégre használod vagy mi.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Hello srácok!

Köszi a segítséget, sikerült kiszámolni a küllõ hosszát: 224mmre jött ki, de nem tudom hol tudnék venni?A fél országot körbeérdeklõdtem, nagyobb boltokat de senki nem tudott nekem hozni...Esetleg meg tudja mondani valaki, hol tudok ekkora méretben valami jó minõségû küllõt kapni, mégis baráti áron(ami nem 300ft/db)??

Csatlakozom az elõttem szólóhoz! Számold ki 4keresztre és úgy már kapsz hozzá küllõt DT-t 232-234-236-os méretben. Amúgy ennyit a magyar piacrúl... :(
(Ja és felejtsd el a feketét és nem lesz 300)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
így legalább egészséges kiállása van a gépnek. amúgy tényleg bután néz ki nagyon

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás

Ez valami rossz vicc, vagy miért ez a furcsa felállás?? :scared:

Ezek a maradékok voltak otthon...:P

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Hát...ide írom, mert végül is egy SS átalakítás, de nem ez a lényeg:
Feltöltött kép

Ez valami rossz vicc, vagy miért ez a furcsa felállás?? :scared:

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ezt gondolom 3 keresztre számoltad.
próbáld meg 4 keresztre kiszámolni, akkor hosszabb küllõk kellenek kb fél centivel, az hátha lesz. amúgy hívd fel az x-factort, vagy a probikeot. szerintem õk tudnak hozni ha van az országban (amúgy szerintem bárki tud)

Invi_08

Invi_08

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Hello srácok!

Köszi a segítséget, sikerült kiszámolni a küllõ hosszát: 224mmre jött ki, de nem tudom hol tudnék venni?A fél országot körbeérdeklõdtem, nagyobb boltokat de senki nem tudott nekem hozni...Esetleg meg tudja mondani valaki, hol tudok ekkora méretben valami jó minõségû küllõt kapni, mégis baráti áron(ami nem 300ft/db)??

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
mindíg akkor ideális amikor oldalra nem tud leesni a lánc, és nem túlzottan feszes, mert akkor elszakadhat, de ez már ki lett vesézve, meg képekkel is illusztrálva valamelyik honlapon. a linkje ebben a topicban keresendõ.

SP!T

SP!T

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Halihó!

SS hajtás esetén milyen feszesen ideális a lánc dirt/streetre?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
az elsõagy 100 mm-es szal esélyes hogy nem lesz jó. de ha elsõ normál tengelyt veszel az jó lehet.

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

ígyvan!
-De én a tönör tengelyt javaslom, mert 110 mms tengelyhosszhoz elég nehezen találsz gyz-t.(mondjul esztergályos lehet h. segít rövidítei a meglénõn,de pénzkidobás sztem)

v. nézz meg egy elsõagy gyz-t, h. jó e a hossza.

lenyesem, oszt vagok ra menetet ;)

BKMarci

BKMarci

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

hol kaphato a varosban (Bp.) 1 soros racsni? de valami idotallo kene :D ma 5 boltban voltam, de semmi... vagyis kinai "liu yutang hadzsime" marka :D:D:D 1,5 ezerer

pali kj: nem erek sza...t se a gyzarral, mert mondom hogy a tengely hosszu (kb. 2cmVEL), a papucstavolsag meg szukebb... szal vagy anyaval fogatom fel es akkor kilog, vagy csere es akkor gyzar :D

ígyvan!
-De én a tönör tengelyt javaslom, mert 110 mms tengelyhosszhoz elég nehezen találsz gyz-t.(mondjul esztergályos lehet h. segít rövidítei a meglénõn,de pénzkidobás sztem)

v. nézz meg egy elsõagy gyz-t, h. jó e a hossza.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nálam is Shimano van, sztem is jó darab (én 2 éve 3500ért vettem)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Persze minden relatív, de szerintem a Shimano a maga 5000 körüli árával nagyon jó ár/érték arányú ajánlat. A Dictát a legkisebb esõ után is kenni kell, sokszor pontatlan a megmunkálása, sorjás, üt, minden baja van. Kettõt elfogyasztottam, de nagyon utáltam. A white egy más kategória, nagyon profi darab, de ára is van. Nem hinném, hogy a kolléga a megberhelt agyra ilyet szeretne. :) ACS még nem volt a praxisomban.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?