Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18552 hozzászólás a témában

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
igen 185össel nem fog menni mert a boxxi alapból adapter nélkül 180as tárcsához van
a julie is, így 203as tárcsa kell adapter nélkül

viszont a tárcsa beljebb lesz ezért kell soksok alátét a konzol és a féktest közé, hogy beljebb kerüljön
elég gány de ez van, vegyen pm-es féket;)
Autist Team:)

ZaUk

ZaUk

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

nekem is így van
a téma az h 203-as tárcsa, és egy olyan lemezbõl fabrikált cucc, ami a felsõ rögzitõt kintebb tolja olyan 8-10 milivel, illetve pont úgy, h elférjen ott a másik csavar feje. mekem is így van és jó.

Fotót tudsz róla küldeni? Te csináltad az adaptert?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nekem is így van
a téma az h 203-as tárcsa, és egy olyan lemezbõl fabrikált cucc, ami a felsõ rögzitõt kintebb tolja olyan 8-10 milivel, illetve pont úgy, h elférjen ott a másik csavar feje. mekem is így van és jó.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

ZaUk

ZaUk

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok

Haversrác vett egy Boxxer villát, és Magura Julie féket akar rátenni 185-ös tárcsához. Nem passzol pontosan, illetve valami olyasmit magyarázott hogy beljebb van a tárcsa??

Tudtok segíteni, hogy milyen adaptert vegyen? Maliban elhajtották, hogy nem lehet ilyetkapni... Pff

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
dagi: igazad van. és én kérek elnézést.:prosze:
fakaby: :snajper: vidd el szervízbe. ha meg nem akarod és nem is fogod akkor meg minek írsz ide? a manualban minden benne van, és tényleg elmondták vagy 15-20 szor ebben a topikban, szal vagy olvass és tanulj, v keress helpdesket mert ez nem igazán az. ez FÓRUM. köszi
de elölre azért kéne valami erõsebb fék, mert a libegõ alatt azért nem nagyon érezni a fékerõt hûvösvölgyhöz képest...
szerintem hfx-9 lessz a befutó, mert olcsó és az igényeimet kielégiti, vagy ha ebben az árban találok valami jót használtan akkor az lessz.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

...csak mert egy ilyen is felmerült a vásárolni kivánt motyók között. (a hétvégén nézem meg mindet juicy 7, Hope, Saint, XTR)

Abban mélységesen egyetértek hogy a bringa legfontosabb alkatrésze a fék ami nincs másképp a motoroknál és az autóknál.

Öszitnén szólva azért nyüglõdök ezzel az egésszel, mert utálok pénzt adni szarért legyen az akár 1000 Ft is, viszont elsõdleges a mûködés és a fékhatás utána pedig ár.

ha van kereted akkor hayes hfx mag plus....../jól emléxem cc-re kell ?/ brutál jó fék, és aránylag könnyû....igaz itthon vszinû nem kapsz....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nemjó.
alulról kell, érdemes, gyors.

kinyitod alulfelül, kiszeded a régi olajat(kiöntöd belõle)

majd dugattyúkat visszanyomod az eredeti gyári állapotba(egy vonalban a féknyereg belsõ falával)
(mivel nincs benne nyomás, sõt olaj sem, úgymarad)

majd alulrõl fecskendõ - gumicsõ kapcsolattal szépen elkezded belenyomni az olajat, addig, amíg felül buborékmentes olaj nem jön ki. alul elzárod, felül bedugod a kis dugót.
majd elmész bringázni

pofa tárcsa ne legyen a fékhez közel ilyen mûtét közben.
levegõs olaj ne kerüljön a fékbe töltés közben

felülre érdemes a saját légtelenítõ kit-et használni, vagy növeszteni még 2 kezet, mellyel odatartod a gumicsövet a légtelenítõnyíláshoz, és ezen a gumicsövön látod hogy jön e még buborék.

perzse az egészet meg lehet csinálni a gyári olajával is, ekkor nem ereszted ki belõle a régit, egyszerüen csak rátöltöd az új olajat, de ekkor is meg kell játszani a dugattyúvisszanyomást úgy hogy nincs lezárva az olaj útja se alul se felül.

asszem ennyi lényegében, olvass vissza, én sztem 15ödször írom le ám

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Így kell csinálni vagy nem. CSak kérdés mert holnap nekilátok ha így kell:) Szervízbe nem tom vinni nem is akarom. De ha jó amit írtam okézza le valaki és nekilátok holnap

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
kérdés volt?
ha igen, akkor ne így csináld.
ha nem, akkor írd le hogy most jó e....

vidd el szervízbe, könyörgöm! ahol értenek hozzá. már írtam párat.

vagy még több oldalon akarjuk ezt boncolgatni?

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
kinyitom az olajtatrályt teljesen megtöltöm közben óvatosan pumpálok, visszazárom aztán 10 pumpálás, behúzva tart , csavar kinyit megvárni míg kijön a levegõ vagy míg habos és elzár és kész:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
xtr helyett inkább saint féknyereg!

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
...csak mert egy ilyen is felmerült a vásárolni kivánt motyók között. (a hétvégén nézem meg mindet juicy 7, Hope, Saint, XTR)

Abban mélységesen egyetértek hogy a bringa legfontosabb alkatrésze a fék ami nincs másképp a motoroknál és az autóknál.

Öszitnén szólva azért nyüglõdök ezzel az egésszel, mert utálok pénzt adni szarért legyen az akár 1000 Ft is, viszont elsõdleges a mûködés és a fékhatás utána pedig ár.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a fék tipikusan egy olyan alkatrész a kerékpáron, ami ha nem mûködik tökéletesen, én nem is tudom élvezni a biciklizést.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
amellett hogy nem egy ember inkább saintot használ xtr helyett. súlyban maga a féktest alig nehezebb, és mégis...;)
(tényleg nem egy cc-s csinálja)
de amúgy saint: DH fék, XTR pedig CC.

jó fék nem jó fék: van akinek tényleg szüksége van jó fékre.. és pont ez az az alkatrész, hogy ha a villa vagy a váz még nem is csúcskategóriás, érdemes rendeset, sõt jobbat venni mint amit az egész bringa tud, elég fontos alkatrész.
lyen téren túlépítés elõny. és nem csak mindig a dollárjeleknek kell lenni az ember szemében.

Albertfish: van egy hátsó, cserélünk?;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hol használják az XTR-t és hol a Saint-et? És megválaszolod a saját kérdésed.

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Mindenki esküszik a Saint-re de mi van az XTR-el, ami elvileg minden a Saint fölé van poziciónálva...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nem hagy a kisördög nyugodni hogy cseréljem-e a magokat saintre...
most ezzel nincs semmi gond,csak nagyon kiváncsi lennék hogy mien lehet...
elég jókat hallani róla,meg szép nagyon szerintem. :D

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Fakaby: ha a manual és az itt leírtak alapján mégsem sikerül megoldani a gondot, javaslom a http://hegyikerekpar.lap.hu oldalt ahol rengeteg szervíz fel van sorolva, válogass közülük.

akkor azt hiszem a Fakaby kontra tárcsafék témát kellõen kiveséztük, lapozzunk ...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A dugattyúkat visszanyomtam de bizonyos idõ múlva ha fékezek újra egy picit kijönnek és hozzáérnek a tárcsához. LEhet ennek az oka a túltöltöttség vagy levegõsség?

igen, lehet.
ezt kb harmadjára mondjuk itt el neked.
te ugye nem olvasol, csak kérdezel, igaz?
fogd meg a fékedet, és biciklivel együtt vidd be egy boltba.
egy NORMÁLIS bolba. nem tudom hol laksz, de biztos van egy a környéken.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem értesz a szóból? :chin:
Vidd el egy tisztességes szervízbe, ott majd megcsinálják!
Mondjunk helyeket?