Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Rád ugyan úgy vonatkozik. Ezt hívják öngólnak.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
és kemény 2 cm-el nagyobb az erõkar.... 8 helyett 10 cm.

mindenki mond mindent.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

hallottam olyat h a merev vázak többségét hátul egy 203-as tárcsa egy éven belül kihajtja (magyarul elferdül a hátsó háromszög). érdekes. de amúgy is minek hátra 203-as tárcsa.
bocs ha off de csak a 203-as tárcsa hátul történõ alkalmazása ellen kivántam szólni. meg tényleg fölösleges a 185-nél nagyobb.

Egyáltalán nem felesleges hátulra. Jobban hül, nehezebben melegszik fel, ugyan akkora fékhatás eléréséhez kisebb erõre van szükség.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Saint, de dirtre vétek használni.

A sebesség mindent megold.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
hfx9 7 colos tárcsával vagy saint 6 colos hayes tácsával? hátra kellene dirt, light dh felhasználásra.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
hallottam olyat h a merev vázak többségét hátul egy 203-as tárcsa egy éven belül kihajtja (magyarul elferdül a hátsó háromszög). érdekes. de amúgy is minek hátra 203-as tárcsa.
bocs ha off de csak a 203-as tárcsa hátul történõ alkalmazása ellen kivántam szólni. meg tényleg fölösleges a 185-nél nagyobb.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
ilyen nehéz vagy, ennyire fékezel mindenhol, vagy ilyen gagyi a tárcsa/fék kombinációd?

ha bármelyik fennál, akkor értem a tárcsasütögetést, amúgy nem :)

trepps

trepps

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Nálam kevés lett a 160-as, made by... miatt, viszont annál jobban izzott és utána meg már annyira sem fogott, mindegy 200-as próba aztán meglátom....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
akár 100 grammal is nehezebb /darab, és nincs rá szükség.
én is lecseréltem a hátsó 203-masat egy 183-masra, de még ez is lehet tul van méretezve :) itthonra minek....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

trepps

trepps

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
rob: szóval nem olyan gáz...

Azon mondjuk még agyaltam h miért nem használ mindenki 8"-os tárcsát? jobban hûl-fog... gyengébb villával max nem húzom...?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
alig egy-két hónapja adtam valakinek egy pár 160-as is-pm adaptert (gyári shimano) és hayes fékhez tök jó lett neki. szerintem a G2 féknyeregnek nincs baja, csak max. a régebbieknek és a sole-nak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

miért ne lenne jó? bár láttam már hayes testet beleérni a shimano adapterbe, szóval bármi megtörténhet ...

nekem a hayes az avidba is beleért...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Ha egy használt tárcsát teszek fel nem fordulhat elõ hogy az elõzõ fékpofák vmi vályatot nyestek bele és ha a saját pofák esetleg szélesebbek akkor nem fekszenek majd fel rendesen?

nem nagyon, ugyanis a legvastagabb tárcsa 2,2 mm körül van, és 1,8 alatt már cserélni kell. szerintem 0,4 mm eltérést (ami ugye a legrosszabb eset) nem veszel észre, a fékpofa kopása kiegyenliti.

karakoram: sokféle fékbetét van, alu és acél hátlappal, többféle összetételben. nincs elõttem a katalógus, de vagy 5-6 féle biztos van.

trepps

trepps

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Ha egy használt tárcsát teszek fel nem fordulhat elõ hogy az elõzõ fékpofák vmi vályatot nyestek bele és ha a saját pofák esetleg szélesebbek akkor nem fekszenek majd fel rendesen?

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
ha nem tévedek akkor xt = saint, csak más szín és más betét.
a betétek kompatibilisek, de többféle összetételû van, legalább 2;)

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,566 posts
Az lx, xt, xtr-hez kompatibilis pofák ha jó tudom, ugyan azok. Ergo a pofákon nem nagyon múlhat.
Azon is gondolkoztam, hogy kicserélem magát a féktesteket, de a Shimano palettáján nem nagyon találtam megfelelõt. A mostani xt ezüst, az új meg nagyon hasonlít az xtr-hez. Saint\Hone kõõõõõ nehéz az adapterek miatt.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,142 posts

az lxemben xtr pofa van elöl, és az is hajlamos a beragadásra, de az nem ilyen sûrûn. eddig egyszer pucoltam, pedig karácsonykor vettem használtan...

Na, erre gondoltam, hogy esetleg más kicsit az xtr pofa anyaga, azért lesz tõle "beragadós" a fék.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

más pofák vannak? Vagy kompatibilisek? Úgy értem, hogy pl az XT pofa belemegy az XTR testbe?

ugyanolyan pofák jók deore-tól xtr-ig mindegyikbe (trmészetesen megfelelõ típusokra értendõ)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

Csak megkérdezem még egyszer, mert annyira kikerültétek, vagy senki nem tudja még a választ?

Még egy dolog: hosszú távon az örökös le-fel rakás azért csak nem tesz jót sem a vázamnak, sem a féktestnek. Tényleg ilyen az elõzõ xtr is?

én azt hallottam az elõzõ xtrrõl, h hajlamos a beragadásra.
a 2008as xt meg engem az elõzõ xtrre emlékeztet, de még csak képeken láttam, úgyhogy ez nem fix.
viszont az lxemben xtr pofa van elöl, és az is hajlamos a beragadásra, de az nem ilyen sûrûn. eddig egyszer pucoltam, pedig karácsonykor vettem használtan...

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

Segitsen vki!
Egy BB5-ös testhez sehogy se lenne jó egy Shimano adapter?
És még azt szeretném h használhatom-e Alligator tárcsával?! :D

Én most hátul a bb5-ömet shimano adapterrel használom, 160as tárcsával, és minden gond nélkül müxik.