Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Állványos, rákérdek hogy pontosan milyen fúrójuk van, rögzítésre is. Bár ha nicns rögzítésük esetleg akkor sztem az megoldható még sztem...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Milyen eszközökkel fúrnád? Oszloposfúrógép? Milyen anyagú a fúró? Hogyan rögzíted a tárcsát?
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

pite: nem fogod tudni megcsinálni a tárcsalyukasztást.

Utolsó kérdésnek: Miért?
(Ma nem volt idõm leszedni, hwswn kitaglalt okok miatt :( ) Na csak mielött kirnerrel nekiesek és szét***om a tárcsát kíváncsi vok hogy szerinted miért nem lehet kifúrni... ha nem keményebb az autókénál elvileg megy, csak sûrûn kell majd locsolni a fúró/vágó/üregelõ sprayt :D . Ha elég jó indokot mondasz akkor használom amíg bírja, de ha nem akkor vééége - már ha nem copat megint vmi más...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
pite: nem fogod tudni megcsinálni a tárcsalyukasztást.

subi pro: kis vizzel is lehet locsolgatni, hogy könnyebben kopjon be a fék. fékbetétje válogatja, a nagyon kemény anyagúak nehezen kopnak be, a mûgyantások meg könnyebben.

szerk:

rob az elmeleti kerekparos
en minden nap nyomom, igaz kozben szoktam muszaki dolgokon gondolkodni
/mondjuk mostansag leginkabb elektronikai probelmakon/

köszi lor ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Pite!

Amennyiben kifurkáltad magad, és mégsem leszel elégedett az eredménnyel, van itt nálam a sufniban két "7-s Roundagon pizza (kb. 90%-os), meg egy hozzá való adapter. Odaadom ingyen, hogy mindenki megnyugodjon.:D Nálam egyébként is csak a porfogó lenne.

Liget rider

Liget rider

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Hát pedig szerintem jó ötlet mert így ezekkel az új ötletekkel sokat lehet tanulni, leszûrni a tanulságokat. Vagy bejön,vagy nem, de egy próbát megér.
És szerintem a terv és az ötlet is teljesen jól van kitalálva.:clap:
Várjuk a fejleményeket.....

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
sztem is eleg mar ennyi... csinald meg es szamolj be milyen lett:)
mondjuk jobb mint a melyiket vegyem ...bb5 vagy bb7...:bell:
Sei, soku Si.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Nem zavar hogy BB7esem van? Mi lenne ha okoskodás helyett olvasnál is? Feltöltött kép

te meg mi lenne ha használnád az értelmezõ olvasást nem csak vagdalóznál..

Ha túl kevés a fékerõ és a hûlést okolod akkor állj neki gányolni, ha van pénzed vegyél egy számodra megfelelõ tárcsát CSAK AZT NE várd, hogy itt valaki ,azt fogja mondani a tárcsa lyukasztgatására : baromi jó ötlet.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
Pite: mostmár ne figurázzuk tovább :) furd ki és majd szolj h milyen lett.
amugy sztem igazad van ha meg tudod csinálni olcson/ingyen akkor probáld csak....

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
nem folyamatosan kell fékezni bekoptatáskor hanem sokszor _nagyot_.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Eleinte én is úgy koptattam be, hogy próbáltam vele mindig fékezni, a következõ pofval meg csak akkor fékeztem, amikor kellet és nemtudom miért de a második variációtol sokkal jobb lett a fékerõ, ugyan olyan pofa mellet.
"Minden hülyeség" by Tomidny

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

...haverom Promaxa 300nál tart és m ég csak msot kezd tükrösödni...

Akkor jó, ha tükrös? Nem értek hozzá, csak kérdezem...:chin:
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

MC Pite ha nem tudsz megállni akkor vegyél gány helyett egy normális fékszettet, ha nincs cash akkor tegyél fel V-féket mert akkor legalább súlyt csökkentesz.

Nem zavar hogy BB7esem van? Mi lenne ha okoskodás helyett olvasnál is? Feltöltött kép

tamaska:
placebo effekt milyen? Én csak jobbá akarom tenni, nem akarom megtudni hogy mikor lehet megsütni. Az jó ha nem veszek észre most különbséget (nem csökkent a fékerõ), és az mégjobb ha pl Bükk 12Km-es lejtõjén és természetes színe és fékereje lesz a tárcsámnak. Akkor mondom azt hogy fasza lett. Elõzõ alkalommal végig szakadt az esõ ezen a szakaszon így nem derült fény a hûtési képességekre... persze igyekeztem felváltva fékezni, de végén már az alkaromban/ujajimban lévõ fájdalom diktálta inkább a fékezést mint az óvatosság, meg hgoy épp melyik kezemmel tudtam törölni a hemüvegemet :). Szal félreértés ne essék, nem csodát várok, csak tippeket vártam a fúráshoz, meg ellenzést ha nagyon nem lenne tanácsos megfúrni.

Subi Pro:
Milyen fék? Mostani állapotában egy képet róla?
Nekem a BB7 300Km alatt kopott be, haverom Promaxa 300nál tart és m ég csak msot kezd tükrösödni, és igyekeztünk mindketten sokat fékezgetni. 400m szintkülönbsgénél nincs nagyobb egy-egy kör alkalmával (Gerecse lábától a tetejéig, Nyergesújfalu-TV torony), szal így nézd a Km-eket...

thez:
:P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
milyen fék?:)
lehet valami rákerült a pofára, és azért nem akar nagyon dolgozni helyesen.

Srácok: kell vkinek eladó pár napos XT tárcsa?
kb 2 oldalt kiválthatnánk vele!
:)

Subi Pro

Subi Pro

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Üdv, Szakik!

Ma nagyon ráértem, ezért az utóbbi cirka 20 oldalt átböngésztem.
Jók vagytok! :bananadan

No de: azért írtam, mert nemrég vettem egy elsõ 160-as bovdenes tárcsaféket, és vagy 10 éve nem volt ilyen sz@r a fékem...
Azt mondták, be kell koptatani: ha sokat fékezek, hamarabb megjön a fékhatás.
El is mentem a közeli hegyekbe aszfalton (sárban hamar beáll a kerék ---> nem kopik be a tárcsa), ahol 18%-os lejtõk vannak, szám szerint 4, szépen egymás után. (Hrusov, Szlovákia)
Tekerés 60-ig, markolás 20-ig, újra 60 és újra 20. Úgy 8-10-szer.
A fékem semmivel sem fog jobban, de a tárcsa élének a színe harmonizál a füstkrómdizájnos STX-cuccaimmal...
Kinyítram a tárcsát és/vagy a betéteket?
Hogyan kell bekoptatni a tárcsaféket: rövid agresszív fékezésekkel, vagy inkább perceken át finom fékerõvel?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
off
akkor haverod nyert.
enyem egyik vegebol vagott csak es arebb tolta a befogonal
on

azert ahhoz, hogy nagyon el legyen gyengitve szerintem eleg durvan szet kene furni.
a kullok irtozatosan merevitik a dolgot

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hogy mondod lorand?

elmeleti kerekparolas rulz

amugy mostmar ott jarok, hogy varom a furkalas eredmenyet. Bar gyanitom ha kesz lesz, es mukodni fog, mert nem vagja haza a szaki a tarcsat, akkor majd jon a placebo effekt... nodehat nem is ez a lenyeg.

Ismerek egy sracot, aki konnyiteni akart a bringajan. gondolta tul szeles a kormany, es majd vag abbol. eddig szep is, masok is csinaltak mar ilyet. de o nem a szelebol vagott, hanem a kozepebol. aztan a ket darabot osszeragasztotta, es visszatette a stucniba. Mert igy gondolta helyesnek. Es mert neki senki ne mondja meg, hogy hogy kellene. on
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Mc Pite ha nem tudsz megállni akkor vegyél gány helyett egy normális fékszettet, ha nincs cash akkor tegyél fel V-féket mert akkor legalább súlyt csökkentesz.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

hányan sütötték meg a 6"-os gyári tárcsát........

"Aki fékez veszít!"
nocomment

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
ezek után még azt mondjátok meg hogy itt a pilisben átlag használat mellett hányan sütötték meg a 6"-os gyári tárcsát........jó én lassú vagyok, nekem még biztos azért nem sikerült.....de még egyik ismerõsömnek sem....ettõl független jó dolog barkácsolni ezt nem vitatom....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való