Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

happyzso

happyzso

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
sziasztok, elsõsorban azon ss kollégákhoz fordulnék, akik normál (hagyományos) 15 ös csavarral rögzített hátsókerékkel hajtanak:
van e olyan kéziszerszám, ami tartalmazza a kerék kiszedéséhez használatos villáskulcsot, illetve van e olyan megoldás a csavar helyére, ami lehetõvé teszi, hogy egy batár 15s kulccsal kelljen járkálni - merthát ha defekt van azt is ki kell szedni...

a másik kérdésem meg arra vonatkozik, hogy van é a praxisotokban aluváz (ejtõs) ss-sé alakítására vonatkozó infó, ill tapasztalat (acél azt tudom, hogy van), ill. hol lehet ilyen után érdeklõdni??

köszi:

egy kezdõ de lelkes ss báb (még nem lepke) :)

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Miért van az, hogy egy csomó gyökszi cég úgy készít csúszópapucsos vázat, hogy a v-fék vagy tárcsakonzol akkor optimális ha a kerék koppra be van tolva? Nem gondolnak bele, hogy hogyan veszed ki a kereket? Ráadásul egy csomó váznak k*rvahosszú a fara és a gumi fölött még marad kb 5-6cm!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
emberek

az 1 x 9 az nem 1 x 1 igaz?

amit lehet azt a megfelelo helyen mar legyunkszivesek. foleg hogy kerve is lettetek ra. ennyi erovel a lampakrol is meg a bukosisakokrol is beszelgethetnenk itt, de akkor minek van 2100+ kulonbozo topik a forumon?

koszonom

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gimp

gimp

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Szerintem nem életképes az 1x9-es rendszer, (nálam országúti váltóval ugyanígy ledobálta a láncot elöl).
Tudatosan, vagy nem, de a lánc annyit tud mozogni oldalra (a könnyû váltás, meg egyebek miatt), hogy csak átdobóval hajlandó fentmaradni, vagy valami egyéb helybentartó szerkezettel.

De ez nem a váltó topik. A gorombáskodást meghagyom az alapítóknak, de egyet tudok érteni velük.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Szerintem user error van, mert a 46/11 az igen kemény áttétel (vagy 36/11-et akartál írni? Még az is sok...). Ez azt jelenti, hogy az országúton kényelmesnek mondható 80-90rpm-et te kb. 42-48 kmh-s sebességnél éred el.

Nincs error. ;) Igen, ez 40-es átlagnál kényelmes. De sokszor nem szeretk pörgetni, így ha neadjisten 14/46-ra viszaváltok, akkor 32-35 körüli tempó kényelmes. (70 körüli rpm) Síkon értelemszerûen.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Oké vágom! Az elsõváltó jó ötlet egy darab bowdennel bekötve fixre mondjuk.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Szerintem user error van, mert a 46/11 az igen kemény áttétel (vagy 36/11-et akartál írni? Még az is sok...). Ez azt jelenti, hogy az országúton kényelmesnek mondható 80-90rpm-et te kb. 42-48 kmh-s sebességnél éred el. Ez szerintem még sok profinak is becsületére válna (esetleg te Bodrogi Laci vagy álnéven: ez esetben kaphatnék egy autogrammot? :-))...

szerk: Bocs, ha 1"-es 26-os keréken gurulsz, akkor már 40 körül eléred a 80rpm-et. Ez még mindig soknak tûnik.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Monti,a mit oúton használok. A kérdésedre a válasz, hogy szeretnék minden versenygéprõl leszedett (leamortizálódott) alkatrészt mégegy körben használni - ezért nem országúti a rendszer.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Ez egy országúti országúti? Vagy egy monti amit ou-on használsz? Miért nem országúti váltót tettél för oszágúti fogsorral? Az jobban feszítene. Nem? Egyébként próbálta már valaki a ss kazettás agyat mondjuk két sebességesnek? Elvileg elfér a kazettán két fogaskerék... Ja és mennyi lenne a legnagyobb fogszám külömbség amit még tolerál egy hátsó váltó egymás utáni fogaskerekeknél (biztos értitek)?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

http://forum.bikemag...hread.php?t=174

Hát, csak az a gond, hogy ha tehetném, kiiktatnám a feszítõt. Meg halom, hogy sok teljesen SS gép tulajdonosa is megküzd ezzel, ezért kérdeztem itt.

(has)Pókember;
Nem, a teljesen, egy sima, láncvilláról lefelé figgyedõ láncvezetõ - mert gyengének találtam az egyébként zsír új Deore váltó rugóját. Tahát csak alul fûzöm át rajta a láncot, ráadásul nem a csapágyházon van, hanem a láncvillán. Azért vicces egy országúti gépen. :)

Igazából az lenne, a cél, hogy legyen egy baromira egyszerû, jól mûködõ - országúti - edzõgépem. A 9-es sort azért tettem fel, mert bár az esetek 90 %-ában 46/11-ben tekerek, azért a 10% körüli mászásokhoz kevés vagyok - ezért nem merem teljesen SS-ben bevállalni. Most azon agyalok,hogy szétfûrészelem / betávtartózom a 9-es sort, hiszen úgyis csak a legkisebb 4 fogaskereket használom - így meg tudok játszani a láncvonallal valamennyire.

Köszönöm azért az eddigi tippeket, nem egyszerû a tuningolás. :)

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Rövidrezárva az elõzõeket: a bmx agyak nem olyanok, hogy ha hátrafelé gurulsz akkor nem forog a hajtókar (ált.sima racsni vagy egy ss kazetta van rajtuk)! Az a freecoaster agy és én eddig inkább flatlandes arcoknál láttam nyilván mások használják streetre is... A láncfeszítõs téma úgy tudna mûködni, hogy felülre raksz egy chaincat-et mert a láncleesések 90%-a a lánc felsõ oldalirányú kilengése miatt történik. Ezért nem is értem azokat akik csak egy alsó görgõt raknak föl a bicójukra!? Ja ennek az egésznek semmi köze a ss-hez!

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég

Kedves SS-függõk, kellene egy kis segítség!

Bicaj leírása röviden. Hátul VAN váltó+9-es fogsor, elõl marhanagy A-fogkategóriás (nem lehet róla elvileg váltani) tányér, s nincs elsõváltó. Kisérteli jelleggel fent van egy láncfeszítõ.

Szóval nem, nem, nem, még a láncfeszítõvel is ledobja néha a bringám a láncot. A ledobást mondjuk 1 alkalom / 100 km arányban teszi, de ezt is ki szeretném zárni. Általában zötyi (sín, lépcõ, padka, kátyú...) után rázom le. Mindig a hajtómûnél dobja le, s a ledobás iránya erõsen változó. (50% kifelé, 50% befelé) A láncot telesen feszesnek érzem, mi lehet a gond?

Bocsánat, ha kötözködésnek tûnik, de ennek milyen mértékben van köze az SS-hez?

Véleményem szerint inkább:

http://forum.bikemag...hread.php?t=174

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Erre gondoltál láncfeszítõ néven? http://cgi.ebay.co.u...oQQcmdZViewItem

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nem teljesen van egyvonalban a hátsó fogaskerekeken a lánc az elsõ tányérral, így a kis zökkenés ledobja.

ez sztem meg fog maradni, mert nem biztos, hogy meg tudod oldani, h mind a 9 sebességben vonalban legyen a lánc az elsõ tányérral...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
amikor huplin mész nem csak fel le hanem oldalra is kileng a lánc és amikor kicsit rátekersz a lánc mársi lent van mintha csak egy terelõ dobta volna le
sokmindent nem tudsz tenni...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Kedves SS-függõk, kellene egy kis segítség!

Bicaj leírása röviden. Hátul VAN váltó+9-es fogsor, elõl marhanagy A-fogkategóriás (nem lehet róla elvileg váltani) tányér, s nincs elsõváltó. Kisérteli jelleggel fent van egy láncfeszítõ.

Szóval nem, nem, nem, még a láncfeszítõvel is ledobja néha a bringám a láncot. A ledobást mondjuk 1 alkalom / 100 km arányban teszi, de ezt is ki szeretném zárni. Általában zötyi (sín, lépcõ, padka, kátyú...) után rázom le. Mindig a hajtómûnél dobja le, s a ledobás iránya erõsen változó. (50% kifelé, 50% befelé) A láncot telesen feszesnek érzem, mi lehet a gond?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

ss agy azert van, hogy legyen egyfokozatu agy
vagy tekersz hatrafele
vagy olyan agyat veszel ami kiakad es lehet vele hatrafele gurulni /bmx/

Tehát csak a bmx agyak müxenek úgy. Értem, teljesen abban voltam, hogy egy street-re szánt mtb aggyal is lehet fakiezni, na mind1, kösz.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ha függõleges papuccsal kell láncfeszítõ nélkül ügyeskedni, a félláncszem segíthet. Egy belsõ szemhez kapcsolódik az egyik fele, a másik meg egy külsõhöz... szal 1" helyett összesen 1/2"-el hosszabbítja meg a láncot.

Feltöltött kép
Feltöltött kép

(Patentszem alatt kettõvel van. Bocs hogy nagyok a képek.)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
valaki elmondaná nekem, hogy mi az a fél láncszem? már régebben kérdeztem, de nem lelt válaszra a kérdés és érdekel, hogy mi fán terem ez a cucc. meg ha van, akkor képnek is nagyon örülnék :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ss agy azert van, hogy legyen egyfokozatu agy
vagy tekersz hatrafele
vagy olyan agyat veszel ami kiakad es lehet vele hatrafele gurulni /bmx/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...