Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Nekem egy Avid Juicy 5 nagyon bevállt...csak ajánlani tudom.... :)

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Azt szeretném kérdezni,hogy azon gondolkoztam,hogy elõre 180mm-es tárcsát szeretnék rakni.Nekem most 1 Rock Shox Dart 2 es telóm van.És a kérdésem,hogy felrakhatom e rá a 180 as féket? Mert láttam valamelyik teleszkópnál olyant,h irták max.mekkora tárácsát méretet lehet rá rakni talán 1 Manitou-nál.

A választ elöre is kössz!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.090 hozzászólás
180/1600mm tárcsák, ha pille vagy 160/140mm

magura marta (SL) :D
shimano XTR vagy XT
avid juicy 7 vagy carbon
formula oro

kevesebb zsetonért:
shimano lx vagy slx
avid juicy 5
hayes stroke

attól függ, mit szeretnél, milyen preferenciáid vannak, mennyit költenél rá...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

streep

streep

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Csõ

Elsõsorban Xc-re milyen hidraulikus tarcsaféket ajánlotok?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

az egy dolog, hogy ott fizetnek érte, de itthon nem ;) :D

nemzetkozileg erositem a markaarculatot :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Hát ez érdekes ! én régebben hidrós deore fékhez használtam bbb betétet dh ra nem kamu kb 1 évet bírt mikor már cserélni kellet most code om van és júliusban vettem a féket de már szinte teljesen elkoptak a gyári avid betétek..... és semmivel sem bicózok többet mint mikor bbb betéttel mentem...havernak hfx 9 ben van most kb 1 éve bbb betét és még mindig kb 20 % os

szóval szerintem nem feltétlenül a bbb a legkopósabb.............

lehet, ilyen dolgot házilag azért nehéz mérni, meg aztán nem pont ugyanannyit tekerek minden héten, meg van, hogy dagonya van napokig, aztán meg több hétig semmi
meg lehet, 8as a tárcsában, vagy, hogy a BBBnek is több tipusa van, aztán egyszerûen eltérõt vettünk

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
sorry, a bb-re asszociáltam, így a leírt beállítás ebben az esetben hülyeség :)
nagyobb fékezés kihozza a tárcsából :)

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Ne érje el...Ja és nektek is kösz a segítséget!!!Feltöltött kép

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Most nagyából betutam úgy lõni a féket,h nem érje el a fékpofát és a fékhatás is nagyon jó...szal így marad... Feltöltött képFeltöltött kép

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A BBB betét tényleg jó.

Juci 5 egy oldalról nyom?

Thez szerintem csak elnézte.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Juci 5 egy oldalról nyom?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

jol beszel a kollega :D

az egy dolog, hogy ott fizetnek érte, de itthon nem ;) :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Igen,a tárcsa a fék fékpofa között mozog jobbra-balra...és eléri...De ez hidraulikus fék,mind a 2 oldalról nyomja a fékpofát.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

egyszer gokarton tapasztaltam olyat, hogy a tárcsafék (bovdenes) egyszer csak nem fogott. De semmit.

Nem az volt, hogy elkezdett gyengülni, hanem egyszer csak nem fogott semennyit sem.

Kicsit túlhevült a cucc.

1: túl sokat fékeztél
2: elszakadt a bowden:)

azért fokozat van mindig, autónál sem csak úgy elmegy a fék, hanem gyengül..:)

Tam: itthon nem kell nyomnod a BBB-t! vagy ez szakmai ártalom?:D

8as: ide oda mozog a tárcsa a két fékbetét között?
ha igen, akkor ronggyal megfogva, kézzel kicsit arrébb húzod, vagy keresel egy nagyobb dombot, és intenzív fékezésekkel legurulsz róla..:)

arra figyelj, hogy az avid egy oldalról nyomó, így ha nem imbolyog a tárcsa, akkor a fix pofára állítsd be - szinte teljesen rá - a nyomó oldal meg mehet távolabb, attól függ hogy szereted (nyúlósabban, vagy kicsi fékkar-úttal)

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Sziasztok!!

A segítségeteket szeretném kérni.Nemrég vettem ( kb 1 hónapja) 1 Avid Juicy 5-ös hidrás féket! És az a problémám merült fel,hogy a tárcsa szinte mindig eléri az egyik fékpofát akárhogy is állítom be.Megnéztem és úgy tûnik,h a tárcsával lehet vmi gond vagy 8-as van benne vagy nem tom.Ti szerintetek a tárcsába,h kerülhet 8-as?Tudnátoka adni 1 pár tippet? Lécci irjatok!Köszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

+tanulhatnának magura betétet is gyártani...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hát ez érdekes ! én régebben hidrós deore fékhez használtam bbb betétet dh ra nem kamu kb 1 évet bírt mikor már cserélni kellet most code om van és júliusban vettem a féket de már szinte teljesen elkoptak a gyári avid betétek..... és semmivel sem bicózok többet mint mikor bbb betéttel mentem...havernak hfx 9 ben van most kb 1 éve bbb betét és még mindig kb 20 % os

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
egyszer gokarton tapasztaltam olyat, hogy a tárcsafék (bovdenes) egyszer csak nem fogott. De semmit.

Nem az volt, hogy elkezdett gyengülni, hanem egyszer csak nem fogott semennyit sem.

Kicsit túlhevült a cucc.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Élettartam szempontjából viszont úgy tûnik, felállítható egy olyan sorrend, miszerint a BBB a legkopósabb, aztán az Avid, majd az Alligator, szóval az ár mellett érdemes lehet ezt is figyelembe venni.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
kalaius, "normál" felhasználás mellett nem is fogsz különbséget tapasztalni - hacsak valamelyik kimagaslóan szar - viszont esõben, vagy az Alpok hosszú lejtõin már inkább. Értelemszerûen a kerámia alapú kopik kevésbé, stb...
a 600-800 fokos fékpofa...:) igen, ez jó hír, de akkor hány fokos kell legyen a féktárcsa? Megközelítõleg ennyi. Az meg este jól világít! :D