MC Pite!
Nem csak az éremnek van két oldala...
off
lor! Kérgyé bátran abban otthon vagyok!
(176,6cm^2-132,6 cm^2) ×2=87,92 cm^2
Kerület+lukakkal legyen 188-190. (100 cm^2 a kerületén a felület? Aztaq... bár le van festve...)
MC Pite!
Nem csak az éremnek van két oldala...
off
lor! Kérgyé bátran abban otthon vagyok!
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
NE ÍGY! NE ÍGY!
A sebesség mindent megold.
Tippeltem: 155*3.14*15*2 -->kb 14.000 mm2
A nagyságrend jó.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
NE ÍGY! NE ÍGY!
szarból várépítés rulez
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
A hõleadó felülettel egyébként szerintem nincsenek csodák.
Egy adott hõmennyiséghez nagyobb felület esetén tartozik kisebb hõmérséklet emelkedés.
Ha kifúrod a tárcsád, és nagyobb lesz a felülete, jobban fog hûlni.
Pont annyival amit fenn kiszámoltam.
A gyártók nem hülyék, de valószinû számolnak.
Sok tárcsán nem véletlenül nem kerek a lyukak, mert az a legrosszabb felület/kerület arányú.
De meggyõzõdésem, hogy nem a hûtés miatt furkálják elsõsorban, hanem a súly miatt.
Ez nem fizika, ez marketing.
Elméleteddal az a baj, hogy akkor szerinted az Alligator fûrészfogas tárcsája szarul hül mert kicsi a hõleadó felülete; ugye? Gyakorlatilag meg nagyon nem így van.
De ha megháromszorozom a lukakkat a tárcsán biztos hogy javulni fog a hûtése. 4×ezhetném is, de nem tudom hogy azzal nem-e gynegíteném meg nagyon...
A sebesség mindent megold.
Például?
(hozé közben elindult, megkeresi a diplomáját, és elássa)
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Hozé, nem a hõleadó felület nagysága a lényeg, pl. számold ki 4es furattal, a felület növekedés ilyenkor 0 és mégis jobban hûl a tárcsa, más dolgok is befolyásolják a tárcsa melegedését.
szerintem cobaltos fúrószárral furd az erõsebb mint a normál hss-s!