Jelentkezz be Regisztrálj
Single Speed
Írta 2006. december 09. - 22:48
Szenteltessék meg a te Unitod,
Jöjjön el a te maratonod, legyen meg a kedvenc pályád,
Ahogy váltósan, úgy egyszeregyben is.
A mi mindennapi kilóméterünket add meg nekünk ma.
És bocsásd meg a mi szenvedélyünket,
Miképpen mi is megbocsátunk a váltós embereknek.
És ne vígy minket váltókar közelébe,
De szabadíts meg minket az iksztétõl.
Mert tied a Kona, az on-one, a Surly.
Mindörökké SS.
Írta 2006. december 09. - 21:29
Asszem írok a Magellannak.
Race, no Rest!
Írta 2006. december 09. - 19:32
Írta 2006. december 09. - 17:45
Gondolkoztam ezen a szemi csúszópapucsos megoldáson is. Pl. ott van a magellánnak az alu hydra váza meg az alu cygnus trekking. Az asszem ilyen klasszikus parasztkergetõ stílusban kicsit lefelé nyitott, de lehet húzni hátrafelé a kereket. Ezek sztem olcsó vázak, aluból vannak, 1 1/8" fejcsõvel, csak valami normális színt kéne adni nekik. Nem is értem miért nem rak össze a cseke ebbõl egy komplett bicót mondjuk hydra vázra b+ cuccokkal. Nem lenne olyan vészes az ára, ráadásul minden alkatrész kapható B+-ból ami kell hozzá...
Ezen már én is gondolkodtam... Egy idõben én is nagyon "olyan" szemmel nézegettem a Hydra vázat.
De most nem ezt akarom neked modani hanem azt, hogy nekem is "Point" olyan láncfeszítõm van (az egykaros), és bizony nem lehet csodát várni tõle: bizonyos szerencsétlen lánckerék-és láncvillahossz kombinációk mellett nem tud feszíteni, egész egyszerûen nem elég hosszú hozzá a rugóútja.* Nekem egy darabig úgy volt, hogy át volt fordítva kifelé feszítõsre, vagyis a feszítõgörgõ a lánc által közrefogott területen belül volt, a feszítõben lévõ sprálrugó meg "tágítva" volt, nem összehúzva. Így is a rugóútjának a végén járt (valszeg a spirál már felfeküdt a lyuk belsõ falára, és csak a pici vége rugózott), és nem is volt jó: erõsebb odalépésre el tudott ugrani a lánc.
Aztán áttételt változtattam, kicseréltem a 32 fogú tányért egy 34 fogúra, és ettõl a lánchossz is rendbe jött: most kívülrõl befelé feszít a Point, és garantáltan nem fogja kiszedni a kereket a függõleges papucsból, mert majdhogynem a láncvilla magasságában megy az "alsó" lánc. Ha visszanézed a korábbi hozzászólásaimat (jó régen volt), akkor találsz linket képekre az "elõtte" és "utána" állapotokról.
Neked azt javaslom, hogy keresd meg a "fixmeup" programot, lehet, hogy valaki fejbõl löki rá az url-t, de a topicban régebben is van rá link. Írd be abba az általad használni kívánt lánckerék-és láncvillahossz kombinációt, és ha messze esik a sávtól, akkor kétkaros feszítõt vegyél, ha pedig közel, akkor egykarosat. (Ha belesik, akkor semmilyet se vegyél, akkor mákod van: pont kijön feszítõ nélkül is. (Amíg meg nem nyúlik a lánc.))
*:Ebbõl következk, hogy bizonyos szerencsétlen kombinációk esetében a ferde papucs sem elég hosszú... Ha megnézel egy "rendes", vízszintes papucsos SS vázat, láthatod, hogy azon jóval több az állítási lehetõség.
Írta 2006. december 09. - 13:36
Írta 2006. december 09. - 12:00
Egyetértek a gondolataiddal csak most pillanatnyilag a legolcsóbb megoldásnak mégis a láncfeszítõs megoldás tûnik.
És természetesen nem esztétikus
Írta 2006. december 08. - 23:57
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. december 08. - 23:43
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. december 08. - 23:41
Írta 2006. december 08. - 21:02
A point féle láncfeszítõkrõl még annyit érdemes tudni, hogy a kis szegecs ami a váltótartó fülbe akad bele (azért, hogy ne forduljon el az egész) az nem szegecs, hanem egy kis lemezhenger. Ha elég erõsen húzod meg a rugót vagy egy évig használod a cuccot akkor elnyíródik mint a takony. Ki lehet fúrni, és egy kis csavart a helyére buherálni de semmi értelme egy ötezrest kidobni és még barkácsolni is. Ennyi erõvel egy régi váltót is felrakhatsz.
yola!
cimarcimarnak igaza van. én is probálkoztam a point láncfeszítõvel. aztán láthatod a vonal alatt, hogy mi lett belõle. :oczko:
Írta 2006. december 08. - 18:48
http://soloszabi.blogspot.com
vendég_unit_*
Írta 2006. december 08. - 16:20
Ugyanolyan ronda lesz és ugyanúgy fog mûködni. (Számomra a láncfeszítõs ss nem egyenlõ az ss-del...)
???
Számomra ismeretlen, de nagyon szimpatikus gondolkodású illetõ!
Írta 2006. december 08. - 13:40
15 perces intervallumon belül tetszés szerint módosíthatod a hozzászólásaid.
Nem szükséges minden mondatot külön-külön hsz.-ba írni.
Köszönöm.
http://forum.bikemag..._tanacsok_forum
6. és 9. pontok
Írta 2006. december 08. - 13:28
A point féle láncfeszítõkrõl még annyit érdemes tudni, hogy a kis szegecs ami a váltótartó fülbe akad bele (azért, hogy ne forduljon el az egész) az nem szegecs, hanem egy kis lemezhenger. Ha elég erõsen húzod meg a rugót vagy egy évig használod a cuccot akkor elnyíródik mint a takony. Ki lehet fúrni, és egy kis csavart a helyére buherálni de semmi értelme egy ötezrest kidobni és még barkácsolni is. Ennyi erõvel egy régi váltót is felrakhatsz.
Ugyanolyan ronda lesz és ugyanúgy fog mûködni. (Számomra a láncfeszítõs ss nem egyenlõ az ss-del...)
Írta 2006. december 07. - 19:33
Írta 2006. december 07. - 17:56
az agy már megvan most v.mi olcsó megoldáson agyalok
akkor inkább a kétgörgõsnél maradok
Sajnos az egy görgõs is rugós. Sok értelme nincs, mert ha annyira szorítja rá az ember a vezetõt a vázra, hogy még rugózzon, akkor a lánc feszítésétõl kicsit kimászik a függõleges síkból és kevésbé szép a futása + a hangja.
Írta 2006. december 07. - 17:53
es kb ennyi.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. december 07. - 17:25
vegyel egy white industries agyat az van olyan ami excenteres
Mondjuk az nem éppen költséghatékony megoldás ->40e itthon :chin:
Írta 2006. december 07. - 13:10
igaz mondjuk, hogy az egygorgossel konnyen kiszedheted a helyerol a kereket.
ahogy feszited a lancot lehet ugy jonnek ki az erok, hogy kihuzza a lanc a kereket.
de tufok jobbat
vegyel egy white industries agyat
az van olyan ami excenteres
az agy már megvan most v.mi olcsó megoldáson agyalok
akkor inkább a kétgörgõsnél maradok
Írta 2006. december 07. - 13:06
ahogy feszited a lancot lehet ugy jonnek ki az erok, hogy kihuzza a lanc a kereket.
de tufok jobbat
vegyel egy white industries agyat
az van olyan ami excenteres
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...