Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
van esztergályos a csavar kérdésre. nagyon szép anyákat tud csinálni. vagy beviszed a tengelyt egy jobbfajta csavarboltba és szerintem tudnak adni anyákat.
olvass vissza, és szerintem nem kell csavaros tengely.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Konusz átnézve, gyorszárat ennél erõsebben már nem tudom megtépni.
Azt mondod ezt másnál is csinálja, hát biztos, de ennyire tuti nem.Amúgy elöl nem csinálja... Pedig "csak" egy duro E teló van benne, szintén gyorszáras aggyal.

Ha hátulra tennék esetleg egy csavaros agyat?

Tengelyem van hozzá csak ilyen shimano csavarokat még nekem senki sem tudott szerezni....Mert ügye abban nem egyszerû 10es menet van...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
húzd meg jobban a gyorszárat szerintem segít. vagy állits kónuszt hátha kotyog egy picit a kerék. vagy olvass visszább úgy 6-7 oldalt ott is volt egy kolega hasonló gondokkal. amúgy a tárcsa ilyen szokott lenni.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Végre hátul (is) tárcsafék. Beállítom, minden ok. Megpörgetem a kereket nem ér bele. Ráülök a gépre, elindulok, karistol. Odébb állítom a pofákat. Akkor meg kopannásig a markolatra húzva fog csak. Egy napot elszórakoztam az állítgatásokkal, köztes megoldás nincs. Ja ha kiállva tekerek akkor olyan szinten beleéreget a pofa ahogy csavarodik, hajlik a váz, hogy az már szabályosan fáj. Szokott ilyen probléma lenni? Most mi a fenét csináljak?

(-amúgy nem értem...ez egy robosztus dirt váz, egy magellan corvus vagy egyéb treking csak jobban csavarodik, mégis tárcsa van rajta, ott nincs ilyen gond?-)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
állitólag a roadnak más a bowdenhúzása, mert az országúti fékkarok kevesebbet húznak ha jól tudom.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Hali!

Hogyan tudom megkülönböztetni az AVID BB7-et és a AVID BB7 Road-ot? A sram.com oldalon eléggé hasonlítanak egymásra. Honnan tudom, hogy egyes boltokban nem azért adják olcsóbban, mert az a Road verzió?

az egyik hogy sztem nálunk nem is lehet kapni azt a roadot,
a másik hogy ahogy nézem tökugyanolyanok.

de a legfontosabb hogy vszeg ugyanúgy fog mint sima bb7 vagy a bb5,
tekintve hogy tökéletesen ugyanaolyan mindkettõ (mindhárom),
csak ugye a 7-esen könnyebb állítani a belsõ pofát.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Hali!

Hogyan tudom megkülönböztetni az AVID BB7-et és a AVID BB7 Road-ot? A sram.com oldalon eléggé hasonlítanak egymásra. Honnan tudom, hogy egyes boltokban nem azért adják olcsóbban, mert az a Road verzió?
FELAHEGYRE! :scared:

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Milyen igaz. :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Feltöltött kép
1000 Ft

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Nekem akkor nyikorgott a hayes mx2-m, mikor nem feküdtek fel rendesen a pofák. Meg mikor szalonnasütés után megtapogatták, hogy : "hmm, jó kis fék!" :D

Ja tényleg ha már a zsíros tárcsánál vagyunk, melyik a legjobb tárcsát zsírtalanítani: alkohol, szintetikus higító, nitrohigító, lakkbenzin, ... ?

Tárcsafék tisztító spray.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

szalcsisütés után letapizták zsiros manccsal és utána nyikorgott? :chin: sztem inkább csak ugy fogott mint a bot :D

én az alkoholt választanám tisztításra.

Az érdekes az hogy fogni viszonylag fogott, csak kb még a kormány is beleremegett úgy nyikorgott. Amúgy a többivel is lehet zsírtalanítani? Mert a felsoroltak közül pont alkohol nincs itthon. ( szégyen :D )

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Felteszek egy kerdest:
Ha teszem azt a 203-as rotorral a hatso tarcsafek ugyanakkora sulyu lenne mint a kisebb tarsai, nem tenned fel ? Nos?

Nos nem. Akkor sem. Egy streetgépre bõven jó a 160-as, egyrészt, másrészt meg a 203-mas sokkal sérülékenyebb,könnyebben elhajlik, ráadásul néha még a 160-asba is sikerül belerúgnom.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Nekem akkor nyikorgott a hayes mx2-m, mikor nem feküdtek fel rendesen a pofák. Meg mikor szalonnasütés után megtapogatták, hogy : "hmm, jó kis fék!" :D

Ja tényleg ha már a zsíros tárcsánál vagyunk, melyik a legjobb tárcsát zsírtalanítani: alkohol, szintetikus higító, nitrohigító, lakkbenzin, ... ?

szalcsisütés után letapizták zsiros manccsal és utána nyikorgott? :chin: sztem inkább csak ugy fogott mint a bot :D

én az alkoholt választanám tisztításra.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
ma cseréltem az elsõ BB5-ömet 7-esre.

az új fék kissé sípol (a BB5 nem tette), viszont legalább rosszabbul fog ;)
nyilván még nincsen bekopva.. a fogáspontot állítgattam (nem a karét, a pofákét) össze-vissza, úgy tûnt, befolyással van a nyekergésre, de nem szûnt meg. na mindegy, használom, aztán valami lesz. de engem is kicsit kiábrándít. a bb5-ben volt anyag, gondolom enek meg máshol van a rezonanciafrekije. Kizárt, hogy betonmerev, robosztus, 28,6-os becsúszós Manitou Axel Comp-om ne lenne elég masszív :D:D
egy normális vellán lehet, hogy nem csinálna ilyen csúnya hangot?
nehogymár a végén ezért vegyek komolyabb telót..
vagy már arra is gondoltam, hogy minek is nekem tárcsafék?! fél kilót sztem simán nyernék, és nem is sarazok annyit..
a hátsó viszont (oda került a régebbi BB5) baró, az tetszik :)
nem mintha nem blokkoltam volna eddig is bármikor a hátsó kereket egy 1000 forintos Vfékkel, de ez jobban harap.
ja, 160-as tárcsás mindkettõ.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
amikor kicsit olajos volt a tárcsám vagy nem volt éppen a legtisztább akkor csinált ilyet.
alkohollal mosd le a tárcsát és próbáld meg úgy. ja és ne olajos ronggyal töröld le (vagy ez csak nekem nem volt egyértelmû elõször?) :D

Hoffi

Hoffi

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
hali!
Kaptam egy UMF hardy 2 bringát 2 hete ....Valami tektro hidraulikus tárcsafék van elõl-hátul...Ha az elsõt behúzom egy írtónagyot sípol vagy nyikorog nemistudom de durva hangja van az biztos...Ez mitõl lehet?és hogy lehet megcsinálni.majd beviszem gariba csak fogalmam sincs miért van ez a hang.Ha valakinek van tapasztalata ilyesmi fékkel kapcs az PLz írjon.THX
üdvözlet mindenkinek
:afro:Hoffi :afro:

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.142 hozzászólás

Az elmúlt 1-2 oldalt átfutva arra ugyan nem jöttem rá, h ki kivel van, épp mit mond, hogy kit kell utálni és miért, de amit most írtál az nagyon igaz :spoko:

bár a Vféknek van a legnagyobb tárcsája :D

Szerintem dõlj hátra, bontsd ki a sört és szórakozz mint én.:)
Ez jobb mint bármelyik sorozat vagy a parlamenti közvetítés.. bár az egymásmellettelbeszélésben van sok-sok hasonlóság.:D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

ilyenkor meg kell nézni a kranked 1-et és csodálkozni, hogy õk még v fékkel is meg tudtak állni valahogy. csakhát azóta megnõttek a hegyek és a gravitáció is vagy a háromszorosa a réginek :D

Az elmúlt 1-2 oldalt átfutva arra ugyan nem jöttem rá, h ki kivel van, épp mit mond, hogy kit kell utálni és miért, de amit most írtál az nagyon igaz :spoko:

bár a Vféknek van a legnagyobb tárcsája :D

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

nekem is avid van most és lesz is a kisbicón, de eddig nem vettem észre a vonyitást se bowdenesnél se hidrósnál (eddig az összes aviddal volt hosszútávú kapcsolatom, és nem csinálta egyik se. mondjuk ez lehet h tárcsafüggõ)

Nekem Polygon tárcsa van elöl hátul.