Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

Pisz

Pisz

vendég

• fórumtag
  • 57 posts

csináld meg rugosra azért adot a jóisten agyat hogy használd :D

Nem kell agy, van alfine-om :D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
nemrossz, nemrossz... átgondolok egy alhongát éccaka... :-)

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
csináld meg rugosra azért adot a jóisten agyat hogy használd :D ez nekem szol elsösorban elsiklottam a kerékpár tipusa felett
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Pisz

Pisz

vendég

• fórumtag
  • 57 posts

fogod egy rosz v fék ball karját a pipa beakasztot lefúrod a furatot növeled 5-ös re bele csavar kellö távtarto egy válto görgö a pipa akasztobol csinálhatsz keretet hogy ne tudjon leugrani a lánc a v fék másik felén rugo eltávolit egész sikba reszel 8-as cavarral felrakahtod a fülre jol megtép és tuti feszit

De ettõl a fully nem fog mozogni, az is biztos...

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
fogod egy rosz v fék ball karját a pipa beakasztot lefúrod a furatot növeled 5-ös re bele csavar kellö távtarto egy válto görgö a pipa akasztobol csinálhatsz keretet hogy ne tudjon leugrani a lánc a v fék másik felén rugo eltávolit egész sikba reszel 8-as cavarral felrakahtod a fülre jol megtép és tuti feszit
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Pisz

Pisz

vendég

• fórumtag
  • 57 posts
De az alfine-hoz jár 3 alátét, amivel lehet finomítani a feszítõ helyzetét.
Sokáig használtam kétgörgõs point-ot, és nem egy nagy szám, szerintem túl puha benne a rugó..
Ezzel szemben az alfine sokkal alkalmasabb össztelósra, mert a teljes feszítési tartományon erõsen húzza a láncot.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
már néztem, de a "fix láncvonal, a gõrgõk helyzete nem állítható tengelyirányban" mondat elrémített
jelenleg egy kihézagolt kazettán van egy lánckerék, és egy szintén kókányolt holowtech hkar láncvonalához kell alkalmazkodnom
hv. véghelyzet beállításával ez majnem' tökéletes

ezek a point lomok, s kinai társaik mennyire használhatóak? Erõs erdei veretésre lenne alkalmazva egy nem merevfarún...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
alfine

kemény 5 font
http://www.chainreac...x?ModelID=35108

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
Helló
egy merida trans mission SS-ítésére keresnék láncfeszítõt
most épp össze van dolgozva eg kiforgatott rsx hv.- val, igazából különösebb gond nélkül
de szeretnék vmi elegánsabbat, ha van tippetek, ha esetleg eladó is... az érdekelne akár

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Most van a pályakerékpár eb, fixi paradicsom. :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

nemrég láttam egy részletes táblázatot különbözõ láncok fizikai paramétereirõl. régebben a pályaláncok sokkal erõsebbek voltak, de azóta olyan sokat fejlõdtek a soksebességes rendszerek, hogy a legtöbb márkás pályalánc gyengébb mint egy jó minõségû, de megfizethetõ 8-9-es. elsõsorban a szakítószilárdság/tömeg arányt vizsgálták, elég tanulságos volt. szóval a közvélekedés, miszerint a pályalánc erõs, már csak téves beidegzõdés.
másrészt szerintem azért hiszik sokan, hogy tovább bírja egy ss lánc, mert a kopottan nem okoz váltóproblémát, és nem is teszi tönkre olyan hamar a tányért, ezért a többség nem foglalkozik vele, hogy cserélnie kéne. az itt, a fórumon jelenlévõ ss-esek közössége nem reprezentatív minta. mi többet foglalkozunk a bicajjal, mint az átlag, méricskéljük a nyúlást is, ebbõl ne vonj le általános következtetést.

5év SS tapasztalat, eddig ami még mindig birja a gépen az uccsó lánc amit kipróbáltam (elvileg csak poénbol) Shimano Dura ace 10 sebességes szarrá könnyített....
no comment

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Úgy gondoltam egy régi országúti váz+villa lenne az alap.Melyik az a hajtómû,hátsó agy,láncfeszítõ ami a legkedvezõbb árú,de azért használható?

keress elõrefele ferdén nyitott papucsú vázat (gyakorlatilag szinte az összes régi ilyen), ha van 3-4cm papucshossz az már bõven elég, hogy ne kelljen láncfeszítõ. kerüld a francia vázakat a kompatibilitási gondok miatt. és figyelj arra, hogy már 622mm-es kerékkel legyen szerelve. ha egy 630ashoz tervezett vázat veszel és abba rakod a mai 622es kereket, fékbõl hosszú benyúlású kell aminek elég rossz a hatásfoka. vételnél ha tudsz nézz bele a vázba, hogy belülrõl nem rohad-e. plusz a méret stimmeljen. most télen remélhetõleg lemegy az áruk.
agyból nekem egy alap Miche kónuszos, menetes outi van, ezzel csak az a baj, hogy mivel sorhoz tervezték ezért át kellett variálni a távtartókat, így viszont a hajtásoldalon vannak a hosszabb küllõk. viszont párban volt 4e. eddig semmi probléma nem volt velük.
ha kifejezetten SS/fix agy kell, azt kb 10e-tõl kapsz darabonként.
hajtómûbõl sima 4szöges elég, az SS-en egy '92-es Deore LX kar van, az épülõ fixibe egy Shimano RSX-et szereztem. apróban ezeket a régi, de jó hajtásokat 3-6eért már be lehet szerezni. monoblokkból a legolcsóbb Shimano (max 2e) bõven jó, max fém bal csészét kell kukázni valahonnan.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Hogy csináljátok, hogy ilyen rövidtávon leharcoltok egy láncot? Nem pont az egyik érv az ss mellett, hogy jó sokáig bírja a lánc?

Váltós bicón nekem 5-6 ezreket simán elmegy egy jóminõségû lánc.

nemrég láttam egy részletes táblázatot különbözõ láncok fizikai paramétereirõl. régebben a pályaláncok sokkal erõsebbek voltak, de azóta olyan sokat fejlõdtek a soksebességes rendszerek, hogy a legtöbb márkás pályalánc gyengébb mint egy jó minõségû, de megfizethetõ 8-9-es. elsõsorban a szakítószilárdság/tömeg arányt vizsgálták, elég tanulságos volt. szóval a közvélekedés, miszerint a pályalánc erõs, már csak téves beidegzõdés.
másrészt szerintem azért hiszik sokan, hogy tovább bírja egy ss lánc, mert a kopottan nem okoz váltóproblémát, és nem is teszi tönkre olyan hamar a tányért, ezért a többség nem foglalkozik vele, hogy cserélnie kéne. az itt, a fórumon jelenlévõ ss-esek közössége nem reprezentatív minta. mi többet foglalkozunk a bicajjal, mint az átlag, méricskéljük a nyúlást is, ebbõl ne vonj le általános következtetést.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Nézegetem ezeket az egyedi építésû single speed gépeket,és nagyon tetszenek.Jó lenne építeni egyet,szép egyedi fényezéssel/szinterezéssel.Elõször csak elméleti síkon építkeznék,aztán majd meglátnám.Úgy gondoltam egy régi országúti váz+villa lenne az alap.Melyik az a hajtómû,hátsó agy,láncfeszítõ ami a legkedvezõbb árú,de azért használható?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Hogy csináljátok, hogy ilyen rövidtávon leharcoltok egy láncot? Nem pont az egyik érv az ss mellett, hogy jó sokáig bírja a lánc?

Váltós bicón nekem 5-6 ezreket simán elmegy egy jóminõségû lánc.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

96 szemes félláncszemes lánc elég hosszú montira 18-44es áttételnél?

Valszeg nem. Ehhez 41cm-nél rövidebb effektív láncvillahossz kéne, a montivázaké meg többnyire hosszabb 42cm-nél.

http://www.eehouse.o...Key=Stay_length
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
96 szemes félláncszemes lánc elég hosszú montira 18-44es áttételnél?
www.sintesibikes.com

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
na ha felhoztad én is beírom.
kmc 710 mondjuk max. 1000km városi száraz aszfalt után nézhet ki így?
Feltöltött kép
(magyarázat: 120centire van vágva, és egy ekkora ívbe be tudom hajtani oldalirányban)

úgy lötyög az egész, hogy majdnem körbe tudom hajtani. bár szerintem nincs megnyúlva mert az alu tányéron semmi deformálódás nincs.
most kimostam benzinnel az egészet, baromi retkes volt.

van valami jó ss lánc vastag tányérhoz nem horror áron?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
sunrác lánc 6hét mulva ugrott a melósomon!! napi ~15km-el! ilyen sz@r láncot még nem használtam soha...

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Milyen vékony láncot érdemes használni? Nekem most egy olcsó 8-as kmc van fenn és kb. 100-150 km-enként feszítgetni kell.

Szerintem egysebességeshez érdemes egysebességes láncot használni, az nehezebben esik le ha esetleg kicsit lelazul.
Én KMC K810-est használok, kb.1500km után olyan mintha új lenne. A montibol egysebességesre butított bringámon még a 7-es SunRace lánc maradt fent, azzal sem volt gondom, de nincs benne 1000km lightos munkábajárós használat és a végét járja...
Failure is always an option.