van hozzá minden
Köszönet!
(nagyon remélem, h a Grimeca megegyezik vele, mert csak az egyik fék XT, a másik egy piros csoda

)
@húsevõ;
érdekes kérdés
volt már pár fékem, de csak 3 van, ami régóta húzza, 1 pontosan 02 óta, és mindhárom bovdenes Avid.
1 fékre lebontva többet költöttem olajosokra ami a karbantartást illeti és több problémám is volt velük - bár a költségek szempontjából fontos, hogy nagyon olcsó bovdent és házat használok - de így sem volt sosem gondom a teljesítménnyel.
fontos szempont lehet talán, hogy az olajosok, bár a legtöbbet a mezei szerszámokkal/kézzel nem lehet egyszerûen és kényelmesen kalibrálni, "utánállítják" magukat, míg egy BB7-est sokkal pontosabban, egyszerûbben (max imbusz kell, se fecskendõ, se villáskulcs, se semmi kórság) és személyre szabottabban tudsz beállítani, de egy hosszú, saras versenyen elõfurdulhat, hogy többször meg kell állnod igazítani a pofákon (bár ilyenkor mindig extrém kopásról van szó) meg aztán a sár valóban jobban meg tudja hatni a bovdeneket, mint a végig zárt olajvezetéket
és van, hogy a váz miatt érdemes olajos fék mellett dönteni; egy vonatfütty hosszú DH váznál, ahol végig házban futna a bovden, rondábbnál rondább íveken, tényleg nem éri meg veszõdni a mechanikus fékkel, mert a legjobb szerelékkel se lesz az igazi
de a magasabb ár nem garancia arra, hogy kevesebb problémád lesz; pár hónapja sz*ptunk egy beragadt Sainttel; gyakorlatilag nem volt garis, szóval...
most épp egy Juicy 3 van fenn, gyárilag érkezett, és azonnal cserélni akartam, de hazafelé sikerült meggyõznie, hogy nem nyerek vele sokat, ha túladok rajta, a dolgát teszi, igaz, kissé nyúlós, de még nem csalódtam benne, pedig kb másfél ezer km-nél járhatunk
remélem, sikerült olyan szempontokat bemutatnom, amik tudnak segíteni a döntésben