Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Világosítsatok fel, mert én nem vagyok otthon a ss világban!
Jó dolog a barkácsolás, de ami itt megy… Mindenki (tisztelet a kivételnek) hézagol, sort reszel, fûrészel stb.
Miért jó ez, mikor pl. az ebikeról 10.500 (szállítással együtt) Forintért van iparis teljesen kiváló agy, meg fogaskerék? Garantáltan jobb lesz vele, mint ezekkel a fabrikált sz@rokkal.

HAHHHHÓÓÓ! UNÍÍÍÍÍÍÍÍT! FITYÍÍÍÍÍÍSZ!
Nem volt hiábavalóóóóóóó! Van reméééény.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Mivan csak nem elrontottad a pocitad? :) ugy sajnálalak szegénykém, ajálom végy magadhoz egy vödröt...
De aztán on-one vödör legyen, nehogy lealacsonyodj oda hogy valami no name vödörbe okádj.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás
Világosítsatok fel, mert én nem vagyok otthon a ss világban!
Jó dolog a barkácsolás, de ami itt megy… Mindenki (tisztelet a kivételnek) hézagol, sort reszel, fûrészel stb.
Miért jó ez, mikor pl. az ebikeról 10.500 (szállítással együtt) Forintért van iparis teljesen kiváló agy, meg fogaskerék? Garantáltan jobb lesz vele, mint ezekkel a fabrikált sz@rokkal.

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
hanynom kell ....
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Én spec egy régebbi 600-as fogaskoszorút szedtem szét...azt lehetett.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hogy téptek szét egy összeszegecselt fogsort? Flex? :) Ugyanez a kérdés a tartóbakos rendszerekre is áll. (pl XT)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Ma viszem a vázat homokfújatni, aztán megy a fényezõhöz! A hátsó kereket nagyjából összepattintottam, most alkudozok fékekre, mer azokból szeretnék valami normálisabbakat rá! A hajtókart is összeraktam, de nem ártana rá valami normálisabb darab... Ja, meg le kéne köszörülnöm a legkissebb fogsor fogait, mert most csak úgy van felpattintva, de elég mókásan néz ki. (RX100-as kazettás agy, ki van hézagolva)
Szóval van mit csinálni rajta, de szerintem márciusban kész lesz...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Vinkler!

Hogy halad a Mali építése? Mikorra lesz kész?

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás

Kazettás nem SS agyra szeretnék csak egy lánckereket. Vennék egy 14-est, viszont a maradék helyre a távtartókat azt csináltatni kéne vagy azt is lehet kapni?
Feszítõt mibõl a legegyszerûbb csinálni? Mert szinte biztos hogy nem fog kijönni, félláncszem meg nem jó egy sima mtb láncra gondolom.
Egy régi váltóból lehet?

Én ma csináltam az enyémet! Elvileg a fogaskoszorú távtartóiból ki tudod hézagolni.

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás

Az a majd 2600km rettent el kicsit :(

London-Aviemore : 536 merfold... anyam....
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Mi ez a brutálnak látszó agy/kerék?

Valami régebbi Spinergy, típust nem tudok, de elég brutális optika (az összes spinergy ilyen szintû). Mondjuk valahogy annak a keréknek nem áll jól ez a kihézagolás, akár milyen minõségi szintet képvisel.
Régen valaki belinkelt ide egy talán Mavic agyat, ami szintén nem ss agy volt, de naon igényesen volt átalakítva

Fityisz!

Az a fényezés design eléggé "idõutazásos". Visszarepít kb. a Fat Chance korára...:afro:

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Feltöltött kép

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

kábé így fog kinézni

Mi ez a brutálnak látszó agy/kerék?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
FEszítõre láttam egy nagyon jó megoldást, sztem jó lesz, szinte semmit sem kellett fúrni faragni.
Az agy meg lehet hogy tényleg nem lesz így szép, de nyárig kibírja, akkor úgyis full új kerekeket veszek majd.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Jelenleg nincs pénzem agyra..mert akkor már tárcsásat vennék, és iparisat, az meg már 15 körül van.
Amúgy tényleg vissza kellett volna olvasnom, sorry. De a feszítõre mr kitaláltam valamit, úgyhogy nem lesz nagy gáz ha nem jön ki a lánchossz.
Viszont olvastam még egy nagyon régi postot, miszerint alátétnek az agyra elég pvc csõ is..Ez tényleg így van? nem túl gyenge az a mûanyag?

Tény, hogy nem valami igényes, nem is lesz szimetrikus, de mûködni fog.
kábé így fog kinézni

Esetleg valami régi menetes hátsóagy, amire felcuppantod a racsnit? Szimetrikus így sem lesz a fûzés, de nincs összegányolva a távtartókkal...

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Kazettás nem SS agyra szeretnék csak egy lánckereket. Vennék egy 14-est, viszont a maradék helyre a távtartókat azt csináltatni kéne vagy azt is lehet kapni?
Feszítõt mibõl a legegyszerûbb csinálni? Mert szinte biztos hogy nem fog kijönni, félláncszem meg nem jó egy sima mtb láncra gondolom.
Egy régi váltóból lehet?

Feszítõt legegyszerûbb pénzbõl csinálni, boltba menés által...
5000Ft körül lehet egy "rövid" Point, annyiért nem éri meg fúrni-faragni, aztán meg szopni vele, mert úgysem lesz jó...

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Okés, köszi.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

???? Bringával mennél? ;)

nem, de a kilométerek száma egyenes arányban van az utazási költséggel...sajnos....

Ez tényleg így van? nem túl gyenge az a mûanyag?

a lánckeréksorok hézaholói is müanyagok többségükben

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Jelenleg nincs pénzem agyra..mert akkor már tárcsásat vennék, és iparisat, az meg már 15 körül van.
Amúgy tényleg vissza kellett volna olvasnom, sorry. De a feszítõre mr kitaláltam valamit, úgyhogy nem lesz nagy gáz ha nem jön ki a lánchossz.
Viszont olvastam még egy nagyon régi postot, miszerint alátétnek az agyra elég pvc csõ is..Ez tényleg így van? nem túl gyenge az a mûanyag?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Az a majd 2600km rettent el kicsit :(

???? Bringával mennél? ;)