Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nekem is avid van most és lesz is a kisbicón, de eddig nem vettem észre a vonyitást se bowdenesnél se hidrósnál (eddig az összes aviddal volt hosszútávú kapcsolatom, és nem csinálta egyik se. mondjuk ez lehet h tárcsafüggõ)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

kérdem én
minek a hayes 9" tárcsa? a 8"-ost ki pirítja meg? mert nekem szokott lilulni, meg feketedni mondjuk sziklakert után

Nekem ha túlmelegszik éktelenül vonyíííííííííít az Avid, de fékhatásban még soha nem vettem észre csökkenést. Szine / szaga az nincsen ilyenkor.
(Én csak 185-öst akartam venni, de haver olyan jó árban adta a 203-mast ,hogy nem tudtam visszautasítani....)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
de nem ám.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
azért azt is tegyük hozzá, hogy a fékeket nem a magyar "hegyekhez" tervezik ;)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
kérdem én
minek a hayes 9" tárcsa? a 8"-ost ki pirítja meg? mert nekem szokott lilulni, meg feketedni mondjuk sziklakert után, de a nyomáspont mindig ugyanott van, mintha oda lenne betonozva. (igen még 40 fok melegben is)
amúgy a versenyzõk is (nem a magyarok hanem pl fabien barrel) néha 160-as tárcsát használnak hátul, ha olyan a pálya.
amúgy 203-185 kisbringán 185-v és nem pirul. (tudom h most jön a maszlag, de nekem a sram 9.0 mûgyantás pofával még 160-as tárcsával se sült meg, csak szaga volt, még akkor is ha csak a hátsót húztam, mert kiváncsi voltam rá h milyen is egy fékkel menni)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
sejtettem, hogy erre gondolsz, ezért írtam hogy paragép. tehát általában tövig húzott fékkel megyek és mégsem a hátsó 160-as tárcsa szokott túlmelegedni. ;)

nem is azt mondom, hogy úgy bringázni, csak ez pont olyan trend, hogy 150 mm rugóút alatt már merevgépnek számít egy bringa. persze biztos szükség van 230-as tárcsára, meg 6 dugattyúra, meg elöl dupla vízhûtéses, fékerõelosztós, kompjutervezérelt plazmafékre. csak minek? mert kell valami, amit hajlandó vagy megvenni a meglévõ helyett ...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a filmekben levõkre amúgyse hat a gravitáció SEM...:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

nem fékezünk hátsóval többet, ha igen akkor valamit nem jól csinálsz. persze megint indulhat a vizes aszfalton elsõvel fékeztem és pofára estem, nem fékezek többet életemben elsõvel kezdetû történet, de fékezni akkor is elsõ + hátsó fékkel kell, mert a hátsó fék lefelé is minimális erõkifejtésre már blokkolja a kereket, így ilyenkor már elhanyagolható lassítást produkál (thez tudjuk hogy te hátsó fékkel is bírsz, de rád a fizika más törvényei vonatkoznak :D), függetlenül attól, hogy hova helyezed a súlypontod.

ezt most nem értem, te már a folyadékûrben tartózkodsz, vagy mi? :)

persze mindentõl függetlenül lehet venni hátra nagytárcsát is, de a befektetett plusz nem fog akkora érezhetõ eredményt hozni, mint azt itt sokan hirdetik.

A más dimenzió annyi, hogy én szeretem rendesen elereszteni vasat, jobban, mint te, onnan meg is kell állni/lassítani, és néha nagyon hirtelen.
Én érzem a különbséget a hátsó nagy tárcsa használatával, de egyáltalán nem hirdetem, hogy ez a tuti. Véleményt mondok, nem igét hirdetek.

És akár filmekkel, akár profikkal példálózni azért hiteltelen dolog, mert legnagyobb részünk soha nem fog úgy bringázni. Egyébként is mi már vén f****k vagyunk, akik tudják, mennyi vesztenivalójuk van.:D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ilyenkor meg kell nézni a kranked 1-et és csodálkozni, hogy õk még v fékkel is meg tudtak állni valahogy. csakhát azóta megnõttek a hegyek és a gravitáció is vagy a háromszorosa a réginek :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ki milyen tárcsával nyomul? :D

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Fogadjuk meg öregapám tanácsát amikor anno 4 évesen elkezdtem száguldozni: "Húzd mind a két féket ha gyorsan mész" aztán kész :)
am Én 185 / 160

:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Lefele ugyanis tobbnyire hatsoval fekezunk a balesetek elkerulese vegett. :)

nem fékezünk hátsóval többet, ha igen akkor valamit nem jól csinálsz. persze megint indulhat a vizes aszfalton elsõvel fékeztem és pofára estem, nem fékezek többet életemben elsõvel kezdetû történet, de fékezni akkor is elsõ + hátsó fékkel kell, mert a hátsó fék lefelé is minimális erõkifejtésre már blokkolja a kereket, így ilyenkor már elhanyagolható lassítást produkál (thez tudjuk hogy te hátsó fékkel is bírsz, de rád a fizika más törvényei vonatkoznak :D), függetlenül attól, hogy hova helyezed a súlypontod.

Mi egymáshoz képest teljesen más dimenzióban bringázunk, és annak alapján "Én" nem tudom elfogadni az érvelésedet.

ezt most nem értem, te már a folyadékûrben tartózkodsz, vagy mi? :)

persze mindentõl függetlenül lehet venni hátra nagytárcsát is, de a befektetett plusz nem fog akkora érezhetõ eredményt hozni, mint azt itt sokan hirdetik.

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás
Lehet hogy óriási baromságot fogok kérdezeni..... :-(
Ha fékolajból engedek le egy kicsit a fékpofák távolabb lesznek a tárcsától?
Vagy hogy lehet egy Juicy 5-ön állítani a távolságot?
Sorry a tudatlanságomért.

U.I.: Az elõzõ témához:
Elõl nekem is 203, hátul 160-as tárcsa van...

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

... na most innentõl nekem mondhatja bárki, hogy kell a 203 hátra. annak azt tudom üzenni, hogy vagy szar féket használ vagy nem tud fékezni.

ha inkább hátsóval fékezel, akkor gondolom már akkora ász vagy hogy nem is kormányzol csak becsúsztatod a kanyarba a gépet ;) szigorúan fsr-rel nehogy elpattogjon ...

Nem ertelek, ha nekem irtad legyszi olvasd el megegyszer a hozzaszolasomat, nem mondta senki hogy kell. En nem vagyok egyaltalan asz es mindket feket szoktam hasznalni, azert van. :)

(ez itt a kivagott offtopic lett volna de inkabb hagytam ,mert ertelmetlen. Gondolom a sulypont fogalmat azert mindenki ismeri, meg azok is akik szinte csak elsovel jonnek lefele;) )

Nem akartam senkinek a lelkebe gazolni csak vazoltam hogy nem ertelmetlen a hatso nagytarcsa hatra. Kulonben is a hayesnek mar van 9 colosa is.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
és ki is furkáltátok? :)

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
a 160-as acor volt 3

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

de a 160as annyi, 3 ért meg gondlomom 203as vett :D

Ami kb pont annyira fog, mint a kisebb, ami ahhoz a betéthez lett tervezve...szvsz.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Ja, hayes fékhez, azt elfelejtettem. 6ezer a legolcsóbb tárcsa hozzá éshát drágálottam...

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
de a 160as annyi, 3 ért meg gondlomom 203as vett :D
"Minden hülyeség" by Tomidny

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Én elöl használok acor féktárcsát (egyenlõre) de fog mint a fene, pedig féltem tõle, 3000 Ft volt :) . Mondjuk kicsit eszi a betétet.

Miért, a gyári XT mennyi? 4500?
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)