Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Exile, ha a derekad problémás, szerintem ne erõltesd az egysebességes témát.... de legalábbis kérdezd meg az orvosodat a kérdésrõl.
Van még ezen kívül pár dolog, amit tehetsz az egészséged és a kényelmed érdekében, például taposópedál helyett klipsz vagy spd, egyenes kormány helyett hajlított vagy kos, illetve ami pénzbe sem feltétlen kerül: helyes nyeregpozíció, stucni hossza-szöge-magassága, hajtókar hossza stb. Ezek mind rendben vannak?
Volt nekem egy régi acélvázra épített rombolóm, sajnos picit nagy lett, és a régi szabványok miatt az alkatrészeket nem érte meg lecserélni, ezért eladtam. Ezen egy 33/16-os fix áttétet használtam terepre, borzasztóan szenvedtem vele minden "nagyobb" emelkedõn, aztán jött az új bringa, a midge kormány, és most már alig lihegek ott, ahol tavaly télen még felmenni sem bírtam (nagyjából ugyanezzel az áttétellel). Persze lehet, hogy picit erõsebb is lettem :-)
42-es tányér az elég sztenderd méret, 1-2 ezer forintért bárhol utánad dobnak egy ilyet, szerintem próbáld ki, hátha mégsem olyan kemények azok az emelkedõk... de ha a derekad fáj tõle, akkor hagyd.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Én 42/16-ot használok és ez síkon (városban) nagyon kényelmes: jól gyorsítható, ugyanakkor rövid távon nagyot lehet vele pörgetni, az elég haladós. A budai oldal is megy vele (mondjuk az nem olyan vidám...gyenge vagyok...). Ha hosszabb sík útra mennék, akkor vennék egy 46-os nagytányért.

Jut eszembe: DX racsnit lehet 16-nál kisebb méretben kapni?

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

34/16 az nagyon alacsony, terepre való áttétel. Szerintem próbálj ki egy 39/16-ot (26-os megfelelõje kb. 42/16?), azt harminccal kényelmesen lehet pörgetni hosszú távon is, de gyakorlatilag bárhol felmegy. Persze számít a felni, gumi súlya, mintája (ugye nem traktorgumival nyomod az aszfalton?), és a hajtás módja. Nem szabad kapkodni, a SS nem arról szól :-) Picit kell csak erõsíteni a derekat, meg a felsõtest egyéb részeit, amit a normál kerékpáros jóval kevésbé vesz igénybe.

Hát, lehet, hogy én vagyok nagyon lepukkadt, de néha úgy érzem, hogy pont elég... Síkon tényleg túl pörgõs, de mondjuk a balatonvilágosi vasúti átjáró elég határeset, és a Kisfalud-Fehérvár is eléggé megizzaszt... Eredetileg 32/16 volt, az tényleg nagyon alacsony, azt cseréltem erre (36-ost szerettem volna, de az nem volt). Nem szeretném azonban az összes pénzemet lánckerékre költeni, 42-esem nincsen, 44-es van (a hajtómû eredeti nagytányérja), mondjuk még az valamivel puhább, mint egy parasztbicikli 46/17*28-a... (Márpedig elõször olyannal tekertem körbe a Velencei-tavat, pedig az vagy másfélszer nehezebb... Igaz, az vagy 20 éve volt, amennyivel a bicikli könnyebb, annál bõven több van pluszban rajtam...)
A gumik aszfaltosak (valami Schwalbe), traktorguminak ott a monti...
A derekamra sajnos vigyáznom kell, voltam már táppénzen miatta... Váltós bringán is inkább pörgetek, mint taposok.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts

Én persze jóval puhább áttételt használok, 34/16 (*26"), ez nekem enyhe emelkedõn optimális, Balatonakarattyát és a tihanyi félsziget egyes részeit megcsinálom ülve, a világosi vasúti átjáró már egyértelmûen kiállós...
De valamit fejleszteni kéne, a gyerekeim síkon már ellépnek tõlem, míg én szétpörgöm magam.

34/16 az nagyon alacsony, terepre való áttétel. Szerintem próbálj ki egy 39/16-ot (26-os megfelelõje kb. 42/16?), azt harminccal kényelmesen lehet pörgetni hosszú távon is, de gyakorlatilag bárhol felmegy. Persze számít a felni, gumi súlya, mintája (ugye nem traktorgumival nyomod az aszfalton?), és a hajtás módja. Nem szabad kapkodni, a SS nem arról szól :-) Picit kell csak erõsíteni a derekat, meg a felsõtest egyéb részeit, amit a normál kerékpáros jóval kevésbé vesz igénybe.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts

sziasztok,

mekkora az itthon legnagyobb fogszámmal kapható racsni, és hol érdemes próbálkozni??

nekem egy 20 fogas kellene, ha fellelhetõ nálunk...

Rzsolti

Ha a húszezer forintos White racsni nem játszik, akkor lehet találni hébe-hóba 20-as, 22-es kínai racsnis lánckereket, például Fityiszéknél sikerült kapnom ilyet kb. fél éve, csak úgy elõhúzta a pult alól.... pár száz forint. Hátránya, hogy egyszer tudod feltenni, a leszedéshez szét kell szedni, utána már nem használható.
Én fûzettem egy kazettás agyat (SS-ben pl. Point Racinget lehet kapni itthon, tárcsafékes, kb. 12 pénz), rendeltem hozzá külföldrõl minõségi széles talpú lánckereket, ezt akkor cserélgetem, amikor jólesik. Tudom ajánlani ezt a megoldást.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

õk is SS-sel? mert ha nem, akkor itt a megoldás! :D

Nem, az övék váltós.
Eredetileg az én, illetve a feleségem bringái voltak, de "megörökölték".

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

De valamit fejleszteni kéne, a gyerekeim síkon már ellépnek tõlem, míg én szétpörgöm magam.

õk is SS-sel? mert ha nem, akkor itt a megoldás! :D

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Hali!! Én már régóta singlizek. Városban megyek fõleg, de most lementem a Balcsira 175 km 8 és fél óra alatt egy kis tévelygéssel. 44/16-al. Mostmár szerintem mindenhol jó egysebüvel menni. Még az érdi emelkedõt is felnyomtam ülve. Persze néha jó lett volna a nagyobb áttétel.

Én meg már 40 feletti pocakos családapa vagyok, rendszeres edzettség nélkül, és egy kis asztmával, de most, nyaralás alkalmával én is körbekerültem a Balaton keleti medencéjét a saját építésû szinglimmel. (Kb. öt óra alatt, de volt pár kényszerpihenõ az esõ miatt, meg a kompra is várni kellett...)
Én persze jóval puhább áttételt használok, 34/16 (*26"), ez nekem enyhe emelkedõn optimális, Balatonakarattyát és a tihanyi félsziget egyes részeit megcsinálom ülve, a világosi vasúti átjáró már egyértelmûen kiállós...

happyzso

happyzso

vendég

• fórumtag
  • 36 posts
sziasztok,

mekkora az itthon legnagyobb fogszámmal kapható racsni, és hol érdemes próbálkozni??

nekem egy 20 fogas kellene, ha fellelhetõ nálunk...

Rzsolti

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
Hali!! Én már régóta singlizek. Városban megyek fõleg, de most lementem a Balcsira 175 km 8 és fél óra alatt egy kis tévelygéssel. 44/16-al. Mostmár szerintem mindenhol jó egysebüvel menni. Még az érdi emelkedõt is felnyomtam ülve. Persze néha jó lett volna a nagyobb áttétel.

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

elkészült az új ss gépem, végleg bekebelezett a dolog

remélem elnyeri az igazi ss fanok tetszését is :)))

dönörû binga. de tényleg. Én is attól félek, hgoy beszippan az egész SS örület, és fixi lesz belõle :)
itt a favoritom a garázsban, igaz sok idõ sem volt rá, de össze kéne rakni végre. nekem nem jutott moser :)

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Örüljetek ti is! :D
Megszereztem életem elsõ White Industries racsniját!
Juhéjj! :) Valamint lekerült a hátsóváltó is meg egy szem ki, fél szem bekerült a láncomba!
Így már tényleg SS a Magellán Cruxom! :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

happyzso

happyzso

vendég

• fórumtag
  • 36 posts

Szép, letisztult! CX vázak nagyon bejönnek...
Saját festés, gondolom. Miért nem végtad le róla azt a sok felesleges sallangot (váltókar helye a vázon, bowdenvezetõk)?

nem én festettem, hanem szinterezve lett, amikor megrendeltem, nagy izgalmamban mindenre gondoltam csak az eltávolításokra nem, pedig teljesen igazad van, szebb lenn úgy...

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

Haat, nem tudom, mas hogy szedi le a racsnit az agyrol - en leutni probaltam. Nem sikerult ;-) Vegul fogtam magam, es levagtam ;-)

http://www.singlespe...products_id=135

inbred

inbred

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

... az igazi ss fanok ...

Itt nincsenek olyanok.
[SIZE=1][/SIZE]

LGee

LGee

vendég

• fórumtag
  • 106 posts
Haat, nem tudom, mas hogy szedi le a racsnit az agyrol - en leutni probaltam. Nem sikerult ;-) Vegul fogtam magam, es levagtam ;-)

Csak azert irom, hogy lehessen tarsasagban sztorikent meselni ;-) Bar az agynak semmi baja nem lett. Skiltool rulez (3 vagokorong ment el ra). Mentsegemre szoljon, hogy ezt kiveve mindenhez vettem celszerszamot.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
wow, állat a fehér! fõleg a nyereg+bandázs rula, még ha divat, akkor is! :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Szép, letisztult! CX vázak nagyon bejönnek...
Saját festés, gondolom. Miért nem végtad le róla azt a sok felesleges sallangot (váltókar helye a vázon, bowdenvezetõk)?

happyzso

happyzso

vendég

• fórumtag
  • 36 posts
elkészült az új ss gépem, végleg bekebelezett a dolog
csak címszavakban:
Colnago váz
moser villa
shimano pályagyak nagy peremmel
105-s hajtómû
42-16 áttétel
ritchey logic wcs canti fékek
kiegészítõ fékkar is
és fehééééér :)))

képek magukért beszélnek:

http://www.flickr.co...N06/1129776302/

http://www.flickr.co...N06/1129773176/

http://www.flickr.co...N06/1128931087/

remélem elnyeri az igazi ss fanok tetszését is :)))

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

OK, most nézem a honlapot, de felmerül a másik probléma: nem kerül konfliktusba a borda és a vékonyka lánckerék? Mert talpas lánckerék és konverter az már más tészta volna...

Én úgy gondolom, felmegy rá a talpas is.