Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Csao lenne egy kérdésem , légyszi csak az írjon rá aki tényleg ért valamicskét a fékhez..

szoval van egy code fékem , már levegõs meg sz*r betét is elkopott de tegnaptol már elõjött az is hogy ha behuzom a fékkarját akkor tök lassan jön vissza.. naszoval a kérdésem az lenne , hogy ez annak tudhato be mert már annyira levegõs lenne esetleg a fék ( már edig is azvolt de eztmég nem csinálta) vagy a fékarba ment szét valamijen tömítés??

mit gondoltok sima légtelenítéssel kiküszöbölhetõ lenne a probléma?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
nem hiányzik, csak jobban kellene figyelni az ilyen dolgokra. eddig egyik fékemen se volt- de legalábbis nem tûnt fel-, szóval nem fogok sírni miatta

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem kell mindent elhinni amit a velo-ban irnak ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
megvan az slx, 180/160, hát a kábel kurvahosszú, elõl 100, hátul 160 centi, úgyhogy most van benne egy-két kifli, de majd ha kialakul véglegesre a bringa, akkor vágatom csak le. xt tárcsával szépen fog, az elsõben kicsit kevés az olaj, a hátsó pöpec.

thommey! nyomáspont állítás hol a rákban??? velo-s cikk alapján kérdem

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Kérdés, hogy a Magura csõ mennyire komázza a DOT-os fékfolyadékot, mert ásványi olajoshoz használják.
Az Avid és a Magura roppantógyûrûje nem egyforma.
A bleedig kit nélkül nehéz lesz olajat tölteni a féktestbe.
Ridebike-on kívül is van ám élet.:)
Javaslom egy szervíz meglátogatást, mert így a problémák nagyját leveszed a válladról.

köszi, asszem hónom alá csapom és beviszem a ridebikeba:), telefonon abban maradtunk, hogy valszeg van alkatrész, ha nem, akkor beszerzik. persze van élet rajtuk kívül is, de közel vannak, kártyával is tudok fizetni és eddig még nem fáztam rájuk. no de ez itt nem reklám a helye, majd nyugtával dícsérem a papot.:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Kérdés, hogy a Magura csõ mennyire komázza a DOT-os fékfolyadékot, mert ásványi olajoshoz használják.
Az Avid és a Magura roppantógyûrûje nem egyforma.
A bleedig kit nélkül nehéz lesz olajat tölteni a féktestbe.
Ridebike-on kívül is van ám élet.:)
Javaslom egy szervíz meglátogatást, mert így a problémák nagyját leveszed a válladról.

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Sziasztok,

sikerült bevásárolnom jól egy avid juicy carbont amellyel az a problémám, hogy rövid a fékcsõ. nomármost van nekem magura hidraulikus fékcsövem, zsír új, külsõ átmérõje megegyezik az avidéval (5 mm). hosszra bõven sok, úgyhogy kétszer elvághatom, hogy ez is rövid legyen:).
kérdéseim a következõk lennének:
- mûködhet-e a leírt fék-fékcsõ párosítás ebben az esetben?
- roppantógyûrûbõl csak aviddal lehet összehozni vagy más 5 mm-es csõre való is megteszi (jó lenne, mert avid nincs a ridebikeban)?
- kell-e még más b*sz is a roppantógyûrûn kívül a csõcseréhez (vagy ha szétszedem majd rájövök)?
- az olajjal feltöltés / légtelenítés megoldható-e az avid bleeding kit nélkül (ami drága is meg nincs is a ridebikeban) házilag vagy vigyem szervizbe?
- esetleg fogjam meg a féket meg a fékcsövet és az egészet bízzam szervizre (szívesen csinálnám magam, volt már dolgom hidrós fék légtelenítéssel, de csõcserével még nem)?

köszi

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

http://www.alligator...Disc/rotors.htm

Ez az a "Titanium Nitrite Coated" verzió (legalsó feletti). Lehet, ehhez más fajta pofa kell amúgy?

Ez csak egy marketing fogás ... nem másik pofa kell hozzá.

Forgácsoló iparban régóta használják a szerszám élettartam növelés érdekében ergo, csökkenti a kissebb surlódás, kissebb ellenellás. Az fékezéskor állat ... :D

Színre télleg szép oszt ennyi ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

ARO-03 volt, többent nem kell! :(
Egy kalap sz*r.
Ütött, cseréltem, az új nem ütött.
Majd lejtõzésnél felmelegedett, akkor már ütött, de ha lehûlt akkor is.
Firga, csak kirakatban mutat jól, hamar kopott - jó súly is volt felette - de egy AVID, vagy Shimano nagyságrendekkel tovább tart.

Nekem ennyi a tapasztalat.

Nemtom Buruczki használja, aszonta jó és még pár Meditech-s ... Igaz az Airotor-t vagy milyent ... akkor most ... aki keveset fékez annak jó, aki sokat annak nem :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
nyilván a megnövelt felületi keménység, meg persze a dísz miatt csinált ilyet az alligator.

egyébként meg Ashima airotorja van Buruczki Szilárdnak is. /Bükkön még azzal ment./
entének meg nem ARO-03 as van? ha nem akkor bocsi.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Csak kiváncsi voltam - Titanium nitrid, google, magyar találatok egy phd dolgozat elsõ mondata:

"Titán-nitrid vékonyréteget alacsony hõmérsékleten (<500 °C) reaktív fizikai gõzfázisú leválasztással (reaktív PVD-vel) lehet létrehozni. A réteg elõnyös tulajdonságai - nagy keménység, kicsi súrlódási tényezõ, dekoratív szín – miatt leválasztására több technológiát fejlesztettek ki."

Úgy tûnik tehát ideális anyag féktárcsára, nem is értem miért nem látom minden nagy gyártónál az aranyszínû tárcsákat... :D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Nem értem, hogy minek egy tárcsára bevonat, úgyis lekopik róla... ha meg nem akkor a fékerõnek nem tesz jót. Legyen jó anyagból a tárcsa, ennyi.

http://www.alligator...Disc/rotors.htm

Ez az a "Titanium Nitrite Coated" verzió (legalsó feletti). Lehet, ehhez más fajta pofa kell amúgy?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az ARO-03 kísértetiesen hasonlít az Alligator néven is futó tárcsára.
Egy barátom meg használ olyat, igaz azt a sárga bevonatos cuccot és panaszkodik rá.

Nem értem, hogy minek egy tárcsára bevonat, úgyis lekopik róla... ha meg nem akkor a fékerõnek nem tesz jót. Legyen jó anyagból a tárcsa, ennyi.

A sebesség mindent megold.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
ARO-03 volt, többent nem kell! :(
Egy kalap sz*r.
Ütött, cseréltem, az új nem ütött.
Majd lejtõzésnél felmelegedett, akkor már ütött, de ha lehûlt akkor is.
Firga, csak kirakatban mutat jól, hamar kopott - jó súly is volt felette - de egy AVID, vagy Shimano nagyságrendekkel tovább tart.

Nekem ennyi a tapasztalat.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Érdeklõdnék infóról az Ashima Airotor vagy ARO3 féktárcsáról ... valakinek tapasztalata ?

http://www.ashima.co...ucts_01_01.html

Az ARO-03 kísértetiesen hasonlít az Alligator néven is futó tárcsára.
Egy barátom meg használ olyat, igaz azt a sárga bevonatos cuccot és panaszkodik rá.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

ha ezeket a szazalekokat osszeadnank az evek soran, mar reg +2000% nal jarnank :D

Hát igen az új xt-nek és az új dure-ace-nak is pont 20%-kal nagyobb a fékereje.
Nem 19, nem 21, pont 20. Ekkora baromságot.
(Egyébként tényleg erõsebbnek érzem elõl az új xt-t, xtr féktárcsával. Annyira, hogy ideiglenesen visszatértem 160-ra, az is elégnek tûnik.)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Érdeklõdnék infóról az Ashima Airotor vagy ARO3 féktárcsáról ... valakinek tapasztalata ?

http://www.ashima.co...ucts_01_01.html

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
ha minden jól megy, jövõ héten tapasztalatokon alapuló beszámoló lesz slx-rõl. Tig, te is mehetsz vele egy kört :) élõben nézegetve korrekt, a százalék fenntartással kezelve. egy dolog nem tetszik, hogy nem bilincses a fékkar.
(amúgy meg, asszony alá bõven elég lesz majd, neki meg tetszik, úgyhogy boldogság van, addig meg megfog ez is....)
nyomáspont elvileg állítható rajta, legalábbis thommey a velo-s cikkben ezt írta...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha ezeket a szazalekokat osszeadnank az evek soran, mar reg +2000% nal jarnank :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
És persze plusz 20% fékerõ. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"