Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Single Speed
Indította
Endroo
, 2006. január 10. 21:40
Írta 2009. július 18. - 14:10
Én több lánctányért is vizsgáltam mostanság általában minimális volt az excentricitásuk.
A probléma nálam a hátsó agy kazettateste illetve az, hogy a hátsó lánckereket csak pontatlanul lehet feltenni (vizsonylag nagy játékkal) így az okozza nekem a gondot.
A probléma nálam a hátsó agy kazettateste illetve az, hogy a hátsó lánckereket csak pontatlanul lehet feltenni (vizsonylag nagy játékkal) így az okozza nekem a gondot.
Írta 2009. július 18. - 13:24
[/QUOTE]1modszer ha egy jukkal arrébb teszed mindig mig leginkább optimális nem lesz[/QUOTE]
én is körbepróbálgattam nemrég, nekem csak rosszabb lett.
ha eleinte tökéletes is a lánckereked, egy fordulaton belül nem egyforma nyomatékkal tekered, szóval elõbb vagy utóbb ütni fog.
ha megjön az új hajtómûvem, rendszeresen fordítani fogok a tányéron egy negyedet a karhoz képest
én is körbepróbálgattam nemrég, nekem csak rosszabb lett.
ha eleinte tökéletes is a lánckereked, egy fordulaton belül nem egyforma nyomatékkal tekered, szóval elõbb vagy utóbb ütni fog.
ha megjön az új hajtómûvem, rendszeresen fordítani fogok a tányéron egy negyedet a karhoz képest
Írta 2009. július 18. - 13:15
Valakinek DT240SS Bolt-on hátsóagy Ócsón?
Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:
Írta 2009. július 18. - 11:09
A láncom nem egyenletesen feszes ahogy hajtom körbe a kart.
Arra gyanakszom, hogy a lánckerék nem középpontosan van rögzítve.
Van erre valami megoldás?[/QUOTE]
1modszer ha egy jukkal arrébb teszed mindig mig leginkább optimális nem lesz
2ha fell lazitod a csavarokat picit tudod igazgatni talán az is elég
de sajnos elég gagyik a mostanában gyártott lánckerekek
Van erre valami megoldás?[/QUOTE]
1modszer ha egy jukkal arrébb teszed mindig mig leginkább optimális nem lesz
2ha fell lazitod a csavarokat picit tudod igazgatni talán az is elég
de sajnos elég gagyik a mostanában gyártott lánckerekek
...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!
Írta 2009. július 18. - 09:32
Másik lánckerék. Szerintem gyártási pontatlanság. Szintén zenész: Gebhardt, Truva, mind ilyen. A 20 éves Campa Record pedig patent. Azt még nem fröccsöntötték.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?
Írta 2009. július 18. - 08:08
bocs de nem mindenki teheti meg hogy sokszázezres gépet vegyen. nekem sose volt gányolt gépem, maximum nem a legspecifikusabb alkatrészeket használtam (szerintem a kazettás agy kihézagolása és a láncfeszítõ használata nem gányolás, mert elég sokan vannak így ezzel). bocs de én is csak munkával keresem a pénzem.
nem a hézagolással volt a baj, hanem azzal és úgy, ahogy a képen látni lehetett.
(Attól, hogy lehúztam, még nekem is csak átalakított gépem van, ami állításoddal ellentétben nem sok100 pénz volt. Átalakítani is lehet igényesen, szépen, a kritika ennek szólt...)
de megoldódott, úgyhogy mindenki boldog.
pace & love
==============
A láncom nem egyenletesen feszes ahogy hajtom körbe a kart.
Van erre valami megoldás?
Írta 2009. július 17. - 22:55
Én - ha te lennék - kivennék egy egész láncszemet és visszaraknék egy felet. Nem csúszna koppra hátra a papucsban, lenne hely kompenzálni a késõbbi nyúlást.
People should know when they are conquered.
Írta 2009. július 17. - 20:59
Írta 2009. július 17. - 20:38
a láncvonal egyenes lett? nekem nagyon úgy tûnik hogy bent van a fogaskerék. de az is lehet hogy a monoblokkod rövid.
Írta 2009. július 17. - 20:35
"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)
Írta 2009. július 17. - 17:33
ez a gányolás iskolapéldája:puke:
bocs de nem mindenki teheti meg hogy sokszázezres gépet vegyen. nekem sose volt gányolt gépem, maximum nem a legspecifikusabb alkatrészeket használtam (szerintem a kazettás agy kihézagolása és a láncfeszítõ használata nem gányolás, mert elég sokan vannak így ezzel). bocs de én is csak munkával keresem a pénzem.
Írta 2009. július 17. - 14:52
Sztem az ott egyszerûen távtartó. Ezzel adta ki a láncvonalat! El se menne rajta a lánc, mert a csapok felülnének a nagyobbra!!!
Nézzétek meg a belsõ távtartókat is! - arra nem jöttem rá az mi lehetett hajdanán hacsak, nem szarrá gyilkolt colos osztású lánckerék.
Mondjuk tény, hogy nehéz annyi használt sort összevadászni - pont akkor amikor kéne - hogy elég legyen a távtartó! Nekem 3-at kellett szétszedni, még jó hogy volt itthon kettõ meg egyet kunyiztam a közeli bringaboltból.
A legkülsõn amúgy még elmegy a lánc, illetve be tudod állítani a papucsban ott is a feszességet? Az már elég nagy különbségnek tûnik! - Kérdem az új tulajt!
Nézzétek meg a belsõ távtartókat is! - arra nem jöttem rá az mi lehetett hajdanán hacsak, nem szarrá gyilkolt colos osztású lánckerék.
Mondjuk tény, hogy nehéz annyi használt sort összevadászni - pont akkor amikor kéne - hogy elég legyen a távtartó! Nekem 3-at kellett szétszedni, még jó hogy volt itthon kettõ meg egyet kunyiztam a közeli bringaboltból.
A legkülsõn amúgy még elmegy a lánc, illetve be tudod állítani a papucsban ott is a feszességet? Az már elég nagy különbségnek tûnik! - Kérdem az új tulajt!
Írta 2009. július 17. - 05:40
ez a gányolás iskolapéldája:puke:
Oké, ennek abból a szempontból örülök, hogy mégsem én vagyok a hülye (bár ha azt vesszük... megvettem a bringát )
Írta 2009. július 16. - 22:31
Írta 2009. július 16. - 21:40
én nem tennék egymás mellé két fogaskereket, max úgy hogy van egy hézagoló közte mondjuk egy 7-es vagy 8-as sorról. nekem is úgy volt a ss gépemen, az egyik 32-13 a másik 32-16-ot adott ki.
vendég_Master_*
Írta 2009. július 16. - 21:37
Írta 2009. július 16. - 21:31
volt itt valami kép is? (ha igen akkor lemaradtam róla csúnyán) amúgy a gép közepérõl, vagy a hátsó agyról beszélünk?
vendég_Master_*
Írta 2009. július 16. - 20:34
Írta 2009. július 16. - 20:21
én arra lennék kiváncsi, hogy mi a jó ebben a "konstrukcióban"?
Hát ez az, hogy számomra tök logikátlan, de egy nálam okosabb rakta össze, így még hümmögni se merek, hogy ezt most miért így kellett... :confused: