Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
tudom h ez nem ebbe az ss topicba tartozik, de nekem pl bmx agyam van 24-es kerékkel ami szintén szimmetrikus, és jól bírja kékcsíkos áruházas minõségû küllõkkel is. az ss agy lényege kedves kolega, h merevebb lesz a kerék tõle, nem erõsebb. a "soksebességes" agyakkal fûzött kerekek oldalirányban rugalmasabbak. ennyi. na meg ha valaki igazi ss rajongó akkor úgy illik h ss agyat használ nem?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

zirp

zirp

vendég

• fórumtag
  • 67 posts

azert jobb az ss agy, mert szimmetrikusan lehet fuzni. nem olyan feloldalasan mint a soksebessegest. ki lehet tolni a hajtasoldali kulloperemet jo ket centivel. igy sokkal erosebb a kerek.

ezert hasznal minden nagy CC XC Maraton DH es egyeb versenyzo szimmetrikus SS agyakkat, mikozben a balekok feloldalas soksebesseges agyai sorra atomjaikra hullanak :-)

bocs, de nem birtam kihagyni
2StUpId2ShIfT

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
azert jobb az ss agy, mert szimmetrikusan lehet fuzni. nem olyan feloldalasan mint a soksebessegest. ki lehet tolni a hajtasoldali kulloperemet jo ket centivel. igy sokkal erosebb a kerek.

nekem van ilyen on one hatso agyam [ss] hat nemtom... nem vagyok tole elszallva. meg van egy woodman is, kellene bele egy adag csapagy es akkor jo lenne, igy most csak hulladek kategoria.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

LGee

LGee

vendég

• fórumtag
  • 106 posts
Ha valakinek kell egy regebbi 32-es XTR (FH-M950), irjon batran ;-)

LGee

LGee

vendég

• fórumtag
  • 106 posts
Nos, megvan az emlitett Shimano SF-MX30, remelem, hazauton nem esik darabjaira a Dicta.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
OK, most nézem a honlapot, de felmerül a másik probléma: nem kerül konfliktusba a borda és a vékonyka lánckerék? Mert talpas lánckerék és konverter az már más tészta volna...

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
A vallásháborúk mindig is értelmetlenek voltak. :)

On-one: a 29-es Inbred pl. "9spd Planet X Dog hubs, running a 18t SS converter kit for easy conversion to gears if you want to".

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
OK, de tisztázni kell, hogy kazettás ss vagy kihézagolt XTR (ami jó agy, csak nem ss).
Mert ss-fanoknál egy soksebességes agy ss-esítése szokott a casus belli lenni...

On-one melyiket hézagolja?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Én nem látom, hol lenne rosszabb a kihézagolt. A kazettás SS agyak (pl. dt swiss, hope, novatech) is ugyanígy mûködnek, csak ott kisebb a kazetta, ergo kevesebb hézagoló kell. Egyszerûbb és olcsóbb az áttétel cseréje is, mint a szabadonfutó esetében. Az pedig, hogy szép, vagy nem szép, elegáns, vagy nem elegáns, kinek-kinek az ízlésére, pénztárcájára van bízva. Ha futná rá, én kazettás ss-t használnék.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Pedig nekik vannak "rendes" ss agyaik, nem?
Vagy annyira nem is rossza a hézagolt agy...

Valaki tud bõvebb infót?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Az On-One is kihézagolt aggyal árulja manapság a cangáit.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Ezt a Giant-ot valaki linkelte korábban, asszem a hátsóagya sem SS, hanem kihézagolt XTR... akinek van kedve megkeresheti...

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Annyira egysebességes ez a váz mint az én cruxom!
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts

ki csinal karbonbol egysebesseges montivazat? 100-es telohoz kb.

Giant XTC Composite 1 Carbon Singlespeed

Igaz csak Fox F80X fork

Feltöltött kép

http://www.cyclingne...id=decker_giant
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ki csinal karbonbol egysebesseges montivazat? 100-es telohoz kb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Megtetszett, szellõs papucs :) gammánia:chin:

Feltöltött kép
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Tengely megfúrni,menetett vágni bele,imbusz csavart bele,és garantáltan nem fordul el!
GYORSZÁRTÓL SOKAT NE VÁRJ!

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

sziasztok
Nekem olyan problémám van hogy most vettem vízszintes papucsos vázat és fékezésnél elferdül a kerék mert nem fogja meg a gyorszáras agy.
Szerintetek mit vegyek olyan láncfeszítõt mint ami a bmx-eken is van hogy hátrahúzza a kereket vagy imbuszos tengelyt mert talán az erõsebben tartja?

szerintem vegyél bmx-es láncfeszítõt+cseréld ki a tengelyt sima "anyás" rögzítésûre, és így tuti jó lesz

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
sziasztok
Nekem olyan problémám van hogy most vettem vízszintes papucsos vázat és fékezésnél elferdül a kerék mert nem fogja meg a gyorszáras agy.
Szerintetek mit vegyek olyan láncfeszítõt mint ami a bmx-eken is van hogy hátrahúzza a kereket vagy imbuszos tengelyt mert talán az erõsebben tartja?

LGee

LGee

vendég

• fórumtag
  • 106 posts
Esjot/ACS/hasonlo kategoriaju 16T 3/32" racsnit keresek, jobbmeneteset (Bike+ agyra, de ez lenyegtelen). Dicta kizarva (most az van, de szeretnek mast is kiprobalni).

Velvart: ACS-bol 3/32" jobbos 18T van csak. Van 1/8" jobbos 16T is. Ha igaz, mindketto CrMo es 7990 Ft.

---

Update: Luongo-ban elvileg lesz Shimano DX. Meglatjuk.