Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Mint abszolut felhasznalo es technikailag eleg analafabeta kerdezem a velemenyeteket. Ha a shimano 16os racsni kicsit recseg, kezzel eppen, hogy fordul egy bõ fél fordulatot, illetve ha csak tolom a gépet magam mellett, akkor úgy viselkedik, mint egy pszeudo fixi (forog a hajtomû a lánccal együtt), akkor a racsni kukára futott, vagy más lehet a probléma?

Szerintem érdemes félévente szétszedni összerakni zsír stb mert egyébkén jó.
(persze mióta whiteom van,..... :) )
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
Feltöltött kép

Japán fafaragás függ a szobám falán, Gonosz démont ábrázol, s rajta arany a máz.

Részvéttel bámulom halántékán a dülledõ eret, amely elárulja: mily fárasztó is rossznak lenni.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Tisztítás utáni zsírzás segíthet.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Mint abszolut felhasznalo es technikailag eleg analafabeta kerdezem a velemenyeteket. Ha a shimano 16os racsni kicsit recseg, kezzel eppen, hogy fordul egy bõ fél fordulatot, illetve ha csak tolom a gépet magam mellett, akkor úgy viselkedik, mint egy pszeudo fixi (forog a hajtomû a lánccal együtt), akkor a racsni kukára futott, vagy más lehet a probléma?

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Csak 3/32".

Városba szerintem az úti a jobb választás, ráadásul kb feleannyi, mint a Lee Cougan. Igaz, az utóbbi is megéri az árát. Csak egy kicsit túl bling. Könnyebben ellopódik :(
Ja, a méret is kérdéses lehet. Az úti jó nagynak tûnik, 56, vagy 58?
Ausztria, Kenguruk földje!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Minden azon múlik, hogy mennyit lakatolsz.
Én (szezonban) gyakran megyek, de gyak. alig lakatolok. Én ezért a Cougant venném, de 39-ért nagyon baráti a második is.

Szerintem mindekettõ alkalmas aszfaltos sportolgatásra is bõven!

És hogy legyen értelme a postnak, DX racsni létetik külön vékony (3/32") és vastag (1/8") lánchoz is?

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

talán még ezt is érdemes számításba venni?

Nagyon kis pofás városi cirkálónak tûnik, én a kettõ közül ezt választanám városba (kevesebb a szemcsali effektusa és a "lopási koefficienciózisa", hogy egy tanult barátomat idézzem :D)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

Hát, a Henger-féle belinkelt cucc sztem inkább, ha ár/érték arányt nézünk.
Bõvebben priviben

talán még ezt is érdemes számításba venni?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Erdemes Matuzektol komplett kerekpart venni ?

szerintem semmit.
Race, no Rest!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Hát, a Henger-féle belinkelt cucc sztem inkább, ha ár/érték arányt nézünk.
Bõvebben priviben

GuruZo

GuruZo

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Sziasztok

Egyszeru kerdes ..... Erdemes Matuzektol komplett kerekpart venni ??????
Egy single speed-et neztem ki.

koszi
"nincs lehetetlen csak tehetetlen"
Erre elosszor 130km gyaloglas utan ebredtem ra.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
http://piacter.bikem...ct=97247&cat=56

Nekem tetszik.
Race, no Rest!

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

a hátsó agy egy 36 lyukú ipari csapágyas 2007es B+ Denver II
hátsó felni: 622X18as duplafalu B+ Action.
racsni: 16 fogas Dicta (eddig semmi baj nem volt vele, de mivel télen is ezzel a géppel fogok közlekedni elképzelhetõ, hogy megadja magát, akkor majd beszerzek egy 16os ACS-t, mert az sokkal tartósabb)
külsõk: Continental Contact (extra defektvédelemmel, de azoknak a bizonyos csillag(talán akác?)-tüskéknek ez sem állt ellen, úgyhogy vettem pehelykönnyû japán Flat Away kevlárszalagot bele)

a láncfeszességállítással nincs probléma, mivel nagyjából vízszintes a papucs. kiszedtem a láncból az eredeti (váltós géphez való) hosszából pár szemet és mivel menetes tengely van hátul összerakáskor egyszerûen a középcsapágynál kézzel megfeszítem a kereket és meghúzom a csavarokat. eddig még nem mászott el :)

a gépnek semmilyen hangja nincs (csak a racsninak), teljesen némán lehet vele suhanni. az U-lakat kicsit kotyog már a tartójában, de nem vészes.

a 42/16 elég pörgetõs, amolyan térdkímélõs-BP-belvárosi áttétel, de én így szeretem, nem változtatnék rajta.

kösz a részletes infót, majd ha a Raleigh-em hajtása, váltója megadja magát, akkor én is vmi hasonló átalakítást akarok rajta csinálni

ehh, kezdtem már örülni, h szuper defektbiztos külsõm van elõl, de akkor a contact se képes csodákra :)

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
...rosszul írtam 42/18 az áttétel

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

széép :)

egysebességesítésrõl tudnál írni pár infót? milyen a hátsó agy? váltó oldali papucsból szabtál ki, hogy tudd állítani az agy helyzetével a láncfeszességet?

a hátsó agy egy 36 lyukú ipari csapágyas 2007es B+ Denver II
hátsó felni: 622X18as duplafalu B+ Action.
racsni: 16 fogas Dicta (eddig semmi baj nem volt vele, de mivel télen is ezzel a géppel fogok közlekedni elképzelhetõ, hogy megadja magát, akkor majd beszerzek egy 16os ACS-t, mert az sokkal tartósabb)
külsõk: Continental Contact (extra defektvédelemmel, de azoknak a bizonyos csillag(talán akác?)-tüskéknek ez sem állt ellen, úgyhogy vettem pehelykönnyû japán Flat Away kevlárszalagot bele)

a láncfeszességállítással nincs probléma, mivel nagyjából vízszintes a papucs. kiszedtem a láncból az eredeti (váltós géphez való) hosszából pár szemet és mivel menetes tengely van hátul összerakáskor egyszerûen a középcsapágynál kézzel megfeszítem a kereket és meghúzom a csavarokat. eddig még nem mászott el :)

a gépnek semmilyen hangja nincs (csak a racsninak), teljesen némán lehet vele suhanni. az U-lakat kicsit kotyog már a tartójában, de nem vészes.

a 42/16 elég pörgetõs, amolyan térdkímélõs-BP-belvárosi áttétel, de én így szeretem, nem változtatnék rajta.

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

drágaszágom :love1:
http://forum.bikemag...&postcount=5837

széép :)

egysebességesítésrõl tudnál írni pár infót? milyen a hátsó agy? váltó oldali papucsból szabtál ki, hogy tudd állítani az agy helyzetével a láncfeszességet?

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
drágaszágom :love1:
http://forum.bikemag...&postcount=5837

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
engem is elkapott az SS láz...nekem egy acél monti váz villa lesz az alap.tûzpiros színben.ami eddig biztos.promax v fékek, promax fékkar,selle royal mach nyereg, schwalbe silento II gummák, platformpedál,és lehet az acerka hajtómûvem ha sikerülne eladnom az outit.eddig ez lenne ami biztos.azért kell monti mert itt hihetetlenül rossz utak vannak, és ezt nem is kéne sajnálnom...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Köszi, akkor majd elöl kell növelnem a méretet

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás