Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:41
Írta 2006. május 06. - 13:00
Az a fene nagy kérdésem van hogy milyen 160mm-es tárcsát ajánlotok endurora. Ugyanis a BB5 gyönyörûen megállítja a bicóm 60km/h-ról is csak a végére úgy felforrósodik a tárcsa hogy mikor megállok úgy néz ki mint egy barna hmm izé, végtermék. És ha a szélére rakon egy kis nyálat úgy el sistereg hogy az már fáj és mellék körülményként ha egybõl megyek tovább akkor kicsit rosszul fog. Melyikek azok a tárcsák amik gyorsabban hûlnek és/vagy lassabban melegszenek? Mert kicsit para hogy még csak hátul van fékem és ha az elenged az életben nem állok meg csak ha szétkoptatom a cipõm az elsõ keréken....
Írta 2006. május 05. - 23:13
Tárcsát nem nyomja semerre se, ha felülrõl nézem, és behúzom a féket, akkor meg se mocan a tárcsa, de nagyon csúszik, nem harap, meg mindtha puhább is lenne az egész
[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]
Írta 2006. május 05. - 18:47
Gondolatébresztõ; a tárcsafékbe is bemegy a sár
no meg ne tekergessük a pofaállítót, ha nincs benn a pofa mert egy óra visszarakni a helyére
no meg ne tekergessük a pofaállítót, ha nincs benn a pofa mert egy óra visszarakni a helyére
Írta 2006. május 05. - 17:10
Amikor behuztad a fekkart, lehet hogy a ket fekpofa nem ugyan annyit jott vissza ( vagy nem egyforman volt visszanyomva ) ezert nem egyforman allnak, es elnyomjak a tarcsat.
Nezd meg, hogy egyenlo -e a tavolsag a tarcsa es a ket pofa kozt.
Nezd meg, hogy egyenlo -e a tavolsag a tarcsa es a ket pofa kozt.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. május 05. - 16:47
Hali!
Átraktam az xt fékemet a régi vázamról az újra, pöpecül be lett állítva, csak amíg nem volt benne a pofa behúzták a fékkart... Visszanyomogattam a dugattyúkat nagy szenvedés árán, viszont most hihetetlenül szarul fog.. Létezik olyan h valamit elbasztam? Tárcsa is el lett tisztítva, pofa is meg lett smirglizve, szóval nemtudom mit tegyek..
Átraktam az xt fékemet a régi vázamról az újra, pöpecül be lett állítva, csak amíg nem volt benne a pofa behúzták a fékkart... Visszanyomogattam a dugattyúkat nagy szenvedés árán, viszont most hihetetlenül szarul fog.. Létezik olyan h valamit elbasztam? Tárcsa is el lett tisztítva, pofa is meg lett smirglizve, szóval nemtudom mit tegyek..
[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]
Írta 2006. május 05. - 10:11
Én Lx-et (2005) használok elõl-hátul 160-as tárcsával egy könnyebb össztelóson,de nincs okom panaszra.
;-)
Csak ajánlani tudom.
A lényeget meg leírtad Te: ár-érték !!!
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
És egészen véletlenül nincs öszehasonlítási alapod a deore-al?
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"
Írta 2006. május 04. - 13:07
kilazítod azt a csavart ami a bowdent fogja, és húzol a bowdenen kicsit, hogy a bal pofa hamarabb elérje a tárcsát
ennyi
ennyi
Autist Team:)
Írta 2006. május 04. - 00:02
HellO! MA vettem egy BB 5 öst,és a beállításához sztnék kérni kis segítséget!Szóval a boltosbá felrakta tök j meg minden,persze még nem kopott be stb,lényeg azt sztném hogy ne legyen a fékkarnak akkora útja amikor behúzom ,szóval nekem túl nagy sokat kell húzni, a fékkar egy FR 5 szóvala finom hangolása az kevés, elõre is köszi a segítségeT!!
Írta 2006. május 03. - 23:45
Jaja
fõleg a Hayesek, itatónál mindkét arc, akinek féket kellett állítania, mert tövig kopott a pofa, bowdenes Hayessel nyomult
de rossz attól is lehet, ha mocsok került a rendszerbe, bár akkor hamarosan az olajat is ereszteni fogja
fõleg a Hayesek, itatónál mindkét arc, akinek féket kellett állítania, mert tövig kopott a pofa, bowdenes Hayessel nyomult
de rossz attól is lehet, ha mocsok került a rendszerbe, bár akkor hamarosan az olajat is ereszteni fogja
Írta 2006. május 03. - 22:14
Írta 2006. május 03. - 22:12
ha csak vizes, nem. de poros, saras környezetben ha õ is kap, akkor megkapja az ívet.
Írta 2006. május 03. - 22:10
En eddig ugy gondoltam, a tarcsafeken a pofa nem kopik jelentosen gyorsabban trutyis idoben. Ill hat egy v-fekhez kepest nem olyan gyorsan. Elvegre kemenyebb anyag joval, meg minden. Ezek szerint ez butasag?
Írta 2006. május 03. - 21:58
nézd meg a félkpofát. nézd meg a tárcsát. ha a pofa kopott, akkor csere. ha nem, akkor szervíz.
Írta 2006. május 03. - 21:56
Csak Kelának tárcsafékje van, nem abroncs.
A Hayes oldalán semmi sincs a Sole betéteirõl. Annyi bizonyos, hogy nem fél-fémes és nem szinteres, tehát valószínûleg gyantás, ami ennyi idõ alatt, a BM dzsuvás terepén (fõleg, ha a matéria ráment a betétekre) simán elõfordulhat.
És kb mennyi 1 uj betét???
Ezen már a smirgli sem segít???
Csak leirom mit éreztem...
Esés-- majd lejtõn huzom tövig a fékeket egyszer csak az elsöfékkar kezd egyre beljebb jönni majd az elsöfék darálós lesz s késõbb szinte semmi...
Nem lehet csupán levegõs a rendszer vagy olajhiányos???
Írta 2006. május 03. - 20:39
Tudom h tárcsája van de mások is írták a buda maraton topikban h cserélhetik fékpofát tárcsaféknél.
Írta 2006. május 03. - 20:34
Csak Kelának tárcsafékje van, nem abroncs.
A Hayes oldalán semmi sincs a Sole betéteirõl. Annyi bizonyos, hogy nem fél-fémes és nem szinteres, tehát valószínûleg gyantás, ami ennyi idõ alatt, a BM dzsuvás terepén (fõleg, ha a matéria ráment a betétekre) simán elõfordulhat.
Írta 2006. május 03. - 20:20
létezhet fõleg buda maraton mocska után
1300km-es fékpofa is tövig kopott ott a felnit is tönkretéve
1300km-es fékpofa is tövig kopott ott a felnit is tönkretéve
Írta 2006. május 03. - 20:11
El. Az a kérdés, hogy gyárilag milyen pofával jött ki. Milyen fék?
Hayes Sole ---- idei salamanderhez--- mégcsak 575 km
létezhet???---ilyen hamar???