Én ezt nem értem. Nekem 48-16 van most rajta,de nekem ezzel 26-28 a kényelmes tempó.Ha jó az út,meg nincs nagy szél akkor max 30-32.De 40? Most van én vagyok ennyire gyenge vagy nem tudom,de én úgy érzem hogy 30 fölött már eléggé pörgetni kell,35 fölött meg nem is bírom hosszabb távon egyáltalán.Amikor hídon jöttem le vele,akkor is max olyan 38-ra sikerült,de jobban már nem bírtam pörgetni.Ráadásul te 42-rõl beszélsz.Mondjuk lehet hogy több idõ kell míg átszokok ss-re,de nekem nem tûnik úgy hogy ezzel 40-et én valaha elérek síkon.Mondjuk lehet az a baj,hogy nagyon hozzászoktam az elõzõ cross biciklimen a lassú pedálfordulathoz...
Az utolsó mondatodban van igazság, miszerint hozzászoktál a lassú pedálfordulathoz. Én 44-17-el járok, és simán pörgetem 29-31-es tempóval (kb.: 110-120-as pedálfordulat) akár 80-100km-en keresztül(sík úton), pedig elég durva izomtömeg van a combomon. A legdurvább utam 230km távolság volt, 44-17-el 27km/h-s átlaggal. Elõtte 44-16-ot használtam, de kényelmetlennek, lassúnak, erõltetettnek éreztem. Mondjuk a pörgetéshez nem árt ha van rendes vitál kapacitása az embernek. Amúgy meg 44-16ból 52km/h-t pörgettem ki, 44-17bõl pedig 48km/h-t, de ezt csak pár pillanatig.