Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3055 replies to this topic

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Meg tudnád nekem mérni, hogy milyen széles a white? nem a lánckerék, hanem úgy cuzammen a racsni... Köszi elõre is!

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
A dobozban valóban annyival szebb, mint amennyivel többe került, én többrõl - egyelõre - nem tudok nyilatkozni. ;)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
a DX racsni újkorában is tekerte a hajtókart, a lánc feszességétõl függõen ez a tulajdonsága végig megmaradt.

white? szegény Te :D! Használd sokat.
(tényleg tud annyival többet, mint amenyyivel többe kerül?)

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts

Mint abszolut felhasznalo es technikailag eleg analafabeta kerdezem a velemenyeteket. Ha a shimano 16os racsni kicsit recseg, kezzel eppen, hogy fordul egy bõ fél fordulatot, illetve ha csak tolom a gépet magam mellett, akkor úgy viselkedik, mint egy pszeudo fixi (forog a hajtomû a lánccal együtt), akkor a racsni kukára futott, vagy más lehet a probléma?

Szerintem érdemes félévente szétszedni összerakni zsír stb mert egyébkén jó.
(persze mióta whiteom van,..... :) )
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 posts
Feltöltött kép

Japán fafaragás függ a szobám falán, Gonosz démont ábrázol, s rajta arany a máz.

Részvéttel bámulom halántékán a dülledõ eret, amely elárulja: mily fárasztó is rossznak lenni.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Tisztítás utáni zsírzás segíthet.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Mint abszolut felhasznalo es technikailag eleg analafabeta kerdezem a velemenyeteket. Ha a shimano 16os racsni kicsit recseg, kezzel eppen, hogy fordul egy bõ fél fordulatot, illetve ha csak tolom a gépet magam mellett, akkor úgy viselkedik, mint egy pszeudo fixi (forog a hajtomû a lánccal együtt), akkor a racsni kukára futott, vagy más lehet a probléma?

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Csak 3/32".

Városba szerintem az úti a jobb választás, ráadásul kb feleannyi, mint a Lee Cougan. Igaz, az utóbbi is megéri az árát. Csak egy kicsit túl bling. Könnyebben ellopódik :(
Ja, a méret is kérdéses lehet. Az úti jó nagynak tûnik, 56, vagy 58?
Ausztria, Kenguruk földje!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Minden azon múlik, hogy mennyit lakatolsz.
Én (szezonban) gyakran megyek, de gyak. alig lakatolok. Én ezért a Cougant venném, de 39-ért nagyon baráti a második is.

Szerintem mindekettõ alkalmas aszfaltos sportolgatásra is bõven!

És hogy legyen értelme a postnak, DX racsni létetik külön vékony (3/32") és vastag (1/8") lánchoz is?

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

talán még ezt is érdemes számításba venni?

Nagyon kis pofás városi cirkálónak tûnik, én a kettõ közül ezt választanám városba (kevesebb a szemcsali effektusa és a "lopási koefficienciózisa", hogy egy tanult barátomat idézzem :D)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 posts

Hát, a Henger-féle belinkelt cucc sztem inkább, ha ár/érték arányt nézünk.
Bõvebben priviben

talán még ezt is érdemes számításba venni?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Erdemes Matuzektol komplett kerekpart venni ?

szerintem semmit.
Race, no Rest!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Hát, a Henger-féle belinkelt cucc sztem inkább, ha ár/érték arányt nézünk.
Bõvebben priviben

GuruZo

GuruZo

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Sziasztok

Egyszeru kerdes ..... Erdemes Matuzektol komplett kerekpart venni ??????
Egy single speed-et neztem ki.

koszi
"nincs lehetetlen csak tehetetlen"
Erre elosszor 130km gyaloglas utan ebredtem ra.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
http://piacter.bikem...ct=97247&cat=56

Nekem tetszik.
Race, no Rest!

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 posts

a hátsó agy egy 36 lyukú ipari csapágyas 2007es B+ Denver II
hátsó felni: 622X18as duplafalu B+ Action.
racsni: 16 fogas Dicta (eddig semmi baj nem volt vele, de mivel télen is ezzel a géppel fogok közlekedni elképzelhetõ, hogy megadja magát, akkor majd beszerzek egy 16os ACS-t, mert az sokkal tartósabb)
külsõk: Continental Contact (extra defektvédelemmel, de azoknak a bizonyos csillag(talán akác?)-tüskéknek ez sem állt ellen, úgyhogy vettem pehelykönnyû japán Flat Away kevlárszalagot bele)

a láncfeszességállítással nincs probléma, mivel nagyjából vízszintes a papucs. kiszedtem a láncból az eredeti (váltós géphez való) hosszából pár szemet és mivel menetes tengely van hátul összerakáskor egyszerûen a középcsapágynál kézzel megfeszítem a kereket és meghúzom a csavarokat. eddig még nem mászott el :)

a gépnek semmilyen hangja nincs (csak a racsninak), teljesen némán lehet vele suhanni. az U-lakat kicsit kotyog már a tartójában, de nem vészes.

a 42/16 elég pörgetõs, amolyan térdkímélõs-BP-belvárosi áttétel, de én így szeretem, nem változtatnék rajta.

kösz a részletes infót, majd ha a Raleigh-em hajtása, váltója megadja magát, akkor én is vmi hasonló átalakítást akarok rajta csinálni

ehh, kezdtem már örülni, h szuper defektbiztos külsõm van elõl, de akkor a contact se képes csodákra :)

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
...rosszul írtam 42/18 az áttétel

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

széép :)

egysebességesítésrõl tudnál írni pár infót? milyen a hátsó agy? váltó oldali papucsból szabtál ki, hogy tudd állítani az agy helyzetével a láncfeszességet?

a hátsó agy egy 36 lyukú ipari csapágyas 2007es B+ Denver II
hátsó felni: 622X18as duplafalu B+ Action.
racsni: 16 fogas Dicta (eddig semmi baj nem volt vele, de mivel télen is ezzel a géppel fogok közlekedni elképzelhetõ, hogy megadja magát, akkor majd beszerzek egy 16os ACS-t, mert az sokkal tartósabb)
külsõk: Continental Contact (extra defektvédelemmel, de azoknak a bizonyos csillag(talán akác?)-tüskéknek ez sem állt ellen, úgyhogy vettem pehelykönnyû japán Flat Away kevlárszalagot bele)

a láncfeszességállítással nincs probléma, mivel nagyjából vízszintes a papucs. kiszedtem a láncból az eredeti (váltós géphez való) hosszából pár szemet és mivel menetes tengely van hátul összerakáskor egyszerûen a középcsapágynál kézzel megfeszítem a kereket és meghúzom a csavarokat. eddig még nem mászott el :)

a gépnek semmilyen hangja nincs (csak a racsninak), teljesen némán lehet vele suhanni. az U-lakat kicsit kotyog már a tartójában, de nem vészes.

a 42/16 elég pörgetõs, amolyan térdkímélõs-BP-belvárosi áttétel, de én így szeretem, nem változtatnék rajta.

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 posts

drágaszágom :love1:
http://forum.bikemag...&postcount=5837

széép :)

egysebességesítésrõl tudnál írni pár infót? milyen a hátsó agy? váltó oldali papucsból szabtál ki, hogy tudd állítani az agy helyzetével a láncfeszességet?

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
drágaszágom :love1:
http://forum.bikemag...&postcount=5837