Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

a kar benne van?

1. tétel: vezeték
2. tétel: féktest
3. tétel fékkar
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
a kar benne van? Dual Control?:?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
Hogy van az hogy felmegyek akármelyik webshop kínálatába és össze
tudok rakni egy shimano lx féket (féktest, kar, vezeték) 17 ezerért
de a komplett szettet a boltokban kb 30 körül árulják. (de még a webshopban is 25)

kb így:
Feltöltött kép
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
karakoram: sztem jol választottál. én majd kiváncsi lennék a tapasztalataidra. én a K18 assal szemeztem. tetszik az a fék nagyon. (tiszta fekete) lehet ilyet veszek majd hátra...

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
:help:

Hogy tudnám megcsinálni a hátsó HFX HD-men a fékkart h ne lötyögjön mert eldölt egyik nap a bringa és pont fékkarnak, jah és még egy: mért ad a fékkar behuzáskor ilyen nyivákoló hangot? Kösz :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Mechanikusból csak avid.

A sebesség mindent megold.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Mi a véleményetek a hayes mx1 és 2- es fékekrõl?

Attól függ mire kell... :)
Nekem éppen van eladó MX2-es... :D

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Mi a véleményetek a hayes mx1 és 2- es fékekrõl?

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.571 hozzászólás
Lehem megkövezni….
Tegnap ott álltam egy Avid Ultimate és még pár fék társaságában, és nem tudtam eldönteni melyiket válasszam az Xtr helyett. Az Avid megint csúcs, könnyû, biztosan nem vezeti el a hõt rendesen (én kapaszkodom a fékben rendesen) a pici nyereg, carbon…nem kellett.
A Juicy Seven festése már a katalógusban is ronda.
A végén Formula Oro K24-re cseréltem. Ennek több oka van. Egyrészt manapság szinte minden osztrák-német bringamagazin tesztet elsõ vagy második helyen végez. Pár felhasználóról tudok itthon, nekik rendben van. A kinti fórumokon magabiztos elsõ helye van. Az mtbr-en 30 értékelésbõl full 5 az eredmény, és a többit is dicsérték. (Persze a fórumokkal óvatosan) Alkatrész van itthon, igaz nem 2 nap alatt, hanem 1-2 hét alatt. A fékkar agyon állítható. Éjszaka fel is szereltem, ami az ovális rögzítési pontoknak köszönhetõen nagyon könnyen ment, mivel így nem kell alátételezéssel szarakodni. Húzásra a fék nagyon határozott, gyorsan megy vissza a kar, nincs taknyos, nyúlós érzése az embernek.
Menettapasztalatokról majd késõbb.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
HELP VANTID

régi 4 dugós XT-hez
(vagy piros Grimecához)
nincsenek vkinek tömítései? (fékkarhoz és féktesthez)

és ugyanakkor csókoltatjuk a Velotrade Kft. nem külföldi szaktekintély dolgozóit, ha találnak neadjisten gariba visszavitt XT-t amibõl ilyesmi kinyerhetõ

(nem az én fékem, szal nem kell kárörvendõen röhögnie senkinek :) - ha nem jön össze, akkor horribile dictu jön a funn fékkar, full "1 km egy ezres" ház és a BB5 :) )

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hát, ha a manualban az van akkor úgy kell, csak a betétnek nem tesz jót, ha piszkálod.

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 hozzászólás
Szeva Pali! Nabakker, pont gondoltam, h valahogy el kéne téged érni! ;)
Nem a felrakással volt gond, hanem a pofák szétfeszegetésével :P
Írtam privit, válaszolj rá!
Hali

"Nem ártott volna kivenni a betéteket mielõtt visszanyomtad a dugattyúkat.
Kedves Jani! Ezt a manual írja, h így kell, h ne bántsák a dugattyút. Én, mint új tulaj, ezt tiszteletben tartom ;)
üdv

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szeva krisz! azert annyira nem vesztem el! ha valami nem megy irj mailt es egy napon belul valaszolok.
hogy on is legyek: az automata allitos cucc nagyon jo dolog, nekem eddig sose szorult. csak egy tipp csak neked krisz mert tudom h eleg szajbaragos vagy: elobb huzd be a fekkart es csak utana szoritsd meg a csavarokat az adapteren. sikerulni fog hidd el :D
sikerult mar adaptert venned amugy?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem ártott volna kivenni a betéteket mielõtt visszanyomtad a dugattyúkat. ;)

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 hozzászólás
Szia Rémhörcsög!
Köszi, úgy néz ki, h sikerült feldobni a cuccot, mentem is vele, még be kell kopnia... Megmondom õszintén, ez az autómata fékpofaállítás egyelõre nem jön be túlságosan... jobban tetszett, h úgy álltak, ahogy én akartam, ha szoros akkor szoros, ha nem, nem...
Nagyon feszegettem már a betéteket, de kárt nem akartam bennük tenni...
vegyesek az érzelmek!
köszi a segítséget!
Gk2

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

.....Sziasztok!....

Feszítsd szét a pofákat úgy, hogy közben ne nagyon sérüljenek (erõsen kell Juicynál). Azért nem fér be a tárcsa, mert sztem valaki behuzogatta a fékkart amig nem volt felszerelve. lol.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Köszi szépen. Tanulgatok, gondolkozok, de dönteni még nem tudok. Csak elõre lesz egyelõre egy Blackre. Meglátjuk. Mondjuk Xt-v-fékkar van most fennt, lehet nem lesz szívem megválni tõle, és zsinórós fék lesz.:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

van hozzá minden

Köszönet!
(nagyon remélem, h a Grimeca megegyezik vele, mert csak az egyik fék XT, a másik egy piros csoda :) )

@húsevõ;

érdekes kérdés
volt már pár fékem, de csak 3 van, ami régóta húzza, 1 pontosan 02 óta, és mindhárom bovdenes Avid.

1 fékre lebontva többet költöttem olajosokra ami a karbantartást illeti és több problémám is volt velük - bár a költségek szempontjából fontos, hogy nagyon olcsó bovdent és házat használok - de így sem volt sosem gondom a teljesítménnyel.

fontos szempont lehet talán, hogy az olajosok, bár a legtöbbet a mezei szerszámokkal/kézzel nem lehet egyszerûen és kényelmesen kalibrálni, "utánállítják" magukat, míg egy BB7-est sokkal pontosabban, egyszerûbben (max imbusz kell, se fecskendõ, se villáskulcs, se semmi kórság) és személyre szabottabban tudsz beállítani, de egy hosszú, saras versenyen elõfurdulhat, hogy többször meg kell állnod igazítani a pofákon (bár ilyenkor mindig extrém kopásról van szó) meg aztán a sár valóban jobban meg tudja hatni a bovdeneket, mint a végig zárt olajvezetéket

és van, hogy a váz miatt érdemes olajos fék mellett dönteni; egy vonatfütty hosszú DH váznál, ahol végig házban futna a bovden, rondábbnál rondább íveken, tényleg nem éri meg veszõdni a mechanikus fékkel, mert a legjobb szerelékkel se lesz az igazi

de a magasabb ár nem garancia arra, hogy kevesebb problémád lesz; pár hónapja sz*ptunk egy beragadt Sainttel; gyakorlatilag nem volt garis, szóval...

most épp egy Juicy 3 van fenn, gyárilag érkezett, és azonnal cserélni akartam, de hazafelé sikerült meggyõznie, hogy nem nyerek vele sokat, ha túladok rajta, a dolgát teszi, igaz, kissé nyúlós, de még nem csalódtam benne, pedig kb másfél ezer km-nél járhatunk

remélem, sikerült olyan szempontokat bemutatnom, amik tudnak segíteni a döntésben

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 hozzászólás
Nem...mégsem megy... az egyik dugattyú ugyan beljebb ment, de a másik nem :S
gk2@freemail.hu --- ez az msn, ha valaki esetleg tudna segíteni! köszi!

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 hozzászólás
Sziasztok!
Vettem a haveromtól egy szett Juicy 7et. Õ aznap -tegnap- ki is utazott Kanadába, így egyedül maradtam... Nekem eddig BB7em volt, ahol frankón be tudtam állítani a fékbetétek távolságát a tárcsától... Raknám fel a Juicyt, erre olyan közel vannak a betétek, h nem fér be közéjük a tárcsa sem!!:wallbange
Nézegettem a neten lévõ sram-avid manualt...hát xart sem érnek... :cry:
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni!!!
Nagyon köszi elõre is!!!
Gkrissz

szerk: asszem megvan, bocsánat!