Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

off, melyik uton voltatok ? :)

Ódor -vár,halott barlangász srác emlékhelyétõl jobbra le az úton a turista ösvényen nem tudom hány fokos a lejtõ de én kb 3-szor engedtem el a féket 2 másodpercig,és elég volt:)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

nekem 180-as van elol,jottunk le bukkben 3 hete olyan helyen hogy nem sokan jottek volna le fek nelkul,elso hatso fek lila lett de semmi baja nem volt es most sincs,de hogy olajat forraljak arro lmeg nem hallottam az durva lehet:-)

off, melyik uton voltatok ? :)

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
amúgy enneki mi a tudományos, öveges professzor féle magyarázata? mert ugye hõtágulás, tehát elvileg épp, hogy fel kéne keményednie a féknek...
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az hogy forralas az csak idezojeles kifejezes. nem forr fel, nem viz az :) de olyan van, hogy tulmelegszik a tarcsa, es tulmelegiti a folyadekot is, es elveszik a fekhatasod. nem jo dolog erezni a lejto kozepenel... :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
nekem 180-as van elol,jottunk le bukkben 3 hete olyan helyen hogy nem sokan jottek volna le fek nelkul,elso hatso fek lila lett de semmi baja nem volt es most sincs,de hogy olajat forraljak arro lmeg nem hallottam az durva lehet:-)

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

lehet hogy csak legteleniteni kellene elso korben

Azt vágom hogy légteleníteni kell.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
lehet hogy csak legteleniteni kellene elso korben
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

en anno felforraltam az olajat az XT-ben, amig csak 160-as tarcsa volt rajta. de akkoriban a dh-val probalkoztam, szoval sokat hasznaltam a feket [tul sokat :D] aztan kerult fel egy 180-as, kesobb meg egy 200-as, es soha tobbe nem volt ilyen

de ha eddig nem volt meg ilyen gondod [hogy beesik a fekkar a markolatig, de nem fog a fek] akkor ugy tunik nincs nagyobb tarcsara szukseged

De éppen ez a gondom, h tövig kell húzni a fékkart és csak akkor fog a fék. Gondolom ha nagyobb tárcsát veszek akkor nagyobb lesz a fékerõ meg ilyenek. Én csak xc-zek amúgy.
Még azért meggondolom.
Köszi a tanácsokat.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en anno felforraltam az olajat az XT-ben, amig csak 160-as tarcsa volt rajta. de akkoriban a dh-val probalkoztam, szoval sokat hasznaltam a feket [tul sokat :D] aztan kerult fel egy 180-as, kesobb meg egy 200-as, es soha tobbe nem volt ilyen

de ha eddig nem volt meg ilyen gondod [hogy beesik a fekkar a markolatig, de nem fog a fek] akkor ugy tunik nincs nagyobb tarcsara szukseged

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.092 hozzászólás
kb 10% +kevésbé melegszik, jobban hül

érdemes? attól függ...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Sziasztok!
Mekkora külömbség van egy 160mm-es és egy 180mm-es féktárcsa fékereje között?
Érdemes lecserélni nagyobbra??

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Néhány hibán átsiklottál. ;)

Nagy vonalakban ennyi, de maradt még benne lehetõség.

Látom sok az idõd.............

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

nekem probikeban két napig volt bent, de pofáraesõs lett kistárcsával, új betéttel második fékezésre. egy ujjal húzva. szóval nem lehetetlen a dolog, de nem fognak szeretni ott sem. viszont megcsinálják normálisan.

az a baj Szombathelyen van a fék nem Budapesten, és mostanában nem is tervezek fel utazni más miattFeltöltött kép

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

khmmm... ugye nyelvtanórákat nem hanyagolod, igaz?

Néhány hibán átsiklottál. ;)

Üdv! Az Avid Code 5-ös fékemet sehol sem tudják normálisan légteleníteni, eddig három helyre vittem el és mindig ugyanolyan maradt. Sõt, most a legutóbbinál még szarabb lett! A szervizes azt mondta, hogy biztos a fékkarban rossz a tömítés, meg a féktesten a légtelenítõ csavarok alól hiányzik az O-gyûrû. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e ehhez a fékhez ilyen gyári szett vagy valami, ami a tömítéseket tartalmazza? Azt mondták ez megoldaná a problémát és nem lenne levegõs a rendszer. (Ja, és hozzáteszem, hogy a féket újonnan vettem és már az elejétõl fogva levegõs volt... Szervizek után egy picivel még rosszabb lett. Ezért kétlem ezt a tömítéses dolgot... Vagy gyárilag selejteset küldhettek talán?) Szerintetek mi lehet a baj?

Nagy vonalakban ennyi, de maradt még benne lehetõség.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

az a baj , hogy ittse nagyon szeretik...... jobbanmondva nemtuggyák megcsinálni :(

nekem probikeban két napig volt bent, de pofáraesõs lett kistárcsával, új betéttel második fékezésre. egy ujjal húzva. szóval nem lehetetlen a dolog, de nem fognak szeretni ott sem. viszont megcsinálják normálisan.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
az a baj , hogy ittse nagyon szeretik...... jobbanmondva nemtuggyák megcsinálni :(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
anno a formulámhoz a fékkarfedélben levõ 2db gumitömítés került 3500-ba (jó 4-5 évvel ezelõtt) de most is egy shimano fékkarfedél gumitömítéssel kb ennyibe fáj. továbbra sem tudom, milyen tömítés lehet, hátha jön sala, és megmondja (a múltkor sz*pott õ is code fékkel, azt mondta soha töbebt oylat nem légtelenít :D)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

O gyûrûket általában amúgy kapni sima szerelvényboltban, vagy bármilyen helyen, ahol hidraulikával foglalkoznak. ha tényleg csak ennyi a hiba (és hengeres alakú tömítéseket keresel) akkor olcsóbban megúszod mint a gyári szett. a bikertõl amúgy kitelik, hogy nincs ilyen szettjük .... :P

bocs , legközelebb jobban ügyelek a helyesírásra..Feltöltött kép
az a baj , hogy nem nagyon értek ilyen szinten a fékekhez , és nem tudnám el magyarázni pontosan pl a fékkarban lévõ tömítés hogy néz ki , milyet is kérjek..... ha egyáltalán lenne nekik..
a gyári ( ha netán lenne) nagyon húzós árban lehet??

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Üdv ! avid code 5 ömet sehol nem tudják normálisan kilégteleníteni edig 3 helyre vittem és mindig ugyan olyan maradt ... sõt most a legutobbinál még szarabb lett! a szervizes azt mondta hogy biztos a fékkarban rossz a tömítés meg a féktesten a légtelenítõ csavarok alól hiányzik az o gyürû..
kérdésem az lenne , hogy létezik ehhez a fékhez ilyen gyári szett vagy valami ami tömítéseket tartalmazza?
aztmondták ez megoldaná a problémát és nem lenne levegõs a rendszer .
( jjah és hozzáteszem hogy a féket újonnan vettem és elejétõl fogva levegõs volt... szervizek után mindig egy picivel még rosszab lett. ezért kétlem ezt a tömítéses dolgot.. vagy gyárilag selejteset küldhettek talán ? )

szerintetek mi lehet?

O gyûrûket általában amúgy kapni sima szerelvényboltban, vagy bármilyen helyen, ahol hidraulikával foglalkoznak. ha tényleg csak ennyi a hiba (és hengeres alakú tömítéseket keresel) akkor olcsóbban megúszod mint a gyári szett. a bikertõl amúgy kitelik, hogy nincs ilyen szettjük .... :P

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Üdv ! avid code 5 ömet sehol nemtuggyák normálisan kilégteleníteni edig 3 helyre vittem és mindig ugyan ojan maratt ... sõt most a legutobbinál még szarabb lett! a szervizes azt mondta hogy biztos a fékkarban rossz a tömítés meg a féktesten a légtelenítõ csavarok alól hiányzik az o gyürû..
kérdésem az lenne , hogy létezik ehez a fékhez ijen gyári szett vagy valami ami tömítéseket tartalmazza?
aztmondták ez megoldaná a problémát és nemlenne levegõs a rendszer .
( jjah és hozzáteszem hogy a féket ujan vettem és elejétõl fogva levegõs volt... szervizek után mindig egy picivel még rosszab lett. ezért kétlem ezt a tömítéses dolgot.. vagy gyárilag selejteset küldhettek talán ? )

szerintetek mi lehet?