Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Single Speed
Started by
Endroo
, 2006. January 10. 21:40
Posted 2007. August 15. - 22:57
tudom h ez nem ebbe az ss topicba tartozik, de nekem pl bmx agyam van 24-es kerékkel ami szintén szimmetrikus, és jól bírja kékcsíkos áruházas minõségû küllõkkel is. az ss agy lényege kedves kolega, h merevebb lesz a kerék tõle, nem erõsebb. a "soksebességes" agyakkal fûzött kerekek oldalirányban rugalmasabbak. ennyi. na meg ha valaki igazi ss rajongó akkor úgy illik h ss agyat használ nem?
Posted 2007. August 15. - 19:23
azert jobb az ss agy, mert szimmetrikusan lehet fuzni. nem olyan feloldalasan mint a soksebessegest. ki lehet tolni a hajtasoldali kulloperemet jo ket centivel. igy sokkal erosebb a kerek.
ezert hasznal minden nagy CC XC Maraton DH es egyeb versenyzo szimmetrikus SS agyakkat, mikozben a balekok feloldalas soksebesseges agyai sorra atomjaikra hullanak :-)
bocs, de nem birtam kihagyni
2StUpId2ShIfT
Posted 2007. August 15. - 19:15
azert jobb az ss agy, mert szimmetrikusan lehet fuzni. nem olyan feloldalasan mint a soksebessegest. ki lehet tolni a hajtasoldali kulloperemet jo ket centivel. igy sokkal erosebb a kerek.
nekem van ilyen on one hatso agyam [ss] hat nemtom... nem vagyok tole elszallva. meg van egy woodman is, kellene bele egy adag csapagy es akkor jo lenne, igy most csak hulladek kategoria.
nekem van ilyen on one hatso agyam [ss] hat nemtom... nem vagyok tole elszallva. meg van egy woodman is, kellene bele egy adag csapagy es akkor jo lenne, igy most csak hulladek kategoria.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. August 15. - 18:01
Posted 2007. August 15. - 18:00
Posted 2007. August 15. - 16:59
OK, most nézem a honlapot, de felmerül a másik probléma: nem kerül konfliktusba a borda és a vékonyka lánckerék? Mert talpas lánckerék és konverter az már más tészta volna...
Posted 2007. August 15. - 16:54
A vallásháborúk mindig is értelmetlenek voltak.
On-one: a 29-es Inbred pl. "9spd Planet X Dog hubs, running a 18t SS converter kit for easy conversion to gears if you want to".
On-one: a 29-es Inbred pl. "9spd Planet X Dog hubs, running a 18t SS converter kit for easy conversion to gears if you want to".
Posted 2007. August 15. - 16:49
OK, de tisztázni kell, hogy kazettás ss vagy kihézagolt XTR (ami jó agy, csak nem ss).
Mert ss-fanoknál egy soksebességes agy ss-esítése szokott a casus belli lenni...
On-one melyiket hézagolja?
Mert ss-fanoknál egy soksebességes agy ss-esítése szokott a casus belli lenni...
On-one melyiket hézagolja?
Posted 2007. August 15. - 16:44
Én nem látom, hol lenne rosszabb a kihézagolt. A kazettás SS agyak (pl. dt swiss, hope, novatech) is ugyanígy mûködnek, csak ott kisebb a kazetta, ergo kevesebb hézagoló kell. Egyszerûbb és olcsóbb az áttétel cseréje is, mint a szabadonfutó esetében. Az pedig, hogy szép, vagy nem szép, elegáns, vagy nem elegáns, kinek-kinek az ízlésére, pénztárcájára van bízva. Ha futná rá, én kazettás ss-t használnék.
Posted 2007. August 15. - 16:37
Pedig nekik vannak "rendes" ss agyaik, nem?
Vagy annyira nem is rossza a hézagolt agy...
Valaki tud bõvebb infót?
Vagy annyira nem is rossza a hézagolt agy...
Valaki tud bõvebb infót?
Posted 2007. August 15. - 09:26
Posted 2007. August 15. - 08:13
Ezt a Giant-ot valaki linkelte korábban, asszem a hátsóagya sem SS, hanem kihézagolt XTR... akinek van kedve megkeresheti...
Posted 2007. August 14. - 23:08
Annyira egysebességes ez a váz mint az én cruxom!
Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:
Posted 2007. August 14. - 22:36
Giant XTC Composite 1 Carbon Singlespeedki csinal karbonbol egysebesseges montivazat? 100-es telohoz kb.
Igaz csak Fox F80X fork
http://www.cyclingne...id=decker_giant
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius
Posted 2007. August 14. - 22:25
ki csinal karbonbol egysebesseges montivazat? 100-es telohoz kb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. August 14. - 22:12
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius
Posted 2007. August 14. - 21:23
Tengely megfúrni,menetett vágni bele,imbusz csavart bele,és garantáltan nem fordul el!
GYORSZÁRTÓL SOKAT NE VÁRJ!
GYORSZÁRTÓL SOKAT NE VÁRJ!
Posted 2007. August 14. - 21:19
szerintem vegyél bmx-es láncfeszítõt+cseréld ki a tengelyt sima "anyás" rögzítésûre, és így tuti jó leszsziasztok
Nekem olyan problémám van hogy most vettem vízszintes papucsos vázat és fékezésnél elferdül a kerék mert nem fogja meg a gyorszáras agy.
Szerintetek mit vegyek olyan láncfeszítõt mint ami a bmx-eken is van hogy hátrahúzza a kereket vagy imbuszos tengelyt mert talán az erõsebben tartja?
Posted 2007. August 14. - 20:51
sziasztok
Nekem olyan problémám van hogy most vettem vízszintes papucsos vázat és fékezésnél elferdül a kerék mert nem fogja meg a gyorszáras agy.
Szerintetek mit vegyek olyan láncfeszítõt mint ami a bmx-eken is van hogy hátrahúzza a kereket vagy imbuszos tengelyt mert talán az erõsebben tartja?
Posted 2007. August 14. - 12:24
Esjot/ACS/hasonlo kategoriaju 16T 3/32" racsnit keresek, jobbmeneteset (Bike+ agyra, de ez lenyegtelen). Dicta kizarva (most az van, de szeretnek mast is kiprobalni).
Velvart: ACS-bol 3/32" jobbos 18T van csak. Van 1/8" jobbos 16T is. Ha igaz, mindketto CrMo es 7990 Ft.
---
Update: Luongo-ban elvileg lesz Shimano DX. Meglatjuk.
Velvart: ACS-bol 3/32" jobbos 18T van csak. Van 1/8" jobbos 16T is. Ha igaz, mindketto CrMo es 7990 Ft.
---
Update: Luongo-ban elvileg lesz Shimano DX. Meglatjuk.