Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2006. augusztus 04. - 19:51

a julie is, így 203as tárcsa kell adapter nélkül
viszont a tárcsa beljebb lesz ezért kell soksok alátét a konzol és a féktest közé, hogy beljebb kerüljön
elég gány de ez van, vegyen pm-es féket;)
Írta 2006. augusztus 04. - 19:50

nekem is így van
a téma az h 203-as tárcsa, és egy olyan lemezbõl fabrikált cucc, ami a felsõ rögzitõt kintebb tolja olyan 8-10 milivel, illetve pont úgy, h elférjen ott a másik csavar feje. mekem is így van és jó.
Fotót tudsz róla küldeni? Te csináltad az adaptert?
Írta 2006. augusztus 04. - 19:48

a téma az h 203-as tárcsa, és egy olyan lemezbõl fabrikált cucc, ami a felsõ rögzitõt kintebb tolja olyan 8-10 milivel, illetve pont úgy, h elférjen ott a másik csavar feje. mekem is így van és jó.
Írta 2006. augusztus 04. - 19:43

Haversrác vett egy Boxxer villát, és Magura Julie féket akar rátenni 185-ös tárcsához. Nem passzol pontosan, illetve valami olyasmit magyarázott hogy beljebb van a tárcsa??
Tudtok segíteni, hogy milyen adaptert vegyen? Maliban elhajtották, hogy nem lehet ilyetkapni... Pff
Írta 2006. augusztus 04. - 18:18

fakaby: :snajper: vidd el szervízbe. ha meg nem akarod és nem is fogod akkor meg minek írsz ide? a manualban minden benne van, és tényleg elmondták vagy 15-20 szor ebben a topikban, szal vagy olvass és tanulj, v keress helpdesket mert ez nem igazán az. ez FÓRUM. köszi
de elölre azért kéne valami erõsebb fék, mert a libegõ alatt azért nem nagyon érezni a fékerõt hûvösvölgyhöz képest...
szerintem hfx-9 lessz a befutó, mert olcsó és az igényeimet kielégiti, vagy ha ebben az árban találok valami jót használtan akkor az lessz.
Írta 2006. augusztus 04. - 17:42

ha van kereted akkor hayes hfx mag plus....../jól emléxem cc-re kell ?/ brutál jó fék, és aránylag könnyû....igaz itthon vszinû nem kapsz.......csak mert egy ilyen is felmerült a vásárolni kivánt motyók között. (a hétvégén nézem meg mindet juicy 7, Hope, Saint, XTR)
Abban mélységesen egyetértek hogy a bringa legfontosabb alkatrésze a fék ami nincs másképp a motoroknál és az autóknál.
Öszitnén szólva azért nyüglõdök ezzel az egésszel, mert utálok pénzt adni szarért legyen az akár 1000 Ft is, viszont elsõdleges a mûködés és a fékhatás utána pedig ár.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. augusztus 04. - 17:28

alulról kell, érdemes, gyors.
kinyitod alulfelül, kiszeded a régi olajat(kiöntöd belõle)
majd dugattyúkat visszanyomod az eredeti gyári állapotba(egy vonalban a féknyereg belsõ falával)
(mivel nincs benne nyomás, sõt olaj sem, úgymarad)
majd alulrõl fecskendõ - gumicsõ kapcsolattal szépen elkezded belenyomni az olajat, addig, amíg felül buborékmentes olaj nem jön ki. alul elzárod, felül bedugod a kis dugót.
majd elmész bringázni
pofa tárcsa ne legyen a fékhez közel ilyen mûtét közben.
levegõs olaj ne kerüljön a fékbe töltés közben
felülre érdemes a saját légtelenítõ kit-et használni, vagy növeszteni még 2 kezet, mellyel odatartod a gumicsövet a légtelenítõnyíláshoz, és ezen a gumicsövön látod hogy jön e még buborék.
perzse az egészet meg lehet csinálni a gyári olajával is, ekkor nem ereszted ki belõle a régit, egyszerüen csak rátöltöd az új olajat, de ekkor is meg kell játszani a dugattyúvisszanyomást úgy hogy nincs lezárva az olaj útja se alul se felül.
asszem ennyi lényegében, olvass vissza, én sztem 15ödször írom le ám
Írta 2006. augusztus 04. - 17:22

Írta 2006. augusztus 04. - 17:15

ha igen, akkor ne így csináld.
ha nem, akkor írd le hogy most jó e....
vidd el szervízbe, könyörgöm! ahol értenek hozzá. már írtam párat.
vagy még több oldalon akarjuk ezt boncolgatni?
Írta 2006. augusztus 04. - 17:14

Írta 2006. augusztus 04. - 16:00

Írta 2006. augusztus 04. - 14:42

Abban mélységesen egyetértek hogy a bringa legfontosabb alkatrésze a fék ami nincs másképp a motoroknál és az autóknál.
Öszitnén szólva azért nyüglõdök ezzel az egésszel, mert utálok pénzt adni szarért legyen az akár 1000 Ft is, viszont elsõdleges a mûködés és a fékhatás utána pedig ár.
Írta 2006. augusztus 04. - 14:40

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. augusztus 04. - 14:30

(tényleg nem egy cc-s csinálja)
de amúgy saint: DH fék, XTR pedig CC.
jó fék nem jó fék: van akinek tényleg szüksége van jó fékre.. és pont ez az az alkatrész, hogy ha a villa vagy a váz még nem is csúcskategóriás, érdemes rendeset, sõt jobbat venni mint amit az egész bringa tud, elég fontos alkatrész.
lyen téren túlépítés elõny. és nem csak mindig a dollárjeleknek kell lenni az ember szemében.
Albertfish: van egy hátsó, cserélünk?

Írta 2006. augusztus 04. - 14:24

Írta 2006. augusztus 04. - 14:19

Írta 2006. augusztus 04. - 14:03

most ezzel nincs semmi gond,csak nagyon kiváncsi lennék hogy mien lehet...
elég jókat hallani róla,meg szép nagyon szerintem.

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. augusztus 04. - 11:20

akkor azt hiszem a Fakaby kontra tárcsafék témát kellõen kiveséztük, lapozzunk ...
Írta 2006. augusztus 04. - 11:04

igen, lehet.A dugattyúkat visszanyomtam de bizonyos idõ múlva ha fékezek újra egy picit kijönnek és hozzáérnek a tárcsához. LEhet ennek az oka a túltöltöttség vagy levegõsség?
ezt kb harmadjára mondjuk itt el neked.
te ugye nem olvasol, csak kérdezel, igaz?
fogd meg a fékedet, és biciklivel együtt vidd be egy boltba.
egy NORMÁLIS bolba. nem tudom hol laksz, de biztos van egy a környéken.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. augusztus 04. - 11:04

Vidd el egy tisztességes szervízbe, ott majd megcsinálják!
Mondjunk helyeket?