inkább alkoholos tárcsatisztítóval próbáld, az a szakszerü, vagy egy jó kis lejtõzéssel.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:41
Írta 2006. május 07. - 12:55
Írta 2006. május 07. - 11:08
Fékpofát ha higítóval lemosom nem lesz baja tõle ugye? Az leszedi róla az olajos szennyezõdéseket remélem. tárcsafékrõl van szó amugy.
Írta 2006. május 07. - 07:59
Na igen. Egy eccerûbb fékek, mint a Sole pölö, nem önbeállós, hanem kézzel tudod a pofák távolságát állítani. A féktesten a külsõ oldalon van egy tekerõ, 5-ös imbusszal tudod vele állítani a bal oldali pofát. A féktest másik oldalán, belül meg a jobb oldalit. Ehhez át kell nyúlni a küllõk között, tehát vmi hosszabb szárú imbusszal próbálkozz. Értelemszerûen úgy állítod be, hogy minél közelebb legyen, de még pont ne ciceregjen, és a tárcsa középen legyen. Aztán ahogy kopik a pofa, idõvel szépen utánállítod.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. május 07. - 01:19
Most olvasom a testbike-on, hogy mindkét fékpofa állítható. Hogyan? És az miért jó?
Írta 2006. május 07. - 01:16
De az állítócsavart nem lehet a végtelenségig tekerni. Ha beljebb megy a nyomáspont, és a karon már nem lehet állítani, akkor mi a teendõ?
Írta 2006. május 07. - 00:28
ez az, ami az olcsóbb hayesokat jellemzi, felmelegedés esetén sokak szerint beljebb mászik, vándorol a nyomáspont.
(én még sose tapasztaltam, lehet mert nem húzom sokat a féket )
szal ha tényleg nagyon nyomod lefelé, inkább próbálj egy erre jobban való fékre spórolni.
(én még sose tapasztaltam, lehet mert nem húzom sokat a féket )
szal ha tényleg nagyon nyomod lefelé, inkább próbálj egy erre jobban való fékre spórolni.
Írta 2006. május 07. - 00:25
Szénné szopattam magam a Hayes Sole légtelenítésével. Az alapproblémám az volt, hogy egy hosszú, meredek lejtõ után az elsõ fék fékkarja jóval bentebb fogot, mint elõtte. Úgy gondoltam, hogy levegõs és szépen nekiálltam légteleníteni, de ez nem volt éppen zökkenõmentes folyamat. A szobámat ügyesen fellocsoltam a félliteres kiszerelésû DOT4 olaj kicsit több, mint felével, ezért most olyan büdösben kell lennem ki tudja hány napig, mint a hányás, ugyanis 6 különbözõ kemikáliával sem tudtam semlegesíteni a szájbavert "racing formula" kellemetlen, ám magabiztos szagát. A zárófedél torx csavarjait módszeresen elnyírtam, plusz egyet el is vesztettem belõlük, mindezt teljesen feleslegesen, ugyanis a zárófedelet kurvára nem kell levenni. Továbbá a szanaszét csurgó olaj hatására a kormány, és pár egyéb alkatrész elkezdte halkan levedleni bársonyos festéktakaróját. Ráadásul mindezen kár feleslegesen következett be, mert a fékkar ugyanúgy beljebb fog, ahogy eddig, ezt pedig egy kis csavar tekergetésével simán lehet állítani, bár azt még mindig nem értem, hogy pár fékezés után miért jön mindig beljebb és beljebb az a kar.
Írta 2006. május 06. - 21:16
DOT_os fékolajat végy.
DOT 4.0-t, de ne gagyit, rendeset, akár autósboltban is. de ne 500ft-ba kerüljön 1 liter.
fecskendõ gyógyszertárban, gumicsõ kisállatkereskedésben, vagy horgászboltban, alul rágyógyítod fecskendõ -csõ -féknyereg, felül pedig csõ kis pöcökkel odatartva edénybe. ha már tiszta olaj jön ki, és bubimentes, akkor lezárható fent, majd alul.
olvass vissza, többször leírtam már jó részletesen az egészet, abból sima ügy úgyhiszem megcsinálni.
DOT 4.0-t, de ne gagyit, rendeset, akár autósboltban is. de ne 500ft-ba kerüljön 1 liter.
fecskendõ gyógyszertárban, gumicsõ kisállatkereskedésben, vagy horgászboltban, alul rágyógyítod fecskendõ -csõ -féknyereg, felül pedig csõ kis pöcökkel odatartva edénybe. ha már tiszta olaj jön ki, és bubimentes, akkor lezárható fent, majd alul.
olvass vissza, többször leírtam már jó részletesen az egészet, abból sima ügy úgyhiszem megcsinálni.
vendég_rainman_*
Írta 2006. május 06. - 21:12
és fecskendõt meg tût gyógyszertárban kaphatok? felülre láttam h vmi csövet kell tenni meg egy palackot h oda follyon a trutyi. palack nem gond de feckendõ meg csõ hol kapható? És autófékolaj is megteszi?
a lent megnyitás a sapka alatti kis bigyót jelenti, de a karnál csak úgy kbra tom h melyik pöcköt kell babrálni. Na de szétnézek a hayes oldalán is..
Köszi
a lent megnyitás a sapka alatti kis bigyót jelenti, de a karnál csak úgy kbra tom h melyik pöcköt kell babrálni. Na de szétnézek a hayes oldalán is..
Köszi
Írta 2006. május 06. - 20:45
vágj bele nyugodtan, ha van technikai érzéked minimális. alul felül kinyitod, alulról addig nyomod át fecskendõvel az olajat, amíg bubimentes nem jön ki felül, felül elzárod, majd alul is.. és kész is. lényegében ennyi, szóval nyugodt szívvel nekieshetsz.
soxerencsét!
soxerencsét!
vendég_rainman_*
Írta 2006. május 06. - 20:34
Hayes sole fékemben cseréltem most pofákat. Tök jól fog csak sztem kicsit lassan húzódik vissza a pofa, mint amikor még új volt. Ez azt jelenti h olajat kéne cserélnem? Autó fékolaj és hayes útmutató aztán vágjak bele, vagy azért elõszõr nézzek meg egy hozzáértõt h hogyan csinálja?
Írta 2006. május 06. - 20:15
nem
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2006. május 06. - 20:12
Írta 2006. május 06. - 19:47
pontosan. ha lenne rajta tekerõ akkor bb7 lenne
ha rám hallgatsz ugy állitpd be hogy jobrra huzod a féknyerget amennyire lehet
ha rám hallgatsz ugy állitpd be hogy jobrra huzod a féknyerget amennyire lehet
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2006. május 06. - 19:39
Egy kis segítség ismét, BB 5 nél a bal oldali fékpofát hogy tudom állítani??csak a Bowden meghúzásával?? mert a jobbnál van ugy csak állítási lehetõség!
Írta 2006. május 06. - 18:30
Beállítással,bowdenezéssel sztem nincs gond. A jagwire bowden nagyon finoman fut a szintén jagwire házban. A pofát akkor megtisztogatom alaposan, lejtõzök vele és reménykedek, hogy avidosan fog müxeni
Köszi a választ.
Köszi a választ.
Ne törõdjél semmivel, egyél zsemlét kiflivel!
Írta 2006. május 06. - 18:01
beállítás, tárcsa és pofatisztítás, esetleg pofacsere(lehet nem csak felületi kosz volt rajta.)
bowdenezés, fékkar rendben legyen.
de idõ kell amíg bekopik, erre figyelj. pár hosszú aszfalt lejtõs fékezés.
bowdenezés, fékkar rendben legyen.
de idõ kell amíg bekopik, erre figyelj. pár hosszú aszfalt lejtõs fékezés.
Írta 2006. május 06. - 18:00
Csá!
Vettem használtan egy Avid BB7-es tárcsaféket, elõre lett felrakva, a teló átütõs stance static. A pofák kb 60%osak, és hát egyáltalán nem fog jól, bringa hátulját se lehet kiemelni. A beállítás jónak tûnik, a tárcsát ledörzsöltük. Van valami öteletek, mitõl lehet ilyen rossz? Mit lehetne csinálni vele?
Elõre is thx!
Vettem használtan egy Avid BB7-es tárcsaféket, elõre lett felrakva, a teló átütõs stance static. A pofák kb 60%osak, és hát egyáltalán nem fog jól, bringa hátulját se lehet kiemelni. A beállítás jónak tûnik, a tárcsát ledörzsöltük. Van valami öteletek, mitõl lehet ilyen rossz? Mit lehetne csinálni vele?
Elõre is thx!
Ne törõdjél semmivel, egyél zsemlét kiflivel!
Írta 2006. május 06. - 15:50
Nem feltetlenul a tarcsaval van a gond, az a baj hogy a BB5 bovdenes, ezert meg annyira sem vezeti el a hot mint egy hidraulikus fek, ezert is melegszik jobban szegeny fekpofa es a tarcsa.
Mindegy milyen tarcsat veszel, ha 160 -as, akkor sokkal jobb nem lesz. Inkabb szerezz egy elso feket.
Mindegy milyen tarcsat veszel, ha 160 -as, akkor sokkal jobb nem lesz. Inkabb szerezz egy elso feket.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. május 06. - 15:46
milyen villával használod?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda