Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2007. március 06. - 16:53

vendég_Charon_*
Írta 2007. március 06. - 16:47

hányan sütötték meg a 6"-os gyári tárcsát........
"Aki fékez veszít!"
nocomment
Írta 2007. március 06. - 16:37

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. március 06. - 16:37

MC Pite!
Nem csak az éremnek van két oldala...
off
lor! Kérgyé bátran abban otthon vagyok!
(176,6cm^2-132,6 cm^2) ×2=87,92 cm^2
Kerület+lukakkal legyen 188-190. (100 cm^2 a kerületén a felület? Aztaq... bár le van festve...)
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. március 06. - 16:27

Nem csak az éremnek van két oldala...
off
lor! Kérgyé bátran abban otthon vagyok!
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. március 06. - 15:58

nem tippelt az ur.
szertem sima csigaval neki lehet esni
hutofolyadekot azert osszak neki.
rob az elmeleti kerekparos
en minden nap nyomom, igaz kozben szoktam muszaki dolgokon gondolkodni
/mondjuk mostansag leginkabb elektronikai probelmakon/
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2007. március 06. - 15:39

Elméleti kerékpárosok vagyunk vagy nem?

A sebesség mindent megold.
Írta 2007. március 06. - 15:36

Tippeltem: 155*3.14*15*2 -->kb 14.000 mm2
A nagyságrend jó.
Nekem 87,92 cm^2, ha 15,5 a külsõ, 13,5 a belsõ átmérõ; ehhez jönnek a lukak.
lor:
OK, fúrjuk, csak kérdezték hogy milyen anyag és milyen fúróval, hogy nem-e kell rákészülni keményebb fúróval. Ma délután leszedem és kiszerkesztem, kirnerrel bejelölgetem a fúrási helyeket. Felületbe lófütty a különbség, de jobban szellõzik...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. március 06. - 15:20

A nagyságrend jó.

Írta 2007. március 06. - 15:16

/bar nemtom mi van benne/
nem csupan felulettol hanem az alaktol is fugg a hutes teljesitmenye.
egy adott hutoborda nem kepes akarmekkora homennyiseg leadasara.
hiaba noveled a hosszat a vetelenig is akar
3-as dorzsar rulez
tam: ovatosan szevasz
mc: furd ki oszt meglatod
hoze: mond, hogy csak tippeltel a felulet nagysagaval
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2007. március 06. - 15:07

szarból várépítés rulez
Erre próbáltam rávilágítani az alapfoku matek és fizikai ismeretek segítségével.
Írta 2007. március 06. - 14:59

és van akinek túl sok szabadideje van és grafikonok és képletek alapján tuningolja a hulladék tárcsáját és van aki vesz 4500-ért xt-t.
de nyugodtan töltsetek még meg 6 oldalat elméleti fejtegetéssel a lukak, felületek, anyagösszetétel elemzésének kérdéskörében.

szarból várépítés rulez
Írta 2007. március 06. - 14:50

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2007. március 06. - 14:14

Cable actuated hydraulic disc brake
...ABS function, Dual Piston, ... Ill nem tudom (nem hiszem) hogy lehet értelme annak hogy csak a test hidralikus...
Írta 2007. március 06. - 13:51

A hõleadó felülettel egyébként szerintem nincsenek csodák.
Egy adott hõmennyiséghez nagyobb felület esetén tartozik kisebb hõmérséklet emelkedés.
Ha kifúrod a tárcsád, és nagyobb lesz a felülete, jobban fog hûlni.
Pont annyival amit fenn kiszámoltam.
A gyártók nem hülyék, de valószinû számolnak.
Sok tárcsán nem véletlenül nem kerek a lyukak, mert az a legrosszabb felület/kerület arányú.
De meggyõzõdésem, hogy nem a hûtés miatt furkálják elsõsorban, hanem a súly miatt.
Ez nem fizika, ez marketing.
Figyelmen kívûl hagyod hogy melyiket hogy kerüli a levegõ, milyen légellenásá van - elvileg kicsi a különbség, gyakorlat azt mutatja hogy mégsem...
Mégis jobban hül a Polygon mint a Roundagon, és a Clean Sweep mégjobban hül. Nem is érdekel hogy hogy, de jobban. Elvileg a Polygonnál is jobban fog hûlni kilyuggatva.
Egyébként ezt tetszik pl a kollega Sirmiumján a Promax fékbe, legalább a tárcsája korrekt (ha már alapból kalap *** bowdennel van, lassan kopik-300kmnél tart és most _kezd_ tükrösödni...); és számomra érdekes módon másfélszer akkora felületen fog a betét mint az én BB7esemen.

Írta 2007. március 06. - 12:04

Írta 2007. március 06. - 12:02

Elméleteddal az a baj, hogy akkor szerinted az Alligator fûrészfogas tárcsája szarul hül mert kicsi a hõleadó felülete; ugye? Gyakorlatilag meg nagyon nem így van.
De ha megháromszorozom a lukakkat a tárcsán biztos hogy javulni fog a hûtése. 4×ezhetném is, de nem tudom hogy azzal nem-e gynegíteném meg nagyon...
Akkor gondolkozzunk el ezen!
Ha egy szar hõleadó képességû tárcsának a felületét növeled meg, a már említett elképzelhetetlenül sok 700mm2 -el a 5%-os felületnövekedéshez akkor sem jutottál több mint 5%-os hûléshez.
Tehát akkor ezt fúrhatod!
Írta 2007. március 06. - 11:59

Egy adott hõmennyiséghez nagyobb felület esetén tartozik kisebb hõmérséklet emelkedés.
Ha kifúrod a tárcsád, és nagyobb lesz a felülete, jobban fog hûlni.
Pont annyival amit fenn kiszámoltam.
A gyártók nem hülyék, de valószinû számolnak.
Sok tárcsán nem véletlenül nem kerek a lyukak, mert az a legrosszabb felület/kerület arányú.
De meggyõzõdésem, hogy nem a hûtés miatt furkálják elsõsorban, hanem a súly miatt.
Ez nem fizika, ez marketing.
Írta 2007. március 06. - 11:43

Az biztos, hogy a nagyobb felület jobban hûl, de a melegedés oldalon kell valaminek lennie vagy hülyék a tárcsagyártók és az optimális tárcsa tele lenne 1es furattal.
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. március 06. - 11:33

Például?
(hozé közben elindult, megkeresi a diplomáját, és elássa)
Elméleteddal az a baj, hogy akkor szerinted az Alligator fûrészfogas tárcsája szarul hül mert kicsi a hõleadó felülete; ugye? Gyakorlatilag meg nagyon nem így van.
De ha megháromszorozom a lukakkat a tárcsán biztos hogy javulni fog a hûtése. 4×ezhetném is, de nem tudom hogy azzal nem-e gynegíteném meg nagyon...