de az mt2vel legalább van izgalom az életben (mintha már írtam volna itt ilyet)
Tehát xar... akkor nem veszek. Baromira elegem van az alkatrészek miatti izgalmakból....
Tehát xar... akkor nem veszek. Baromira elegem van az alkatrészek miatti izgalmakból....
40ért nem lenne probléma a választással, az említett XT nagyon bejött. De az MT2 pont a felébe kerül, azért is érdekelne, hogy mit tud.
pl dupla olyan fékerő, megbízhatóság és otthon egyszerűen szervizelhető illetve légteleníthető minden spec szerszám nélkül. Nekem is 775 xt van amit nagyon szeretek de az slx 675 sokkal erősebb
Ajánlom figyelmedbe az SLX fékeket. Aprón 40ért már lehet kapni újakat. Bitang erős és megbízható.
40ért nem lenne probléma a választással, az említett XT nagyon bejött. De az MT2 pont a felébe kerül, azért is érdekelne, hogy mit tud.
Sziasztok!
Hidraulikus tárcsafék vásárlásán gondolkozom, de elég bizonytalan vagyok. Viszonylag jó áron vannak Magura MT2 -es fékszettek. De gőzöm nincs ezek mit tudnak. Eddig Shimano XT -t (talán M775) és Shimano M445 -öt próbáltam 160 -as tárcsával, haveroknál és főleg az XT tetszett nagyon. (bár túl nagy különbség nem volt)
Ezekhez képest hogy teljesít a Magura MT2? (fékhatás, megbízhatóság, stb) Érdemes megvenni?
Köszönöm
Ajánlom figyelmedbe az SLX fékeket. Aprón 40ért már lehet kapni újakat. Bitang erős és megbízható.
Sziasztok!
Hidraulikus tárcsafék vásárlásán gondolkozom, de elég bizonytalan vagyok. Viszonylag jó áron vannak Magura MT2 -es fékszettek. De gőzöm nincs ezek mit tudnak. Eddig Shimano XT -t (talán M775) és Shimano M445 -öt próbáltam 160 -as tárcsával, haveroknál és főleg az XT tetszett nagyon. (bár túl nagy különbség nem volt)
Ezekhez képest hogy teljesít a Magura MT2? (fékhatás, megbízhatóság, stb) Érdemes megvenni?
Köszönöm
amig nincs szélsõséges helyzet, addig nem baj, de elõállhat olyan, hogy az lesz.Kõkemények a fékek, nem tûnik levegõsnek. A biztonság kedvéért azért lógassam fel? Egyébként ha a túlfolyóban van kis levegõ az baj? A túlfolyó tetejét teljesen vegyem le, nem elég a széles fejû csavart kitekerni?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
nem használok, sose használtam.
fecskendõ kell, gumicsõ, meg valami tartály, de mivel ez nem DOT még sima rongy is elég, ami felfogja a kijövõ olajat.
de ahogy korábban is írták, a féket vedd le, a fékkarnál fogva lógasd fel egy napra, kocogtasd meg a féknyerget meg a fékcsövet néha és a végére az összes levegõ a fékkar túlfolyójában lesz.
ekkor leszeded a túlfolyó tetejét, öntesz bele ütközésig olajat, visszateszed a tetejét, letörlöd a kinyomott olajat, és örülsz.
nem használok, sose használtam.Rob, használsz légtelenítõ szettet, ha igen milyet? Kinek milyen tapasztalata van légtelenítéssel, mit érdemes beszerezni hozzá?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Shimano fékekhez elég 2db fecskendõ az egyiken 1db gumicsõvel, ami a munkahengerbe megy, a másik a munkahengerbõl való kiszíváshoz vagy pótláshoz.
Én így szoktam:
Betét kivesz, mûanyag bak behelyez. Ha teljesen üres a rendszer, megtöltök egy fecskendõt és nyitott légtelenítõn tolom fel a folyadékot addig míg a kiegyenlítõ tartályig nem jut. Ha tele a kiegyenlítõ lassan szívom a másik fecskendõvel míg eltûnnek a bubik, ha ez kész elzárom a légtelenítõ csavart és a nyereg és a csõ kocogtatása mellet várok kb 10 percet és nagyon lassú és apró fékkarhúzással pumpálom. Ha nem jön bubi, színültig töltöm a tartályt és lassan ráengedem a gumi zárót ami kitolja a felesleget és végül lezárom a fedéllel. Ezek után bõ szappanos vízzel lemosom a kifolyt folyadékot.
Lehet van rá más módszer is, de én ehhez szoktam és eddig tökéletesen mûködött minden