Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2006. április 30. - 19:10
az lenne a kérdésem hogy van egy avid bb7-em hátul és mivel csak az egyik oldali fékpofával fékez,ezért az sokkal hamarabb elkopik.szóval az lenne a kérdésem hogy a két fékpofát ki lehet-e cserélni,vagy ott is meg van h melyik a jobb,illetve a bal?
ha,igen ez mennyire nehéz véghezvinni?elég csak kipattintani,vagy inkább ne szórakozzak,hanem szervíz?
Írta 2006. április 30. - 18:39
Írta 2006. április 30. - 16:36
Koszi, ere gondoltam.
Ugy emlekeztem van naluk 205 -os Floating rotor, annak erdekelt volna az ara.
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. április 30. - 16:31
erre gondoldsz ?Van egy ceg aki foglalkozik itthon Hope fekekkel ( nem a Krauszra gondolok ). Elfelejtettem a honlapjuk cimet, nem tudja valaki?
www.care-o-bike.hu
vagy másra ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. április 30. - 16:21
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. április 30. - 15:52
Én Lx-et (2005) használok elõl-hátul 160-as tárcsával egy könnyebb össztelóson,de nincs okom panaszra.
;-)
Csak ajánlani tudom.
A lényeget meg leírtad Te: ár-érték !!!
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
szintén lx-et használok elöl hátul. hátulra a 65-70 kilómra bõven bõven elég még a gyári betéttel is, elöl volt nekem egy kicsit gyenge, most új betéttel próbálkozok fékerõt növelni elöl
Írta 2006. április 29. - 21:00
Valaki meg tudná mondani, h a régi Avid tárcsák milyen pofákkal kompatibilisek, már ha ezt a szempontot egyáltalán figyelembe kell vennem... Az egyiknek lassan elfogy a fékpofája...
Írta 2006. április 29. - 20:54
akkor az a boltos mondjon le. multkor raktam össze egy olyat, és be tudtam állítani. teljesen jó, fog is talán, könnyebb ember alatt. de ha teheted késöbb cseréld minimum deore tárcsafékre.SZiasztok!
Most akartam venni a bikediscount-nál 1 Merida Matts 80 Disc-et ,de az eldó mondta h nem ajánlja mert nem lehet használni,beállítani a tárcsaféket.
Valami Promax márkájú.Szal tudnátok nekem ajánlani elsõ tárcsaféket!
De ne valami nagyon profit ,csak kezdõt,de jót!!
KÖSZKE!!
Írta 2006. április 29. - 12:52
Én Lx-et (2005) használok elõl-hátul 160-as tárcsával egy könnyebb össztelóson,de nincs okom panaszra.Próbált már valaki LX hidra-tf-et hátul?
Szerintetek milyen? (Nem az árérték a lényeg - mert abban nyilván túl olyan jó, - hanem a teljesítménye.)
;-)
Csak ajánlani tudom.
A lényeget meg leírtad Te: ár-érték !!!
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
Írta 2006. április 29. - 12:21
Írta 2006. április 29. - 11:40
sziasztok!
lenne egy problémám...
xt tárcsafékrõl van szó.a helyzet az,hogy nemrég igen csúnyán eláztam és rohadtul sáros lett az egész keróm.persze a fék is.
gondoltam kipucolom.kivettem a fékbetétet a testbõl.nekiálltam kipucolni.közben megnyomkodtam a kart,hogy a munkahengerek jobban kijöjjenek és ott is tisztaság legyen.összeraktam utána a szerkezetet erre nem fog a fék.megnéztem jobban és a munkahengerek nem jönnek ki eléggé a testbõl és nem tudják faszán szorítani a pofákat...
most mi van????elbaltáztam valamit?esetleg otthon meg tudom javítani vagy szervíz?
elõre is köcce
Tehat behuzogattad a kart, kijottek a dugattyuk. Letisztitottad es visszanyomtad oket. Utana pedig messze voltak a pofak, igaz?
Ha parszor behuzod a fekkart amikor rendesen ossze van rakva ( fekpofak, tarcsa ) akkor megint ra kell hogy alljanak a pofak a tarcsara. Ha nem, akkor vagy kifolyt valahol az olaj, es keves a rendszerben, vagy megszorultak a dugattyuk.
Andris: Deore 525, 555, Avid BB5, Avid BB7, regi XT, LX. Ezek nem dragak, es a Promax valoban eleg fos.
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. április 29. - 11:09
Most akartam venni a bikediscount-nál 1 Merida Matts 80 Disc-et ,de az eldó mondta h nem ajánlja mert nem lehet használni,beállítani a tárcsaféket.
Valami Promax márkájú.Szal tudnátok nekem ajánlani elsõ tárcsaféket!
De ne valami nagyon profit ,csak kezdõt,de jót!!
KÖSZKE!!
Írta 2006. április 29. - 11:00
amugy nem tom,
Írta 2006. április 29. - 10:45
lenne egy problémám...
xt tárcsafékrõl van szó.a helyzet az,hogy nemrég igen csúnyán eláztam és rohadtul sáros lett az egész keróm.persze a fék is.
gondoltam kipucolom.kivettem a fékbetétet a testbõl.nekiálltam kipucolni.közben megnyomkodtam a kart,hogy a munkahengerek jobban kijöjjenek és ott is tisztaság legyen.összeraktam utána a szerkezetet erre nem fog a fék.megnéztem jobban és a munkahengerek nem jönnek ki eléggé a testbõl és nem tudják faszán szorítani a pofákat...
most mi van????elbaltáztam valamit?esetleg otthon meg tudom javítani vagy szervíz?
elõre is köcce
Írta 2006. április 28. - 19:07
Szerintetek milyen? (Nem az árérték a lényeg - mert abban nyilván túl olyan jó, - hanem a teljesítménye.)
Írta 2006. április 25. - 13:57
és utána 2 hét után akarsz pofát cserélni? civil használatra piros pofa minden fékbe feleselges, max miller embereknek, akik éjjelnappal görcsösen tépik a féket(paragépek)
látjátok? megint csak az aviddal van a gond..
En most semmilyen fekre nem cserelnem el az avidot.
Írta 2006. április 25. - 13:44
Írta 2006. április 25. - 13:37
látjátok? megint csak az aviddal van a gond..
Írta 2006. április 25. - 13:35
Piros EBC-vel vagy más nemfémes pofával próbálta már valaki a Juicy-t?
Írta 2006. április 25. - 13:19
Mondjuk nyikorgas/csikorgas/ciripeles stb ezzel a tarcsaval is van, egyszeruen ilyen a fekpofa anyaga szerintem. Pl egy shimano fekkel fekezni teljesen mas, az inkabb olyan erzes mint egy jo v-fek. Lehet a mugyantas pofa miatt. Az avid sokkal agresszivabb, haraposabb, darabosabb erzes! De emellett k*rva jol is adagolhato most. Nekem pont ez jon be!