Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Én ezt nem értem. :) Nekem 48-16 van most rajta,de nekem ezzel 26-28 a kényelmes tempó.Ha jó az út,meg nincs nagy szél akkor max 30-32.De 40? :) Most van én vagyok ennyire gyenge vagy nem tudom,de én úgy érzem hogy 30 fölött már eléggé pörgetni kell,35 fölött meg nem is bírom hosszabb távon egyáltalán.Amikor hídon jöttem le vele,akkor is max olyan 38-ra sikerült,de jobban már nem bírtam pörgetni.Ráadásul te 42-rõl beszélsz.Mondjuk lehet hogy több idõ kell míg átszokok ss-re,de nekem nem tûnik úgy hogy ezzel 40-et én valaha elérek síkon.Mondjuk lehet az a baj,hogy nagyon hozzászoktam az elõzõ cross biciklimen a lassú pedálfordulathoz...

Az utolsó mondatodban van igazság, miszerint hozzászoktál a lassú pedálfordulathoz. Én 44-17-el járok, és simán pörgetem 29-31-es tempóval (kb.: 110-120-as pedálfordulat) akár 80-100km-en keresztül(sík úton), pedig elég durva izomtömeg van a combomon. A legdurvább utam 230km távolság volt, 44-17-el 27km/h-s átlaggal. Elõtte 44-16-ot használtam, de kényelmetlennek, lassúnak, erõltetettnek éreztem. Mondjuk a pörgetéshez nem árt ha van rendes vitál kapacitása az embernek. :) Amúgy meg 44-16ból 52km/h-t pörgettem ki, 44-17bõl pedig 48km/h-t, de ezt csak pár pillanatig.

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Én ezt nem értem. :) Nekem 48-16 van most rajta,de nekem ezzel 26-28 a kényelmes tempó.Ha jó az út,meg nincs nagy szél akkor max 30-32.De 40? :) Most van én vagyok ennyire gyenge vagy nem tudom,de én úgy érzem hogy 30 fölött már eléggé pörgetni kell,35 fölött meg nem is bírom hosszabb távon egyáltalán.Amikor hídon jöttem le vele,akkor is max olyan 38-ra sikerült,de jobban már nem bírtam pörgetni.Ráadásul te 42-rõl beszélsz.Mondjuk lehet hogy több idõ kell míg átszokok ss-re,de nekem nem tûnik úgy hogy ezzel 40-et én valaha elérek síkon.Mondjuk lehet az a baj,hogy nagyon hozzászoktam az elõzõ cross biciklimen a lassú pedálfordulathoz...

Torpedo

Torpedo

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, nyáron megyünk Horvátországba egy jó kis túrára, többen váltós bicóval én ss-sel fogok menni, igazából azt nem tudom eldönteni, hogy milyen áttétel induljak neki, most 46x16-ot hajtok, de itt a túrán most lesznek elég nagy emelkedõk és nem tudom eldönteni, h 46x18 vagy esetleg annál pörgõsebb áttétet rakjak fel, van valakinek valami használható tapasztalata?

42/16: 26-28 km/h lesz kb. a kényelmes tempó síkon, max. 40-ig lehet kihajtani, és a Kútvõlgyi úton is felmászik enyhe vázcsavarodással és térdizület kopással. (Az Istenhegyin kezdtem volna tavasszal, de a patent szemet rosszul rögzítettem, így egy elindulásnál elszállt a lánc.) Szóval hegyre, hosszú távon csak fanatikusoknak, és jó géppel.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

a görgõ "vezetõ része" kb dupla olyan széles mint a lánc. ha szerencséd van, akkor elfér a láncvonal ebben a vájatban.
én rásegitettem satuval az enyémre :D

Jól sejtettem, széles láncvonalhoz való.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A láncvonalhoz ezt hogyan lehet beállítani?

a görgõ "vezetõ része" kb dupla olyan széles mint a lánc. ha szerencséd van, akkor elfér a láncvonal ebben a vájatban.
én rásegitettem satuval az enyémre :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nekem gusset bachelor van
ilyen ni: Gusset Bachelor Single Speed Tensioner
szintén rugó nélküli

A láncvonalhoz ezt hogyan lehet beállítani?

A sebesség mindent megold.

szarajevo

szarajevo

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, nyáron megyünk Horvátországba egy jó kis túrára, többen váltós bicóval én ss-sel fogok menni, igazából azt nem tudom eldönteni, hogy milyen áttétel induljak neki, most 46x16-ot hajtok, de itt a túrán most lesznek elég nagy emelkedõk és nem tudom eldönteni, h 46x18 vagy esetleg annál pörgõsebb áttétet rakjak fel, van valakinek valami használható tapasztalata?

bharsi

bharsi

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
jogos.
el lett nézve

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
ez rugós, nem fix

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

bharsi

bharsi

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
XLC láncfeszítõ CR-A03 (Hajtás | Láncfeszítõ | Hátra) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Itthon kapni valahol ilyen fix láncfeszítõt?Mert így most hírtelen rákerestem erre a kettõre,de magyar oldalon nem találtam...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
van aki meg egy váltókanálból. nagyon "igényes" lett. :)

Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
valaki itten a fórumról v fék-bõl és váltógörgõbõl fabrikált mûködõképes feszítõt

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nekem gusset bachelor van
ilyen ni: http://www.ukbikesto...-tensioner.html
szintén rugó nélküli

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

2=3

2=3

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
itt egy rugó nélkül feszítõ

Wiggle | DMR STS Chain Tensioner Chain Devices & Bash Guards

a dmr gyártja

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Köszi mindenkinek,szerintem akkor egy egygörgõs láncfeszítõ lesz,remélem azért egy ideig nem lesz vele gond...

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Na, detto. Azzal a kulonbseggel, hogy en nem csinaltam hozza masik rugot, csak a sajatjat feszitettem elo forditva. Ugy, ahogy a "hasznalati utasitasban van", ugy mindig megugrott a hajtas. Fenykepeket is raktam a ketfele allapotrol anno vagy ebbe, vagy a "getto SS" topicba.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Mert ahogy olvasgattam a véleményeket ezekrõl a rugósról,hát nem írnak túl jókat róluk...Ráadásul sokszor teljesen ellentétes vélemények vannak...Míg valaki azt írja hogy évek óta jól mûködik,addig más meg azt hogy teljesen használhatatlan,valaki szerint hangos,más szerint meg halk...
Ja amúgy köszi az eddigi segítséget!

Nekem a Point féle egygörgõs láncfeszítõ van. Eleinte a tervezõje elképzelése szerint használtam. Azaz a láncot a talaj felé feszítette. Majd hajtottam hozzá egy fordított irányban mûködõ rugót. Azóta fordítva feszít, felfelé. Szerintem jó.

szerk:
A hangja nem durva. Hangosabb mint egy váltógörgõ az igaz. Én egy SRAM 9-es lánccal használom.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
nem is ertem hogy lehet egy lancfeszito hasznalhatatlan.
ha betartja az ember a hasznalatiban irt utasitasokat nem lehet baj.

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Már mindenem van,kerék is,már csak lánc kellene,meg valami láncfeszítõ.Én is gondolkodtam hogy inkább nem rugós lenne a jó,de nem találtam olyat.Esetleg mág akkor átnézem a topikot,hátha megtalálom azt a linket...
Nem tudom az effektív láncvillahosszt.De láncfeszítõ nélkül meg lehet hogy elég hamar kellene láncot cserélnem,nem?Még gondolkozom hogy lehet házilag csinálok valami fix láncfeszítõt...Mert ahogy olvasgattam a véleményeket ezekrõl a rugósról,hát nem írnak túl jókat róluk...Ráadásul sokszor teljesen ellentétes vélemények vannak...Míg valaki azt írja hogy évek óta jól mûködik,addig más meg azt hogy teljesen használhatatlan,valaki szerint hangos,más szerint meg halk...
Ja amúgy köszi az eddigi segítséget!