Világosítsatok fel, mert én nem vagyok otthon a ss világban!
Jó dolog a barkácsolás, de ami itt megy… Mindenki (tisztelet a kivételnek) hézagol, sort reszel, fûrészel stb.
Miért jó ez, mikor pl. az ebikeról 10.500 (szállítással együtt) Forintért van iparis teljesen kiváló agy, meg fogaskerék? Garantáltan jobb lesz vele, mint ezekkel a fabrikált sz@rokkal.
Bocs, hosszú lesz :-)
annak idején amikor rákattantam az SS re, sokat gondolkoztam, az "SS agy VS sufnituning agy" kérdésen.
Olvasgattam sok hozzászólást a kérdésben itt is, máshol is.
Aztán sorra vettem, mi fontos nekem:
-Könnyû láncvonal állítás,
-Egyszerû gyors és olcsó áttételcsere
-Olcsón javíthatóság, alkatrészcsere (mert a só és a víz mindent visz...)
ha ezeket végiggondolom vehetek egy
B+ Limát, ami ugye kazettás igy rakhatok rá 12T-20T ig bármilyen fogaskereket, de ez 15215 + szállításért még nem iparis, hanem kónuszos, vagy vehetek egy
Detroit ami már iparis, de 22999 + szállítás...
inkább fogtam egy sima kazettás agyat, kafán kihézagoltam, oda állítom a láncvonalat, ahová akarom, olyan fogaskereket teszek rá, amilyet akarok 500 forintért.
Most 38/13 ban nyomom városban, hegyes-völgyes túrákra meg átrakom 38/18 ra akár, de ha 42/14 akarok, az is menni fog, igaz a középsõ tányér helyett a 42T csak a nagytányér helyére fér el a láncvillától, de nem sokból tart kicsit csereberélni a kazettás agyon a hézagolókkal és máris újra pöpec a láncvonal...
a megspórolt 20e forintból (na jó kicsit többõl) meg tavasszal fûzetek egy agyváltós hátsókereket többnapos túrákra, de ez már másik topik...
bölcs barátom mondta egykoron:
" Mindenkinek másra áll a cerkája, és igy is van ez jól! "
mindenki fontolja meg, neki mi a fontos, és döntsön belátása szerint...
peace, és bocsi ha hosszú volt..
egyébként minden jobb bringabolt tart mûanyag hézagolót és fém finomhézagolót.
Én a speciel a XI kerületben a Váli utcaban a Skála melett a Bikesupportban kaptam pár száz forint volt az egész
persze, azért lehet hogy rendelek egy
ilyet, mert olcsó, minden elvárásomnak megfelel, meghát sznob is vagyok :-)