DOT_os fékolajat végy.
DOT 4.0-t, de ne gagyit, rendeset, akár autósboltban is. de ne 500ft-ba kerüljön 1 liter.
fecskendõ gyógyszertárban, gumicsõ kisállatkereskedésben, vagy horgászboltban, alul rágyógyítod fecskendõ -csõ -féknyereg, felül pedig csõ kis pöcökkel odatartva edénybe. ha már tiszta olaj jön ki, és bubimentes, akkor lezárható fent, majd alul.
olvass vissza, többször leírtam már jó részletesen az egészet, abból sima ügy úgyhiszem megcsinálni.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:41
Írta 2006. május 06. - 21:16

vendég_rainman_*
Írta 2006. május 06. - 21:12

és fecskendõt meg tût gyógyszertárban kaphatok? felülre láttam h vmi csövet kell tenni meg egy palackot h oda follyon a trutyi. palack nem gond de feckendõ meg csõ hol kapható? És autófékolaj is megteszi?
a lent megnyitás a sapka alatti kis bigyót jelenti, de a karnál csak úgy kbra tom h melyik pöcköt kell babrálni. Na de szétnézek a hayes oldalán is..
Köszi
a lent megnyitás a sapka alatti kis bigyót jelenti, de a karnál csak úgy kbra tom h melyik pöcköt kell babrálni. Na de szétnézek a hayes oldalán is..
Köszi
Írta 2006. május 06. - 20:45

vágj bele nyugodtan, ha van technikai érzéked minimális. alul felül kinyitod, alulról addig nyomod át fecskendõvel az olajat, amíg bubimentes nem jön ki felül, felül elzárod, majd alul is.. és kész is. lényegében ennyi, szóval nyugodt szívvel nekieshetsz.
soxerencsét!
soxerencsét!
vendég_rainman_*
Írta 2006. május 06. - 20:34

Hayes sole fékemben cseréltem most pofákat. Tök jól fog csak sztem kicsit lassan húzódik vissza a pofa, mint amikor még új volt. Ez azt jelenti h olajat kéne cserélnem? Autó fékolaj és hayes útmutató aztán vágjak bele, vagy azért elõszõr nézzek meg egy hozzáértõt h hogyan csinálja?
Írta 2006. május 06. - 20:15

nem
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2006. május 06. - 20:12

Írta 2006. május 06. - 19:47

pontosan. ha lenne rajta tekerõ akkor bb7 lenne
ha rám hallgatsz ugy állitpd be hogy jobrra huzod a féknyerget amennyire lehet
ha rám hallgatsz ugy állitpd be hogy jobrra huzod a féknyerget amennyire lehet
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2006. május 06. - 19:39

Egy kis segítség ismét, BB 5 nél a bal oldali fékpofát hogy tudom állítani??csak a Bowden meghúzásával?? mert a jobbnál van ugy csak állítási lehetõség!
Írta 2006. május 06. - 18:30

Beállítással,bowdenezéssel sztem nincs gond. A jagwire bowden nagyon finoman fut a szintén jagwire házban. A pofát akkor megtisztogatom alaposan, lejtõzök vele és reménykedek, hogy avidosan fog müxeni 
Köszi a választ.

Köszi a választ.
Ne törõdjél semmivel, egyél zsemlét kiflivel!
Írta 2006. május 06. - 18:01

beállítás, tárcsa és pofatisztítás, esetleg pofacsere(lehet nem csak felületi kosz volt rajta.)
bowdenezés, fékkar rendben legyen.
de idõ kell amíg bekopik, erre figyelj. pár hosszú aszfalt lejtõs fékezés.
bowdenezés, fékkar rendben legyen.
de idõ kell amíg bekopik, erre figyelj. pár hosszú aszfalt lejtõs fékezés.
Írta 2006. május 06. - 18:00

Csá!
Vettem használtan egy Avid BB7-es tárcsaféket, elõre lett felrakva, a teló átütõs stance static. A pofák kb 60%osak, és hát egyáltalán nem fog jól, bringa hátulját se lehet kiemelni. A beállítás jónak tûnik, a tárcsát ledörzsöltük. Van valami öteletek, mitõl lehet ilyen rossz? Mit lehetne csinálni vele?
Elõre is thx!
Vettem használtan egy Avid BB7-es tárcsaféket, elõre lett felrakva, a teló átütõs stance static. A pofák kb 60%osak, és hát egyáltalán nem fog jól, bringa hátulját se lehet kiemelni. A beállítás jónak tûnik, a tárcsát ledörzsöltük. Van valami öteletek, mitõl lehet ilyen rossz? Mit lehetne csinálni vele?
Elõre is thx!
Ne törõdjél semmivel, egyél zsemlét kiflivel!
Írta 2006. május 06. - 15:50

Nem feltetlenul a tarcsaval van a gond, az a baj hogy a BB5 bovdenes, ezert meg annyira sem vezeti el a hot mint egy hidraulikus fek, ezert is melegszik jobban szegeny fekpofa es a tarcsa.
Mindegy milyen tarcsat veszel, ha 160 -as, akkor sokkal jobb nem lesz. Inkabb szerezz egy elso feket.
Mindegy milyen tarcsat veszel, ha 160 -as, akkor sokkal jobb nem lesz. Inkabb szerezz egy elso feket.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. május 06. - 15:46

milyen villával használod?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. május 06. - 13:00

Az a fene nagy kérdésem van hogy milyen 160mm-es tárcsát ajánlotok endurora. Ugyanis a BB5 gyönyörûen megállítja a bicóm 60km/h-ról is csak a végére úgy felforrósodik a tárcsa hogy mikor megállok úgy néz ki mint egy barna hmm izé, végtermék. És ha a szélére rakon egy kis nyálat úgy el sistereg hogy az már fáj és mellék körülményként ha egybõl megyek tovább akkor kicsit rosszul fog. Melyikek azok a tárcsák amik gyorsabban hûlnek és/vagy lassabban melegszenek? Mert kicsit para hogy még csak hátul van fékem és ha az elenged az életben nem állok meg csak ha szétkoptatom a cipõm az elsõ keréken....
Írta 2006. május 05. - 23:13

Tárcsát nem nyomja semerre se, ha felülrõl nézem, és behúzom a féket, akkor meg se mocan a tárcsa, de nagyon csúszik, nem harap, meg mindtha puhább is lenne az egész
[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]
Írta 2006. május 05. - 18:47

Gondolatébresztõ; a tárcsafékbe is bemegy a sár
no meg ne tekergessük a pofaállítót, ha nincs benn a pofa mert egy óra visszarakni a helyére
no meg ne tekergessük a pofaállítót, ha nincs benn a pofa mert egy óra visszarakni a helyére
Írta 2006. május 05. - 17:10

Amikor behuztad a fekkart, lehet hogy a ket fekpofa nem ugyan annyit jott vissza ( vagy nem egyforman volt visszanyomva ) ezert nem egyforman allnak, es elnyomjak a tarcsat.
Nezd meg, hogy egyenlo -e a tavolsag a tarcsa es a ket pofa kozt.
Nezd meg, hogy egyenlo -e a tavolsag a tarcsa es a ket pofa kozt.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. május 05. - 16:47

Hali!
Átraktam az xt fékemet a régi vázamról az újra, pöpecül be lett állítva, csak amíg nem volt benne a pofa behúzták a fékkart... Visszanyomogattam a dugattyúkat nagy szenvedés árán, viszont most hihetetlenül szarul fog.. Létezik olyan h valamit elbasztam? Tárcsa is el lett tisztítva, pofa is meg lett smirglizve, szóval nemtudom mit tegyek..
Átraktam az xt fékemet a régi vázamról az újra, pöpecül be lett állítva, csak amíg nem volt benne a pofa behúzták a fékkart... Visszanyomogattam a dugattyúkat nagy szenvedés árán, viszont most hihetetlenül szarul fog.. Létezik olyan h valamit elbasztam? Tárcsa is el lett tisztítva, pofa is meg lett smirglizve, szóval nemtudom mit tegyek..
[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]
Írta 2006. május 05. - 10:11

Én Lx-et (2005) használok elõl-hátul 160-as tárcsával egy könnyebb össztelóson,de nincs okom panaszra.
;-)
Csak ajánlani tudom.
A lényeget meg leírtad Te: ár-érték !!!
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
És egészen véletlenül nincs öszehasonlítási alapod a deore-al?

"Van visszajelzés, tehát vagyok!"
Írta 2006. május 04. - 13:07

kilazítod azt a csavart ami a bowdent fogja, és húzol a bowdenen kicsit, hogy a bal pofa hamarabb elérje a tárcsát
ennyi
ennyi
Autist Team:)