Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Az a baj, hogy nem ismered a rendszer lenyeget. Sokkal jobb megoldas a CL tarcsarogzites, mert nem 6 nyamvadt csavar adja at az erot az agyra, hanem az agytest bordazott ( mint a hajtokarok ) es igy az egesz feluleten oszlik el az ero.

Pontosan, és Vole mint a nagy technokratánk ezt jól meg is fogalmazta:)
én személy szerint sokkal jobban tartok a floatingtól mint a CL-tõl.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Az a baj, hogy nem ismered a rendszer lenyeget. Sokkal jobb megoldas a CL tarcsarogzites, mert nem 6 nyamvadt csavar adja at az erot az agyra, hanem az agytest bordazott ( mint a hajtokarok ) es igy az egesz feluleten oszlik el az ero.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
jó - jobb...
erre nicns nagyon hivatalos végeredmény.
maga a CL dologgal az égvilágon semmi baj nincsen! teljesen okos találmány, és még csak kis imbuszkulcs se kell hozzá, elég a racsni leszedõ.
én nem is emiatt idegenkedek tõle, hisz még jól is mutatott a floatingos CL tárcsám..:)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én is csak a hagyományosban bízok mert az nem hagy el semmit.
érdekes ez a center lock mert csak a shimano használja de az nagyon. nincs ennek valami hibája? vagy csak mások nem foglalkoznak ezzel a témával (mármint gyártók) vagy csak én nem tudok róla? igazából nem bíznám rá magam egy olyan tárcsára (lehet h maradi vagyok?)
igaz a mono body-t is kevesen használják bár az egyértelmûen jó

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
õ tom. demintha láttam volna már ilyet, lehet akkor benéztem.
bármilyen CL tárcsa kéne ami nem shimano, és nem OS, hanem az eredeti méret.
jajaja. 8'.
itt figyel a gyári csomijában az asztalon, vagy fûzök új kereket, ilyen aggyal vagy találok valami jó CL tárcsát, bár ebben már egyántalán nem bízom.

(a kis specibe kéne, most elég féke-szegett szerencsétlenke)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Thez, FLoating Rotor nem egyelonlo a Centerlockos Rotorral. Tudtommal a Hope nem csinal CL tarcsat, viszont van Saint CL 203- as tarcsam a Hone agyadhoz.
Az XT -d 203 -as?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Poc: ilyen hope tárcsát tudol hozni nekem?(normál CL agyra - HONE) esetleg beszálmolni egy zsír új 6csavaros XT-t, ha van valakinek szüksége rá. mert akkor nem kéne átfûznöm a kerekemet újra.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Szerintem Hope féket se vegyetek:D
Saintet viszont sokat(pld tõlem:p)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
205 -os Hope Floating Rotor 14e.

Volt mar egy par Hope rotorom, egyikkel sem volt baj. Sot, egyelore a Sainttel sincs problema ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
floatingos tárcsában még az a jó, hogy aranyosan elhagyja magát a 6-7 kis szegecs, aminek minden erõt el kéne viselnie.
6 lyukas nem floating tárcsa a legjobb:)
abban megbízom.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
aha így már rémlik
akkor láttam már olyat biztos nem olcsó de nem is rossz ha steve peat is olyat használ :D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Floating rotor ket darabbol van osszerakva. A lenyeg, hogy konnyu es nagy hohatasra sem deformalodik. Lehet pattogo hangot hallani mikor meleg, ilyenkor a ket anyag a szegecseknel kicsit mozog. Ez nem problema.
Szoval extrem nagy hoterhelesnel sem deformalodik, ez a lenyeg.
Es szep :)

Rob, Dangerboy lever miert jo?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
milyen a floatingos tárcsa?
mi a külömbsés a sima és a floatingos közt mer én még szerintem nem láttam olyat

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
jujj most beugrott egy kérdés ahogy olvasgatok!

Vennénk egy adag Hope mono minit. milyen tárcsával tegyük? Hagyományos, vagy floating? nem igazán értem én ezt...se....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ha kicsit tobbet tudsz a fekre szanni, akkor Goodridge fekcso.
Saint fekkar + Goodridge fekcso + Saint nyereg + EBC fekpofa + Hope Floating Rotor, es az eletben nem kell feket venned mar :)

meg dangerboy lever a saint karhoz. :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
aha thx de annyira azért nem fér bele de szerintem saint kar alligator csõ saint nyereg és hayes tárcsa lessz az úgyis van egy 203-as elöl úgyhogy lessz hátul is akkor, bár most ilyen szar fékkel se rossz a 180-as hátul de inkább 203 biztos ami biztos hátha hízok majd egyszer, meg késõbb lesznek ebc pofák is azokat én is nézegettem meg itt is dicsérték
kössz a válaszokat

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
DH ra a legjobb a Saint.

Aligator fekcso nem rossz, nekem is van egy tartalekban, de a tarcsat inkabb ne vedd meg.
Tarcsabol Hope Floating rotor vagy regi Hayes, regi Avid esetleg uj XT. Ezek kozul mindegyik jo, persze a legjobb a Hope. :)

Ha kicsit tobbet tudsz a fekre szanni, akkor Goodridge fekcso.
Saint fekkar + Goodridge fekcso + Saint nyereg + EBC fekpofa + Hope Floating Rotor, es az eletben nem kell feket venned mar :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nekem is az a szimpatikusabb na meg a drágább is de belefér
asszem ebben a topikban olvastam valahol h a deore és a saint kar ugyanaz csak más a festés meg a matrica

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
saint

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
üdv

lenne egy olyan kérdésem h szerintetek melyik éri meg jobban a saint vagy a juicy 5? dh-ra kéne és olyan féket szeretnék ami meg is fog és csak egyszer kell rá beruházni egy jó ideig. árban nem olyan nagy az eltérés csak a saint monobody, az avid meg csak szimplán jó.
melyiknek milyen az alkatrész ellátása? (ha tudtok ilyeneket)
melyik az adagolhatóbb? (ez csak annak szól aki próbálta mindkettõt ne vesszünk össze rajta)
elõre is kössz a válaszokat
ja a vásárlás csak nyár végén aktuális szal még van idõm eldönteni csak érdeklõdök
egy másik kérdés: az alligator cuccok pl tárcsa és fékcsõ mennyire jók?