Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
bárcsak én is húzhatnám a saint fékeket a bringámon.
sajna úgy néz ki h vázcsere lessz inkább, úgyhogy a saint elmarad egy darabig.:(

bár a mostani fékek is elégnek bizonyultak az én hatalmas súlyomhoz.
a hfx-9 (a sima) mennyivel fog jobban egy julie-nál? mert egy ujjal nem emeli a gép hátulját 203-as tárcsával se. az baj?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Oszt hogy szól?

Még sehogy, nem tudtam még fölrakni, holnap megyek agyat venni meg átfüzetni:), az a poén h a tárcsa egyik fele és az egyik pofa már használt, tehát látszódnak a csíkok rajta, a másik oldal viszont tök új:)

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

jah még annyi ha egy saint féket véletlenül behuztam tárcsa nélkül akkor a pofák összenyomódtak ha azt akarom h visszaálljanak akkor csav.huzo közéjük annyira szétfeszitem (ovatosan) h beférjen a tárcsa meghuzgálom párszor a fékkart és beáll a régi helyére ugye?

igen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
oksa köszönöm! a saint-re jó az amit leirtam v van vmi más trükk is erre?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

nem rossz ötlet ezen már én is gondolkoztam csak most készülök eladni aztán érdekes lenne ezt kifejteni a vevõnek... a bikemagban vmi alkatrészrõl irnak...
egész pontosan:"Kiûztük a gonoszt a fékbõl!Egy apró alkatrészt kellett lecserélni és már nem mászik el a nyomáspontállitó csavar..."

jah még annyi ha egy saint féket véletlenül behuztam tárcsa nélkül akkor a pofák összenyomódtak ha azt akarom h visszaálljanak akkor csav.huzo közéjük annyira szétfeszitem (ovatosan) h beférjen a tárcsa meghuzgálom párszor a fékkart és beáll a régi helyére ugye?

az újabbakon van egy lyuk, ami fogja azt a csavart, és müanyag van benne.
a régiek nem ilyenek
a menetrögzítõ TELJESEN szabályos dolog rajta, mint ahogy a bringán szinte minden alkatrészen.
semmi ördöngõsség nincs eme folyadékban, ha látsz egy csavaron valamiféle színes bevonatot az is az.

teljesen normális, hétköznapi és UTÁNÁLLÍTHATÓ így is!
hisz nem örökéletre blokkolja a csavar tekerését, csak jóval nehezebbé tesz, így nem mászik el magától.

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
valakinek vmi ötlet? mind2 dologgal kapcsolatban?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás

Még jó hogy ennyit vitatkoztunk a tárcsaméretrõl..:) Végül nem 185 lett hanem 160, és nem új hanem használt:)(bár nem látszik rajta)
185-ös amúgy se lett volna, 160asbol is csak egy darab volt, és ma volt utoljára akciós:)
Mind1, sztem nekem simán jó lesz..

Oszt hogy szól?

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás

menetrögzítõ?

nem rossz ötlet ezen már én is gondolkoztam csak most készülök eladni aztán érdekes lenne ezt kifejteni a vevõnek... a bikemagban vmi alkatrészrõl irnak...
egész pontosan:"Kiûztük a gonoszt a fékbõl!Egy apró alkatrészt kellett lecserélni és már nem mászik el a nyomáspontállitó csavar..."

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Még jó hogy ennyit vitatkoztunk a tárcsaméretrõl..:) Végül nem 185 lett hanem 160, és nem új hanem használt:)(bár nem látszik rajta)
185-ös amúgy se lett volna, 160asbol is csak egy darab volt, és ma volt utoljára akciós:)
Mind1, sztem nekem simán jó lesz..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
menetrögzítõ?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
Hellosztok!
Van nekem egy '05ös hayes sole hidrás fékem /hátsó/ ezzel is van egy olyan gond h a nyomásállitó csavar elmászkál a hellyérõl... a juliusi bikemag tartósteszt "rovatában" olvastam h vhogy ezt a problémát sikerült megoldani... akinek van ötlete v tudja a megoldást plz. irjon...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sztem oly 55%

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
és a bb5-ös kb mennyivel fog gyengébben mint a bb7-es?
(mondjuk ha a bb7-et tekintem 100%-nak akkoraz 5-ös mennyi?)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a madzagos avid azert jo mert olcso.

sztem felesleges fejleszteni, fel kell tenni 160-assal, es ha kezd nem eleg lenni, akkor olajosra valtas. ha akkor cserelsz adaptert meg tarcsat, akkor elveszted az olcsosag elonyet

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
aha, lehet ez lesz a dologból mert egyelõre V-fékkle tolom.
köszi a helpet.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Vegyel 160-ast, vagy ha tudod kombinalni elore 180-at.
(Ha kisebbet veszel es kiderul keves kesobb ugyis raersz cserelni az adaptereket meg a rotorokat amikor lesz eleg ZS-d).
Ha elotte V-feked volt akkor ez boven jo lesz.
Kesobb pedig, ha mar megszoktad ezt es kicsit kijjebb tolodtak a limitek, akkor elkepzelheto hogy szukseg lesz a nagyobb tarcsara is, legalabbis elore.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
heygre fel hegyrõl le.
bükkbe mondjuk mert az van közel fullyra lenne. csak ugye a BB7 az 7 ezerrel drágáb alapban a költségvetés meg szûkös, mert ha BB5-bõl veszek 2*160-ast az 28 ezer BB7-bõl ugyanez 42 ha a biker.hu-n lévõ árakat veszem alapul.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás

illetve 60 kilóhoz kell-e elõre 160-nál nagyobb pizza?

Szerintem a felhasználás módja sokkal fontosabb szempont. Szal mire kell?

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
köccce!!