Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2006. április 08. - 11:17

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. április 08. - 10:47

Helyi boltban venném nem a netten.
Így lenne rá helyben garancia, felszerelnék, és szervizelnék is egy évig.
Az ára 30000 ft jónak mondható így nem?
A tárcsásokról mondják hogy ciceg. Engem egyszerûen megõrjít ha valami szol a brinyon .
Ez menyire általános?
Írta 2006. április 08. - 10:42

mondjuk cc/túra felhasználásra átlagos súlyú embernek bõven elég a 6"-os, nekem is csak azért kell a nagyobb mert közel mázsa.....ha rám hallgatsz nyugodtan vegyél hfx9 et,de akár milyet is veszel nagy tárcsába gondolkodj,mert különben jövöre úgy is venni akarsz majd.
ja és sztem is a hidr.-é a jövõja és a neten már tudsz venni ujjat 25ért

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. április 08. - 10:41

ha rám hallgatsz nyugodtan vegyél hfx9 et,de akár milyet is veszel nagy tárcsába gondolkodj,mert különben jövöre úgy is venni akarsz majd.Szevesztok
Most vennék valami tárcsát mert a V fék szétkoptatta a felnim. És nem akarom ezt megismételni.
Egy Avidon gondolkoztam de azt hiszem a hidrosé a jövõ.
Shimano Deore BR-M555 néztem ki 160 tárcsával 30000 ft ért elõre.
Mit gondoltok róla jo vétel lesz. Vagy esetleg valami más.
ja és sztem is a hidr.-é a jövõ

Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Írta 2006. április 08. - 10:37

hát mindenesetre az xt-veri azonos méretû tárcsával, de asszem elõre be fog figyelni egy 7" - os tárcsa /mostmár kapni is lehet/ mert a magura lujzikát még nem éri el /de hát ott alapból 7" os tárcsa volt/Ja, így már értem!
Szentem nem lehet összehasonlítani a HFX-9-et a Maggal.Mag van a saját gépemen lassan másfél éve, és nem cserélném semmire, pedig volt Saint, Hope is elõtte. Ha jól számolom 4 vagy 5 tesztgépen volt HFX-9, amikkel 1-1 hónapot mentem, és - persze bekopás után - meg sem közelítették a Magot.
Írta 2006. április 08. - 10:35

hali! nekem 2 éve van hfx9 em de lekopogom(kopp-kopp) még gondom sem volt vele,ráadásul a sokat emlegetett ciripelést sem hallani.A régi XT überkirály volt szentem is, de akkor ezek szerint vagy te mentél vmi hiperjó HFX-szel, vagy az XT-nek volt vmi gongya, vagy az általam próbált 4-5 darab HFX-9 volt gyengusz.
Több lehetõség nincs.
sok felé járok vele nyomom neki rendesen a 100 kilommal de tényleg nincs vele semmi(lehet,hogy kifogtam a tutit?)
egyébként ahope ról is hallani hideget-meleget

Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Írta 2006. április 08. - 10:29

Szentem nem lehet összehasonlítani a HFX-9-et a Maggal.

Írta 2006. április 08. - 10:22

hát mag /6" tárcsával/ de az magasan veri az xt-met...../itten meg sok hozzászolós juzerek azt mondták nekem hogy nem sokkal jobb a mag a hfx-né :)/A régi XT überkirály volt szentem is, de akkor ezek szerint vagy te mentél vmi hiperjó HFX-szel, vagy az XT-nek volt vmi gongya, vagy az általam próbált 4-5 darab HFX-9 volt gyengusz.
Több lehetõség nincs.
Írta 2006. április 08. - 10:15

Írta 2006. április 08. - 10:13

nem tom én az xt-bõl indultam ki, annál jobbnak tûnik a héjsz....a régi 4 dugós xt-m volt azt meg elég jónak mondták....de tény deore-ral nem vót dógomNekem az 555 meggyõzõbb volt, amíg használtam. Még az IS-est. HFX-9-ben meg még nem találkoztam olyannal, ami igazán jó lett volna, bár kétségtelen, hogy újabb konstrukció.

Írta 2006. április 08. - 09:52

Írta 2006. április 08. - 09:28

31500 a hayes hfx 9 tárcsával, azért az szvsz a deore-nál jobb...../meg esetleg még adapter kell hozzá/Szevesztok
Most vennék valami tárcsát mert a V fék szétkoptatta a felnim. És nem akarom ezt megismételni.
Írta 2006. április 08. - 08:38

Írta 2006. április 08. - 06:54

a gyári csõ pedig ugyanígy alkatrészekkel 10re jön ki. innentõl lehet tudni melyiket érdemes venni. nem azért, mert 40%, hanem azért mert a goodridge szereti ha direkt szadomazó felhasználásban részesítjük, a gyári annyira nem kedveli ezt sajnos.
Írta 2006. április 08. - 04:38

Írta 2006. április 07. - 22:00

most fejeztem be a féket
hayes mag 04
aki azt meri állítani, hogy nincs fékerõnövekedés, nah az valamit nagyon durván elnézett
zsír új fékpofa, 1 métert nem mentem vele elõtte, frissen légtelenítve, ugye goodridge acélszövetes csõ, pontos beállítás... és nem hitttem el, amikor mentem egy kört a ház körül
a zsír új bekopatlan pofa jobban fog, mint eddig a régivel... váá
az elsõ tíz méteren szétkente a betonon a micslen gummát vagy fejreállított, mindezt lehelletnyi huzással, egy ujjal. már-már utópisztikus fékerõ, bekopás elõtt. a pofa amúgy zöld ebc
kell ennél jobb? nem...
igen, így is fel lehet fogni, és úgy is hogy még nem volt jó gyári csöves hayesod;)
szinte semmit sem éreztem mikor áttettem a goodridget, annyira nem, hogy egyántalán mindne lelkiismeret furdallás nélkül áttettem azt a hayest a kis bringára.
Írta 2006. április 07. - 21:52

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2006. április 07. - 21:33

hayes mag 04
mostanában feltûnõen sokat kellett utántölteni olajjal, aztán egy idõ után már fel is levegõsödött... kiderült, hogy ugyan az történt, minr rmx rider fékével, megtört a fékcsõ és szépen folydogált bele az olaj
ez ugye cserét jelent, mert középen volt a törés, meg a fitting sem lett volna felhasznélható.
így hát misi, vészhelyzet: goodridge csõ ván é? volt

aki azt meri állítani, hogy nincs fékerõnövekedés, nah az valamit nagyon durván elnézett

a zsír új bekopatlan pofa jobban fog, mint eddig a régivel... váá

az elsõ tíz méteren szétkente a betonon a micslen gummát vagy fejreállított, mindezt lehelletnyi huzással, egy ujjal. már-már utópisztikus fékerõ, bekopás elõtt. a pofa amúgy zöld ebc
kell ennél jobb? nem...
Írta 2006. április 06. - 16:23

Írta 2006. április 06. - 15:34

sziasztok!
A problémám az lenne hogy vettem egy giant rainiert egy éve a ridebike-nál és egy rossz mozdulatnál a fékkar gyakorlatilag kitört. FElhívtam a boltot elvittem a bicajt, benn volt 3 hétig és a vége az lett hogy nem tudják megcsinálni. Pedig elméletileg annyi a hibája hogy vmi kis csapágygolyó kiugrott a foglalatából....vagy vmi ilyesmi:D az indok az volt hogy nem tudnak megfelelQ alkatrészt beszerezni... nagyon dühít hogy a bolt ahol a bicajt vettem nem tud alkatrészt biztosítani..szánalmas... Aki esetleg tudna segíteni nekem kérem írjon a manfaizsolt@freemail.hu címre. elQre is köszönöm..