Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

nekem meg olyan csak avid fekkel sikerult, hogy feltettem, fekcsavarok kicsit lazan, fekkar behuz, fekcsavarok megszorit, elenged, es egy hang nelkul forog a kerek amig akar.

Tegnap dettó, csak BB7-tel, madzag nélkül. :D Elég volt kézzel meghúznom.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem meg olyan csak avid fekkel sikerult, hogy feltettem, fekcsavarok kicsit lazan, fekkar behuz, fekcsavarok megszorit, elenged, es egy hang nelkul forog a kerek amig akar.

persze hazabeszelek, szerelmes lettem a juci5-ombe ma :) bekopott a draga. harapos :D

a 4dugos xt is meg a hope mono mini/m4 is bemozdul markolatig, ha huzod. de minek addig huzni? akkorra mar reg atestel a kormanyon, ha menet kozben csinalod. sok idiotanak kell magyaraznom, hogy neeeem, ezt a feket nem kell legteleniteni, ez ILYEN. tanulj meg fekezni, vagy add el :P

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
En errol a hegyrol V-fekkel is lejovok, max nem allok meg hazaig :)
Mellesleg honnan indul az osveny a gleccsertol, mer akkor lehet keves lesz a mag is. :-o

Kozbe tok jokat talaltam a bringa fekrendszerekrol
http://en.wikipedia....e_brake_systems
(Braking technique)
Erdemes meg belepillantani a lap aljan a bicycle phisycs-be
(Kedvencem a : "speed wobbles can be fatal" resz. Nekem egy telo nelkuli kempingel is sikerult hasonlo trukkel egy arokban landolni meg 5-odikben. Akkor meg a kontra nem vitte a "DH"-t :P )
Pl Tudtad hogy a kerekpar egy nonholonomikus rendszer. Ami annyit tesz terepfuggo. wow :D
Illetve itt van meg picit reszletesebben a fekekrol
http://www.answers.c...e-brake-systems
Tok jo reszletesen elmagyarazzak a tfekeket , ajanlom minden leendo tulaj figyelmebe.
Ja es eszerint tenyleg jelentos hatassal van a kullokre a tfek ezert alkalmazando a keresztezett kerekfuzes itt a radialis elleneben. (Szegeny _rihi_ :) )

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
kösz a segítséget mindenkinek!!! Megnézem a juicy-t és a rendbe van már dobom is fel a keróra, ha nem jó, XT karral összehozok egy saint-et.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Ja csak alapvetõen DH-nak volt beharangozva, ezért vették meg páran, 4x-re biztos tök jó, XC-re meg fõleg, bár Zerge is Saint-es ugye:)

hm de ha a faktor csapatát erõsítené akkor hfx mag plus lenne a bringáján....vagy hfx karbon vagy el camino....:)

mindenesetre nekem szimpibb a mag mint az el camino....../ha meg nem lennék csóró akkor hfx mag plusom lenne/

és a 4 dugós xt-t én pl nem szerettem.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

told úgy te is mint cedric. aszongya h ne húzd a féket mer minek, ahhoz képest gustavval nyomult egy idõben.
érdekes.
mondjuk ha annyira tudnék akkor én se húznám annyit az tény. de kezdem úgy érezni h azokon a pályákon ahol én mozgok, visítva de mindig megfognak a fékeim ahol kell, de általában még bõven van bennük tartalék. a mûgyantás pofák miatt meg nem melegszik a féktest annyira.

ez akkora kommersz szöveg basszus hogy már nekem fáj.

juss ki egy külföldi pályára, és meglátod mire kell egy fék.
addig mondják ezt az emberek amíg nem látnak igazi hegyet addig ezt fogják hangoztatni;)

(pl mint a kép)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
told úgy te is mint cedric. aszongya h ne húzd a féket mer minek, ahhoz képest gustavval nyomult egy idõben.
érdekes.
mondjuk ha annyira tudnék akkor én se húznám annyit az tény. de kezdem úgy érezni h azokon a pályákon ahol én mozgok, visítva de mindig megfognak a fékeim ahol kell, de általában még bõven van bennük tartalék. a mûgyantás pofák miatt meg nem melegszik a féktest annyira.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Ja csak alapvetõen DH-nak volt beharangozva, ezért vették meg páran, 4x-re biztos tök jó, XC-re meg fõleg, bár Zerge is Saint-es ugye:)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Bakke mar megint megeloztek :)

Ja.
Ha figyelembe vesszuk hogy mire ajanlja es talalta ki a gyarto
FR , XC , AM (nem DH!)Akkor arra azert ez a fek nagyon jo.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Irreálisan melegedett, nyomáspontesés, itthon jó volt, de kint Schladmingban meghalt, a VK pályán:)

igen, ezért szokták mondani hgoy a camino valójában 4X fék, nem nagy dh-s.
alapja van, annál jobban igaz az állítás, minél jobban görcsösen rángatják szerencsétlent lefelé:)
Spike caminója pedig azért válik be, mert nem dh-zik "limitálva"

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
A Vk a downhill es 4x vilagkupa sorozatban szereplo palya. Ausztria eseten ez Schladmingban talalhato.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ertem, koszi. Nyomaspont eses nemtom miert volt, de biztos a melegedessel fugghet ossze. En itthon szinten egyiket se tapasztaltam.
Mondjuk ez nem DH fek, szoval mostmar csak azt kerdeznem milyen palya ez a VK?

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Szerintem is vagy mag, vagy juicy, bar nekem 4 dugattyus xt fekem van, es iszonyat jo, nem akarok tole megvalni soha tobbe.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

... állítólag 2004-es ezüst színû (nem a fekete arany színû dugattyúkkal)

Azt végképp ne !!

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Engem erdekelne commentbe, vagy privibe is hogy miert gondolod igy
Meg az hogy lehet hogy valakinek jo valakinek nem? Nem "futoszalagon" gyartjak ezeket?

Irreálisan melegedett, nyomáspontesés, itthon jó volt, de kint Schladmingban meghalt, a VK pályán:)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

Hát Spike Caminoja lehet, hogy jó, de ami Iljicsnek volt, az no comment, de Gumi is panaszkodott...

Engem erdekelne commentbe, vagy privibe is hogy miert gondolod igy
Meg az hogy lehet hogy valakinek jo valakinek nem? Nem "futoszalagon" gyartjak ezeket?

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

elC is tökéletes fék, xt-bõl meg vegyen DC-vel szerelt féket akinek két anyja van, létezik (összerakható darabjaiból) sima karral is!
sõt, én még meg merem kockáztatni, nézhetsz LX féket is, számtalan ember használja hatalmas megelégedettséggel, minden szakábban(hja nem jön be a színe, nézd meg a HONE féknyerget, sötét színben van)

szal a lehetõség adott:)
mellesleg ha jól sejtem, ez még az a hope, ami fogott mint a hülyegyerek... ezt nyugodtan vedd meg

... állítólag 2004-es ezüst színû (nem a fekete arany színû dugattyúkkal)

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
még annyit az egészhez hogy mindegyik variáció használt. A hope-ba kb 100 km van a Heyes-ben talán 20-30. Az elsõ 60 körül lenne két tárcsával a második 50 tárcsa nélkül.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Hát Spike Caminoja lehet, hogy jó, de ami Iljicsnek volt, az no comment, de Gumi is panaszkodott, szóval szerintem nem érdemes szórakozni, Mag és Saint, ezek még "olcsók" is.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

hayes-bõl a hfx 9 hd szóba jött de azt jó áron és szép állapotban nem tudok szerezni. A nyár elején volt egy "akció" amikor párban tárcsa nélkül 47 pénzért lehetett volna venni de valamiért nem tettem. Egy darabig az XT-n (új) is gondolkoztam, de arról használati és kivetelzési problémák miatt lebeszéltek ráadásul nem kell dualcontroll kar.

Volt még egy ötlet. Németo-ból Hayes el camino 68 pénzért 203-as tárcsákkal.

elC is tökéletes fék, xt-bõl meg vegyen DC-vel szerelt féket akinek két anyja van, létezik (összerakható darabjaiból) sima karral is!
sõt, én még meg merem kockáztatni, nézhetsz LX féket is, számtalan ember használja hatalmas megelégedettséggel, minden szakábban(hja nem jön be a színe, nézd meg a HONE féknyerget, sötét színben van)

szal a lehetõség adott:)
mellesleg ha jól sejtem, ez még az a hope, ami fogott mint a hülyegyerek... ezt nyugodtan vedd meg