Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Single Speed
Started by
Endroo
, 2006. January 10. 21:40
Posted 2010. July 12. - 07:56
nekem is no flipflop van, és tényleg 44mm
üdv
Sala
üdv
Sala
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2010. July 11. - 21:49
Közben megoldódott, megvettem a cuccost. Miche flip-flop + Dicta: 44 mm-t mértem. Közben találtam egy korrekt képet a nem flip-flop változatról, hátha kell majd még vkinek: Rear Miche Primato Pista hub and dimensions on Flickr - Photo Sharing!
Posted 2010. July 10. - 19:32
helyesbítek, reggelig melozok, ugyhogy ,majd akkor tudom megmérni
fuck me, i'm famous!
Posted 2010. July 10. - 19:23
Posted 2010. July 10. - 16:07
este megmérem
miche agy + white racsni
miche agy + white racsni
fuck me, i'm famous!
Posted 2010. July 10. - 15:25
Köszönet a válaszért!
Egysebim építése közben a másik kalsszikus problámával, a láncvonallal kapcsolatban is felmerült egy kérdésem. Viszonylag olcsóbban tudnék most lõni egy Miche primato agyas hátsókereket. A hajtóm a lehetõ legkisebb 107-es tengellyel 45-ös láncvonalat ad ki. Ahogy olvastam Bicycle Chainline a Miche agy 120-as miche agy 36 mm környéki láncvonalat ad. És így nem tûnik jónak.
A kédésem: valakinek van tapasztalata, hogy 120-as Miche hátsó aggyal és szabadonfutóval milyen láncvonal adódik?
Egysebim építése közben a másik kalsszikus problámával, a láncvonallal kapcsolatban is felmerült egy kérdésem. Viszonylag olcsóbban tudnék most lõni egy Miche primato agyas hátsókereket. A hajtóm a lehetõ legkisebb 107-es tengellyel 45-ös láncvonalat ad ki. Ahogy olvastam Bicycle Chainline a Miche agy 120-as miche agy 36 mm környéki láncvonalat ad. És így nem tûnik jónak.
A kédésem: valakinek van tapasztalata, hogy 120-as Miche hátsó aggyal és szabadonfutóval milyen láncvonal adódik?
Posted 2010. July 09. - 13:52
lehet használni, de nem egy optimális dolog, mivel oldalirányba játéka lesz a láncnak, meg tulajdonképp az egyetlen elõnyétõl fosztod meg a rendszert a vékony szabadonfutóval: a kisebb felületi terhelésbõl adódó nagyobb tartósságtól
mert ugye elöl sokkal több fog van, szal a hátsó rész a kritikus
Montinál az a tapasztalatom, hogy sima 3/32"-os rendszer 8-as lánccal tökéletes.
mert ugye elöl sokkal több fog van, szal a hátsó rész a kritikus
Montinál az a tapasztalatom, hogy sima 3/32"-os rendszer 8-as lánccal tökéletes.
Posted 2010. July 09. - 13:06
Olyan jó haladósat szeretnék
Hát szerintem bármelyik 2,7 feletti áttétel már pont ez a kategória. Ha meg már kipróbáltad és biztos vagy benne tényleg 3-ast szeretnél ( szerintem egy hármás áttét már azért elég combos ) , akkor ehhez a 47-16 van a legközelebb.
MÁS: használt már valaki vékony láncos szabadonfutót vastag láccal? Most 1/8"-os 17-es szabadonfutót kellene nekem vastag lánchoz, de sehol sem lehet kapni csap 3/32"-eset. Mi a vélemenyetek? Mûködhet a dolog, vagy inkább rendeljek íbéjrõl egy vastagat?
Posted 2010. July 08. - 11:46
személyes tapasztalat: 46-16
Nem lesz túl pörgetõs, meg túl könnyû? Olyan jó haladósat szeretnék
Posted 2010. July 08. - 11:37
személyes tapasztalat: 46-16
fuck me, i'm famous!
Posted 2010. July 08. - 10:55
Hi!
Bajban vagyok hogy milyen áttételt használjak, 48-16-ot képzeltem el ez pont 3, combos de talán városban még vállalható. Az a baj hogy amilyen hajtómûvet kinéztem abból már hetek óta csak érkezik a 48-as tányér ezért lehet nem várok rá van helyette 46 47 és 49-es, arra gondoltam hogy vagy 46-16 ez 2,875 vagy 47-16 ez 2,937 szerintetek melyik lenne jobb??
Bajban vagyok hogy milyen áttételt használjak, 48-16-ot képzeltem el ez pont 3, combos de talán városban még vállalható. Az a baj hogy amilyen hajtómûvet kinéztem abból már hetek óta csak érkezik a 48-as tányér ezért lehet nem várok rá van helyette 46 47 és 49-es, arra gondoltam hogy vagy 46-16 ez 2,875 vagy 47-16 ez 2,937 szerintetek melyik lenne jobb??
Posted 2010. July 06. - 13:51
ha erõs féket akarsz szerzel canti fékkart
én pl találtam dia comp régi canti kart
Én meg egy pár Saccon nevût vettem nemrég, egész jól néz ki, és nem drága.
De valóban lehet állítani a bowdenhúzás mértékét a legtöbb Avidon, meg az XT-n is.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!
Posted 2010. July 05. - 22:30
Nekem van 1 pár fekete XT.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!
Race, no Rest!
Posted 2010. July 05. - 18:55
ha erõs féket akarsz szerzel canti fékkart
fuck me, i'm famous!
Posted 2010. July 05. - 13:17
Posted 2010. July 05. - 12:53
bármilyen tárcsafék-kompatibilis fékkarral jól meg lehet oldani, a lényeg a lineáris bowdenhúzás (ezt a tárcsás és állítható modulációjú fékkarok tudják, a V-fék specifikusak nem). Én is egy Avid SD 2.0-val használom a régi 105-ös féket és tökéletes!
Posted 2010. July 05. - 11:52
Köszönöm a válaszod. Még egy kérdés: adott egy egyenes kormányos Specialized LAngster "Boston" vázszett. Ehhez jön a 105-ös fékszett. Milyen "sima" V-fékkarral tudom a 105-ösöket összehozni? Van erre lehetõség. Egyesek szerint akár a legegyszerûbb Avid vagy Shimano fékkar is jó....
Posted 2010. July 05. - 11:37
Válasz híján újra megkérdezném:
Tudtok ajánlani valami boltot ahol költséghatékonyan beszerezhetek SS bringa építéséhezalkatrészeket? Aprót néztem, de nem igazán találtam semmi érdembelit. Matuzmaster-nél szabad vásárolni? Valahol rossz-hírét keltették....
Szabad, nem árulnak szar dolgokat, csak nézz körül elõtte, reális-e az ár, amit kér az adott cuccért. Néhány esetben nagyon el tudnak szállni. Ez néha indokolt (van sok mindenük, amit máshol Mo-n nem igazán kapni), néha viszont az egyértelmû (rosszabb esetben nem egyértelmû ) lehúzás kategória.
SS ügyben Luongo-t vagy Probike-ot tudom javasolni amúgy.
Posted 2010. July 05. - 10:47
Válasz híján újra megkérdezném:
Tudtok ajánlani valami boltot ahol költséghatékonyan beszerezhetek SS bringa építéséhezalkatrészeket? Aprót néztem, de nem igazán találtam semmi érdembelit. Matuzmaster-nél szabad vásárolni? Valahol rossz-hírét keltették....
Posted 2010. July 01. - 21:48
Bocs, nem vettem észre, hogy tegnap mégiscsak bevette a hsz-t... Csak homokórázott nekem itt, mint most is, amikor javítani akartam.
A feszítõ kétféle állásáról vannak képeim régebbrõl vagy ebben, vagy a másik SS topicban.
A feszítõ kétféle állásáról vannak képeim régebbrõl vagy ebben, vagy a másik SS topicban.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!