Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Thez jól mondja. A Mag alapból is megakirály fék, ha jól van belõve, és karbantartva. Apropás, hogyé van most egy GR?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

most fejeztem be a féket
hayes mag 04
aki azt meri állítani, hogy nincs fékerõnövekedés, nah az valamit nagyon durván elnézett
zsír új fékpofa, 1 métert nem mentem vele elõtte, frissen légtelenítve, ugye goodridge acélszövetes csõ, pontos beállítás... és nem hitttem el, amikor mentem egy kört a ház körül
a zsír új bekopatlan pofa jobban fog, mint eddig a régivel... váá
az elsõ tíz méteren szétkente a betonon a micslen gummát vagy fejreállított, mindezt lehelletnyi huzással, egy ujjal. már-már utópisztikus fékerõ, bekopás elõtt. a pofa amúgy zöld ebc

kell ennél jobb? nem...

igen, így is fel lehet fogni, és úgy is hogy még nem volt jó gyári csöves hayesod;)

szinte semmit sem éreztem mikor áttettem a goodridget, annyira nem, hogy egyántalán mindne lelkiismeret furdallás nélkül áttettem azt a hayest a kis bringára.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Nekem csak fékbetétuning lesz Sexin

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
most fejeztem be a féket
hayes mag 04

mostanában feltûnõen sokat kellett utántölteni olajjal, aztán egy idõ után már fel is levegõsödött... kiderült, hogy ugyan az történt, minr rmx rider fékével, megtört a fékcsõ és szépen folydogált bele az olaj
ez ugye cserét jelent, mert középen volt a törés, meg a fitting sem lett volna felhasznélható.
így hát misi, vészhelyzet: goodridge csõ ván é? volt ;)

aki azt meri állítani, hogy nincs fékerõnövekedés, nah az valamit nagyon durván elnézett ;) zsír új fékpofa, 1 métert nem mentem vele elõtte, frissen légtelenítve, ugye goodridge acélszövetes csõ, pontos beállítás... és nem hitttem el, amikor mentem egy kört a ház körül
a zsír új bekopatlan pofa jobban fog, mint eddig a régivel... váá :D
az elsõ tíz méteren szétkente a betonon a micslen gummát vagy fejreállított, mindezt lehelletnyi huzással, egy ujjal. már-már utópisztikus fékerõ, bekopás elõtt. a pofa amúgy zöld ebc

kell ennél jobb? nem...

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
küldjem vissza az ebike-nak? :) komolyan, visszaveszik?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A Rincon nem madzagos Tektroval van szerelve?

sziasztok!

A problémám az lenne hogy vettem egy giant rainiert egy éve a ridebike-nál és egy rossz mozdulatnál a fékkar gyakorlatilag kitört. FElhívtam a boltot elvittem a bicajt, benn volt 3 hétig és a vége az lett hogy nem tudják megcsinálni. Pedig elméletileg annyi a hibája hogy vmi kis csapágygolyó kiugrott a foglalatából....vagy vmi ilyesmi:D az indok az volt hogy nem tudnak megfelelQ alkatrészt beszerezni... nagyon dühít hogy a bolt ahol a bicajt vettem nem tud alkatrészt biztosítani..szánalmas... Aki esetleg tudna segíteni nekem kérem írjon a manfaizsolt@freemail.hu címre. elQre is köszönöm..

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
pontosan csak az az 1 méretû hiányzik!én irtam nekeik e-mailt azt mondták hogy 1 db van de még én nem találkoztam vele a honlapon!!!
Aláírtam, de a monitoron maradt...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

HI!Nem tud vki nekem avid bb7-hez pm adaptert?185-ös tárcsához kéne de sehol nem találok!Aki tud mondjon már 1 bolt vagy internetcimet ahonnan be tudom 1 ijet szerezni!!Vagy ha vkinek van és pont eladó akko az is jó lenne!!Elõre is thnx

Ebike?

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
HI!Nem tud vki nekem avid bb7-hez pm adaptert?185-ös tárcsához kéne de sehol nem találok!Aki tud mondjon már 1 bolt vagy internetcimet ahonnan be tudom 1 ijet szerezni!!Vagy ha vkinek van és pont eladó akko az is jó lenne!!Elõre is thnx
Aláírtam, de a monitoron maradt...

Mzsoca

Mzsoca

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
sziasztok!

A problémám az lenne hogy vettem egy giant rainiert egy éve a ridebike-nál és egy rossz mozdulatnál a fékkar gyakorlatilag kitört. FElhívtam a boltot elvittem a bicajt, benn volt 3 hétig és a vége az lett hogy nem tudják megcsinálni. Pedig elméletileg annyi a hibája hogy vmi kis csapágygolyó kiugrott a foglalatából....vagy vmi ilyesmi:D az indok az volt hogy nem tudnak megfelelQ alkatrészt beszerezni... nagyon dühít hogy a bolt ahol a bicajt vettem nem tud alkatrészt biztosítani..szánalmas... Aki esetleg tudna segíteni nekem kérem írjon a manfaizsolt@freemail.hu címre. elQre is köszönöm..

dánhill

dánhill

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás

a külsõ fékpofa állító tökig rá van tekerve a tárcsára (belsõ ugye most nem lényeges, mert a külsõ szorít, jobban kitekerni meg nem lehet belsõt).
a külsõ állító, kifelé csavarás irányában egyet kattan, az pedig szarra sem elég...
váááá, elbõgöm magam

Hogy mi? Most az van, hogy az ÚJ fékednél nem tudod annyira eltávolítani a két fékpofát egymástól, hogy a tárcsát kiszed közüle?! Akkor, hogy fog majd forogni a kerék.....:chin: Sztem ott valami baj lehet, vidd/küld vissza oda ahonnan vetted.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
sanyika

ha beraksz kb 2*2 anyacsavart meg néhány alátétet, úgy hogy a féktest távolabb kerüljön, akkor el lehet lenni vele egy darabig. ehhez kell majd persze hoszabb csavar is.
tamsnak ezer éve így van a hátsóféke, ronda megoldás, de teljesen jól funkcionál!

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
a külsõ fékpofa állító tökig rá van tekerve a tárcsára (belsõ ugye most nem lényeges, mert a külsõ szorít, jobban kitekerni meg nem lehet belsõt).
a külsõ állító, kifelé csavarás irányában egyet kattan, az pedig szarra sem elég...
váááá, elbõgöm magam

sanyika

sanyika

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
kis segítség kéne, akárkitõl
avid bb7-es elsõ t.fékem, manitou telóm és 185-ös tárcsám van
valami viszont igencsak hiányzik: adapter ezek közé
sajnos mindenhol kerestem de úgy tûnik ez valamiért Magyarországra
csak minden 1000 évben kerül be egyszer
szóval ha van valakinek egyetlen egy darabja vagy tudja honnan juthatnék hozzá kérem szóljon, írjon ide vagy inkább: santaclaus@reply.hu
elõre is kössz!!!! (Gyöngyös, Mátra)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
hogyhogy nem tekerõdnek tovább?
akkor ott valami bibi lehet.

(jó irányba tekered?)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
kössz :)
csak az a gáz, hogy ugye úgy van berakva a dobozba, hoyg rajta van a tárcsán, vagyis a tárcsa a két fékpofa között van... az elõzõ bb-mnél nem volt gond, simán lejött a tárcsáról a féktest. Na de az itt a probléma, h full rá van szorítva a tárcsára a két fékpofa, és gondolom nem kell mondanom, hogy a fékpofa távolság állítói kifelé nem mozdulnak :) na jó egy "tekerést", de az szarnak a pofon...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
felteszed a féket, és beleteszed a tárcsát, majd jól becsavarod a fékpofaállítókat. oldalról megnézed, és középre helyezed a tengelyhez, tengely helyéhez képest;)
de mintha a scott FX dh óta nem nagyon lenne, amibe nem megy be nagy tárcsa.

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
Hello!
Kéne egy kis segítség. Bár már megvan már a fék (bb7 203, hátsó), de azért ha esetleg nem fér el, akkor még el tudom passzolni:
tehát, '04-es rm quake-be kell hátra berakni egy 203-as tárcsát. Még nincs tárcsás hátsóagyam, ezért nem tudtam felrakni a tárcsát sem.
Hogyan tudom lemérni hogy befér-e? Félperces kis próbálkozásom már volt, hogy 20 cm-s vonalzót tologattam :). Esetleg tudtok valami tippet adni?
Kössz.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Na végül elvittük a féket szerelõhöz és azt mondta amit 07aszp is gondolt. a fékcsõ belsejében lévõ csõ megrongálódott, és fékezésnél bepumpálódik az olaj a két vezeték közé. Most kicserélte a vezetéket, (sajna fehérre) és most teljesen jó!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Nekem volt HFX MAG és új AVID tárcsa, nagyot csalódtam a tárcsában ezzel a fékkel, használhatatlanul bemelegedett, több fórumozó panaszkodott ugyanerre.:(
Megéri megvenni a hayest!
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.