Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2007. március 06. - 23:53

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. március 06. - 23:50

Írta 2007. március 06. - 23:34

pite: nem fogod tudni megcsinálni a tárcsalyukasztást.
Utolsó kérdésnek: Miért?
(Ma nem volt idõm leszedni, hwswn kitaglalt okok miatt

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. március 06. - 23:17

subi pro: kis vizzel is lehet locsolgatni, hogy könnyebben kopjon be a fék. fékbetétje válogatja, a nagyon kemény anyagúak nehezen kopnak be, a mûgyantások meg könnyebben.
szerk:
köszi lorrob az elmeleti kerekparos
en minden nap nyomom, igaz kozben szoktam muszaki dolgokon gondolkodni
/mondjuk mostansag leginkabb elektronikai probelmakon/

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. március 06. - 23:09

Amennyiben kifurkáltad magad, és mégsem leszel elégedett az eredménnyel, van itt nálam a sufniban két "7-s Roundagon pizza (kb. 90%-os), meg egy hozzá való adapter. Odaadom ingyen, hogy mindenki megnyugodjon.

Írta 2007. március 06. - 22:51

És szerintem a terv és az ötlet is teljesen jól van kitalálva.:clap:
Várjuk a fejleményeket.....
Írta 2007. március 06. - 22:20

mondjuk jobb mint a melyiket vegyem ...bb5 vagy bb7...:bell:
Írta 2007. március 06. - 20:40

Nem zavar hogy BB7esem van? Mi lenne ha okoskodás helyett olvasnál is?
te meg mi lenne ha használnád az értelmezõ olvasást nem csak vagdalóznál..
Ha túl kevés a fékerõ és a hûlést okolod akkor állj neki gányolni, ha van pénzed vegyél egy számodra megfelelõ tárcsát CSAK AZT NE várd, hogy itt valaki ,azt fogja mondani a tárcsa lyukasztgatására : baromi jó ötlet.
Írta 2007. március 06. - 20:26

amugy sztem igazad van ha meg tudod csinálni olcson/ingyen akkor probáld csak....
Írta 2007. március 06. - 20:09

.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2007. március 06. - 19:51

Írta 2007. március 06. - 19:32

MC Pite ha nem tudsz megállni akkor vegyél gány helyett egy normális fékszettet, ha nincs cash akkor tegyél fel V-féket mert akkor legalább súlyt csökkentesz.
Nem zavar hogy BB7esem van? Mi lenne ha okoskodás helyett olvasnál is?

tamaska:
placebo effekt milyen? Én csak jobbá akarom tenni, nem akarom megtudni hogy mikor lehet megsütni. Az jó ha nem veszek észre most különbséget (nem csökkent a fékerõ), és az mégjobb ha pl Bükk 12Km-es lejtõjén és természetes színe és fékereje lesz a tárcsámnak. Akkor mondom azt hogy fasza lett. Elõzõ alkalommal végig szakadt az esõ ezen a szakaszon így nem derült fény a hûtési képességekre... persze igyekeztem felváltva fékezni, de végén már az alkaromban/ujajimban lévõ fájdalom diktálta inkább a fékezést mint az óvatosság, meg hgoy épp melyik kezemmel tudtam törölni a hemüvegemet

Subi Pro:
Milyen fék? Mostani állapotában egy képet róla?
Nekem a BB7 300Km alatt kopott be, haverom Promaxa 300nál tart és m ég csak msot kezd tükrösödni, és igyekeztünk mindketten sokat fékezgetni. 400m szintkülönbsgénél nincs nagyobb egy-egy kör alkalmával (Gerecse lábától a tetejéig, Nyergesújfalu-TV torony), szal így nézd a Km-eket...
thez:

Írta 2007. március 06. - 18:31

lehet valami rákerült a pofára, és azért nem akar nagyon dolgozni helyesen.
Srácok: kell vkinek eladó pár napos XT tárcsa?
kb 2 oldalt kiválthatnánk vele!

Írta 2007. március 06. - 18:25

Ma nagyon ráértem, ezért az utóbbi cirka 20 oldalt átböngésztem.
Jók vagytok! :bananadan
No de: azért írtam, mert nemrég vettem egy elsõ 160-as bovdenes tárcsaféket, és vagy 10 éve nem volt ilyen sz@r a fékem...
Azt mondták, be kell koptatani: ha sokat fékezek, hamarabb megjön a fékhatás.
El is mentem a közeli hegyekbe aszfalton (sárban hamar beáll a kerék ---> nem kopik be a tárcsa), ahol 18%-os lejtõk vannak, szám szerint 4, szépen egymás után. (Hrusov, Szlovákia)
Tekerés 60-ig, markolás 20-ig, újra 60 és újra 20. Úgy 8-10-szer.
A fékem semmivel sem fog jobban, de a tárcsa élének a színe harmonizál a füstkrómdizájnos STX-cuccaimmal...
Kinyítram a tárcsát és/vagy a betéteket?
Hogyan kell bekoptatni a tárcsaféket: rövid agresszív fékezésekkel, vagy inkább perceken át finom fékerõvel?
Írta 2007. március 06. - 17:20

akkor haverod nyert.
enyem egyik vegebol vagott csak es arebb tolta a befogonal
on
azert ahhoz, hogy nagyon el legyen gyengitve szerintem eleg durvan szet kene furni.
a kullok irtozatosan merevitik a dolgot
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2007. március 06. - 17:08

elmeleti kerekparolas rulz
amugy mostmar ott jarok, hogy varom a furkalas eredmenyet. Bar gyanitom ha kesz lesz, es mukodni fog, mert nem vagja haza a szaki a tarcsat, akkor majd jon a placebo effekt... nodehat nem is ez a lenyeg.
Ismerek egy sracot, aki konnyiteni akart a bringajan. gondolta tul szeles a kormany, es majd vag abbol. eddig szep is, masok is csinaltak mar ilyet. de o nem a szelebol vagott, hanem a kozepebol. aztan a ket darabot osszeragasztotta, es visszatette a stucniba. Mert igy gondolta helyesnek. Es mert neki senki ne mondja meg, hogy hogy kellene. on
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. március 06. - 16:53

vendég_Charon_*
Írta 2007. március 06. - 16:47

hányan sütötték meg a 6"-os gyári tárcsát........
"Aki fékez veszít!"
nocomment
Írta 2007. március 06. - 16:37

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való