Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

bacskait

bacskait

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Városban nemigen használom majd. Egészen pontosan, egy községben lakom, ahol azért nem kell annyira sûrûn megállni. Inkább fogom használni a környéken.
Javasoltak olyat ma,hogy 52-18. Milyen lehet ez?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
32/16-tal tolom, fully merida-ban városban -nekem-idegesítõen karcsú, terepen a rutinosabb SS-zõk ezt ajánlják általános használatra
Én tortúrára készülök vele menni, valszeg' még kisebb áttétel lesz 17/18 ha találok ilyesmit
Bár, ettõl a túratársak agyfaszt fognak kapni, ezt már elõre látom ;-)

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
2:1 arányú áttétel montira hóbringázáshoz szerintetek jó?
Mármint nem e kell valami pörgõsebb?
www.sintesibikes.com

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Itt 44-16 van használva.A 42-16tól csak annyiban különbözik(nekem),hogy hegyen hamarabb elvérzek:) viszont síkon nem jelentõs a sebesség többlet azonos pedál fordulatnál.Itt Miskolcon azért bele lehet futni elég kaptatós részekbe,de még ezen az áttételen is legyûrhetõ jelentõs hányaduk.44-16ot ha megpörgetem a forgalom teljes jogú tagja vagyok sebességet illetõen,de tervezem a 46-16ot ugyanis sebesség orientált vagyok:D

Maggi meg majd talán tudja tartani a tempót:p....

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
42/16 nekem is. síkon kényelmes, nem szakad ki a lábam és még a Gellért-hegy is megmászható vele. :D
itt van egy áttétel számító progi, egy halom paraméterrel: Rabbit, a singlespeed and fixed-gear cycling calculator

jó ha tudod az átlagos pedálfordulatod, vagy a szeretett utazó tempód. így be tudod lõni könnyen, hogy milyen kéne.

városba nem érdemes túl hosszút összerakni, mert a sok megállás miatt úgysem tudod kihasználni, csak a térded fog fájni.

bacskait

bacskait

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Akkor még kicsit gondolkodom, bár nem olyan sok a fogaskerékcsere, ha valamelyik túl sok vagy kevés. (Csak a lánchossz nem mindegy. Max. két láncot használok majd.)

bacskait

bacskait

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Köszi!
Bocs', de bAcskait, a nevem. :-D

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Sziasztok!
Most kezdem el építgetni az SS-emet. Milyen áttételt javasoltok egy inkább jóllakott mackó/grizzly, mint fitneszedzõ alkathoz?
Ja! oútiból lesz építve.

Szerintem ha nincsenek a környéken nagy emelkedõk, akkor a klasszikus 42/16-ot is bevállalhatod. Nekem bejött.
Failure is always an option.

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 posts
  • LocationZalaegerszeg, Hungary
Szia bocskait!

Én 42/18-cal használom az enyémet, kellemes áttétel 25 km/h körüli kerékpározáshoz. 30 fölött már eléggé pörgetni kell, de 10+%-os emelkedõt is meg lehet mászni vele. Ez utóbbit persze nem nyeregben ülve, csukott szájjal...

bacskait

bacskait

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!
Most kezdem el építgetni az SS-emet. Milyen áttételt javasoltok egy inkább jóllakott mackó/grizzly, mint fitneszedzõ alkathoz?
Ja! oútiból lesz építve.

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 posts

Az OnOne termékek milyenek? Kinéztem egy agyszettet egész jó az ára (szerintem) 13ezer a pár. Vagy érdemesebb Miche-t venni?

Ugyanaz mint az itthon kapható novatec. Nálam lassan egy éve fut egy pár arany on-one, selymesen és simán.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Az OnOne termékek milyenek? Kinéztem egy agyszettet egész jó az ára (szerintem) 13ezer a pár. Vagy érdemesebb Miche-t venni?

Szeretnék építeni egy téli edzõ görgõzõ szaladgáló bringát, abba szánnám. Elég tartósak ezek az agyak? Még lenne pár totál kezdõ kérdésem:

egy ilyen 120mmes agyhoz a láncvonalat hogyan kell beállítani (van itthon egy országúti karom annak a belsõ oldalára akarnám felapplikálni az elsõ tányért)?

Még nem használtam ilyent, de ugyanaz (érsd feliratban különbözik), mint a Formula, vagy Acor, vagy még egy csomó más márkanéven forgalmazott.
Én Michét vattem, de csak sznobságból. :)
A pályaagyak láncvonala 42mm, kéttányéros outi hajtómû belsõ tányérja majdnem ugyanannyi (41mm).
Mondjuk a 42 a fix részre igaz, ha szabadonfutót raksz rá, akkor pár mm-el nagyobb lesz (kb.44). Legalábbis nekem a Michén a Shimano meg a Dicta racsnival is így jött ki. Az már 3mm különbség, kicsit talán zajosabb lesz de elmegy.
Failure is always an option.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Szeretnék építeni egy téli edzõ görgõzõ szaladgáló bringát, abba szánnám. Elég tartósak ezek az agyak? Még lenne pár totál kezdõ kérdésem:

egy ilyen 120mmes agyhoz a láncvonalat hogyan kell beállítani (van itthon egy országúti karom annak a belsõ oldalára akarnám felapplikálni az elsõ tányért)?

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Tessék:
TestBike Fot - sufnituning - #13 - kerkpr kp, fot

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
www.velo.hu
itt találsz párat ha lessz idöm teszek fell közelebbit és nemsoká talán elkészül a rugos verzio is
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

fogod egy rosz v fék ball karját a pipa beakasztot lefúrod a furatot növeled 5-ös re bele csavar kellö távtarto egy válto görgö a pipa akasztobol csinálhatsz keretet hogy ne tudjon leugrani a lánc a v fék másik felén rugo eltávolit egész sikba reszel 8-as cavarral felrakahtod a fülre jol megtép és tuti feszit

Mármint errõl.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Errõl nincs egy képed?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
jogos a kérdés, Jani
a pontos válasz, talán az, "mert egy barom vagyok"
mondjuk amire összegányolom, ott majdnem tökmindegy lesz, mert a kurva meredek részek valszeg váltóssal is tekerhetetlenek-számomra legalább is-
lefelé meg amugy se rongyolok majd nagyon, mer' kuuurva hideg lesz az 4-5. órában /tortúra/
Igazából meg azért, mert csak magára a vázra vok kiváncsi, /fényévekkel ezelõtt volt egy lepukkant jamis dakarom utoljára, ami mozgott hátul is, de azt vhogy nem sírom vissza..azóta csak merev/ hallottam róla ezt-azt, fõleg az én súlyomhoz hasonló kaliberû alakoktól, s ha nemgyerebe, virgácstestû haver rákéredzkedne a vázra, s akkor nem kell újra szétbontanom az egész lomot, s visszaaplikálni a merev montira.
Egyébként az érveid, használhatóság szempontjából teljesen helytállóak.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Hát igen ha már feszítö akkor alfin legalább is az ithoni kínálatbol az egyetlen hosszu távon használhato tipus külhoni kinálatban van egy két igazán használhato tipus de az árukon majdnem vesz az ember fia egy xt váltot hát ezért kell nekem az agy,mert nincs sok pénzem az ocska kacatokat meg nem szeretem inkább sufnizok valamit az is ocska kacat de legalább az enyém :)
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
De miért akarsz SS fullyt? Felfelé ki kell majd állnod, hogy tekerni tudj, de ettõl pogózni fog a váz és csak visszafog. Lejtõn le lehet ülni a fullyn és tudsz tekerni, de neked nem lesz mit, mert nem lesz rá áttételed.
Szóval lejtõn és emelkedõn is rossz az SS fully.

Láncfeszítõt lehet csinálni pl egy sora hátsóváltóból is.

A sebesség mindent megold.