Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18553 hozzászólás a témában

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
nem lehet, mert beleér a féknyereg a küllõk közé

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
lehetni lehet. az mondjuk más kérdés, hogy a fék nem fogni.:D:D de fordítva visszarakni, azt lehet:D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Õszintén szerintetek lehet tárcsás elsõ kereket fordítva visszarakni???

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
dagi: elméletileg a shimano rendszerek kompatibilisek egymással. a tárcsa bármilyen lehet, akár avid is (:D), csak arra figyelj, hogy az agad centerlockos vagy sima 6csvaros. a fékcsõ szintén teljesen mindegy. a fékkar is passzentos az xtr fékhez, bár szerintem egy xtr fékhez bûn deore fékkart venni.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Hivd fel a Misit, nala van EBC minden fele fekhez.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
aha
kössz
ebc pofák vannak xt-hez? csak abban a motoros boltban lahet kapni pesten vagy van egyéb lelõhely is?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

k.ender

k.ender

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Nem feltetlenul a tarcsaval van a gond, az a baj hogy a BB5 bovdenes, ezert meg annyira sem vezeti el a hot mint egy hidraulikus fek, ezert is melegszik jobban szegeny fekpofa es a tarcsa.

Mindegy milyen tarcsat veszel, ha 160 -as, akkor sokkal jobb nem lesz. Inkabb szerezz egy elso feket.

NA ahhoz viszont már agy is kéne új, meg átfûzés, netán egy új kerék akkor már... Akkor most mondjatok 203 mm-es elsõ tárcsafékeket lehetõleg 25 ezer alatt :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mintha annó az XT pofát ajánlották volna hozzá! és köszi az infót.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
Üdv

a tömitésekre az egyszerû és olcsó megoldás a szinyei merse utcában a kodály köröndtõl nem messze az o-ring-nél lakozik
a dot-os rendszerhez epdm anyagú cucc kell az ásványihoz az a jó ami nem az (a nevét ne kérdezzétek) ja és 3 munkanapon belül mindent legyártanak a karmantyú húzós (kb 500 ft) a gusztisoknak ajánlom

én is onnan újitottam fel a julie-t és fasza, csak a fékkar fedeléhez nem csinálnak stuffot de mindent ne akarjunk

ja bocs h így belevágtam de úgy érzem ez közérdekû volt

ja a kérdés: milyen pofa lenne nekem jó ami nem sül meg hamar (szeretek fékezni) a kopás annyira nem szempont
ja sram 9.0-ba kéne

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Kérdésem: XTR (BR-M965 http://ebike.hu/term...-tarcsafek/2410) féktest mûködne XT (SM-RT75 160mm http://ebike.hu/term...-6-csavaros/488) tárcsával és Deore (BL-M525 http://ebike.hu/term...kus-fekhez/2420) fékkarral?
Ehhez csak az XTR fékcsõ jó (http://ebike.hu/term...esz/fekcso/2582), vagy menne mással is, pl: http://ebike.hu/term...resz/fekcso/701?
Kösz!
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

UniQuE

UniQuE

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

tuti hogy nem

az sd7 nagyon jó kis fékkar

kevést bowdent húzó állásban használod?

igen, fullig ki van tekerve
Ne törõdjél semmivel, egyél zsemlét kiflivel!

Hófehérke

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
tuti hogy nem

az sd7 nagyon jó kis fékkar

kevést bowdent húzó állásban használod?
Autist Team:)

UniQuE

UniQuE

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
sziasztok! BB7-et Speed Dial 7-es fékkarral használom. Legtöbb helyen azt látom h az avid mech. tárcsafékeihez ajánlott fékkar az FR-5. Szerintetek ez miatt van a gyenge fékerõ?:(
Pofákat, tárcsát full megtisztítottam, beállítás is jó.
Ne törõdjél semmivel, egyél zsemlét kiflivel!

Hófehérke

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
inkább alkoholos tárcsatisztítóval próbáld, az a szakszerü, vagy egy jó kis lejtõzéssel.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Fékpofát ha higítóval lemosom nem lesz baja tõle ugye? Az leszedi róla az olajos szennyezõdéseket remélem. tárcsafékrõl van szó amugy.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Na igen. Egy eccerûbb fékek, mint a Sole pölö, nem önbeállós, hanem kézzel tudod a pofák távolságát állítani. A féktesten a külsõ oldalon van egy tekerõ, 5-ös imbusszal tudod vele állítani a bal oldali pofát. A féktest másik oldalán, belül meg a jobb oldalit. Ehhez át kell nyúlni a küllõk között, tehát vmi hosszabb szárú imbusszal próbálkozz. Értelemszerûen úgy állítod be, hogy minél közelebb legyen, de még pont ne ciceregjen, és a tárcsa középen legyen. Aztán ahogy kopik a pofa, idõvel szépen utánállítod.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Most olvasom a testbike-on, hogy mindkét fékpofa állítható. Hogyan? És az miért jó?

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
De az állítócsavart nem lehet a végtelenségig tekerni. Ha beljebb megy a nyomáspont, és a karon már nem lehet állítani, akkor mi a teendõ?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ez az, ami az olcsóbb hayesokat jellemzi, felmelegedés esetén sokak szerint beljebb mászik, vándorol a nyomáspont.
(én még sose tapasztaltam, lehet mert nem húzom sokat a féket :o)
szal ha tényleg nagyon nyomod lefelé, inkább próbálj egy erre jobban való fékre spórolni.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Szénné szopattam magam a Hayes Sole légtelenítésével. Az alapproblémám az volt, hogy egy hosszú, meredek lejtõ után az elsõ fék fékkarja jóval bentebb fogot, mint elõtte. Úgy gondoltam, hogy levegõs és szépen nekiálltam légteleníteni, de ez nem volt éppen zökkenõmentes folyamat. A szobámat ügyesen fellocsoltam a félliteres kiszerelésû DOT4 olaj kicsit több, mint felével, ezért most olyan büdösben kell lennem ki tudja hány napig, mint a hányás, ugyanis 6 különbözõ kemikáliával sem tudtam semlegesíteni a szájbavert "racing formula" kellemetlen, ám magabiztos szagát. A zárófedél torx csavarjait módszeresen elnyírtam, plusz egyet el is vesztettem belõlük, mindezt teljesen feleslegesen, ugyanis a zárófedelet kurvára nem kell levenni. Továbbá a szanaszét csurgó olaj hatására a kormány, és pár egyéb alkatrész elkezdte halkan levedleni bársonyos festéktakaróját. Ráadásul mindezen kár feleslegesen következett be, mert a fékkar ugyanúgy beljebb fog, ahogy eddig, ezt pedig egy kis csavar tekergetésével simán lehet állítani, bár azt még mindig nem értem, hogy pár fékezés után miért jön mindig beljebb és beljebb az a kar.