Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
thezcsi használt is ilyet, csakhogy nincs értelme nagyon.
Nem olcsóbb mint az smrt75-ös cikkszámú shimano XT tárcsa, viszont utóbbival a fékerõ megnõ az avidhoz képest.

Gumitömítés: olajtartálynál nem biztos hogy jó, ha folyik :) lehet kapni legtöbbször gyári tömítést mindenhez, de mint ötlet, sok helyre tök jónak hangzik!

tárcsasugárdolog: a fékfelületen húzd végig az ujjad, ne abban az irányban, ahogy a fékpofa is fut rajta, hanem a féktárcsa sugara (vagy akár átmérõ) irányában végig a fékfelületen :) csak azért, hogy a fékfelület sima, vagy már homorú, domború e.
:)

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Mégegy kérdés...:D egy avid cleansweep tárcsa kompatibilis a br m 525 el? thez te bitti tod :)

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
köszi thez a helpet :) bár ezt a tárcsa sugarán középen mélyebb dolgot nemértem :D vagy csak rossz a felfogásom :) deh holnap meglesem ma már alszik a gép..:)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
"Shi mano fékkarhoz keresek egy túlfolyó tömítést, akinek van fölös, szóljon"

nem azért, hogy mindenképpen belekontárkodjak, csak hátha infó valakinek, hogy hasonló célokra (hengerfej, stb) a Loctite gyárt folyékony tömítést. oda kell folyatni, összeilleszteni, kész. habár lehet hogy itt szóba se jön, meg biztos drága is... csak gondoltam megemlítem.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ja, amit nagyvonalúan membránnak szoktál volt hívni :)

ha van akkor jöhet O-ring is, ami a EV-BR-M755R-BL-M756-2158A_v1_m56577569830609112.pdf-ben :) 22-es és 27-es, a feltöltõ csonknál legalábbis lejött a festék, ami arra utal, hogy járt arra olaj, bár lehet, hogy csak légtelenítés közben :-/

remélem a dugattyúkkal nem kell semmit operálni mert az JAJ ( tényleg, ehhez a részhez vannak tippeid, hogy pl. beragadás esetén mit érdemesebb csinálni? )

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
:) akkor most fékkarba való gumilap, a túlfolyófedél alá?:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szervízember, ugye nézel nekem vmi megdöglött fékkarból olyan gummalapot? Nincs kedvem kidobni egy 2 éves, több mint 200 ojrós féket :-/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
kilazítod a két csavart.

annyira hogy épphogy mozgatni tudd a féknyerget. odacsüccsensz mögé, és úgy mozdítod be, hogy a fékpofa és a tárcsa között mind2 oldalon átláss, mind2 oldalon azonos távolság legyen.
meghúzod a csavart így, hogy ne mozduljon el. behúzod a fékkart, rálesel, párhuzamosan nyomja e a tárcsát - nem mozdítja el oldalra.

elméletben nem lenne szabad. Ha igen, akkor valamely dugattyú lassabb mint a másik, és akár egy olajcsere is ráférne a rendszerre.

húzd végig az ujjad a tárcsa fékfelületén, sugárirányban.

Ha nem érzed egyenletesnek, azaz középen mélyebb, illetve a szélén, akkor a következõ pofa cseréjekor érdemes kukázni - ugyanúgy rosszul fog összekopni az új pofával, és a fékhatás nem lesz ugyanaz, mintha ez sík felület lenne.

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Sziasztok. van a tárcsámon a fék felület két szélén egy ilyen réz színféleség. deh a fékezõ felület közepe meg szép ezüst. ez mit jelent ? kiégettem vagy csak ott nemér bele annyira a pofa?? vki vmi?:) yah meg vmi tanácsot hogytom a legkönyebben beállitani a br m 525 ös tárcsát. mert a kilazitom a csavarokat behuzom a fékkart az nálam nemmûkszik :) én úgyszoktam beállitani hogy, fékkar behuz csavar picit meghuz egyiket kilazitom ráálitom azt meghuz utána másikat kilazitom aztis ráállitom és akkor meghúz mind2. csak hogy nincs- egyszerûbb mód azért kérdem :) üdv.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
Megtértem. jó bír lenni egy jó V-fék, de azért a tárcsa jobb :)
feltettem LX fékkarokat a BB7-hez, egybõl brutál lett. legkisebb bowdenhúzásra állítottam, na ez mán döfi! sima deore karral sem volt rossz, de így kétszer olyan jó. az SD7-es fékkar elfogyott mindenhol, hát nem bántam meg az LX-et sem.. és felszerelve nem is néz ki olyan bután, mint a fényképeken... sõt..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
És megkérdezhetem, hogy mi a gond velük?

A sebesség mindent megold.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

két alátét van(müanyag szerü) a fékkart rögzítõ helynél a kar alatt, és felett.
ezek elkopnak, és heló' :)
asszem a fékkar felújító kit-ben ezek is benne foglaltatnak.
De mérget nem vennék rá

Mind1... Végülis nem olyan érdekes... :)
De csak annyit mondok h a Hayes tárcsák egy kalap sz*r*k... :D :) Ennyi...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
két alátét van(müanyag szerü) a fékkart rögzítõ helynél a kar alatt, és felett.
ezek elkopnak, és heló' :)
asszem a fékkar felújító kit-ben ezek is benne foglaltatnak.
De mérget nem vennék rá

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tudom, nekem is az van, de attól még vannak rajta mozgó alkatrészek, amik ki tudnak kopni és nyikorognak.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Def Jam, hogy lötyög a kar, a húzás síkjában vagy rá merõlegesen? Mindkettõ normális egy bizonyos fokig, de a merõleges kotyogáson lehet segíteni, a fékkart a fékkarházban egy imbusz csavar tartja, szedd ki és lehet plusz alátétet berakni. A fékkaron a forgópontokra rakj egy kis olajat és megszûnik a nyikorgás.

Merõlegesen... De ez egy Hayes Nine HD fék... Nem sima mechás tárcsafék...

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
megnéztem ebikeot, abban sztem tárcsa is van.
de vegyél lx-et ott ahol írtam, sztem a olcsóbban nem kapod meg újonnan

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

pontosan én DC-re értettem. köszi

pl a sima deore fék ebike-on 25, rendes fékkarral
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

20ért van bringabutikban,
az összeállítás meg nem tartalmazza a szerelést és az olajat
kela sztem úgy értette, h a webshopokban nem dualcontrolosat néztél?

pontosan én DC-re értettem. köszi

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
20ért van bringabutikban,
az összeállítás meg nem tartalmazza a szerelést és az olajat
kela sztem úgy értette, h a webshopokban nem dualcontrolosat néztél?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Def Jam, hogy lötyög a kar, a húzás síkjában vagy rá merõlegesen? Mindkettõ normális egy bizonyos fokig, de a merõleges kotyogáson lehet segíteni, a fékkart a fékkarházban egy imbusz csavar tartja, szedd ki és lehet plusz alátétet berakni. A fékkaron a forgópontokra rakj egy kis olajat és megszûnik a nyikorgás.