Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2007. június 26. - 23:20

olvass vissza, és szerintem nem kell csavaros tengely.
Írta 2007. június 26. - 23:13

Azt mondod ezt másnál is csinálja, hát biztos, de ennyire tuti nem.Amúgy elöl nem csinálja... Pedig "csak" egy duro E teló van benne, szintén gyorszáras aggyal.
Ha hátulra tennék esetleg egy csavaros agyat?
Tengelyem van hozzá csak ilyen shimano csavarokat még nekem senki sem tudott szerezni....Mert ügye abban nem egyszerû 10es menet van...
Írta 2007. június 26. - 23:00

Írta 2007. június 26. - 22:46

(-amúgy nem értem...ez egy robosztus dirt váz, egy magellan corvus vagy egyéb treking csak jobban csavarodik, mégis tárcsa van rajta, ott nincs ilyen gond?-)
Írta 2007. június 26. - 18:52

Írta 2007. június 26. - 17:28

Hali!
Hogyan tudom megkülönböztetni az AVID BB7-et és a AVID BB7 Road-ot? A sram.com oldalon eléggé hasonlítanak egymásra. Honnan tudom, hogy egyes boltokban nem azért adják olcsóbban, mert az a Road verzió?
az egyik hogy sztem nálunk nem is lehet kapni azt a roadot,
a másik hogy ahogy nézem tökugyanolyanok.
de a legfontosabb hogy vszeg ugyanúgy fog mint sima bb7 vagy a bb5,
tekintve hogy tökéletesen ugyanaolyan mindkettõ (mindhárom),
csak ugye a 7-esen könnyebb állítani a belsõ pofát.
Írta 2007. június 26. - 17:12

Hogyan tudom megkülönböztetni az AVID BB7-et és a AVID BB7 Road-ot? A sram.com oldalon eléggé hasonlítanak egymásra. Honnan tudom, hogy egyes boltokban nem azért adják olcsóbban, mert az a Road verzió?
Írta 2007. június 26. - 13:52

Írta 2007. június 26. - 08:08

Írta 2007. június 26. - 08:03

Tárcsafék tisztító spray.Nekem akkor nyikorgott a hayes mx2-m, mikor nem feküdtek fel rendesen a pofák. Meg mikor szalonnasütés után megtapogatták, hogy : "hmm, jó kis fék!"
Ja tényleg ha már a zsíros tárcsánál vagyunk, melyik a legjobb tárcsát zsírtalanítani: alkohol, szintetikus higító, nitrohigító, lakkbenzin, ... ?
Írta 2007. június 26. - 00:48

szalcsisütés után letapizták zsiros manccsal és utána nyikorgott? :chin: sztem inkább csak ugy fogott mint a bot
![]()
én az alkoholt választanám tisztításra.
Az érdekes az hogy fogni viszonylag fogott, csak kb még a kormány is beleremegett úgy nyikorgott. Amúgy a többivel is lehet zsírtalanítani? Mert a felsoroltak közül pont alkohol nincs itthon. ( szégyen

Írta 2007. június 26. - 00:46

Felteszek egy kerdest:
Ha teszem azt a 203-as rotorral a hatso tarcsafek ugyanakkora sulyu lenne mint a kisebb tarsai, nem tenned fel ? Nos?
Nos nem. Akkor sem. Egy streetgépre bõven jó a 160-as, egyrészt, másrészt meg a 203-mas sokkal sérülékenyebb,könnyebben elhajlik, ráadásul néha még a 160-asba is sikerül belerúgnom.
Írta 2007. június 26. - 00:46

Nekem akkor nyikorgott a hayes mx2-m, mikor nem feküdtek fel rendesen a pofák. Meg mikor szalonnasütés után megtapogatták, hogy : "hmm, jó kis fék!"
Ja tényleg ha már a zsíros tárcsánál vagyunk, melyik a legjobb tárcsát zsírtalanítani: alkohol, szintetikus higító, nitrohigító, lakkbenzin, ... ?
szalcsisütés után letapizták zsiros manccsal és utána nyikorgott? :chin: sztem inkább csak ugy fogott mint a bot

én az alkoholt választanám tisztításra.
Írta 2007. június 26. - 00:35

Írta 2007. június 25. - 23:04

az új fék kissé sípol (a BB5 nem tette), viszont legalább rosszabbul fog

nyilván még nincsen bekopva.. a fogáspontot állítgattam (nem a karét, a pofákét) össze-vissza, úgy tûnt, befolyással van a nyekergésre, de nem szûnt meg. na mindegy, használom, aztán valami lesz. de engem is kicsit kiábrándít. a bb5-ben volt anyag, gondolom enek meg máshol van a rezonanciafrekije. Kizárt, hogy betonmerev, robosztus, 28,6-os becsúszós Manitou Axel Comp-om ne lenne elég masszív

egy normális vellán lehet, hogy nem csinálna ilyen csúnya hangot?
nehogymár a végén ezért vegyek komolyabb telót..
vagy már arra is gondoltam, hogy minek is nekem tárcsafék?! fél kilót sztem simán nyernék, és nem is sarazok annyit..
a hátsó viszont (oda került a régebbi BB5) baró, az tetszik

nem mintha nem blokkoltam volna eddig is bármikor a hátsó kereket egy 1000 forintos Vfékkel, de ez jobban harap.
ja, 160-as tárcsás mindkettõ.
Írta 2007. június 25. - 21:47

alkohollal mosd le a tárcsát és próbáld meg úgy. ja és ne olajos ronggyal töröld le (vagy ez csak nekem nem volt egyértelmû elõször?)

Írta 2007. június 25. - 21:24

Kaptam egy UMF hardy 2 bringát 2 hete ....Valami tektro hidraulikus tárcsafék van elõl-hátul...Ha az elsõt behúzom egy írtónagyot sípol vagy nyikorog nemistudom de durva hangja van az biztos...Ez mitõl lehet?és hogy lehet megcsinálni.majd beviszem gariba csak fogalmam sincs miért van ez a hang.Ha valakinek van tapasztalata ilyesmi fékkel kapcs az PLz írjon.THX
üdvözlet mindenkinek
Írta 2007. június 25. - 15:48

Az elmúlt 1-2 oldalt átfutva arra ugyan nem jöttem rá, h ki kivel van, épp mit mond, hogy kit kell utálni és miért, de amit most írtál az nagyon igaz :spoko:
bár a Vféknek van a legnagyobb tárcsája
Szerintem dõlj hátra, bontsd ki a sört és szórakozz mint én.

Ez jobb mint bármelyik sorozat vagy a parlamenti közvetítés.. bár az egymásmellettelbeszélésben van sok-sok hasonlóság.

Írta 2007. június 25. - 14:47

ilyenkor meg kell nézni a kranked 1-et és csodálkozni, hogy õk még v fékkel is meg tudtak állni valahogy. csakhát azóta megnõttek a hegyek és a gravitáció is vagy a háromszorosa a réginek
Az elmúlt 1-2 oldalt átfutva arra ugyan nem jöttem rá, h ki kivel van, épp mit mond, hogy kit kell utálni és miért, de amit most írtál az nagyon igaz :spoko:
bár a Vféknek van a legnagyobb tárcsája

Írta 2007. június 25. - 14:35

nekem is avid van most és lesz is a kisbicón, de eddig nem vettem észre a vonyitást se bowdenesnél se hidrósnál (eddig az összes aviddal volt hosszútávú kapcsolatom, és nem csinálta egyik se. mondjuk ez lehet h tárcsafüggõ)
Nekem Polygon tárcsa van elöl hátul.