Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Hát nem tudom mi lehet.. a kerék jól van benne, a tárcsát is így húztam meg, a fékpofák is jól vanak beállítva, minden szakszerûen. 1xerûen csak a tárcsa nem bír magával.. (az újonc csak azért van, mert eddig trialoztam és több tfékhez is volt szerncsém, de ilyen problémával még nem találkoztam.. :( )

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
gyorszáras az agy, igaz?
ez esetben nincs egyenesen benne a kerék.
szóval egyik állásban beállitod, hogy ne üssön, de az átellen oldalon pont ütni fog.
amugy a tárcsa meghuzása: lelazitod az összes csavart, majd meghuzol egyet, de nem teljesen. aztán az azzal átellen csavart huzod meg, és igy tovább, mindig a szembelevõt.
és folyamatosan. igy nem huzod el egyik oldalra se a tárcsát.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Nem az a problémám, hogy nem tudom párhuzamosan állítani a fékpofákat a tárcsával, úgy is csináltam pont ahogy írtad, hanem a tárcsa úgy rezonál(pedig jól meg van húzva) mintha egy cintányért megütnél és rezonál és így ahogy rezeg oldalirányba beleér a fékpofákba menet közben és bezörög.. :S

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A következõ a broblémám: nem rég raktam fel elõre egy 203as Avid BB7es féket és menet közben rezonál szerencsétlen és beleér így a fékpofákba. Egy hatküllõs hullámos tárcsa van rajta. Ha közelebb állítom, hogy picit beleérjen, akkor sem az igazi és fékez is picit ugyebár, ha meg távol, akkor meg nagyon sok, a fékkart teljesen be kell húzni. Eléggé piszkálja már a csõröm, hoyg zörög a fékem, mert ez hangosabb annál, mint ha csak simán csiszolódna rajta a fékpofa.. Légyszi aki tud segítsen, adjon valami jó tanácsot!

talán próbáld meg egyenesre beállitani a féknyerget az adapteren: lazitsd ki az adapterten a csavart, ami a féket fogja (nem azt, ami a villához csatlakozik!) és igy kilazitva huzd be a féket. aztán óvatosan kezd el megszoritani a csavarokat, szépen egyszerre, ne ugy, hogy egyik tökig meghuz, aztán másik, hanem egyik is kicsit, másik is kicsit.
igy jónak kell lennie.

persze a nagy tárcsa egy villánál mindig bele fog érni kanyarban, ha hajlik, fõleg ha nme 20mm -eres az agy, hanem 10-es gyorszár.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Végül is a helyszínen kiderült, hogy csak félreértés volt...

A fék baja az volt, a maratonon a fék nagyon túltömõdött és olyan volt mintha folyamatosan fogott volna ezáltal túlmelegedettt az olaj + eltömõdött 1-2 alkatrész:(
De most már mükszik:)

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
A következõ a broblémám: nem rég raktam fel elõre egy 203as Avid BB7es féket és menet közben rezonál szerencsétlen és beleér így a fékpofákba. Egy hatküllõs hullámos tárcsa van rajta. Ha közelebb állítom, hogy picit beleérjen, akkor sem az igazi és fékez is picit ugyebár, ha meg távol, akkor meg nagyon sok, a fékkart teljesen be kell húzni. Eléggé piszkálja már a csõröm, hoyg zörög a fékem, mert ez hangosabb annál, mint ha csak simán csiszolódna rajta a fékpofa.. Légyszi aki tud segítsen, adjon valami jó tanácsot!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
vagy egy össztelós korabájk ching-haur tárcsafékkel. majdnem ugyanaz :D

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Akkor lehet, hogy egy vadiúj(garis) fullkarbon Specializedre hiszik, hogy a Tiéd!!!!
Rohanj be a boltba, hogy jöttél a bicóért!:D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

És mi a hibája a féknek? (Ami a fordított berakott keréktõl van - bazzeg :)) Beviszed, hogy hé, nem az igazi a fék. Oké, hagyd itt, bevizsgáljuk. 2 nappal késõbb megvan a diagnózis: a tárcsa a másik oldalon van, ez okozza a fékerõhiányt. Vagy ezt így hogy?

Nem...

Akkor elmesélem:

BM után elsõ fék darál, majd semmit sem fog...

Szombaton bevisz---hétfõn telefon----

Én: mikorra lesz kész a canga???

Szervizes: Háát az eljével vagyunk készen lehet hogy nem lesz garis és.....

---innetõl elvesztettem a fonalat mer valahogy nem stimmelt az egész az én cangámra----utána köszönöm --viszhall---

Ja ugye ez van akkor ha az ember nem azzal beszél akinél hagyta a cangát:)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A fentiek alapján kérdezem: Salához vitted????? :D :D

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás

megvan a diagnózis: a tárcsa a másik oldalon van, ez okozza a fékerõhiányt.

:D:D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Ugy is azért mondom hogy szerintem összekeverte....

Mer addig én is eljutottam, hogy lehetetlen...:)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
És mi a hibája a féknek? (Ami a fordított berakott keréktõl van - bazzeg :)) Beviszed, hogy hé, nem az igazi a fék. Oké, hagyd itt, bevizsgáljuk. 2 nappal késõbb megvan a diagnózis: a tárcsa a másik oldalon van, ez okozza a fékerõhiányt. Vagy ezt így hogy?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Mi az hogy forditva teszed be a kereket? Es akkor a masik oldalt lesz a tarcsa? :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Miért érdekes, hogy be lehet-e tenni fordítva?

Csak azért mert a a cangám a szervizbe van és beszéltem az egyik szervizes sráccal telefonon, aki azt mondta, hogy a fék hibája a fordítva visszarakott kerék miatt van...

Na lestem nagyokat csak ezért kérdeztem...

Amúgy szerintem is lehetetlen:):):)

Szerintam összekeverte a cangámat egy másikkkal------V-fékessel talán

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
valszeg optikai tuning vagy az emberi hülyeség egyik új példája

kössz az infókat

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az világos, de mijééééééé tenné be vki fordítva? :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
tényleg ezt énis akartam kérdezni. Amugy málnánál az igazság, nem fog elforogni a kerék mivel a küllõ bele fog verni

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Miért érdekes, hogy be lehet-e tenni fordítva?

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

sztem a fékkarok a festésen kívül semmiben nem különböznek, legalábbis ránézésre, és ezt igazolni látszik az áruk is, mert pl egy saint féktest kétszer annyi, mint egy deore, míg egy deore fékkarnál kb 2400 ft-tal drágább egy saint ( lásd ebike ). szal a kinézeten kívül sztem nem sok különbség van. de ha igen, akkor majd az okosok megmondják :)
szal ha nem akar kidobni plusz 15-17e-t fékkarokért csak amiatt, hogy rá legyen írva, hogy xtr vagy bármi más, akkor nagyon jó az a deore :)

Elvileg én is így tudom/gondolom...mellesleg XTR fékkar nincs...majd max lekaparom a Deore feliratot.:wtf:
Igazából a fékcsõ lett volna a fõ kérdés, mert a többiben szinte biztos voltam...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)