Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

Jaja, erre gondolok. Hat a legfontosabb hogy ezzel nem daral, es sokkal jobban hul! Eddig az volt a gyari tarcsaval, lejto elejen harapott, aztan nagyon gyorsan melegedett es szepen csokkent is a fekero, lejto aljara mar markolaszni kellett rendesen. Ennek nagyobb a fekfelulete, es nagyobbak a lukak, ugy sztem ezert melegszik kevesbe. Nagyon erezheto a javulas!!
Es szerintem sokkal jobban is adagolhato, es jobban is fog. Szoval kb. a fek osszes parametere javul tole :)

Jól hangzik.
Végre valaki megerõsiti, hogy bemelegedve nem fog jól. Azt hittem, csak nekem van ilyen gondom.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás

Szoval kb. a fek osszes parametere javul tole :)

Na most rendesen elültetted bennem a bogarat, szerintem következõ fizumból ez lesz az elsõ amit megrendelek, mert engem is rendesen zavar a darálás.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás

Erre a cleansweep-re gondolsz? Nem is nagyon drága. Hogy jobb? Erõsebb, adagolhatóbb stb?

Jaja, erre gondolok. Hat a legfontosabb hogy ezzel nem daral, es sokkal jobban hul! Eddig az volt a gyari tarcsaval, lejto elejen harapott, aztan nagyon gyorsan melegedett es szepen csokkent is a fekero, lejto aljara mar markolaszni kellett rendesen. Ennek nagyobb a fekfelulete, es nagyobbak a lukak, ugy sztem ezert melegszik kevesbe. Nagyon erezheto a javulas!!
Es szerintem sokkal jobban is adagolhato, es jobban is fog. Szoval kb. a fek osszes parametere javul tole :)

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

Emberek! Aki nem elegedett a Juicy-javal (es nem azert mert ereszti az olajat) , az probalja ki a mech. avidhoz valo tarcsaval! Nekem mostmar elol hatul az van, es baszki 100%-al jobb igy a fekem mint a gyarival volt! Eskuszom meg a tarcsa anyaga is jobb a pofahoz, jobban fog vele.

Erre a cleansweep-re gondolsz? Nem is nagyon drága. Hogy jobb? Erõsebb, adagolhatóbb stb?

Feltöltött kép

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Például magánál a forgalmazónál a Nagykõrösi úton, Gyapinál a Bluecet-ben, Gulyás Misitõl vagy olcsón Vole-tól. A saját topicjában mindez már x alkalommal "leíródott."

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
ebc betétek hol szerezhetõk be? budapesten, lehetõleg a belvárosban. Mert az oldalukon csak egy motorosbolt volt feltüntetve ...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
csak hozná már meg a k*rva futár...:)

hayes tárcsával is jó amúgy
Autist Team:)

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Emberek! Aki nem elegedett a Juicy-javal (es nem azert mert ereszti az olajat) , az probalja ki a mech. avidhoz valo tarcsaval! Nekem mostmar elol hatul az van, es baszki 100%-al jobb igy a fekem mint a gyarival volt! Eskuszom meg a tarcsa anyaga is jobb a pofahoz, jobban fog vele.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Kösz neked is, Vole! Nehogy sértõdés legyen...:D
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"PM-es Shimano tárcsaféket IS-esre alakítja?"

Vagyis a fek pm -es a telo meg IS -es.

Sima IS-PM adapter kell, barmelyik boltban van, es maradhat a 160 -as tarcsa.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

attól függ, milyen a fék.
régi 4 dugattyús xt-hez kell 170-es tárcsa, deore-hoz nem kell, meg az ujakhoz sem.

Oké, kösz! A privit is...ha aktuális lesz, jelentkezem. ;)
Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
attól függ, milyen a fék.
régi 4 dugattyús xt-hez kell 170-es tárcsa, deore-hoz nem kell, meg az ujakhoz sem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

van is-pm adapter, és viszont adapter is van.

Kösz! A tárcsa maradhat? Alapban 160-as.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
van is-pm adapter, és viszont adapter is van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Létezik olyan adapter, ami a PM-es Shimano tárcsaféket IS-esre alakítja? Ehhez kell nagyobb tárcsa, vagy maradhat az eredeti is?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a sorrend ;)

ha olcsón akarod megúszni, akkor vennék bele mondjuk zöld ebc fékpofát (www.ebcbrakes.hu mielött megkérded :)) ez olyan 5 ezer kb. de az biztos, hogy az xt vagy saint nyereggel nagyobb fékerõnövekedést tudsz elõidézni (viszont ez meg drágább megoldás és megmarad a gyári pofa, ami szerintem továbbra sem egy ász). szóval pofa, aztán ha még mindíg gyenge akkor új nyereg.

vagy ... állítsd be rendesen ;)

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

igazából: 3 -> 1 (xt monobody, lx meg nem. kb ennyi a különbség)
költséghatékonyan: 1 -> 3 (szerintem a gyári pofa elég gyenge, btw. a fémes fog kevésbé, viszont nem kopik annyira)

2. pontot meg felejtsd el arra a telóra

na most mik ezek a nyilak ? :D
szal azt javasolod, hogy a legjobb megoldás a fékerõ növelésére, ha lecserélem az lx féktestet xt-re ?
milyen fékbetétet ajánlasz ?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
igazából: 3 -> 1 (xt monobody, lx meg nem. kb ennyi a különbség)
költséghatékonyan: 1 -> 3 (szerintem a gyári pofa elég gyenge, btw. a fémes fog kevésbé, viszont nem kopik annyira)

2. pontot meg felejtsd el arra a telóra

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
mekkora a különbség az xt és az lx t.fék között. most elöl hátul lx-em van, hátra tökéletes, de elöl annyira nem vagyok vele megelégedve .
ötleteim:
1. fékbetét csere. most gyári mûgyantás van benne. ha fémesre cserélem, nagyobb lesz a fékerõ ? bár a fémes rosszabbul bírja a hõt ...
2. nagyobb tárcsa ? jelenleg 160-as 6 csavaros xt tárcsával használom xc-re , manitou r7 comp telón.
3. gondolkodtam azon is , hogy lecserélem a féktestet xt-re . mert az xt dual control sztem nem jobb annyival az lx-nél, hogy érdemes legyen az egészet rendszert ( féktest+vezeték+dual control ) lecserélni . szal féktest csere. feltölteném shimano olajjal, légteleníteném , és kész.

melyik tûnik a legjobb megoldásnak ?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Egy boltban szoktak csinalni, hogy a fekbeteteket kiveszik, majd befujjak a belso reszt (kitolt dugattyukkal) valamilyen olajozo spray-vel es vegul az egeszet kifujjak nagyomasu levegovel (amivel a kerekeket is) Eleg hatekony. Bar talan egy kicsit konnyebben koszolodhat utana ,ha bennt marad valamennyi olaj.